Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Jaki akumulator NP-E3

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Domyślnie Jaki akumulator NP-E3

Witam serdecznie.Mam pytanie dla posiadaczy Canonow serii 1x.Gdzie kupujecie zastepcze akumulatorki do 1-dynek? Na Allegro jest kilka podrobek ale czy ktos moze powiedziec jak one sie sprawuja.NIedawno czytalem ze na tych zastepczych strach wlaczac aparat/fakt ze opis pochodzi od faceta sprzedajacego swoj oryginal-uzywka.Pozdrawiam
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Ja mam 2 oryginalne i jeden zamiennik Batimex. U mnie dziala bez problemow, ale 1Dynke mam bardzo krotko zeby stwierdzic czy sa problemy z zamiennikiem..
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Początki nałogu Awatar Bart3k
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

roshuu - faktycznie jedynka się pojawiła w stopce :P hmmm a jakoś nie oblewaliśmy ) żeby Ci klisza nie strzeliła przez to
    Canon 5D mkII|Canon 40D|Canon 17-40 4L|Sigma 120-400 4.5-5.6|Canon 50 1.8|Falcon 8 3.5|Metz48

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bart3k Zobacz posta
    roshuu - faktycznie jedynka się pojawiła w stopce :P hmmm a jakoś nie oblewaliśmy ) żeby Ci klisza nie strzeliła przez to
    hehehe no nie bylo okazji oblac Wiec zdrowko!
    A musze to napisac - roznica do modeli xx > jest kolosalna. Teraz to dopiero zbankrutuje, ale warto - AF to baja a to dla mnie podstawa. Na marginesie dodam, ze balem sie o szum ISO, bo to w sumie juz stara puszka ale robiac testy vs. 30D i 350D to tylko na ISO 3200 w prownaniu do 30D jest wiekszy szum o reszte nie ma sie co bac..
    Dobra wracajac do tematu baterii to sam z chcecia bym sie dowiedzial jaki zamiennik jest najlepszy. Slyszalem, ze zamienniki sa lepsze od oryginalow ze wzgledu na dluzsze dzialanie ale jak jest w praktyce tego nie wiem..
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Bywalec
    Miasto
    Chodziez

Question

Koledzy czy naprawde nikt nie korzysta z zamiennikow.Pomozcie.
    Canon 1D Mk II, Canon 3000N,Canon 400/5.6L,Canon 70-200/2.8L,Canon 17-40/4 L,Sonnar 180/2.8,Manfrotto 055 PROB,M.468,Jobu Jr.Gimbal,Lowepro Mini Trekker,Lowepro 5AW,Lowepro 3 AW + zero umiejetnosci - ale sie staram.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

ja kupiłem z polecenia kolegi zaminnik firmy nie wiem jakiej, ale sprzedawca jest ze Zgorzelca 2400mAh - trzyma porównywalnie do oryginału. (link: http://www.allegro.pl/item993222185_...h_2400mah.html)
    Co do zamienników firmy ActivJet - zdecydownie nie polecam

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TomK Zobacz posta
    ja kupiłem z polecenia kolegi zaminnik firmy nie wiem jakiej, ale sprzedawca jest ze Zgorzelca
    Czyli ile(+-) klapnięć zrobisz na w pełni naładowanej??
    Dołączam się do pytania o dobry zamiennik..
    Ładne ciałko,gorące stopki i ostre oko:-P
    Artysto, twórz, nie gadaj!
    Johann Wolfgang Goethe

Dopiero zaczyna

Domyślnie

ja do swojej 450D kupilem zamiennik z fotoenergia.pl, nikt mi nie polecal, po prostu pierwszy lepszy z Allegro, chodzi super, nie widze roznicy miedzy nim a oryginalem. z tego co widze do 1D tez cos maja...

Domyślnie

A ja raz się zawiodłem , pewnego razu w najmniej odpowiednim czasie zrobił zonnn ale to było jakieś 5 lat temu . Teraz może robią coś lepszego.
    Jedynki Piątki eLki i duperelki

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Jaki akumulator NP-E3

Czy ktoś używał może baterię litowo-jonową w jedynkach. Niestety najpierw padła mi oryginalna, była już bardzo słaba, teraz zamiennik wyzionął ducha. Znalazłem zamiennik ale nie Ni-MH tylko Li-ION.

AKUMULATOR BATERIA NP-E3 DO CANON 1D 1D MarkII 1DS (5485122092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Uprawnienia umieszczania postów