Zobacz pełną wersję : "Oblicza Ludzi 2010"
Serdecznie zapraszam do udziału w VII konkursie fotografii "Oblicza Ludzi 2010".Szczegóły na: obliczaludzi.com, zapraszam też do profilu imprezy na facebooku:
http://www.facebook.com/home.php#!/pages/Oblicza-Ludzi-konkurs-fotografii/341409181617?ref=nf
Nastepny konkurs z dyskusyjnym zapisem w regulaminie:
"7. Prace zgłoszone do konkursu przechodzą na własność organizatora. Organizator zastrzega sobie prawo do ich bezpłatnej reprodukcji w materiałach reklamowych i publikacjach związanych z konkursem."
i podejrzany w kwestii formalnej
"11. Nagrody podlegają opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych w wysokości 10% wartości nagrody, którego płatnikiem jest organizator konkursu. Warunkiem odebrania nagrody jest wpłata powyższego podatku przez laureata na rzecz organizatora, przed jej odebraniem. "
Normalnie, potraca się wartośc podatku od kwoty wygranej. Co to za dziwoląg, że żeby otrzymac nagrodę pieniezna trzeba wplacic dziesiec procent tej kwoty?
eminesia
15-03-2010, 15:45
Nastepny konkurs z dyskusyjnym zapisem w regulaminie:
"7. Prace zgłoszone do konkursu przechodzą na własność organizatora. Organizator zastrzega sobie prawo do ich bezpłatnej reprodukcji w materiałach reklamowych i publikacjach związanych z konkursem."
Czy to oznacza, że jeśli wyślę fotę do nich, to już nie mogę jej używać i upubliczniać jako moją?
mate00sh
15-03-2010, 16:00
Czy to oznacza, że jeśli wyślę fotę do nich, to już nie mogę jej używać i upubliczniać jako moją?
To jest dość zawiłe ale sprowadza się raczej do tego, że oni mogą używać tego zdjęcia do woli nieodpłatnie. Natomiast w tego co się orientuję nigdy nie tracisz praw do swojego zdjęcia.