Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Azja Płd-Wsch.

Ernest_DLRS
28-12-2009, 15:20
Witam

Niebawem będe leciał do Azji płd-wsch. (konkretnie do Tajlandii, skąd będe już przemieszczał się kolejno do Kambodży, Laosu, Malezii i przelot z Singapuru do Indonezji). Chciałbym prosić o rady / wskazówki pod kątem czysto fotograficznym, jakie miejsca warto odwiedzić w tych krajach. Będe przemieszczał się głównie busami, tak więc mam możliwość dojazdu w praktycznie dowolne miejsce każdego kraju. Czasowo również nie będe zbyt ograniczony.
Oczywiście sporo informacji już udało mi się zebrać, ale liczę na jakieś niuanse od osób, które były w którymś z w.w. krajów.
Thx!

Pavlik
28-12-2009, 20:01
gdziekolwiek będziesz w tych krajach zawsze będziesz miał bardzo dobry obiekt do focenia i mam tu na myśli ludzi, czy na ulicy, czy w autobusie, w sklepie... wystarczy że kupisz pyszne pat thai na ulicy w Bangkoku za 25 batów (jakies 20-30 centów) i focisz kobitkę do bólu :) :)

ja najbardziej żałuję że podczas pobytu w tych krajach kilka lat temu, nie byłem jeszcze zaszczepiony fotografią i miałem ze sobą kompakta :( także jakość fot pozostawia wiele do życzenia.

Ernest_DLRS
29-12-2009, 11:57
Reporterka z życia ludności lokalnej to taka oczywistość :) Mnie bardziej chodzi o konkretne miejsca warte odwiedzenia.

Art Mag
01-01-2010, 15:54
Z samego Bangkoku można nie wyjeżdżać. Jest tam spora ilość zabytków z najwyższej półki np. zespół pałacowy, ciekawe jest życie ulicy, Patpong :) W Tajlandii dużo jest takiego turystycznego folkloru, typu pływający targ, farma krokodyli, tresura słoni, większość z góry można odpuścić. Chyba że chcesz upolować kilka ciekawych ujęć zwierząt. Na wybrzeżu warto się wybrać na wyspy, można je opłynąć za małe pieniądze kursującymi pomiedzy nimi motorówkami. Tam życie się toczy w zupełnie innym tempie.

Krzychu
01-01-2010, 15:56
Kambodża to chyba przymusowo Angkor Wat - opisywany tu kiedyś przez Snowboardera...

dinderi
01-01-2010, 16:15
Jeśli Kambodża to wydaje mi się obowiązkowym punktem powinny być Pola Śmierci (http://pl.wikipedia.org/wiki/Pola_%C5%9Bmierci)