PDA

Zobacz pełną wersję : Pozwał NK za wykorzstanie zdjecia w reklamie karty kredytowej i wygrał!

micles
19-03-2010, 15:55
http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7675717,Portal_Nasza_klasa_zaplaci_piec_ty s__zl_odszkodowania.html

Sergiusz
19-03-2010, 16:30
Starał się o nieco więcej tak, że wygrana przynajmniej połowiczna. Teraz powinni złożyć pozwy wszyscy inni, których zdjęcia ukazały się na karcie. A z drugiej strony czasem warto nie mieć zablokowanych reklam w przeglądarce...

pawciolbn
19-03-2010, 17:23
aby ta reklama się ukazała na NK, napisałem do nich z podobnym roszczeniem. w odpowiedzi dostałem mniej więcej tekst typu, że wizerunek nie jest rozpowszechniany, że reklama jest kierowana tylko do właściciela profilu, i że wyraziłem zgodę na umieszczanie reklam w profilu.

najwyraźniej mieli takie uwagi w D..., do czasu :)

traphezz
19-03-2010, 18:35
Wyrok nie jest prawomocny wiec beda sie odwolywac ...

HuleLam
19-03-2010, 20:29
Cwany gapa z pozywającego, ale sędzia musiał(a) być jakoś z XIX/XX wieku.
A u Olgierda analiza z perspektywy prawa i logiki:
http://olgierd.bblog.pl/wpis,dojna-krowa;com;pl,41639.html
zdRAWki
PS krótki cytat jako teaser

Jeśli wysoki sąd stoi na takim stanowisku, to zachęcam P.T. Czytelników, aby jeszcze jutro:(...)
* dwa miliardy dolarów powinien zapłacić wydawca Time Magazine, który 4 lata temu na bezczela pozwolił sobie przykleić zwierciadełko do okładki pisma, w którym informował, że Człowiekiem 2006 Roku jesteś Ty;

Tezet-gdynia
19-03-2010, 21:13
Z drugiej strony - jesli reklama zostala wyswietlona na jego profilu - to zostala wygenerowana na serwerze ktory wyswietlil ja u niego. Skoro zostala wygenerowana, zapisana i wyswietlona u niego - to znaczy ze pojawila sie w internecie i juz tam pozostanie :P Nie od dzis wiadomo ze w internecie nic nie ginie, tylko uzytkownicy przestaja sie tym dzielic :P Nie mozna byc pewnym tego kto i w jaki sposob (byc moze lamiac prawo) szpera po serwerach roznych firm.

Swoja droga - na n-k pojawialo sie chyba kiedys cos w stylu: "Witaj bla bla bla, dowiedz sie juz teraz ile mozesz odzyskac pieniedzy/podatku za prace za granica" - do tego tez mozna by sie przyczepic w stylu: Jestem patriota i poczulem sie niesamowicie urazony faktem ze niby pracowalem za granica ?! :-P

trrr
19-03-2010, 22:13
portal przestawił się tylko na kase to niech wiedzą że trzeba uważać i niech bulą.