Zobacz pełną wersję : 270ex
marpas76
21-12-2010, 15:11
witam,
zastanawiam sie nad kupnem lampy 270ex, nie korzystalem wczesniej z zew.lampy i chcialbym sie dowiedziec czy bedzie lepszy efekt w pomieszczeniu,mieszkaniu niz z wbudowanej 50d?
Pozdrawiam
Handelson
21-12-2010, 15:13
Każda lampa da lepszy efekt niż wbudowana w body.
270EX ma juz uchylny palnik, wiec mozna chocby blyskac o sufit. wiec efekt na pewno bedzie lepszy niz z wbudowanej kukulki
za tą samą kasę możesz kupić coś znacznie lepszego
za tą samą kasę możesz kupić coś znacznie lepszego
kwestia dyskusyjna. ja bym np. zamiast 420EX czesto wolal 270EX, bo znacznie mniej miejsca w torbie zajmuje. a poza bardzo sporadycznymi kotletami praktycznie nie uzywam lampy inaczej niz do fot rodzinnych w domu czy na wyjezdzie. 270EX jest do tego idealna.
ja bym chciał ją mieć, ale jako dodatkową lampkę
Tak, efekt będzie lepszy od wbudowanej, ale jak masz coś ze światłem f/2.8 (Tamron czy Canon) to może lepiej zrezygnować z lampy?
ja bym chciał ją mieć, ale jako dodatkową lampkę
to jest idealne rozwiazanie ;)
u mnie o tyle sie nie sprawdzi, ze tak nieludzko rzadko uzywam blysku, ze by 2 lampy lezaly przez 364/365 dni w roku na polce. a na odswiateczne focenie szkolnych przedstawien 420 jednak ma kapke wiecej mocy i w razie czego jednak czesciej moze blysnac... ;)
ale jakby mi ktos zrobil cos pokroju 400EX - LP 40 w obudowie 270EX... no to juz bym sie nie modlil nad zakupem... ;)