Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: canon 430 ex - pytania

Domyślnie canon 430 ex - pytania

Witam,
    Od niedawna jestem użytkownikiem canona 430ex. Kiedy wciskam do połowy spust migawki to widoczne są cienkie, czerwone linie światła biegnące przez punkt AF. Czy to normalne czy lampa zaczyna mi szfankować? Dziękuje za opinie

Domyślnie

wyglada to na wspomaganie AF
    "AF beam"
    albo cos zle zrozumialem

Domyślnie

Dzięki Molsar. Sama nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. W instrukcji nie ma do tego odniesienia.

Domyślnie

koledzy moze wytlumacza bardziej technicznie..., ale to jest wiazka swiatla ktora wspolpracuje z punktami focusa - pomaga okreslic rozne paramatry obiektu na ktory jest projektowana w slabym swietle. Mozna ja wylaczyc lecz skutecznosc AF drastycznie spadnie w niewystarczajacym oswietleniu

Domyślnie

Chyba nie ma potrzeby bardziej technicznego wytlmaczenia. Dopiero zaczynam zabawę z fotografia i obawiałam się o jakąś usterkę sprzętu. dzięki za poświęcony czas

Domyślnie 430ex- sygnalizacja stanu baterii

Czy ta lampa ma sygnalizacje stanu baterii?

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Z tego co wiem to żadna lampa systemowa takiej sygnalizacji nie ma.
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Domyślnie

niestety, mala moc zauwazyc mozna po dlugim czasie ladowania kolejnego blysku...
    i statusie diody "pilot"- kiedy dlugo czekasz az zapali sie czerwone.

Domyślnie

dziękuję

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Czy z każdym pytaniem odnośnie tej lampy zamierzasz zakładać nowy wątek?
    Odradzam i, jak każdemu nowemu forumowiczowi, polecam lekturę Regulaminu forum - Punkt 3. w tym przypadku.
    Połączyłem Twoje wątki i zastanów się dwa razy zanim napiszesz kolejny. Z góry dziękuję za niezaśmiecanie forum .

Uprawnienia umieszczania postów