Zobacz pełną wersję : wyzwalanie lampy 430 II
sylwester Samluk
16-11-2010, 22:57
Witam
Mam pytanie czy można wyzwolić radiowo lampę Canon 430II ale za pomocą nałożonego na sanki aparatu transmitera radiowego?
Wiem, że mając lampę 580 może ona pracować jako master a 430II jako slave i wtedy lampa master wyzwala slave.
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł w książce o lampach i właśnie zainteresowało mnie wyzwalanie lamp przy pomocy takiego właśnie transmitera.
Oczywiście, że można. Potrzebny jest jeszcze odbiornik radiowy, który połączysz z lampą.
Wystarczy kupić np. na alledrogo zestaw nadajnik i odbiornik radiowy. Nadajnik na sanki w aparacie a odbiornik do lampy.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Swoją drogą to dziwi mnie czemu wszyscy nawet sony stosują jako standard bezprzewodowe sterowanie lampy z body a canon tylko w kilku modelach to oferuje.
dajcie spokój, canon nawet nie ma fotoceli :(
Mam pytanie odnośnie lampy która może zastąpić 580EX jako master??co byście polecili?
Witam
Mam pytanie czy można wyzwolić radiowo lampę Canon 430II ale za pomocą nałożonego na sanki aparatu transmitera radiowego?
Wiem, że mając lampę 580 może ona pracować jako master a 430II jako slave i wtedy lampa master wyzwala slave.
Ostatnio czytałem ciekawy artykuł w książce o lampach i właśnie zainteresowało mnie wyzwalanie lamp przy pomocy takiego właśnie transmitera.
przecież jest taki piękny temat :arrow: http://canon-board.info/showthread.php?t=30095
sylwester Samluk
18-11-2010, 12:16
Dziękuję "marecky" za podesłanie linku do tematu. Pięknie dziękuję