Czy jest możliwe zrobienie zdjęcia bez karty a później przeniesienia go z aparatu na kartę lub komputer?
Załączyłem funkcję "zdjęcie bez karty". Zdjęcia można robić, ale nigdzie ich nie można znaleźć.
Czy jest możliwe zrobienie zdjęcia bez karty a później przeniesienia go z aparatu na kartę lub komputer?
Załączyłem funkcję "zdjęcie bez karty". Zdjęcia można robić, ale nigdzie ich nie można znaleźć.
Niemożliwe, aparat nie ma wbudowanej stałej pamięci do zapisywania zdjęć. Funkcja jest chyba głównie do "popstrykania sobie" w sklepie.
PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX
To tylko funkcja testowa, zrobionego w ten sposób zdjęcia nie da się przenieść z aparatu, ani nawet ponownie obejrzeć korzystając z podglądu.
Może to funkcja do studio fotograficznego?
Można jeśli włączony masz program EOS Utility w komputerze i połączony kabelkiem USB z body. Sam tak robiłem jak nie miałem karty![]()
ZENIT > PRAKTICA > YASHICA > Canon A60 > Canon G5 > Canon S3 IS > EOS 400D > EOS 550D > EOS 50D > EOS 7D > EOS 70D + Grip | C70-200 f/4L | T 17-50mm f/2.8| HELIOS 44M-4MC |
Jak masz EOS Utility, to możesz określać czy zdjęcie ma wędrować na kartę czy od razu do komputera, więc ta funkcja z powyższym nie ma nic wspólnego.
Funkcja wykonania zdjęcia bez karty jest w aparacie po to aby mozna było sprawdzić sprzęt np. podczas zakupu czy w celach demonstracyjnych. Po wyłączeniu body zdjęcie znika w sposób trwały.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII