PDA

Zobacz pełną wersję : cs5 glupie pytanie i kalibracja drugie

Dzygit-Dublin
15-03-2011, 05:54
Witam

watek nie nadaje się do działu soft wiec wylądował tu .

właściwie to mam dwa pytania :)

1.Jedno to takie jak w macu w cs5 zrobić tak zęby odpalał się tak jak na pc bez przejrzystości pulpitu cs5.- wiem ze głupie ale drażni mnie to.

a drugie pytanie

Do posiadaczy skalibrowanych monitorów

Koledzy ,Towarzysze , Koleżanki :cool:

Mam dylemat myślę ze coś namieszałem w moim magicznym pudelku.
Przejście miedzy podłożem a zderzakiem czy widać przejście stonowane czy się zlewa plama czarna .
Sprawdzałem na 2 monitorach i szukam kogoś kto ma trochę lepszy monitor niż te do których porównywałem.Powoli zaczynam powątpiewać co do słuszności metody kalibracji mojego monitora głównego - myślę żeby zjechać go bardziej z jasnością świecenia - ale już jadę na 20 % i nie chce przedobrzyć.

Mial być efekt taki jak widzę u siebie ale czy ty drogi czytelniku tego posta widzisz lekkie przejście czy czarna plamę ???

Wiem ze można sprawdzić to drukując ale muszę obrobić foty na środę i nie mogę czekać na fotolab aż przyśle.

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img34.imageshack.us/img34/4233/img1767c.jpg)

Pozdrawiam
Darek
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
edit

proszę o wyśmiewanie w ciszy słowa "kaliobracja " z tytułu nie mogę edytować.

photographus
15-03-2011, 21:37
Do "koliobracji" służy "koliobrator" a nie przykręcanie jasności. Przykręcać to sobie możesz. Śrubkę w rowerze. A zjechać... na sankach :)
pozd®ówka

Dzygit-Dublin
15-03-2011, 22:08
Do "koliobracji" służy "koliobrator" a nie przykręcanie jasności. Przykręcać to sobie możesz. Śrubkę w rowerze. A zjechać... na sankach :)
pozd®ówka

dzięki za wyczerpująca odpowiedz.:mrgreen:

domero
15-03-2011, 22:19
Co do pyt. 2 - u mnie część zderzaka pod naklejką "Pirelli" zlewa się z plamą cienia pod samochodem.

Dzygit-Dublin
15-03-2011, 22:36
Co do pyt. 2 - u mnie część zderzaka pod naklejką "Pirelli" zlewa się z plamą cienia pod samochodem.

Dziękuje za odpowiedz domero - jednak trochę przesadziłem .

Darek