PDA

Zobacz pełną wersję : Dylemat/Problem przy kupnie obiektywu

morafi
21-07-2010, 11:19
Witam,

mam zamiar zakupic szkło ktore zostalo przywiezione z USA, cena jest atrakcyjna jak dla mnie tylko pytanie jak sprawdzic czy z tym szkłem jest wszytko ok? Chodzi mi o to czy nei jest kradzione?
Sprzedajacy nie posiada paierow do tego szkła i podobno jest pierwszym włascicielem od nowosci. Czy mozna jakos to sprawdzic czy sprzet nei jest kradziony ??

Pozdrawiam

adamowski1
25-07-2010, 11:26
Obawiam się że będzie ciężko to sprawdzić,a swoją drogą dziwne że nie ma choćby oryginalnego pudełka od słoika,z reguły takie rzeczy się trzyma gdzieś w komórce.

Chris_11
25-07-2010, 12:31
Obawiam się że będzie ciężko to sprawdzić,a swoją drogą dziwne że nie ma choćby oryginalnego pudełka od słoika,z reguły takie rzeczy się trzyma gdzieś w komórce.

Mi brakuje prawie wszystkich pudełek... Zaginęły przy przeprowadzce, niektóre to były po prostu zwykłe białe kartony, ponieważ obiektywy kupowane były z promocyjnych zestawów pucha+szkło, a że mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu i czasy "komórki" u mnie bezpowrotnie minęły to po prostu uległy utylizacji.

Czy to jest dziwne?

Bolek02
25-07-2010, 12:36
No nie, ale dziwne jest to, że nie ma instrukcji i dowodu zakupu, czy gwarancji choćby nieważnej. Takie rzeczy na ogół się trzyma i nie zajmują dużo miejsca :):):)

michallubon
29-07-2010, 16:38
Różni ludzie różne podejścia. Dla niektórych jak sie gw przeterminuje to jest śmieciem, podobnie podchodzą do kwestii pudełek. Ja tam trzymam bo lubię i mam miejsce :)