Zobacz pełną wersję : EF 70-200 f4.0L USM poniżej 2k
Uwielbiam wojenki cenowe sklepów. Dzisiaj w normalnym realnym sklepie fotograficznym w Wa-wie zobaczyłem tutułowy obiektyw za 1999 PLN :shock: własnie tak wyglądałem przed gablotką z obiektywami. Dla zainteresowanych z mogę podać nazwę sklepu. pozdrawiam
O tak, ja też to lubię.
Nowy był? Gwarancja Canon PL? To byłaby okazja! Oby pojawił się jakiś konkurencyjny sklep. Może więcej mieli ciekawostek.
Oczywiście, że podziel się adresem :)
Robson01
26-10-2005, 20:45
No to gdzie "leżakuje" ten obiektyw.
Nowy. To normalny sklep FOTO, więc gwarancja Canon Polska jest napewno. CH Targówek, tam gdzie Carrefour jest sklep Fotokonsorcjum, taki obok Empik-u. Generalnie to taki bardziej nikoniarski sklep nie mniej tam własnie ta tania eLa mieszka. Generalnie widzę, że wejście na rynek Electro world namieszało. we wszystkich sklepach np. cena 350D spadła natychmiast o 300 PLN
A w EW oczywiście nie widziałem ani grama szkła.
Byłeś ? Po ile mają 350-tkę ? Bo mi się nie chciało tydzień czekać przed sklepem, zeby się dostać do środka
Byłem w niedzielę w zasadzie to w Praktikerze, a tamtędy przechodziłem :)
15 minut i byłem w środku EW. Asortyment mocno podstawowy, jak na moje oko - mogłem coś przegapić - to były głównie kompakty. Jakichś szalonych okazji nie zaobserowałem.
Hmmm, w sklepie internetowym wymienianego szkła nie mają - tak sprawdziłem z czystej ciekawości ;)
A na półce jest. Jeśli chcesz potwierdzenia to zadzwoń :Warszawa C.H. Targówek, ul. Głębocka 15,
tel. (022) 674 83 78
pon.-sob. 10-21, niedziela 10-20
Dzięki! Akurat to szkło nie chodzi mi po głowie, ale może coś innego mają ciekawego.
Ze szkieł to kilka jest. Tyle, że tak mnie ta eLa zszokowała że nie wiem jakie ceny. Wiem, że jest EF-S 17-85 IS za 2 z kawałkiem (tyle, że nie pamiętam co to za kawałek)
Ze szkieł to kilka jest. Tyle, że tak mnie ta eLa zszokowała że nie wiem jakie ceny. Wiem, że jest EF-S 17-85 IS za 2 z kawałkiem (tyle, że nie pamiętam co to za kawałek)
no to już nie okazja, choć samo szkło ciągle chodzi mi po głowie, ale za więcej jak 1500 go nie kupię, nie warto, wtedy wolę Sigmę...
Nowy. To normalny sklep FOTO, więc gwarancja Canon Polska jest napewno. CH Targówek, tam gdzie Carrefour jest sklep Fotokonsorcjum, taki obok Empik-u. Generalnie to taki bardziej nikoniarski sklep nie mniej tam własnie ta tania eLa mieszka. To ciekawe, bo czasami tam sobie z ciekawości zaglądałem i niektóre ceny powalały, ale raczej w drugą stronę :roll: Jesteś pewien, że nowy? Bo oni też sprzedażą komisową się trudnią
A moze to tylko tworzenie mitow... przeszedlby sie ktos naprawde zainteresowany i obeznany i wypytal.
Bo moze to cena za egzemplarz "ten co lezy na wystawie" a nie nowy, siwezutki, prosto z pudelka?
Wtedy nie dziwilbym sie cenie - egzemplarze powystawowe czesto tak niskie ceny osiagaja.
Wtedy nie dziwilbym sie cenie - egzemplarze powystawowe czesto tak niskie ceny osiagaja.
jak na powystawowy to nawet 2000zl nie jest wcale tak niska cena (zwlaszcza, ze Coronado ma te szkielka po cos kolo 2400zl).
jeszcze u nas jak u nas, bo sprzet (moze poza gablotami MM) sie z grubsza szanuje. ale to co w fnac-u we Francji widzialem wola o pomste do nieba. aparaty i szkla walaja sie bez dekielkow, przykurzone, wymietoszone paluchami, nierzadko drapniete, ... taki obiektyw za 2000zl to byloby ciezkie frajerstwo :( a i z polskiej wystawy bym raczej nie ryzykowal. szklo to szklo - to sie szanuje jesli jest nieuzywane
jak na powystawowy to nawet 2000zl nie jest wcale tak niska cena (zwlaszcza, ze Coronado ma te szkielka po cos kolo 2400zl).
Nie porownuj cen Coronado do cen polskich sklepow "na zywo" . W porownaniu z innymi cenami tego szkla w sklepach "na zywo" (cennik (http://www.foto-nova.com.pl/cennik_detal/cennik.htm) jednego z dystrybutorow Canona PL pokazuje 3400zl i takie mniej wiecej ceny widywalem w sklepach "na zywo" za to szklo) to 2000 to akurat cena jak za powystawowy ale z Canon Polska wlasnie.
OK przyznaje nie spytałem. Mówię co widziałem. Stała sobie eLa z taką wlasnie ceną i nie bylo nigdzie napisane, że to powystawowe tudzież używane. Jak ktos jest zainteresowany bardziej to w któryms z poprzednich postów podalem telefon do sklepu.
pozdrawiam
Stała sobie eLa z taką wlasnie ceną i nie bylo nigdzie napisane, że to powystawowe tudzież używane.
Naprawde myslisz ze sklep by sie chwalil ze to powystawowe (macana itp) ?
Na tego typu nowe-ale-zuzyte sprzety zazwyczaj naiwniakow szukaja - tych co sie skusza nizsza cena.
A jak ktos bedzie wnikal to powiedza "nowiutki! prosto z nazej gablotki! " ;)
Mnie tam to szklo nie interesuje - tylko przestrzegam przed taka mozliwoscia.
Ale jesli sie okaze ze naprawde maja kilka takich, prosto z pudelka a nie z gablotki to byloby mile zaskoczenie.
Tego oczywiście nie można wykluczyć. Ktoś kto mieszka w okolicy Bródna mógłby ew. sprzęt pomacać w sklepie. Ja z ciekawości zadzwoniłem do sklepu i potwierdziłem cenę oraz gwarancję C PL.
Moze bede w weekend na Targowku to zerkne. Ale nie obiecuje :)
sal
Miasto: [B]Zürich
Ej no nie poświęcaj się tak. Gdybym wiedział, że ze Szwajcarji zaczną ludzie przyjeżdżać to bym wykupił wszystkie jakie mają i sprzedawał za 1999 CHF
Ej no nie poświęcaj się tak. Gdybym wiedział, że ze Szwajcarji zaczną ludzie przyjeżdżać to bym wykupił wszystkie jakie mają i sprzedawał za 1999 CHF Mała uwaga - 'Szwajcarii' :) Co zaś do meritum - nie chcę Cię martwić, ale ogólnie tytułowy obiektyw kosztuje w CH mniej niż na Allegro w Polsce :)
Of course że 2 razy i powinno być. No i niestety nastepny głos potwierdzajacy to, że są na swiecie kraje w których ludzie zarabiają mnóstwo a ceny są niskie (przynajmniej na niektóre rzeczy). A u nas zarobki marne a ceny kosmiczne. Ale z drugiej strony to gdzie indziej mozna by wybudować most do nikąd ;) ;) ;)
Nie porownuj cen Coronado do cen polskich sklepow "na zywo" . W porownaniu z innymi cenami tego szkla w sklepach "na zywo" www.foto-nova.com.pl/cennik_detal/cennik.htm jednego z dystrybutorow Canona PL pokazuje 3400zl i takie mniej wiecej ceny widywalem w sklepach "na zywo" za to szklo) to 2000 to akurat cena jak za powystawowy ale z Canon Polska wlasnie.
Dżizz :shock:
Powiedzcie mi KTO zaopatrywuje się w tym sklepie???
Dżizz
Robson01
29-10-2005, 12:17
No ceny są faktycznie zabójczo powalająco fantastyczne. Chyba nie mogą się opędzić od klientów.:)
Byłem dzisiaj w CH Targówek i widziałem ten obiektyw.
Pan ze sklepu powiedział, że szefostwo obniżyło cenę na ok. 40 produktów zalegających w magazynie.Mówił, że obniżyli cenę na produkty zalegające na magazynie dłużej niż ...., nie wiedząc jaki produkt przeceniają. Oczywiście mają tylko tą jedną sztukę w tej cenie. Obiektyw wygląda na nowy, nie ma śladów użytkowania. Pan był bardzo zdziwiony, że dzisiaj byłem już 5 osobą zainteresowaną tym obiektywem:-D
Mają też dobrą cenę na lampę 580 (tylko nie pamiętam ile)
[QUOTE=Geralt] Pan był bardzo zdziwiony, że dzisiaj byłem już 5 osobą zainteresowaną tym obiektywem [QUOTE]
Ciekawe, czy te 4 pozostałe też z forum. Jak tak t o ja idę do działu marketingu firny Fotokonsorcjum;)
Pan był bardzo zdziwiony, że dzisiaj byłem już 5 osobą zainteresowaną tym obiektywem:-D
Mają też dobrą cenę na lampę 580 (tylko nie pamiętam ile)
Biedaki - 5 osoba pyta o ten sam sprzęt i sensacja - aż dziw bierze że w .pl opłaca się fotohandel....
Biedaki - 5 osoba pyta o ten sam sprzęt i sensacja - aż dziw bierze że w .pl opłaca się fotohandel....
hehe... z drugiej strony dziwię się, że jeszcze nikt z pytających go nie kupił skoro jest taka cena :P
Ale do rzeczy - to by oznaczało ok. 50% marżę w sklepach foto. Gdyby sklepy te zeszły z marżą do poziomu sklepów komputerowych (niekiedy 5%) to i interes by "zakwitł" :)
hehe... z drugiej strony dziwię się, że jeszcze nikt z pytających go nie kupił skoro jest taka cena :P To samo mnie zastanawia :)
Przed kupnem powstrzymuje mnie tylko brak kasy:cry:
Coś nadal nie chce mi się uwierzyć w oryginalnego, nietykanego 70-200 z Canon Polska za 2k... Przecież w takiej sytuacji ktoś by go już kupił :)
Coś nadal nie chce mi się uwierzyć w oryginalnego, nietykanego 70-200 z Canon Polska za 2k... Przecież w takiej sytuacji ktoś by go już kupił :)
Tez cos nie wierze... jedziesz tam dzisiaj? Do 15tej mam czas, mozemy obmacac ;)
Szkoda, że w równie atrakcyjnej cenie nie maja 400/5.6 L, już bym pedził do tego sklepu.
Póki co puszki tanieją a szkła nadal trzymają wysoką cenę i tak już pewnie i nie pomoże nawet EW.
Tez cos nie wierze... jedziesz tam dzisiaj? Do 15tej mam czas, mozemy obmacac ;) Byłem rano. Dojechaliśmy przed 10. Sprzątali jeszcze. Poszliśmy na chwilę do Empiku obok. Jakieś całe 3 minuty. Wracam do sklepu, a tam jeden człowiek właśnie za niego płaci :/ Potem spotkałem go w sklepie obuwniczym i chwilę porozmawialiśmy. Przyznał, że kupił go, aby potem odsprzedać. Proponował nawet mi szybką sprzedaż w dniu dzisiejszym. Cóż - było minęło. Nawet w sumie go nie chciałem prosić o pokazanie szkła (a wziąłem puszkę ze sobą dla przetestowania).
Byłem rano. Dojechaliśmy przed 10. Sprzątali jeszcze. Poszliśmy na chwilę do Empiku obok. Jakieś całe 3 minuty. Wracam do sklepu, a tam jeden człowiek właśnie za niego płaci :/ Potem spotkałem go w sklepie obuwniczym i chwilę porozmawialiśmy. Przyznał, że kupił go, aby potem odsprzedać. Proponował nawet mi szybką sprzedaż w dniu dzisiejszym. Cóż - było minęło. Nawet w sumie go nie chciałem prosić o pokazanie szkła (a wziąłem puszkę ze sobą dla przetestowania).
Byłeś zainteresowany tym szkłem jak widzę. Głowa do góry pewno jeszcze Ci się trafi jakaś fajna okazja :)
PS. Mieli też 580ex.
Błogosławieni co niewidzieli a uwierzyli. Cieszę się, że ktoś był i widzał ten obiektyw bo już powoli bym został posadzony o trolling.
Byłeś zainteresowany tym szkłem jak widzę. Głowa do góry pewno jeszcze Ci się trafi jakaś fajna okazja :)
Tak się akurat zainteresowałem, bo w CH niby cena podobna, ale od 2-3 miesięcy pustki u sprzedawców :(