Zobacz pełną wersję : Liga Światowa: Polska - Kuba, Atlas Arena Łódź
Witam,
czy nie ma problemu z wniesieniem lustrzanki na mecz?
bo znalazłem informację że
"organizator zastrzega sobie prawo odmówić wniesienia na teren imprezy oraz użycia w trakcie imprezy aparatu fotograficznego, kamery lub innego rodzaju sprzętu nagrywającego audio-video"
czy jest to tylko formalny zapis a aparatów nit nie kontroluje
Witam,
czy nie ma problemu z wniesieniem lustrzanki na mecz?
bo znalazłem informację że
"organizator zastrzega sobie prawo odmówić wniesienia na teren imprezy oraz użycia w trakcie imprezy aparatu fotograficznego, kamery lub innego rodzaju sprzętu nagrywającego audio-video"
czy jest to tylko formalny zapis a aparatów nit nie kontroluje
To jakiś chory przepis. We Wrocławiu bez problemów wnosiłem białasa na ligę światową i nikt nie robił problemów (z tym, że żadnego zakazu wnoszenia aparatów nie widziałem). W sobotę i niedziele idę na Polska-Argentyna i też mam zamiar zabrać sprzęt.
Pzdr,
M
nie ma najmniejszego problemu wnoszę na Arenę cały plecak ze sprzętem
Dzięki za odpowiedzi, w takim razie biorę aparat :)
Byłem na Memoriale Wagnera w Atlas Arenie, przy wejściu ochrona zainteresowana była bardziej tym czy nie wnoszę wody mineralnej w opakowaniu większym niż 1 litr niż sprzętem foto. Inną sprawą jest to, że odległość od trybun do boiska jest jednak dość spora, a wejścia na płytę strzegą ochroniarze i sprawdzają akredytacje.
enforces
26-06-2010, 10:12
Byłem na Memoriale Wagnera w Atlas Arenie, przy wejściu ochrona zainteresowana była bardziej tym czy nie wnoszę wody mineralnej w opakowaniu większym niż 1 litr niż sprzętem foto. Inną sprawą jest to, że odległość od trybun do boiska jest jednak dość spora, a wejścia na płytę strzegą ochroniarze i sprawdzają akredytacje.
byłem rok temu na brazylii, potwierdzam że nawet o tym nie myślałem że mogą mi nie pozwolić wejść. jako dowód http://www.flickr.com/photos/enforces/sets/72157620550668047/with/3668921023/
w tym roku powtórka
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
a dodam jeszcze http://uokik.gov.pl/download.php?plik=6250 doczepili się min. do klauzul związanych z zastrzeżeniem wnoszenia kamer i aparatów. zawsze można się na to powołać że ta klauzula wg uokiku jest niezgodna. nie muszą dokładnie wiedzieć o co chodzi.
Koledzy, wiecie coś na temat wnoszenia sprzętu foto na trwający właśnie (20-22.08.2010) Memoriał Huberta Wagnera w Bydgoszczy? Da się wnieść białą eLkę bez problemu?