Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: wyzwalanie lampy 430 II

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie wyzwalanie lampy 430 II

Witam

Mam pytanie czy można wyzwolić radiowo lampę Canon 430II ale za pomocą nałożonego na sanki aparatu transmitera radiowego?

Wiem, że mając lampę 580 może ona pracować jako master a 430II jako slave i wtedy lampa master wyzwala slave.

Ostatnio czytałem ciekawy artykuł w książce o lampach i właśnie zainteresowało mnie wyzwalanie lamp przy pomocy takiego właśnie transmitera.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Domyślnie

Oczywiście, że można. Potrzebny jest jeszcze odbiornik radiowy, który połączysz z lampą.

Wystarczy kupić np. na alledrogo zestaw nadajnik i odbiornik radiowy. Nadajnik na sanki w aparacie a odbiornik do lampy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Swoją drogą to dziwi mnie czemu wszyscy nawet sony stosują jako standard bezprzewodowe sterowanie lampy z body a canon tylko w kilku modelach to oferuje.
    Ostatnio edytowane przez m-a-r ; 16-11-2010 o 23:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

dajcie spokój, canon nawet nie ma fotoceli

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Mam pytanie odnośnie lampy która może zastąpić 580EX jako master??co byście polecili?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Witam

Mam pytanie czy można wyzwolić radiowo lampę Canon 430II ale za pomocą nałożonego na sanki aparatu transmitera radiowego?

Wiem, że mając lampę 580 może ona pracować jako master a 430II jako slave i wtedy lampa master wyzwala slave.

Ostatnio czytałem ciekawy artykuł w książce o lampach i właśnie zainteresowało mnie wyzwalanie lamp przy pomocy takiego właśnie transmitera.
    przecież jest taki piękny temat http://canon-board.info/showthread.php?t=30095
    EOS

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuję "marecky" za podesłanie linku do tematu. Pięknie dziękuję
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Uprawnienia umieszczania postów