Witam.
Mam wrażenie że coś nie tak jest z moim nowym 7d otóż na matowcegdzie wyswietlane sąpunkty af na tych czarnych obramówkach widać jak by ryski,nie są w pełni czarne...czy to norma? czy wy tez tak macie w swoich aparatch?
Pozdrawiam
Witam.
Mam wrażenie że coś nie tak jest z moim nowym 7d otóż na matowcegdzie wyswietlane sąpunkty af na tych czarnych obramówkach widać jak by ryski,nie są w pełni czarne...czy to norma? czy wy tez tak macie w swoich aparatch?
Pozdrawiam
Przeszkadzaja jakos ? Nie sa na torze "Swiat <-> matryca" wiec i tak nie widac ich na zdjeciu.
Dla mnie nie jest to problemem tylko jestem ciekaw czy to jest normalne czy po prostu moj egzemplarz tak ma
Nie jest normalne, spróbuj może pokrętła dioptrii przy wizjerze.
U mnie takiego "efektu" nie ma
7D + C18-135
przyjrzałem sie dokladnie to jest spowodowane chyba ziarnistoscia matówki bo zmieniajac puknkty af na calej powierzchni matowki niezaleznie od punktu cos takiego widac
Co do ziarnistości to się zgodzę. Po przesiadce z 500d przez pierwsze kilka godzin dziwnie mi się patrzyło przez matówkę w 7D, aktualnie nie zauważam różnicy.
7D + C18-135
A mnie troszkę ta ziarnistość przeszkadza - szczególnie przy manualanym ostrzeniu - ciekawe czemu dali właśnie taką matówkę ?
7D+BGE7, 10-22, 24-105L, 100L, 70-200L II, TCx2III, 580II.
Mi to nie przeszkadza tylko zdziwilem sie ze cos takiego wystepuje,jak sie dokladnie przyjrzymy to widać na czarnym malutkie jasne kropeczki a wlasciwie te ziarenka
Popatrz przy wyjętej baterii...
Tez miałem zadać pytanie o tą "strukturę" matówki (a raczej wyświetlacza LCD - bo to chyba on ma tą "granulację").
PS S5 IS, 7D + C 15-85 IS USM, C 55 - 250 IS, C 50 1.4 USM, 430 EX