Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Dylemat/Problem przy kupnie obiektywu

Mieszany widok

Domyślnie Dylemat/Problem przy kupnie obiektywu

Witam,

mam zamiar zakupic szkło ktore zostalo przywiezione z USA, cena jest atrakcyjna jak dla mnie tylko pytanie jak sprawdzic czy z tym szkłem jest wszytko ok? Chodzi mi o to czy nei jest kradzione?
    Sprzedajacy nie posiada paierow do tego szkła i podobno jest pierwszym włascicielem od nowosci. Czy mozna jakos to sprawdzic czy sprzet nei jest kradziony ??

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Obawiam się że będzie ciężko to sprawdzić,a swoją drogą dziwne że nie ma choćby oryginalnego pudełka od słoika,z reguły takie rzeczy się trzyma gdzieś w komórce.

Uzależniony Awatar Chris_11
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamowski1 Zobacz posta
    Obawiam się że będzie ciężko to sprawdzić,a swoją drogą dziwne że nie ma choćby oryginalnego pudełka od słoika,z reguły takie rzeczy się trzyma gdzieś w komórce.
    Mi brakuje prawie wszystkich pudełek... Zaginęły przy przeprowadzce, niektóre to były po prostu zwykłe białe kartony, ponieważ obiektywy kupowane były z promocyjnych zestawów pucha+szkło, a że mieszkam w dwupokojowym mieszkaniu i czasy "komórki" u mnie bezpowrotnie minęły to po prostu uległy utylizacji.

Czy to jest dziwne?
    Nieważne, czym... Ważne, jak...

Foto-Blog

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No nie, ale dziwne jest to, że nie ma instrukcji i dowodu zakupu, czy gwarancji choćby nieważnej. Takie rzeczy na ogół się trzyma i nie zajmują dużo miejsca
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Różni ludzie różne podejścia. Dla niektórych jak sie gw przeterminuje to jest śmieciem, podobnie podchodzą do kwestii pudełek. Ja tam trzymam bo lubię i mam miejsce

Uprawnienia umieszczania postów