Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : CANON EF-S 55-250mm IS wada

rafi7777
15-09-2010, 01:21
witam!!
TO MÓJ PIERWSZY WPIS NA FORUM.
WCZORAJ NABYŁEM OBIEKTYW CANONA EF-S 55-250mm IS, ZDAJĘ SOBIE SPRAWĘ ŻE NIE JEST TO SPRZĘT WYSOKIEJ KLASY, I JAKOŚC WYKONANIA POZOSTAWIA WIELE DO ŻYCZENIA, ALE PO JEDNYM DNIU UŻYTKOWANIA, NA WEWNĘTRZNEJ CZĘSCI PRZEDNIEJ SOCZEWKI, ZAUWAŻYŁEM COŚ W RODZAJU "ZŁUSZCZANIA" SIĘ POWŁOKI (tak to widzę, bo zakładam ze na szkła są nakładane powłoki:)), ZJAWISKO TO ZAJMUJĘ OK 1/4 POW. OBIEKTYWU, JAK NA RAZIE NIE ZAUWAŻYŁEM ABY WPŁYWAŁO TO NA JAKOŚĆ ZDJĘĆ.
ALE MIMO WSZYSTKO OBIEKTYW ZROBIŁ OK 50 ZDJĘĆ, I MOIM ZDANIEM TO DELIKATNA ŻENADA.

ZAKUPU DOKONAŁEM W FOTOIT, MAM PARAGON I GWARANCJĘ, WIĘC ZAKŁADAM ŻE NIE BĘDZIE PROBLEMU Z WYMIANĄ.

ALE MAM PYTANIE DO DOŚWIADCZONYCH FORUMOWICZÓW, CZY KTOS SPOTKAŁ SIĘ Z TAKIM PRZYPADKIEM?????

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA INFORMACJĘ: RAFI7777:confused:

marecky
15-09-2010, 04:00
:shock: większej czcionki nie było?

Co do obiektywu, czasem nie zaparowała soczewka wewnątrz i po wyschnięciu pozostał ślad?

rafi7777
15-09-2010, 16:27
TAKA BYŁA MOJA PIERWSZA MYŚL, ALE PO DOKŁADNYM OBEJrŻENIU Z BLISKA WYRAŻNIE WIDAĆ, TAK JAKBY ZWISAJĄCE FRAGMENTY, KTÓRE SIĘ ZŁUSZCZAJĄ.
DZISIAJ ZAWIOZŁEM GO DO FOTOIT-u, STANDARDOWA JAK MNIE ZAPEWNIONO PROCEDURA: EKSPERTYZA ITD.,

Bogdan56_Ch
15-09-2010, 16:33
To dobrze że oddałeś do naprawy, ale stosuj normalną czcionkę tak jaki inni na tym forum. Duże i drukowane litery wpływają na dyskomfort czytania i źle świadczą o piszącym.

rafi7777
15-09-2010, 17:22
Dzięki Bogdanie za uwagę, dostosuję się.
Na swoje usprawiedliwienie, mogę jedynie powiedzieć że było to dlamnie bardzo traumatyczne przeżycie:)))))))))))))))))))))))))