Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Opakowanie do wysyłki zdjęć

Krzychu
03-03-2010, 23:19
Mam do wysłania kilka sztuk dużych (40x60 cm) odbitek podklejonych na piance - ktoś ma pomysł gdzie można kupić jakieś sensowne opakowanie kartonowe w którym można by to wysłać ? Np. coś takiego w czym duże odbitki oddaje Profilab...
Odbitki to prezent, nie chcę wysyłać w kartonie po makaronie (zrymowało się ;-) )

overseer
04-03-2010, 01:48
troche weny tworczej ;) ja bym to wyslal firma kurierska z zastrzezeniem o "delikatnej zawartosci".
Opakoawanie - docieta tektura, twarda z dwoch stron oraz dociety rowniez na wymiar cienki lekki styropian.
Pracowalem kilka lat w fotolabie na duzych odbitkach wiec wiem jak wysylac :) pozdrawiam :)

Parteq
04-03-2010, 01:53
Myslales o sklejce w odpowiednych rozmiarach? Zrobilbym nalesnika i obwiazal/okleil na maksa. Skoro na piance to chyba najlepsze rozwiazanie. Zwyczejne zdjecia poslalbym tuba.

No ale to zalezy jeszcze czym posylasz.

schabu
04-03-2010, 02:47
sklejka z dwóch stron i "kołki rozporowe" pomiędzy, aby przy zgnieceniu przesyłki sklejki nie zmiażdżyły zdjęcia.

rekin
04-03-2010, 10:29
Mam do wysłania kilka sztuk dużych (40x60 cm) odbitek podklejonych na piance - ktoś ma pomysł gdzie można kupić jakieś sensowne opakowanie kartonowe w którym można by to wysłać ? Np. coś takiego w czym duże odbitki oddaje Profilab...
Odbitki to prezent, nie chcę wysyłać w kartonie po makaronie (zrymowało się ;-) )

Drugim razem zamów fotki w internetowym labie a adres wskaż do znajomych- i po problemie :)

Krzychu
04-03-2010, 10:46
Drugim razem zamów fotki w internetowym labie a adres wskaż do znajomych- i po problemie :)

Dzięki, ale pewne rzeczy wolę robić sam (jak na przykład podklejenie) i naocznie sprawdzić jak zostały zrobione odbitki....

Tomasz1972
04-03-2010, 10:53
Poszukaj w http://www.gama-pack.pl/

Kronos
04-03-2010, 11:01
Zawsze brałem kartony z pobliskiego sklepu, oni to wyrzucają a przy odrobinie szczęścia możesz dobrać rozmiar. Mają również styropian (taki w kulkach) albo folie bąbelkową, a na opakowaniu pisałem "Szkło" - jakoś dochodziło a były to zdjęcia w szklanej antyramie.

Vitez
05-03-2010, 19:27
Mam do wysłania kilka sztuk dużych (40x60 cm) odbitek podklejonych na piance - ktoś ma pomysł gdzie można kupić jakieś sensowne opakowanie kartonowe w którym można by to wysłać ?

A może "tuba rysunkowa" ? Allegro, google.

Krzychu
05-03-2010, 19:57
A może "tuba rysunkowa" ? Allegro, google.

Podklejone na piance więc nie da się zwinąć. Dzięki wszystkim, posklejałem karton z kawałków, owinąłem w taką piankę co się pod panele kładzie i w poniedziałek jadą do adresata.

KMV10
05-03-2010, 21:40
Podklejone na piance więc nie da się zwinąć. Dzięki wszystkim, posklejałem karton z kawałków, owinąłem w taką piankę co się pod panele kładzie i w poniedziałek jadą do adresata.
Wiem, że post factum, ale...
Przyszło mi do głowy, że czasami widuję studentów ASP i architektury z teczkami przewieszonymi przez ramię, w zasadzie o dowolnym formacie, nawet A0. Sądzę, że np. na Mazowieckiej coś takiego w sklepie dla artystów byś bez problemów mógł dostać.

piday
06-03-2010, 00:19
Takie teczki nie są bardzo sztywne, w każdym razie nie dużo bardziej niż porządne kartony. Do noszenia "ręczego" są dobre, ale dla naszej poczty mogą być za słabe, chyba żeby zastosować pomysły tekturowo-sklejkowo-styropianowe z wcześniejszych wiadomości.

gervee
06-03-2010, 00:35
Może dwa arkusze płyty HDF dociętej na wymiar (jakieś Castoramy, Obi, Leroy Merlin) większy o kilka cm od oryginałów i zrobiona z tego kanapka? Zaletą cena rzędu kilkunastu zł za m2 z docięciem. Po obwodzie przykleić pasek ze styropianu tak, żeby zrobić miejsce na włożenie przesyłki.

Vitez
06-03-2010, 03:39
Takie teczki nie są bardzo sztywne, w każdym razie nie dużo bardziej niż porządne kartony. Do noszenia "ręczego" są dobre, ale dla naszej poczty mogą być za słabe, chyba żeby zastosować pomysły tekturowo-sklejkowo-styropianowe z wcześniejszych wiadomości.

A dodatkowo sporo droższe od zwykłych, posklejanych kartonów.

pe.en.de
06-03-2010, 23:16
3 lub 4 mm pcv spienione. Cena 1m kw. ok 25zł. Jedna przekładka do koperty wystarczy. Ugnie się, ale nie złamie.

piast9
07-03-2010, 11:55
Kiedyś dostałem zdjęcia właśnie zabezpieczone przyciętą na format płytą hdf. To dużo tańsze od sklejki, proponowanej na początku. Wystarczy jedna taka płyta wypełniająca kopertę, w taką kopertę wsunięte też zdjęcia.