Zobacz pełną wersję : 7d punkty af
Witam.
Mam wrażenie że coś nie tak jest z moim nowym 7d otóż na matowcegdzie wyswietlane sąpunkty af na tych czarnych obramówkach widać jak by ryski,nie są w pełni czarne...czy to norma? czy wy tez tak macie w swoich aparatch?
Pozdrawiam
Tezet-gdynia
23-11-2010, 14:03
Przeszkadzaja jakos ? Nie sa na torze "Swiat <-> matryca" wiec i tak nie widac ich na zdjeciu.
Dla mnie nie jest to problemem tylko jestem ciekaw czy to jest normalne czy po prostu moj egzemplarz tak ma
Nie jest normalne, spróbuj może pokrętła dioptrii przy wizjerze.
samboman
23-11-2010, 14:41
U mnie takiego "efektu" nie ma
przyjrzałem sie dokladnie to jest spowodowane chyba ziarnistoscia matówki bo zmieniajac puknkty af na calej powierzchni matowki niezaleznie od punktu cos takiego widac
samboman
23-11-2010, 15:10
Co do ziarnistości to się zgodzę. Po przesiadce z 500d przez pierwsze kilka godzin dziwnie mi się patrzyło przez matówkę w 7D, aktualnie nie zauważam różnicy.
OrzelPiotr
23-11-2010, 15:19
A mnie troszkę ta ziarnistość przeszkadza - szczególnie przy manualanym ostrzeniu - ciekawe czemu dali właśnie taką matówkę ?
Mi to nie przeszkadza tylko zdziwilem sie ze cos takiego wystepuje,jak sie dokladnie przyjrzymy to widać na czarnym malutkie jasne kropeczki a wlasciwie te ziarenka
Popatrz przy wyjętej baterii...
Tez miałem zadać pytanie o tą "strukturę" matówki (a raczej wyświetlacza LCD - bo to chyba on ma tą "granulację").
dziobolek
23-11-2010, 22:39
Popatrz przy wyjętej baterii...
Tez miałem zadać pytanie o tą "strukturę" matówki (a raczej wyświetlacza LCD - bo to chyba on ma tą "granulację").
Nie. To matówka, jak sądzę. 50D też tak ma. ;-)
Pozdrówka!
OrzelPiotr
27-11-2010, 11:32
Swoją drogą ciekawe czy dało by się to jakoś wymienić - tak by zachować wszelką sprawność?
marceleqs
27-11-2010, 11:38
Nie. To matówka, jak sądzę. 50D też tak ma. ;-)
Pozdrówka!
tez coś takiego mam, że takie mrowienie jest, ale od początku sądziłem, że ten typ tak ma ;) mi tam nie przeszkadza, grunt żeby punkty dobrze działały i żeby wypluwał zdjęcia ;)