Zobacz pełną wersję : FOTOszkoła Cyfrowe.pl - cykl bezpłatnych warsztatów z Canonem
Cyfrowe.pl
20-04-2011, 14:18
Sklep Cyfrowe.pl i Canon Polska zapraszają do udziału w czwartej edycji "FOTOszkoły Cyfrowe.pl". To cykl bezpłatnych warsztatów fotograficznych, które tym razem odbędą się w Warszawie, Gdyni, Katowicach, Wrocławiu i Poznaniu.
Dotychczasowe edycje cieszyły się ogromnym zainteresowaniem i były bardzo dobrze ocenione przez ich uczestników. Spotkania są przeznaczone dla średniozaawansowanych i zaawansowanych amatorów fotografii cyfrowej, przede wszystkim użytkowników lustrzanek.
Każde spotkanie ma swój wiodący temat, który jest przedmiotem wykładu i części praktycznej. Spotkania są prowadzone przez wybitnych specjalistów od danego tematu.
Harmonogram i tematyka spotkań jest następująca:
- 14 maja, Warszawa – Fotoreportaż, prowadzący: Filip Ćwik
- 21 maja, Gdynia – Krajobraz, prowadzący: Wojciech Tkaczyński
- 4 czerwca, Katowice – Portret, prowadzący: Filip Ćwik
- 5 czerwca, Wrocław – Architektura, prowadzący: Paweł Ulatowski
- 18 czerwca, Poznań – Przyroda, prowadzący: Ireneusz Graff
Każde spotkanie podzielone jest na trzy części:
- wykład teoretyczny
- warsztaty praktyczne (w plenerze lub we wnętrzu)
- prezentacja nowości firmy CANON
W programie przewidziany jest również konkurs na najlepsze zdjęcie pleneru z atrakcyjnymi nagrodami od Canon Polska i Cyfrowe.pl.
Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest poprawne wypełnienie formularza zgłoszeniowego i otrzymanie potwierdzenia udziału droga mailową.
Rejestracja i więcej informacji nt. warsztatów (http://www.cyfrowe.pl/warsztatycanon.html).
UWAGA! Tylko dla użytkowników Canon-board.info mamy gwarantowaną pulę 5 miejsc na każde spotkanie. W formularzu zgłoszeniowym prosimy KONIECZNIE wpisać "canon-board". W przypadku zgłoszenia się większej liczby osób z forum niż 5, przeprowadzimy losowanie. Wszystkie te osoby trafią też do ogólnej puli wszystkich zgłoszonych.
kasprzak
20-04-2011, 14:34
Zapisałem się na Poznań, ale zapomniałem dodać canon-board :(, bo szybko zareagowałem na maila którego dostałem :)
Ktoś się jeszcze wybiera z Poznania? micles, AMMarshall? :) :) :)
Cyfrowe.pl
20-04-2011, 15:34
Zapisałem się na Poznań, ale zapomniałem dodać canon-board :(, bo szybko zareagowałem na maila którego dostałem :)
Zapisz sie jeszcze raz, wpisując canon-board :)
Właśnie puściłam zgłoszenie do Gdyni.
Do zobaczenia! :)
Ja tak samo;] Najpierw sprawdziłem skrzynkę, zarejestrowałem się, wchodze na CB a tu taki zonk;/ ale mam nadzieje że szczęście dopisze i tym razem...
czy ktoś może rozwinąć co oznacza średniozaawansowany amator?
Zastanawia mnie to trochę:)
pytam poważnie, czy trzeba coś umieć ponad włączenie aparatu i ustawienie podstawowych parametrów?
Do zobaczenia w takim razie w Katowicach w czerwcu :D
kasprzak
21-04-2011, 20:39
czy ktoś może rozwinąć co oznacza średniozaawansowany amator?
Zastanawia mnie to trochę:)
pytam poważnie, czy trzeba coś umieć ponad włączenie aparatu i ustawienie podstawowych parametrów?
Generalnie pewnie chodzi o to, żeby coś tam powalczyć, żeby problemem był temat, a nie właśnie podstawowe pojęcia fotografii cyfrowej tj. właśnie ustawienia własnego aparatu.
Mam pytanko do cyfrowych.pl , czy będzie opcja podpięcia jakiegoś szkła za dowód tak jak ostatnio było. Coś fajnego byście mogli zabrać do Poznania :) W końcu sklep blisko :D
Ja mam pytanie, czy po zapisaniu się przychodzi jakiś mail przyjęcia do systemu, czy dopiero jak się dostanę na warsztaty. Bo się zapisałem i nie wiem czy nie zrobiłem czegoś źle, bo żadnego powiadomienia nie dostałem.
maila z informacją dostaniesz dopiero kiedy zapadnie decyzja czy się dostałeś czy nie, Miałem dylemat czy zapisać się do Gdyni czy do Poznania tu na miejscu i padło na Poznań chociaż krajobraz kusił ,)
Też się zgłosiłem na Poznań, więc w razie czego masz Czapa transport ;-)
Cyfrowe.pl
22-04-2011, 09:48
Odpowiadam na wszystkie pytania:
1. Zaawansowany amator - jest dokładnie tak jak napisał kasprzak. Nie uczymy ustawień aparatu, takie pojecia jak przysłona, czułość, ekspozycja itp. oraz praca nie tylko na trybie automat nie powinny być obce :)
2. Sprzęt "na dowód" oczywiście będzie, ale jaki i ile tego niestety nie wiem, zależymy w dużej częsci od tego co dostaniemy z Canona (mają specjalny zestaw na takie okazje, ale chętnych jest wielu...).
3. Po wypełnieniu formularza nie dostajecie maila, pojawia się tylko informacja na stronie, że wiadomość przyjdzie w terminie późniejszym. Będziemy wysyłać info do wszystkich, niezależnie czy się dostali czy nie. W przypadku pierwszych warsztatów (14 maja) odpowiedź będzie tuż przed długim weekendem majowym, pozostałe spotkania - może być trochę później.
Jeśli będą jeszcze jakieś pytania to z przyjemnością odpowiem :)
@kasprzak,cyfrowe.pl
dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!
witam
odnośnie własnego sprzętu na warsztatach nie ma żadnych reguł ? kto czym będzie robił zdjęcia ? Bo chętnie bym zabrał analoga:)
pozdrawiam
AMMarshall
29-04-2011, 11:09
Spóźniłem się, interesował mnie temat Fotoreportaż (Warszawa)...
:(
a ja nie będę nigdzie - proszę skończyć tą wyliczankę kto i gdzie będzie - w przerwie możecie się zapytać kto jest z CB - wywaliłem ze 30 postów, proszę pisać merytorycznie na temat warsztatów a nie chwalić się że maile dotarły, a jak ktoś nie dostał potwierdzenia niech do organizatora pisze a nie tu
maile dot Katowic już dotary. Ktos z Opolszczyzny się wybiera?
Pozdrawiam
proszę pisać merytorycznie na temat warsztatów a nie chwalić się że maile dotarły
maile dot Katowic już dotary
owned :D
owned :D
taa... jak ktoś jeszcze chętny na karteczkę lub bana to niech pisze..
specjalnie dla arturs'a BYŁEM ..........
wróciłem dziś z Warsztatów z Ćwikiem
jestem bardzo zadowolony z merytorycznego wykładu
mimo iż nie robię stricte repo ulicznego to informacje o tworzeniu reportażu sensownie przedstawił na przykładach
Przyznać się kto pożyczał mi Samyanga 14mm w sali do porównania z 14mm Canona?
Remigiusz
specjalnie dla arturs'a BYŁEM ..........
o dziękuję Ci :-D ..
wróciłem dziś z Warsztatów z Ćwikiem
jestem bardzo zadowolony z merytorycznego wykładu
mimo iż nie robię stricte repo ulicznego to informacje o tworzeniu reportażu sensownie przedstawił na przykładach
za opisanie tego co było kartek nie będę rozdawał ;)
na pewno użytkownicy przyszłych warsztatów chętnie przeczytają czy warto się wybrać a i organizator też tu zagląda więc taki opinie się przydadzą..
Mi trochę nie pasuje nazywaniem tego warsztatami... bardziej wykładem chociaż nie zmienia to faktu że bardzo ciekawym. Pana Filipa słuchało się naprawdę z przyjemnością. Część praktyczna, przynajmniej w porównaniu z poprzednimi edycjami, mocno ograniczona w czasie i w warunkach choć pewnie ze względu na małe niedomaganie prowadzącego ;]
Pozdro
PS: Komentarz pana Filipa co do głównej nagrody - bezcenny !
A jaki to komentarz bo chyba umknął mojej uwadze? :)
A jaki to komentarz bo chyba umknął mojej uwadze? :)
Po zorientowaniu się ile "on" waży - "tego plecaka to niech Pani nie nosi" ;)
I warto pochwalić cyfrowe.pl za organizacje i catering oraz zniżki;] W przyszłym tygodniu ruszam na zakupy.
mogę podpisać się jedynie pod tym co koledzy napisali - Filip Ćwik ma spory dar ciekawego opowiadania i przekazał dość dużo przydatnych informacji o praktycznej stronie reportażu (choć fakt- jedynie na wykładzie).
Może dodam od siebie jeszcze to, że plus dla cyfrowych za ilość sprzętu, która była do wypożyczenia - każdy kto chciał na coś się załapał.
Generalnie - b. udany dzień. No i dzięki (nie wiem komu) za możliwość przetestowania 135 L i 70-200 :)
Może dodam od siebie jeszcze to, że plus dla cyfrowych za ilość sprzętu, która była do wypożyczenia - każdy kto chciał na coś się załapał.
Tylko obiektywy, czy również korpusy?
Tylko obiektywy, czy również korpusy?
były też i korpusy - 60d, 7d i 5d. Może coś jeszcze ale nie zwróciłam uwagi
Cyfrowe.pl
20-05-2011, 14:09
Zapraszam na nasz blog firmowy (http://blog.cyfrowe.pl/index.php/2011/05/fotoszkola-cyfrowe-pl-%e2%80%93-iv-edycja-rozpoczeta/), gdzie zamieściliśmy króką relację i zdjęcia ze spotkania, w tym również zdjęcia laureatów konkursu na zdjęcie dnia.
Zdjęcia również na stronie firmowej na Facebooku (http://www.facebook.com/pages/Cyfrowepl/141515465876792).
Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane :)
Przy okazji informacja dla użytkowników Canon-board, uczestników kolejnych warsztatów - jeśli chcecie się spotkać i się "rozpoznać" proszę zgłoście się do prowadzącego spotkanie - to będę ja :) Ogłoszę dla Was jakieś miejsce zbiórki :)
huanghua
24-05-2011, 06:45
Świetne spotkanie i warsztaty. Dzięki cyfrowe.pl!
Czy ktoś z uczestników zanotował może nazwiska fotografów, których zdęcia były pokazywane w trakcie warsztatów w ramach prezentacji Pana Wojtka?
Pozdrawiam i dzięki z góry:)
Na pewno pokazywał:
http://www.michaelkenna.net/imagearchive.php
http://www.brettwestonarchive.com/
huanghua
24-05-2011, 09:47
Dzięki model :)
niechcemisie
24-05-2011, 09:50
Przy okazji informacja dla użytkowników Canon-board, uczestników kolejnych warsztatów - jeśli chcecie się spotkać i się "rozpoznać" proszę zgłoście się do prowadzącego spotkanie - to będę ja :) Ogłoszę dla Was jakieś miejsce zbiórki :)
Będzie jeszcze jakiś warsztat podobny prowadzony w trójmieście?
Z tego co mówili organizatorzy, to może jesienią.
Cyfrowe.pl
24-05-2011, 14:53
Tak jak mówi model - kolejny cykl z Canonem jesienią (październik-listopad). Na pewno będzie w Trojmieście, ale proszę mnie nie pytać o inne miasta - jeszcze nie wiem :)