Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka lampa do eos 3 (no i czasem do 300 i 650tki)?

Macios
12-10-2005, 11:53
Przymierzam się do kupna lampy błyskowej - jaką byście mi polecili do tego korpusu? Przeczytalem sporo postów i wiem, ze "naj naj" jest 580tka, ale czy jest dla niej tańsza alternatywa? Zasotoswania wszelakie - bo dopiero będę się uczyl korzystać z dobrodziejstw błyskania;-)
Pozdrawiam
M.

Robson01
12-10-2005, 12:18
Przymierzam się do kupna lampy błyskowej - jaką byście mi polecili do tego korpusu? Przeczytalem sporo postów i wiem, ze "naj naj" jest 580tka, ale czy jest dla niej tańsza alternatywa? Zasotoswania wszelakie - bo dopiero będę się uczyl korzystać z dobrodziejstw błyskania;-)
Pozdrawiam
M.
Pewnym zamiennikiem może być najnowsza-430EX. Ma słabszą moc ale jest w zależności od miejsca zakupu o kilka stów tańsza(ok.700 zł.). Jest jeszcze starsza siostra 550EX, ale z tą dałbym sobie spokój, w cenie niewielka różnica między nią a 580. To chyba tyle jeżeli chodzi o lampy Canona, mogą być jeszcze inne: Sigma, Metz. Sam zdecyduj co jest ci niezbędne z funkcji dostępnych lamp. Trochę informacji uzyskasz na Allegro-każda z lamp jest tam przeważnie opisana lub na http://www.fotopolis.pl/

mxw
13-10-2005, 11:34
Pozdrawiam
M.
"eos 3 (no i czasem do 300 i 650tki)" - to wszystko analogi?
to nie musisz szaleć z lampami EX, wystarczą ci spokojnie EZ i dużo kaski pozostanie w kieszeni ;-)
sprawdź na allegro. ja mam 540EZ i jest to naprawdę niezły piorun - w pomieszczeniach nie ma przebacz, do analogów szczerze polecam.