PDA

Zobacz pełną wersję : FOTOszkoła Cyfrowe.pl - cykl bezpłatnych warsztatów z Canonem

Cyfrowe.pl
20-04-2011, 14:18
Sklep Cyfrowe.pl i Canon Polska zapraszają do udziału w czwartej edycji "FOTOszkoły Cyfrowe.pl". To cykl bezpłatnych warsztatów fotograficznych, które tym razem odbędą się w Warszawie, Gdyni, Katowicach, Wrocławiu i Poznaniu.

Dotychczasowe edycje cieszyły się ogromnym zainteresowaniem i były bardzo dobrze ocenione przez ich uczestników. Spotkania są przeznaczone dla średniozaawansowanych i zaawansowanych amatorów fotografii cyfrowej, przede wszystkim użytkowników lustrzanek.

Każde spotkanie ma swój wiodący temat, który jest przedmiotem wykładu i części praktycznej. Spotkania są prowadzone przez wybitnych specjalistów od danego tematu.

Harmonogram i tematyka spotkań jest następująca:

- 14 maja, Warszawa – Fotoreportaż, prowadzący: Filip Ćwik
- 21 maja, Gdynia – Krajobraz, prowadzący: Wojciech Tkaczyński
- 4 czerwca, Katowice – Portret, prowadzący: Filip Ćwik
- 5 czerwca, Wrocław – Architektura, prowadzący: Paweł Ulatowski
- 18 czerwca, Poznań – Przyroda, prowadzący: Ireneusz Graff

Każde spotkanie podzielone jest na trzy części:
- wykład teoretyczny
- warsztaty praktyczne (w plenerze lub we wnętrzu)
- prezentacja nowości firmy CANON
W programie przewidziany jest również konkurs na najlepsze zdjęcie pleneru z atrakcyjnymi nagrodami od Canon Polska i Cyfrowe.pl.

Warunkiem uczestnictwa w warsztatach jest poprawne wypełnienie formularza zgłoszeniowego i otrzymanie potwierdzenia udziału droga mailową.

Rejestracja i więcej informacji nt. warsztatów (http://www.cyfrowe.pl/warsztatycanon.html).

UWAGA! Tylko dla użytkowników Canon-board.info mamy gwarantowaną pulę 5 miejsc na każde spotkanie. W formularzu zgłoszeniowym prosimy KONIECZNIE wpisać "canon-board". W przypadku zgłoszenia się większej liczby osób z forum niż 5, przeprowadzimy losowanie. Wszystkie te osoby trafią też do ogólnej puli wszystkich zgłoszonych.

kasprzak
20-04-2011, 14:34
Zapisałem się na Poznań, ale zapomniałem dodać canon-board :(, bo szybko zareagowałem na maila którego dostałem :)
Ktoś się jeszcze wybiera z Poznania? micles, AMMarshall? :) :) :)

Cyfrowe.pl
20-04-2011, 15:34
Zapisałem się na Poznań, ale zapomniałem dodać canon-board :(, bo szybko zareagowałem na maila którego dostałem :)

Zapisz sie jeszcze raz, wpisując canon-board :)

najeli
20-04-2011, 15:53
Właśnie puściłam zgłoszenie do Gdyni.
Do zobaczenia! :)

Pelson
20-04-2011, 16:34

Ja tak samo;] Najpierw sprawdziłem skrzynkę, zarejestrowałem się, wchodze na CB a tu taki zonk;/ ale mam nadzieje że szczęście dopisze i tym razem...

krisnrj
21-04-2011, 10:02
czy ktoś może rozwinąć co oznacza średniozaawansowany amator?
Zastanawia mnie to trochę:)
pytam poważnie, czy trzeba coś umieć ponad włączenie aparatu i ustawienie podstawowych parametrów?

soltysh
21-04-2011, 11:03
Do zobaczenia w takim razie w Katowicach w czerwcu :D

kasprzak
21-04-2011, 20:39
czy ktoś może rozwinąć co oznacza średniozaawansowany amator?
Zastanawia mnie to trochę:)
pytam poważnie, czy trzeba coś umieć ponad włączenie aparatu i ustawienie podstawowych parametrów?
Generalnie pewnie chodzi o to, żeby coś tam powalczyć, żeby problemem był temat, a nie właśnie podstawowe pojęcia fotografii cyfrowej tj. właśnie ustawienia własnego aparatu.

Mam pytanko do cyfrowych.pl , czy będzie opcja podpięcia jakiegoś szkła za dowód tak jak ostatnio było. Coś fajnego byście mogli zabrać do Poznania :) W końcu sklep blisko :D

adamtg
21-04-2011, 21:47
Ja mam pytanie, czy po zapisaniu się przychodzi jakiś mail przyjęcia do systemu, czy dopiero jak się dostanę na warsztaty. Bo się zapisałem i nie wiem czy nie zrobiłem czegoś źle, bo żadnego powiadomienia nie dostałem.

Czapa
21-04-2011, 22:03
maila z informacją dostaniesz dopiero kiedy zapadnie decyzja czy się dostałeś czy nie, Miałem dylemat czy zapisać się do Gdyni czy do Poznania tu na miejscu i padło na Poznań chociaż krajobraz kusił ,)

tomdz
21-04-2011, 23:09
Też się zgłosiłem na Poznań, więc w razie czego masz Czapa transport ;-)

Cyfrowe.pl
22-04-2011, 09:48
Odpowiadam na wszystkie pytania:

1. Zaawansowany amator - jest dokładnie tak jak napisał kasprzak. Nie uczymy ustawień aparatu, takie pojecia jak przysłona, czułość, ekspozycja itp. oraz praca nie tylko na trybie automat nie powinny być obce :)

2. Sprzęt "na dowód" oczywiście będzie, ale jaki i ile tego niestety nie wiem, zależymy w dużej częsci od tego co dostaniemy z Canona (mają specjalny zestaw na takie okazje, ale chętnych jest wielu...).

3. Po wypełnieniu formularza nie dostajecie maila, pojawia się tylko informacja na stronie, że wiadomość przyjdzie w terminie późniejszym. Będziemy wysyłać info do wszystkich, niezależnie czy się dostali czy nie. W przypadku pierwszych warsztatów (14 maja) odpowiedź będzie tuż przed długim weekendem majowym, pozostałe spotkania - może być trochę później.

Jeśli będą jeszcze jakieś pytania to z przyjemnością odpowiem :)

krisnrj
22-04-2011, 10:14
@kasprzak,cyfrowe.pl
dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi!

bandit
29-04-2011, 10:54
witam

odnośnie własnego sprzętu na warsztatach nie ma żadnych reguł ? kto czym będzie robił zdjęcia ? Bo chętnie bym zabrał analoga:)

pozdrawiam

AMMarshall
29-04-2011, 11:09

Spóźniłem się, interesował mnie temat Fotoreportaż (Warszawa)...

:(

arturs
09-05-2011, 22:06
a ja nie będę nigdzie - proszę skończyć tą wyliczankę kto i gdzie będzie - w przerwie możecie się zapytać kto jest z CB - wywaliłem ze 30 postów, proszę pisać merytorycznie na temat warsztatów a nie chwalić się że maile dotarły, a jak ktoś nie dostał potwierdzenia niech do organizatora pisze a nie tu

espire
10-05-2011, 19:38
maile dot Katowic już dotary. Ktos z Opolszczyzny się wybiera?
Pozdrawiam

najeli
10-05-2011, 20:14
proszę pisać merytorycznie na temat warsztatów a nie chwalić się że maile dotarły

maile dot Katowic już dotary

owned :D

arturs
10-05-2011, 20:39
owned :D

taa... jak ktoś jeszcze chętny na karteczkę lub bana to niech pisze..

enter
14-05-2011, 21:22
specjalnie dla arturs'a BYŁEM ..........

wróciłem dziś z Warsztatów z Ćwikiem
jestem bardzo zadowolony z merytorycznego wykładu
mimo iż nie robię stricte repo ulicznego to informacje o tworzeniu reportażu sensownie przedstawił na przykładach

Przyznać się kto pożyczał mi Samyanga 14mm w sali do porównania z 14mm Canona?
Remigiusz

arturs
14-05-2011, 21:39
specjalnie dla arturs'a BYŁEM ..........

o dziękuję Ci :-D ..

wróciłem dziś z Warsztatów z Ćwikiem
jestem bardzo zadowolony z merytorycznego wykładu
mimo iż nie robię stricte repo ulicznego to informacje o tworzeniu reportażu sensownie przedstawił na przykładach

za opisanie tego co było kartek nie będę rozdawał ;)
na pewno użytkownicy przyszłych warsztatów chętnie przeczytają czy warto się wybrać a i organizator też tu zagląda więc taki opinie się przydadzą..

Pelson
15-05-2011, 14:44
Mi trochę nie pasuje nazywaniem tego warsztatami... bardziej wykładem chociaż nie zmienia to faktu że bardzo ciekawym. Pana Filipa słuchało się naprawdę z przyjemnością. Część praktyczna, przynajmniej w porównaniu z poprzednimi edycjami, mocno ograniczona w czasie i w warunkach choć pewnie ze względu na małe niedomaganie prowadzącego ;]

Pozdro

PS: Komentarz pana Filipa co do głównej nagrody - bezcenny !

Daniell
15-05-2011, 16:53
A jaki to komentarz bo chyba umknął mojej uwadze? :)

Pelson
15-05-2011, 17:52
A jaki to komentarz bo chyba umknął mojej uwadze? :)

Po zorientowaniu się ile "on" waży - "tego plecaka to niech Pani nie nosi" ;)

I warto pochwalić cyfrowe.pl za organizacje i catering oraz zniżki;] W przyszłym tygodniu ruszam na zakupy.

Curie19
15-05-2011, 23:51
mogę podpisać się jedynie pod tym co koledzy napisali - Filip Ćwik ma spory dar ciekawego opowiadania i przekazał dość dużo przydatnych informacji o praktycznej stronie reportażu (choć fakt- jedynie na wykładzie).

Może dodam od siebie jeszcze to, że plus dla cyfrowych za ilość sprzętu, która była do wypożyczenia - każdy kto chciał na coś się załapał.

Generalnie - b. udany dzień. No i dzięki (nie wiem komu) za możliwość przetestowania 135 L i 70-200 :)

zieloo
18-05-2011, 12:44
Może dodam od siebie jeszcze to, że plus dla cyfrowych za ilość sprzętu, która była do wypożyczenia - każdy kto chciał na coś się załapał.

Tylko obiektywy, czy również korpusy?

Curie19
18-05-2011, 19:54
Tylko obiektywy, czy również korpusy?

były też i korpusy - 60d, 7d i 5d. Może coś jeszcze ale nie zwróciłam uwagi

Daniell
18-05-2011, 22:30
600d również były

Cyfrowe.pl
20-05-2011, 14:09
Zapraszam na nasz blog firmowy (http://blog.cyfrowe.pl/index.php/2011/05/fotoszkola-cyfrowe-pl-%e2%80%93-iv-edycja-rozpoczeta/), gdzie zamieściliśmy króką relację i zdjęcia ze spotkania, w tym również zdjęcia laureatów konkursu na zdjęcie dnia.
Zdjęcia również na stronie firmowej na Facebooku (http://www.facebook.com/pages/Cyfrowepl/141515465876792).
Wszelkie komentarze i uwagi mile widziane :)

Przy okazji informacja dla użytkowników Canon-board, uczestników kolejnych warsztatów - jeśli chcecie się spotkać i się "rozpoznać" proszę zgłoście się do prowadzącego spotkanie - to będę ja :) Ogłoszę dla Was jakieś miejsce zbiórki :)

huanghua
24-05-2011, 06:45
Świetne spotkanie i warsztaty. Dzięki cyfrowe.pl!

Czy ktoś z uczestników zanotował może nazwiska fotografów, których zdęcia były pokazywane w trakcie warsztatów w ramach prezentacji Pana Wojtka?

Pozdrawiam i dzięki z góry:)

model
24-05-2011, 09:37
Na pewno pokazywał:

http://www.michaelkenna.net/imagearchive.php

http://www.brettwestonarchive.com/

huanghua
24-05-2011, 09:47
Dzięki model :)

niechcemisie
24-05-2011, 09:50
Przy okazji informacja dla użytkowników Canon-board, uczestników kolejnych warsztatów - jeśli chcecie się spotkać i się "rozpoznać" proszę zgłoście się do prowadzącego spotkanie - to będę ja :) Ogłoszę dla Was jakieś miejsce zbiórki :)

Będzie jeszcze jakiś warsztat podobny prowadzony w trójmieście?

model
24-05-2011, 09:51
Z tego co mówili organizatorzy, to może jesienią.

Cyfrowe.pl
24-05-2011, 14:53
Tak jak mówi model - kolejny cykl z Canonem jesienią (październik-listopad). Na pewno będzie w Trojmieście, ale proszę mnie nie pytać o inne miasta - jeszcze nie wiem :)