Zobacz pełną wersję : canon 430 ex - pytania
Witam,
Od niedawna jestem użytkownikiem canona 430ex. Kiedy wciskam do połowy spust migawki to widoczne są cienkie, czerwone linie światła biegnące przez punkt AF. Czy to normalne czy lampa zaczyna mi szfankować? Dziękuje za opinie
wyglada to na wspomaganie AF ;)
"AF beam"
albo cos zle zrozumialem
Dzięki Molsar. Sama nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. W instrukcji nie ma do tego odniesienia.
koledzy moze wytlumacza bardziej technicznie..., ale to jest wiazka swiatla ktora wspolpracuje z punktami focusa - pomaga okreslic rozne paramatry obiektu na ktory jest projektowana w slabym swietle. Mozna ja wylaczyc lecz skutecznosc AF drastycznie spadnie w niewystarczajacym oswietleniu
Chyba nie ma potrzeby bardziej technicznego wytlmaczenia. Dopiero zaczynam zabawę z fotografia i obawiałam się o jakąś usterkę sprzętu. dzięki za poświęcony czas
Czy ta lampa ma sygnalizacje stanu baterii?
Handelson
20-06-2010, 20:54
Z tego co wiem to żadna lampa systemowa takiej sygnalizacji nie ma.
niestety, mala moc zauwazyc mozna po dlugim czasie ladowania kolejnego blysku...
i statusie diody "pilot"- kiedy dlugo czekasz az zapali sie czerwone.
Czy z każdym pytaniem odnośnie tej lampy zamierzasz zakładać nowy wątek?
Odradzam i, jak każdemu nowemu forumowiczowi, polecam lekturę Regulaminu forum - Punkt 3. w tym przypadku.
Połączyłem Twoje wątki i zastanów się dwa razy zanim napiszesz kolejny. Z góry dziękuję za niezaśmiecanie forum :roll: .