Zobacz pełną wersję : M9+noctilux vs 5D II +50/1.2L
allxages
11-05-2012, 18:24
Ja tylko się zastanawiam zawsze jak tam jestem czy oni traktują z założenia wszystkich jak idiotów czy sami tak myślą po prostu :(
Ja tylko się zastanawiam zawsze jak tam jestem czy oni traktują z założenia wszystkich jak idiotów czy sami tak myślą po prostu :(
Ale masz już tę biedronkę? :mrgreen:
Tornvald
11-05-2012, 18:38
A tam jedna...wie Pan to trzeba miec kilka na rozne okazje;]
allxages
11-05-2012, 18:38
Wiosna idzie przecież :D
W innym sklepie jak chciałem zakupić zdaje się 35mm, albo 24mm to miałem taką rozmowę:
- nie mamy teraz, ale jest 90mm
- a po co mi 90mm jak szukam 24mm?
- no wie pan, ta 90tka to doskonale szklo, idealnie uzupelnia system
- przeciez pan nie wie jak ja zdjecia robie
- no ale to trzeba miec
- po co?
:D http://www.youtube.com/watch?v=S5IJ1Y2TVns
No właśnie. Świat idzie do przodu. A tu mamy retorykę coraz bardziej zmierzającą ku śmieszności. To nawet nie jest obrona systemu...
No właśnie. Świat idzie do przodu. A tu mamy retorykę coraz bardziej zmierzającą ku śmieszności. To nawet nie jest obrona systemu...
Każdy system ma swoja (wy-)cenę
Jedni przepłacają za biedronki, a inni za czerwony pasek
I można z grubsza przyjąć, że spora część robi z tych fetyszy podobny użytek...
Kolekcjoner
11-05-2012, 22:50
Ja myślę że Leica wie co robi i to wykorzystują. Są kolekcjonerzy sprzętu mający praktycznie nieograniczone środki, a czy to robi zdjęcia i jakie to w sumie bez znaczenia. Ważny jest lans, dlatego im drożej tym lepiej. Jedno jest wspólne zarówno dla fotografa jak i dla lansera - ta chwila... 8-).
Ja myślę że Leica wie co robi i to wykorzystują. Są kolekcjonerzy sprzętu mający praktycznie nieograniczone środki, a czy to robi zdjęcia i jakie to w sumie bez znaczenia. Ważny jest lans, dlatego im drożej tym lepiej. Jedno jest wspólne zarówno dla fotografa jak i dla lansera - ta chwila... 8-).
Pewnie tak - zwłaszcza, że pewnie więcej portali napisało o tych "Hermesach" niż ich łącznie zostanie wyprodukowanych ;)