Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Jaka lampa do eos 3 (no i czasem do 300 i 650tki)?

Uzależniony Awatar Macios
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Jaka lampa do eos 3 (no i czasem do 300 i 650tki)?

Przymierzam się do kupna lampy błyskowej - jaką byście mi polecili do tego korpusu? Przeczytalem sporo postów i wiem, ze "naj naj" jest 580tka, ale czy jest dla niej tańsza alternatywa? Zasotoswania wszelakie - bo dopiero będę się uczyl korzystać z dobrodziejstw błyskania;-)
    Pozdrawiam
    M.

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macios
    Przymierzam się do kupna lampy błyskowej - jaką byście mi polecili do tego korpusu? Przeczytalem sporo postów i wiem, ze "naj naj" jest 580tka, ale czy jest dla niej tańsza alternatywa? Zasotoswania wszelakie - bo dopiero będę się uczyl korzystać z dobrodziejstw błyskania;-)
    Pozdrawiam
    M.
    Pewnym zamiennikiem może być najnowsza-430EX. Ma słabszą moc ale jest w zależności od miejsca zakupu o kilka stów tańsza(ok.700 zł.). Jest jeszcze starsza siostra 550EX, ale z tą dałbym sobie spokój, w cenie niewielka różnica między nią a 580. To chyba tyle jeżeli chodzi o lampy Canona, mogą być jeszcze inne: Sigma, Metz. Sam zdecyduj co jest ci niezbędne z funkcji dostępnych lamp. Trochę informacji uzyskasz na Allegro-każda z lamp jest tam przeważnie opisana lub na http://www.fotopolis.pl/
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macios
    Pozdrawiam
    M.
    "eos 3 (no i czasem do 300 i 650tki)" - to wszystko analogi?
    to nie musisz szaleć z lampami EX, wystarczą ci spokojnie EZ i dużo kaski pozostanie w kieszeni ;-)
    sprawdź na allegro. ja mam 540EZ i jest to naprawdę niezły piorun - w pomieszczeniach nie ma przebacz, do analogów szczerze polecam.
    pozdro.,
    m.

Uprawnienia umieszczania postów