Zobacz pełną wersję : 1000 D data na zdjęciach
Witam!
Na poczadku chciiałem nadmienic że jestem szczęśliwym pośiadaczem 40d i nawet do głowy mi nie przyszło o datowniku na zdjeciach.Wczoraj znajoma poprośiła mnie o ustawienie tej funkcji w 1000 D no i niestety nie ustawiłem za pomocą instrukcji.Moje pytanie czy jest taka funkcja i jak ją ustawic.
MariuszJ
10-07-2010, 07:18
Nie ma tej opcji żadna znana mi lustrzanka.
Możesz to zrobić hurtem za pomocą programu Faststone Photo Resizer.
adrian17
10-07-2010, 10:51
A najlepiej to naucz znajomą czytania EXIFów - efekt ten sam, a w odróżnieniu od datownika nie mogą zepsuć klimatu zdjęć.
Nowo powstający dom i kolejne etapy budowy chciała miec uwiecznione na fotkach z datami i praktycznie do tego tylko jest jej to potrzebne,a EXIF-y nauczymy czytac :-)
A najlepiej to naucz znajomą czytania EXIFów - efekt ten sam, a w odróżnieniu od datownika nie mogą zepsuć klimatu zdjęć.
A ja nie miałbym nic przeciwko możliwości użycia takiego datownika w swoim 1000d. Mimo, że umiem czytać exify. Jedno nie wyklucza drugiego.
A może niech używa picasy czy podobnego programu, który od razu organizuje według dat? Chyba wszystkich zdjęć wywoływać i tak nie będzie...