Zobacz pełną wersję : gary fong whale tail
2bowler4
04-12-2009, 13:19
witam, czy ktoś z szanownych użytkowników zetknął się osobiście z tym wynalazkiem (albo jego tańszym odpowiednikiem) i czy faktycznie sprawdza się tak, jak reklamuje to gary i jego kumple:-)
wkładki żelowe są na pewno ciekawym dodatkiem, ale czy np. rzeczywiście whale tail likwiduje cienie na twarzach przy kadrach pionowych z lampą w stopce bez konieczności użycia braketu?
I jak wygląda jego funkcjonalność w odniesieniu do zestawu lightsphere zwłaszcza przy portrecie?
2bowler4
05-12-2009, 22:58
witam, czy ktoś z szanownych użytkowników zetknął się osobiście z tym wynalazkiem (albo jego tańszym odpowiednikiem) i czy faktycznie sprawdza się tak, jak reklamuje to gary i jego kumple
wkładki żelowe są na pewno ciekawym dodatkiem, ale czy np. rzeczywiście whale tail likwiduje cienie na twarzach przy kadrach pionowych z lampą w stopce bez konieczności użycia braketu?
I jak wygląda jego funkcjonalność w odniesieniu do zestawu lightsphere zwłaszcza przy portrecie?
Nieładnie pisac kilka wątków na ten sam temat. Połączyłem. Nie rób tak więcej.
To że nikt nie odpisał to nie powód do zakładania kolejnego wątku - możesz ponowić pytanie w już istniejącym.
2bowler4
07-12-2009, 19:47
dzięki, vitez.
Jak już tu jesteś, może napiszesz coś w sprawie, wiedzę masz sporą
wiedzę masz sporą
Ale nie w tym temacie. Nie jestem omnibusem. Z dyfuzorów używam Lumiquest Softbox i Stofen Omnibounce - dla mnie wystarczające a nie wyglądają tak głupio jak whale tail czy lightsphere :roll: .