Zobacz pełną wersję : Ma ktos juz 5D ?
PhotoDancer
23-09-2005, 12:00
Zastanawiam sie czy ma ktos z Was juz Canona 5D i moze podzielic sie wlasnymi spostrzezeniami... moze jakies porownianie z 20D?
pozdro.
Większy wizjer, lepszy grip, spot, iso co 1/3 ( plus ISO 50), brak lampy, dużo cichsza migawka, lepiej leży w ręce (nawet bez gripa), możliwość wymiany matówek no i FF :)
I wreszcie 16 mm jest 16mm a nie 26 mm....
Ja jestem nadzwyczaj zadowolony. A jak kolega oskarkowy się ze mną spotka to myślę że potwierdzi te spostrzeżenia.
Corwin
Riccardo
23-09-2005, 16:16
No przeca jest 10-22 EF-S dla APS-C
snowboarder
23-09-2005, 16:24
Ja jestem nadzwyczaj zadowolony. A jak kolega oskarkowy się ze mną spotka to myślę że potwierdzi te spostrzeżenia.
Corwin
A mozesz napisac skad masz? W Stanach nigdzie nie moge jeszcze
znalezc, mowia pazdziernik, a i tak sa juz dlugie listy wszedzie...
W Japonii podobno za tydzien. Czyli Europa tym razem gora ;-)
No swietnie ale nie podepniesz do analoga wiec to malo uniwersalne szklo. Ponadto pokaz alternatywe dla Pelenga 8 mm, albo dla Shifta 24 mm.
W Japonii podobno za tydzien. Czyli Europa tym razem gora ;-)
http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/oesg/320142_-eos-5d-canon.html
W Japonii podobno za tydzien. Czyli Europa tym razem gora ;-)Juz do niego pisalem ale cos mi sie niechce wierzyc ze ma 5tke bo niedostalem zadnej odpowiedzi na zadane pytanie odnosnie szybkosci i reakcji na sust , mysle ze to jest pic
mam pozyczonego eosa 50 i mowie nigdy wiecej analogi masakra jaka dretwa jakosc
Hihihi, analogowcy zaraz Cię zjedzą na śniadanie :mrgreen:
domyslam sie ale zrobilem testy i dopiero jak odbitki zrobilem nie na analogowym labie tylko na cyfrowym noritsu to dopiero wrocila ostrosc:) dlatego mowie ze analog jest moze lepszy ale dopiero 6x6
Silent Planet
24-09-2005, 12:47
Każdy lubi to co ma.
No i koniec pieśni...
( bo boje film vs. cmos już tu były... i co z nich? nic... no bo co innego... )
a światło 2.8 przy 16mm?
a światło 2.8 przy 16mm?
Sorry, widziałeś sample z cropa 1.6 na 16mm@2.8?
Poza tym dzisiejsze cyfry (tylko Canona oczywiście) mogą zdziałać cuda jeśli chodzi o ISO...
Miałem 10-22 i to jest poprostu zayeahbiste szkło. Period!
trzeba chyba zakupić nowy model
czytam właśnie http://www.dpreview.com/articles/canoneos5d/
Brak Cropa jest dla mnie NAJLEPSZĄ cechą.
Sorry, widziałeś sample z cropa 1.6 na 16mm@2.8?
Poza tym dzisiejsze cyfry (tylko Canona oczywiście) mogą zdziałać cuda jeśli chodzi o ISO...
Miałem 10-22 i to jest poprostu zayeahbiste szkło. Period!
widziałem tutaj http://www.luminous-landscape.com/reviews/lenses/16-35.shtml i foty z podpiętego do 20D. Wcale nie miałbym nic przeciwko posiadaniu go, a 10-22 też miałem okazję potestować. Nie mówie że jest złe, broń boże, ale pomyśl ile byś zyskał majc 2.8 i iso chociazby na poziomie własnie 20D do którego jest przeznaczony 10-22.
oskarkowy
25-09-2005, 12:05
Większy wizjer, lepszy grip, spot, iso co 1/3 ( plus ISO 50), brak lampy, dużo cichsza migawka, lepiej leży w ręce (nawet bez gripa), możliwość wymiany matówek no i FF :)
Corwin
I możecie mi wierzyć, że siedzę jak na szpilkach i nie mogę się doczekać :-D
oskarkowy
25-09-2005, 12:08
Juz do niego pisalem ale cos mi sie niechce wierzyc ze ma 5tke bo niedostalem zadnej odpowiedzi na zadane pytanie odnosnie szybkosci i reakcji na sust , mysle ze to jest pic
To się zdziwisz.
Ja o "polskim" właścicielu 5D dowiedziałem się od kolegi nikoniarza, który zupełnym przypadkiem miał już ten egzemplarz w ręku. Okazało się, że właściciel pozwoli mi nawet podłączyć swoje szkła i wcisnąć swoją kartę.
Czyli jednak są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie... :-D
To się zdziwisz.
Ja o "polskim" właścicielu 5D dowiedziałem się od kolegi nikoniarza, który zupełnym przypadkiem miał już ten egzemplarz w ręku. Okazało się, że właściciel pozwoli mi nawet podłączyć swoje szkła i wcisnąć swoją kartę.
Czyli jednak są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie... :-D
badz drugi w tej polsce :) potem podziel sie tym co wodziales podepnij stalke 50 f1.4 i zapodaj sampla:)
5D pojawił sie w sklepach we francji , dobry kolega dzwonil przed chwilka do mniew zwiazku z tym ze widzial na półce sklepowej za 3050.euro , tym samym ten fakt zapowiada to, ze do piatku powinien pojawic sie w polsce
Moja i Jarka wrazenia z macania zebrane w kupe: http://canon-board.info/showthread.php?t=5654
DoMiNiQuE
28-09-2005, 21:00
Moja i Jarka wrazenia z macania
Zabrzmialo troszke niejednoznacznie ;)