Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Azja Płd-Wsch.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie Azja Płd-Wsch.

Witam

Niebawem będe leciał do Azji płd-wsch. (konkretnie do Tajlandii, skąd będe już przemieszczał się kolejno do Kambodży, Laosu, Malezii i przelot z Singapuru do Indonezji). Chciałbym prosić o rady / wskazówki pod kątem czysto fotograficznym, jakie miejsca warto odwiedzić w tych krajach. Będe przemieszczał się głównie busami, tak więc mam możliwość dojazdu w praktycznie dowolne miejsce każdego kraju. Czasowo również nie będe zbyt ograniczony.
    Oczywiście sporo informacji już udało mi się zebrać, ale liczę na jakieś niuanse od osób, które były w którymś z w.w. krajów.
    Thx!
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

gdziekolwiek będziesz w tych krajach zawsze będziesz miał bardzo dobry obiekt do focenia i mam tu na myśli ludzi, czy na ulicy, czy w autobusie, w sklepie... wystarczy że kupisz pyszne pat thai na ulicy w Bangkoku za 25 batów (jakies 20-30 centów) i focisz kobitkę do bólu

ja najbardziej żałuję że podczas pobytu w tych krajach kilka lat temu, nie byłem jeszcze zaszczepiony fotografią i miałem ze sobą kompakta także jakość fot pozostawia wiele do życzenia.
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Reporterka z życia ludności lokalnej to taka oczywistość Mnie bardziej chodzi o konkretne miejsca warte odwiedzenia.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Początki nałogu
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Z samego Bangkoku można nie wyjeżdżać. Jest tam spora ilość zabytków z najwyższej półki np. zespół pałacowy, ciekawe jest życie ulicy, Patpong W Tajlandii dużo jest takiego turystycznego folkloru, typu pływający targ, farma krokodyli, tresura słoni, większość z góry można odpuścić. Chyba że chcesz upolować kilka ciekawych ujęć zwierząt. Na wybrzeżu warto się wybrać na wyspy, można je opłynąć za małe pieniądze kursującymi pomiedzy nimi motorówkami. Tam życie się toczy w zupełnie innym tempie.
    ArtMag

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Kambodża to chyba przymusowo Angkor Wat - opisywany tu kiedyś przez Snowboardera...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Jeśli Kambodża to wydaje mi się obowiązkowym punktem powinny być Pola Śmierci
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów