Dawid_Jaworski
27-12-2010, 04:43
Witam.
Rozpoczynam działalność gospodarcza. W zamyśle składać na nią mają się 3 dziedziny:
1. szeroko rozumiane DTP - foldery, ulotki, plakaty i podobnej maści twory;
2. fotografia - przede wszystkim pasja, w biznes planie wsparcie 1. i 3 + portrety, imprezy;
3. opracowywanie multimedialnych materiałów na strony www - zdjęcia, filmy, animacje, prezentacje, kursy-filmy e-learningowe + tworzenie oryginalnych, lecz niezbyt rozbudowanych witryn.
Budżet to 40 tys. Potraktujmy tę inwestycję jako okazję do zrobienia "miłych zakupów" :).
Teraz używam 40D, ze szkieł to Tamron 90 2.8 (ulubiony, mimo że b. długi, stara wersja), Tamron 17-50 VC 2.8 (nie mój, ale "jest w domu", aps-c), Tokina ATX PRO 28-70 2.6-2.8 (nie mój, "ale jest w domu", pancerna, ale mydło, a na długim końcu tragedia :/ ) i jeszcze jakiś Canonowski zoom 28-200 3.5-5.6 ze starych analogowych czasów (plastik i optycznie kiepsko, ale nie tragicznie). Do tego lampa 420EX i statyw Velbon Sherpa 600R.
Liczę na pomysły i opinie na temat rozdysponowania tejże sumki.
Tak na początek:
5Dmk2 (7.000),
lepszy monitor - LCD 24" EIZO S2433W? (3.600),
oprogramowanie - Adobe Master Collection (10.000 :( ),
jednostkę która udźwignie obróbkę grafiki i filmów (4.500?),
lampa - 580EXII (1.600),
grip - zamiennik? (300),
laptop - coś z nie beznadziejną matrycą (4.000).
No obiektywy zostaje 9.000. Z pomysłów, to
główny, jasny, uniwersalny zoom, szerszy, dobra stabilizacja, (*****)
coś bardzo szerokiego (może rybka), (**)
może jasna 50(?)-tka. (*)
-------------
40D będzie miał się kto zając... (ale 90-tki tamrona nie oddam :P ).
-------------
Jeśli o Adobe MC chodzi, to gdyby chcieć ps, indesign i premiere osobno, wyszłoby chyba nie taniej, a tu jest dodatkowo sporo narzędzie do różnych rzeczy. Zdaje się, że w tym pakiecie nie ma Lightroom'a, ale tegoż posiadam.
Może coś do kalibracji?
Mam w okolicy zaprzyjaźniona drukarnię, ale mimo tego może średniej klasy drukareczka, też by się przydała...
Tak się zastanawiam, jak to najlepiej podzielić...?
Z góry dziękując czekam na subiektywne opinie, co gdzie przesunąć, co dodać, z czego zrezygnować?
Pozdrawiam
Rozpoczynam działalność gospodarcza. W zamyśle składać na nią mają się 3 dziedziny:
1. szeroko rozumiane DTP - foldery, ulotki, plakaty i podobnej maści twory;
2. fotografia - przede wszystkim pasja, w biznes planie wsparcie 1. i 3 + portrety, imprezy;
3. opracowywanie multimedialnych materiałów na strony www - zdjęcia, filmy, animacje, prezentacje, kursy-filmy e-learningowe + tworzenie oryginalnych, lecz niezbyt rozbudowanych witryn.
Budżet to 40 tys. Potraktujmy tę inwestycję jako okazję do zrobienia "miłych zakupów" :).
Teraz używam 40D, ze szkieł to Tamron 90 2.8 (ulubiony, mimo że b. długi, stara wersja), Tamron 17-50 VC 2.8 (nie mój, ale "jest w domu", aps-c), Tokina ATX PRO 28-70 2.6-2.8 (nie mój, "ale jest w domu", pancerna, ale mydło, a na długim końcu tragedia :/ ) i jeszcze jakiś Canonowski zoom 28-200 3.5-5.6 ze starych analogowych czasów (plastik i optycznie kiepsko, ale nie tragicznie). Do tego lampa 420EX i statyw Velbon Sherpa 600R.
Liczę na pomysły i opinie na temat rozdysponowania tejże sumki.
Tak na początek:
5Dmk2 (7.000),
lepszy monitor - LCD 24" EIZO S2433W? (3.600),
oprogramowanie - Adobe Master Collection (10.000 :( ),
jednostkę która udźwignie obróbkę grafiki i filmów (4.500?),
lampa - 580EXII (1.600),
grip - zamiennik? (300),
laptop - coś z nie beznadziejną matrycą (4.000).
No obiektywy zostaje 9.000. Z pomysłów, to
główny, jasny, uniwersalny zoom, szerszy, dobra stabilizacja, (*****)
coś bardzo szerokiego (może rybka), (**)
może jasna 50(?)-tka. (*)
-------------
40D będzie miał się kto zając... (ale 90-tki tamrona nie oddam :P ).
-------------
Jeśli o Adobe MC chodzi, to gdyby chcieć ps, indesign i premiere osobno, wyszłoby chyba nie taniej, a tu jest dodatkowo sporo narzędzie do różnych rzeczy. Zdaje się, że w tym pakiecie nie ma Lightroom'a, ale tegoż posiadam.
Może coś do kalibracji?
Mam w okolicy zaprzyjaźniona drukarnię, ale mimo tego może średniej klasy drukareczka, też by się przydała...
Tak się zastanawiam, jak to najlepiej podzielić...?
Z góry dziękując czekam na subiektywne opinie, co gdzie przesunąć, co dodać, z czego zrezygnować?
Pozdrawiam