Zobacz pełną wersję : Jaki akumulator NP-E3
slonkaap
26-04-2010, 12:00
Witam serdecznie.Mam pytanie dla posiadaczy Canonow serii 1x.Gdzie kupujecie zastepcze akumulatorki do 1-dynek? Na Allegro jest kilka podrobek ale czy ktos moze powiedziec jak one sie sprawuja.NIedawno czytalem ze na tych zastepczych strach wlaczac aparat/fakt ze opis pochodzi od faceta sprzedajacego swoj oryginal-uzywka.Pozdrawiam
Ja mam 2 oryginalne i jeden zamiennik Batimex. U mnie dziala bez problemow, ale 1Dynke mam bardzo krotko zeby stwierdzic czy sa problemy z zamiennikiem..
roshuu - faktycznie jedynka się pojawiła w stopce :P hmmm a jakoś nie oblewaliśmy :)) żeby Ci klisza nie strzeliła przez to :)
roshuu - faktycznie jedynka się pojawiła w stopce :P hmmm a jakoś nie oblewaliśmy :)) żeby Ci klisza nie strzeliła przez to :)
hehehe no nie bylo okazji oblac :) Wiec zdrowko!
A musze to napisac - roznica do modeli xx > jest kolosalna. Teraz to dopiero zbankrutuje, ale warto - AF to baja a to dla mnie podstawa. Na marginesie dodam, ze balem sie o szum ISO, bo to w sumie juz stara puszka ale robiac testy vs. 30D i 350D to tylko na ISO 3200 w prownaniu do 30D jest wiekszy szum o reszte nie ma sie co bac..
Dobra wracajac do tematu baterii to sam z chcecia bym sie dowiedzial jaki zamiennik jest najlepszy. Slyszalem, ze zamienniki sa lepsze od oryginalow ze wzgledu na dluzsze dzialanie ale jak jest w praktyce tego nie wiem..
slonkaap
27-04-2010, 18:51
Koledzy czy naprawde nikt nie korzysta z zamiennikow.Pomozcie.
ja kupiłem z polecenia kolegi zaminnik firmy nie wiem jakiej, ale sprzedawca jest ze Zgorzelca :) 2400mAh - trzyma porównywalnie do oryginału. (link: http://www.allegro.pl/item993222185_akumulator_do_canon_eos_1d_np_e3_ni_ mh_2400mah.html)
Co do zamienników firmy ActivJet - zdecydownie nie polecam
plaucjusz
27-04-2010, 20:31
ja kupiłem z polecenia kolegi zaminnik firmy nie wiem jakiej, ale sprzedawca jest ze Zgorzelca
Czyli ile(+-) klapnięć zrobisz na w pełni naładowanej??
Dołączam się do pytania o dobry zamiennik..
ja do swojej 450D kupilem zamiennik z fotoenergia.pl, nikt mi nie polecal, po prostu pierwszy lepszy z Allegro, chodzi super, nie widze roznicy miedzy nim a oryginalem. z tego co widze do 1D tez cos maja...
A ja raz się zawiodłem , pewnego razu w najmniej odpowiednim czasie zrobił zonnn ale to było jakieś 5 lat temu . Teraz może robią coś lepszego.
Czy ktoś używał może baterię litowo-jonową w jedynkach. Niestety najpierw padła mi oryginalna, była już bardzo słaba, teraz zamiennik wyzionął ducha. Znalazłem zamiennik ale nie Ni-MH tylko Li-ION.
AKUMULATOR BATERIA NP-E3 DO CANON 1D 1D MarkII 1DS (5485122092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. (http://allegro.pl/akumulator-bateria-np-e3-do-canon-1d-1d-markii-1ds-i5485122092.html)