Zobacz pełną wersję : 350d z hot lub dead pixelem
witam,
dzis zauwazylem niebieski piksel na wszystkich zdjeciach z dluzszym czasem naswietlania.... kto wie jaka jest procedura gwarancyjna? beda gmerac w aparacie czy moge sie domagac wymiany na nowy? aparat ma niecale dwa miesiace...
pzdr
Tomasz Golinski
26-12-2005, 03:10
jeden pixel to lepiej olać. Praktycznie każdy model to ma przy dłuższych czasach.
DoMiNiQuE
26-12-2005, 04:36
Dokladnie, tak jak mowi Tomek ...nie ma sie czym przejmowac.
jak się uprzesz i wymienisz, to kto wie, czy nie dostaniesz takiego z większą ilością hot pikseli. Zupełnie tak samo jak z LCD. A w serwisie co najwyżej ci go zmapują, ibędzie, ytlko go nie będize widać.
Ja mam 6 i jakos bardzo mi to nie przeszkadza ;) I tak zdjęcia z dluzszymi czasami przeważnie lądują do obrobienia w PS (przynajmniej u mnie) wiec raczej to nie powinno byc problemem :)
Pszczola
26-12-2005, 19:24
A te dlugie czasy, to ja bardzo sa dlugie?
Ja mam 6 i jakos bardzo mi to nie przeszkadza ;) I tak zdjęcia z dluzszymi czasami przeważnie lądują do obrobienia w PS (przynajmniej u mnie) wiec raczej to nie powinno byc problemem :)
A u mnie te z dluzszym czasem i hot pikselami zdjecia jak wyladuja w PS to hoty same znikaja - ACR slicznie mapuje 8)