Zobacz pełną wersję : Przywitaj się na forum!
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
poduszka
28-01-2011, 14:13
Witam serdecznie od 10 lat interesuje się fotografia.Czy się rozwijam sam nie wiem...
W sumie to wyrzucili mnie już z forum nikkoniarzy i pentaksow.... co zrobicie Wy...?
W canonie cenie nowa linie zapoczątkowana przez 7d po przez 60d i 550d robią na mnie wrażenie, wiadome seria G tez fajna. Oczywiście eos 5 chyba najlepszy canon i w ogule lustro analogowe. Sam jednak używam pentax.
Forum mi się podoba... a zaglądam tu od chyba nawet 4 lat ...Dlatego ,ze macie tu kategorie sport.
Pozdro Tomek .
PS: większości moich najlepszych znajomych ma cananony...
belgunia
28-01-2011, 15:55
Dzień dobry.
Przedstawiam się jestem Dorota:)
Mam tremę przed takimi fotofachmanami, no ale trudno... jakoś zniosę :)
Witam wszystkich
Ja na tym forum zawitałem po długiej drodze przechodzenia z systemu na system
Nikon -> Sony -> Canon
Fotografuję od dłuższego czasu , od kilku lat również z tego żyję.
belgunia
04-02-2011, 10:47
Z niecierpliwością oczekuję mojego trzeciego Canona, nie mogę się doczekać :)
Dziś ma przyjechać kurierem.
Po S60 i EOS'ie350D mam mieć 550D + 18-135 IS. Lubię makro i szukam fajnego i taniego obiektywu.
Polecicie mi coś? Czytam o jasnych "stałkach". Bardzo ciężko wybrać... Oglądam Wasze robaczki w galerii w piekielnym zbliżeniu i podziwiam!!!! Fantastyczne !:)
oto jestem ...
p.s. Belgunia Dorota !!! Nic się nie bój żadnych fotofachmanów !!!
To, że ktoś opanował przyciski i guziczki w aparacie nic nie znaczy ! Dzisiaj sprzęt jest tak dobry i wyrafinowany, że KAŻDY po kilku godzinach potrafi się nim posługiwać !(sam tego rok temu doświadczyłem, gdy po raz pierwszy w życiu coś sfotografowałem)
To, co jest najważniejsze, to zmysł estetyki, poczucie piękna. A to można mieć niezależnie od technicznych sztuczek.
Profesjonaliści mawiają, że to nie sprzęt robi fotografie, lecz fotograf. W tym skrócie myślowym jest zawarta myśl, że to ONI są tymi, którzy są "lepsi od sprzętu". Tymczasem ich "profesjonalizm" to w 95% GUZIKOLOGIA (w tym są naprawdę dobrzy. Ale poczucie piękna jest u nich statystycznie takie samo, jak u reszty ludzi.
Ciekawe, co by powiedzieli, gdyby robili fotografię wraz z jakimś kompletnym amatorem. Amator ustala kadr, a oni mają za zadanie ustawić parametry fotografii. Kto byłby wówczas autorem ? Ten, kto ustawia przyciski, czy ten, kto decyduje o obrazie ?
Tak więc nie musisz mieć kompleksów, a wszystkich profesjonalistów traktuj tak, jak mistrz formuły I traktuje mechaników na pit-stopie:
"niech zrobią swoja, i zejdą mi z drogi ..."
Kolekcjoner
06-02-2011, 10:34
Witamy wszystkich :).
Proszę nie rozpoczynać tutaj dyskusji. Od tego są odpowiednie działy :cool:.
Witam!
Czytam forum od pewnego czasu, ale nadszedł czas na rejestrację. Zdaje się, że dzięki temu mogę widzieć więcej działów.
Lubię Canona od czasów zamiany Zenita na coś z autofocusem. Tym czymś był właśnie Canon. Przegapiłem czas 10D i 300D, ale ujarzmiałem 20D. Potem było trochę mniej czasu na fotografię i teraz chciałbym coś kupić. Mam nadzieję, że forum nieco mi w tym pomoże.
Witam wszystkich forumowiczów!
Mam na imię Wojciech jestem z Łodzi.Amatorsko bawię się aparatem.Zarejestrowałem się bo chcę nabyć nieco wiedzy i umiejętności.Fotki pstrykam 400D + kit + 70-210/4 + starocie M42.Zamierzam w niedługim czasie nabyć trochę sprzętu ,więc na pewno będę pytał i nawiedzał giełdę.
Pozdrawiam wszystkich.
maciek_m73
16-02-2011, 21:12
Witam wszystkich :-)
MisiekSR
17-02-2011, 15:58
Od 2 dni jestem szczęśliwym posiadaczem aparatu SX30 IS - witam wszystkich i mam nadzieję że będziecie mieli do mnie cierpliwość jako do całkowitego laika.
Jeszcze raz witam wszystkich :) miłego dnia
jacek_76
18-02-2011, 00:40
Witam
Radossso
19-02-2011, 19:55
Cześć wszystkich serdecznie
Czołem!:-D
Mam na imię Basia. Fotografią pasjonuję się od niedawna, ale mam nadzięję, że na długo. Ogólnie- jestem amatorem, lecz skorym do nauki i niech tak pozostanie:wink:
maniek7103
11-03-2011, 19:59
Witam wszystkich i pozdrawiam
Cześć, nowy wita Canon'ierów!
Witam wszystkich użytkowników.
Mam na imię Kornel, jestem z Bielska-Białej.
Znam się troszkę lepiej na fotografii niż przeciętny kowalski ale przy was jestem laikiem :wink:
Zarejestrowałem się na forum żeby czytać, uczyć się i czasami pytać :cool:
Pozdrawiam
Kornel
Witam
Obserwuje was juz od jakiegos czasu, fotografuje od dluzszego czasu, bede tu wpadal od czasu do czasu
Pozdrawiam
Jesteście obserwowani, nie możecie spodziewać się skąd was ustrzelą.
jestem tu nowy, choć jeśli ktoś będzie miał kłopot ze sprzętem, to chętnie pomogę. pozdrawiam.
mithcrist
20-03-2011, 08:00
Przywituję się z wszystkimi kanonowcami. Z niekanonowcami również;p
placykumaster
22-03-2011, 19:03
Witam wszystkich Canonierów
Jako nowy gość chciałbym się przywitać i czasem zapytać o coś, czego nie wiem i nie umiem znaleźć przez wyszukiwarkę.
cobrettti
29-03-2011, 13:06
Jak wszyscy, to i ja.
Witajcie! Jestem pełen podziwu dla Waszej wiedzy i dla zbiorów tego forum, które są dostępne dla każdego zupełnie za darmo. A wiedzą pokrywają wydania książkowe/multimedialne, na które trzeba by było wydać wiele pln-ów.
pozdrowienia
Cześć wszystkim :) Natrafiłam na Wasze forum szukając jakichś informacji na temat usterek, które ujawniły się w moim aparacie ;) Mieszkam w Warszawie, studiuję. Fotografuję hobbystycznie i robię fotoreportarze dla redakcji motocyklowych. Cały czas się uczę. Pierwszym moim aparatem cyfrowym był Panasonic DMC-LS1. Potem był aparat analogowy Konica, Canon EOS 450 D z obiektywem Tamron SP AF 28-75 mm f/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) MACRO a teraz jest Canon EOS 500 D z obiektywem Canon EF 24-70 mm f/2,8 L USM. Pozdrawiam :)
kulek855
06-04-2011, 13:01
Witam wszystkich :)
Witam,
czytam Was od dawna a od grudnia (miesiąca przejścia na jasną stronę mocy) obiecuję sobie się w końcu zarejestrować :) Więc JESTEM :D
O sobie - wiek przedkryzysowy (29 lat), żona TAK, dzieci TAK 1 szt - 3 letni ziomal który zaczyna już trzymać prosto aparat w kadrze ;)
Posiadany sprzęt - Canon 7D i kilka słoików
Wcześniej Olympus user :) DarkSide :D
Co robię: pracuje w branży foto i udzielam się w firmie małżonki (tak, pracuję pod kobietą ale w wielu kwestiach jest to przyjemne ;P ) generalnie foty, foty, foty ...
Mam nadzieję, że się komuś przydam, nie będę spamował, zadawał lamerskich pytań i będzie miło ;)
Pozdrawiam :)
Witam wszystkich pasjonatow fotografii.
zbyszekeysymontt
13-04-2011, 14:12
Witam wszystkich!:) Po latach prób z Minoltą i Sony wróciłem na łono;) ( kiedyś był analogowy EOS 100 a potem G6;) nabyłem 7D ( aktualnie płaczę za nią bo w serwisie z powodu czarnej kropki na matówce:(. I dwa pierwsze szkła ( trzecie od analoga;) Z tą zmianą mam nadzieję na przełom twórczy ( co bedzie łatwe bo twórczości przedtem też specjalnie nie było...;) miło mi że tu jestem i mam nadzieję zamęczać Was pytaniami i swoimi wrażeniami z każdej udanej a zwłaszcza nieudanej ;) " Kanonady";) pozdrawiam Zbyszek
Witam grono forumowiczów,
czytałem CB od kilku lat a od dzisiaj focę Canonem, ale teraz muszę iść go opić:lol:
Pozdro!
emil3351
13-04-2011, 19:28
Witam :)
Kolekcjoner
13-04-2011, 21:42
Witamy, witamy :D.
Dzień dobry.
Nie pierwszy raz tutaj, użytkownik zarejestrowany bodaj w 2005 roku. Własny wątek ze zdjęciami (część "wyparowała") jeszcze z dawnych czasów.
Po kilku latach i zmianie stajni odświeżam swoją obecność na tym forum.
Pozdrawiam!
barwena1977
22-04-2011, 14:14
Witam wszystkich użytkownikó forum!
Przygodę z fotografią zacząłęm jakiś rok temu zarzucając swoje dotychczasowe hobby, wędkarstwo. Dwójka małych dzieci sprawiła że nie mogłem sobie darować wielu straconych chwil z pociechami. Dzięki fotografii jestem po prostu bliżej rodziny.
Na forum zarejestrowałem się po to aby się uczyć i podziwiać:-D.
Witam, wszystkich canonierów, mam nim zamiar również zostać jeszcze w tym tygodniu poprzez zanabycie 5DmII.
Przesiadam się tu z KKm-u(bagnet typu A), może nie dokońca przesiadam bo pozbyłem się tylko narazie A700tki z kilkoma szkłami , zostawiłem sobie jednak analogową Minoltę 7000.Mam zamiar nie pitolić Wam tu za dużo, za to dużo widzę do przeczytania i nauczenia się w obcowaniu z
https://canon-board.info/imgimported/2011/05/canon-1.png
źródło (http://klubkm.pl/forum/images/smilies/canon.png)
Witam na forum . Jestem nowym uzytkownikiem jak i nowym posiadaczem lustrzanki. Dzisiaj zakupilem jako moj pierwszy tego typu aparat Canon 550D +18-55 Lens. Nie wiem czy dobry wybor czy nie ale co tam jak narazie jestem zadowolony. I jesli ktos ma ochotw wytlumaczyc mi co i jak to serdecznie zapraszam na PW :)
jarilitmanen
26-05-2011, 13:02
Hej jestem Daro witam wszystkich
maciekzb
30-05-2011, 19:25
Cześć Wszystkim
Póki co poobserwuje co tu się pisze 8-) Mam nadzieje, że jak już coś wpiszę to mnie nie wyrzucicie :D
Hej, witajcie... założyłem konto, bo chcę wejść w system Canona. Na początek postanowiłem znaleźć sobie jakiegoś dobrego, niezniszczonego *******. Niestety zawiodłem się, bo nie mogę dać ogłoszenia (buuu). Trzy miesiące stażu muszę mieć. W takim układzie nie będę czekał trzy miesiące na to, by zacząć szukać tutaj aparatu z dobrej ręki, więc póki co, cóż więcej mogę tutaj zrobić?
I ja chciałbym wszystkich serdecznie Przywitać:-D
Od wczoraj jestem posiadaczem 350D z "Kitem" (niestety:sad:) ale do czasu;)
zastąpił mi on wysłużone już Fuji S5800.
Po tak krótkim czasie jestem już bardzo pozytywnie zaskoczony.
Pozdrawiam wszystkich:razz:
Rafał.
No to i ja zaliczę obowiązek każdego nowego forumowicza,
Witam wszystkich serdecznie, Andrzej z tej strony jestem świeży jeśli chodzi o tematykę lustrzanek póki co wszystkie swoje fotki pstrykałem kompaktami były to głównie zloty samochodowe imprezy motoryzacyjne etc ... przyszedł czas na coś poważniejszego tak więc lustrzanka zakupiona Canon 60D dwa szkiełka zobaczymy co z tego będzie :)
Pozdrawiam ze stolicy :) ...
Karolina Trzaska
28-07-2011, 23:49
Witam wszystkich na forum
Karolina
Witam wszystkich bardzo serdecznie :)
Fakt, kultura nakazuje się przywitać/przedstawić w nowym towarzystwie. Dawid, aktualnie z Bydgoszczy. Od jakiegoś czasu moją największą pasją jest rower, parę(naście) miesięcy temu doszła fotografia. Dobrze, że da się połączyć jedno z drugim, przynajmniej w jakimś stopniu (podczas wyjazdów coś jednak zawsze schodzi na drugi plan...)
Pozdrawiam!
GalaktycznyMuczaczo
11-08-2011, 01:33
Aj dopiero znalazłem ten temat, pozdrawiam wszystkich użytkowników forum CB a tymbardziej tych zamieszkujących UK, mam nadzieje że któregoś razu uda się wybrać na jakieś wspólne foty
Mikołaj A.
13-08-2011, 18:22
Witam serdecznie.
Cóż o sobie mogę napisać. Student obecnie drugiego roku Inżynierii Biomedycznej,
jestem z Bydgoszczy, moje imię widnieje w nicku :)
Od dziś posiadacz EOSa 400D. Używka, ale mam nadzieję, że nie będę mieć z nim problemów :)
Pozdrawiam
Witam serdecznie.
Do niedawna posiadzacz kompaktu potem D350 .Od niedawna szczesliwy wlasciciel D50 .
Krotko o sobie .
Zyje i mieszkam wraz z rodzina i gromadka wspanialych dzieciakow w szwecji ,30 km od stolicy.Foto interesuje mnie od dlozszego czasu.Mama byla fotografem wiec cos zostalo w pamieci .Niestety na dzien dzisiejszy nie pracuje w zawodzie nad czym bardzo ubolewam .
Na forum trafilem przez przypadek ,szukajac obiektywu .Nie czuje sie mocny w fotografi jezeli chodzi o sprawy techniczne jestem totalny laikiem ,cykam wiec glownie na automacie .
W sumie od niedawna delikatnie mowiac ,wciagnalem sie w fotografie i zglebianie jej tajnikow.
Mogie wiec smialo powiedziec ze jestem totalnym amatorem ktoremu czasem uda sie fotka .To wlasnie chce zmienic dlatego raz jeszcze witam wszystkich sredecznie .
pozdrawiam Falken
Witam do tej pory byłem cichym obserwatorem ale w końcu postanowiłem się przywitać Jestem fotografem amatorem Jeśli kogoś to interesuje:) a tak poza to Witam i Pozdrawiam Wszystkich
kryniu102
23-09-2011, 16:23
Witam wszystkich i pozdrawiam
krzysztofSL
05-10-2011, 19:40
Czołem ! - Witam wszystkich, mam na imię Krzysztof, posiadam canona 500D od kilku miesięcy. Preferuję stałki na M42, ekstremalne zbliżenia i cykanie krajobrazów. Często zaglądałem na owe forum, aż w końcu postanowiłem dołączyć do grona Canonierów - Pozdrawiam !!!
Witam wszystkich, nazywam się Łukasz. Obecnie posiadam 40D. Od dłuższego czasu czytam, w końcu postanowiłem się przywitać.
Mieszkam w Szczecinie, są forumowicze którzy czasem spotykają się na jakieś wspólne focenie?
pzdr
Mieszkam w Szczecinie, są forumowicze którzy czasem spotykają się na jakieś wspólne focenie?
Skontaktuj się z mellanem i innymi z tego wątku:
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=54672&highlight=klub
zdRAWki
Witam wszystkich forumowiczów!
Od niedawna zacząłem zaglądać coraz częściej na forum żeby dowiedzieć się czegoś nowego/ciekawego/pomocnego i żeby się nauczyć robić lepsze zdjęcia :) no i w końcu się zarejestrowałem. Chcę się zająć fotografią sportową (głównie w obiektach zamkniętych judo, bjj itp), fotografią ludzi oraz portretową.
Witam, jestem z stargardu, amator fotografii od święta. I tyle. Mam galerie fotografii na forum zapraszam do komentowania i krytyki.
BlackWidow
09-11-2011, 09:31
witam serdecznie jestem Łukasz i miło mi Was poznać szatany ;]
Do tej pory głównie jako obserwator, znalazłem tu wiele przydatnych informacji, teraz mam zamiar bardziej aktywnie uczestniczyć w życiu forum. Witam wszystkich i pozdrawiam:)
Witam serdecznie,
znalazłem się u Was gdyż zakupiłem Canon EOS 300. Nie ma to jak analog :)
Pozdrowienia z nad morza!
Carolajnaa
21-11-2011, 18:39
Witam serdecznie jestem nowym użytkownikiem mam nadzieje że sie szybko tu odnajde ;)
Witam Was serdecznie
Nie przywitalem się oficjalnie, także robie to teraz:)
Od 2009 roku czytam regolarnie CB czesciej niż jakakolwiek strone inetrnetowa:)
Bardzo duzo się dowiedzialem dzięki Wam i dzięki Wam dalej się ucze. Jest tu grono swietnych specjalistow ktorzy pomoga, poradza lub podsuna pomysl. Nadchodzi rok 2012 i koniec swiata:D wiec postanowiem brac czynny udzial w debatach mam nadzieje, że jeszcze zdaze;)
Witam raz jeszcze i pozdrawiam.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!
Mam 18 lat. Fotografuję Canonem 450D. Zajmuję się głównie fotografią panoramiczną. Znalazłem się tu, aby poszerzać swoją wiedzą jak również dzielić się tym co wiem z innymi.
Pozdrowienia z Podkarpacia!
Witam serdecznie wszystkich,
dopiero zaczynam, pstrykam 450D+50mm 1.8II
proszę o wyrozumiałość i karcenie za błędy:)
pringles50g
04-12-2011, 16:02
Bry :-P
Przestaję rozumieć.Do niedawna witaliśmy się inaczej.Teraz albo mało czasu albo ,lepiej się nie domyślać :shock:
.We mnie zachwytu to nie budzi.Wolę normalne przywitanie.Odrobina szacunku nawet dla nieznajomych użytkowników nic nie kosztuje przecież.
Przestaję rozumieć.Do niedawna witaliśmy się inaczej.Teraz albo mało czasu albo ,lepiej się nie domyślać :shock:
.We mnie zachwytu to nie budzi.Wolę normalne przywitanie.Odrobina szacunku nawet dla nieznajomych użytkowników nic nie kosztuje przecież.
o tempora! o mores! ;-)
freerootphoto
07-12-2011, 18:34
Witam :) , Zapewne jestem najmłodszym forumowiczem, Canon-board znalazłem kiedyś jak jeszcze jedyne co miałem w ręku to "małpki" , Fotografią hobbystycznie zajmuje się od roku
Co do sprzętu (nie bijcie , słabiutko wiem) : Canon 550D+KIT+50mm f/1.8+Canon 75-300+(w tym miesiącu kupuje)Sigma 10-20. Myślę że pochwale się jakimiś nowymi pracami w najbliższym czasie i poddam się waszej srogiej krytyce
LAT:17
grafplast
07-12-2011, 20:51
Cześć.
Witam serdecznie i pozdrawiam.
Fotografia dla mnie jest utrwalaniem własnej pamięci, dziennikiem mojego postrzegania.
Podróżuję wyłącznie z aparatem.
.................................................. .......................................
50D; C10-22 f/3.5-4,5; C17- 40 f/4L; C50 f/1,4; C70-200 f/4LIS
Witam serdecznie wszystkich
Mam na imię Bartek i mam 35 lat.
Właśnie w te święta się "przesiadłem" z kompakta Fuji na lustrzankę. Nie jest to może jakiś wypas... ale na początki wystarczy ;-)(względy finansowe). Mikołaj mi przyniósł używanego Canona 400D + kit.
Postaram się uważać na to co piszę, żeby Was nie zarzucać głupimi pytaniami, ale jeżeli się takie trafią - wybaczcie. Jestem świeżak :oops:
czesc
damian 26
fotografia airsoft ratowanie świata :D
Mimo, że już tu jestem jakiś czas dopiero teraz nabyłem Canona więc wypadałby sie również przywitać;]
Witam i wszystkim życzę najlepszego w 2012r !
Krzychu83
04-01-2012, 02:29
Witam serdecznie.
Mam na imię Krzysiek. Fotografia to moje hobby a to forum pozwala mi rozwijać swoje umiejętności - wielkie dzięki!
Pozdrawiam.
Witam wszystkich
Od jakiegoś czasu czytelnik. Teraz już pełnoprawny użytkownik systemu. Przy okazji wszystkiego najlepszego w nowym 2012 roku.
Pozdrawiam
To i ja się też przywitam. Witam!
A teraz kilka słów o mnie :) Fotografią się nie zajmuje zawodowo a chciałbym, natomiast początki swoje upatruje w pierwszej połowie lat 90tych zeszłego wieku. Było to wtedy gdy byłem na tyle duży, żeby podbierać Tacie Praktice L2 z podpiętym Zeissem Tessarem 50mm f2.8 (oczywiście DDR). Następnie długo długo nic aż pojawiła się Alfa Sonego a teraz po tym jak Sony przechodzi na półlustro po przeczytaniu wielu forów i innych tego rodzaju grup dyskusyjnych i własnych z dzieciństwa doświadczeń postanowiłem dołączyć do tego zacnego grona posiadaczy sprzętu marki Canon. Aktualnie nie jest jeszcze super luxus ale od czegoś trzeba przecież zacząć wiec zaczynam od 7D z grypą pionową; 24-105 f4; 85 f1.8 a w najbliższej przyszłości zamiar jest na 100 f2.8 i fisha 8mm f3.5 Samyanga (miałem takiego przy Sonym i powiem szczerze, że na mnie zrobił ogromne wrażenie dlatego nie zmieniam upodobań bo jak kazdy wie lepsze jest wrogiem dobrego :) )
To chyba tyle z mojej strony a i oczywiście proszę o wyrozumiałość jeżeli będę się czasami pytał o rzeczy oczywiste ale jestem nowy w systemie i jeszcze do kilku spraw będę pewnie musiał się przyzwyczaić.
Pozdrawiam Serdecznie
Witam!
------------------------
Amator, belfer od komputerów, ze stajni żółtego ;)
Chciałem uprzejmie się przywitać z profi forumowiczami z Canon-board.info.
wojtecki
13-01-2012, 15:03
Witam
właśnie zostałem szczęśliwym posiadaczem Canona 300D + Tamron 28-300mm f3,5-6,3
wcześniej miałem małpkę panasonica FZ8
Witam
mam na imię Michał, znajomi mówią mi myster. Dobiegam trzydziestki i zainteresowanie fotografia wyszło mi jakieś dwa, trzy lata temu. Kiedyś też trochę się bawiłem, ale tak naprawdę nie było na to kasy. Teraz tez jej zbyt dużo nie ma, :razz: ale zawsze na jakieś zabawki starczy
Czytam to forum dłuższy czas, niedawno się zarejestrowałem.
Mam od roku eos350, teraz od kilku tygodni doszedł też eos400.
Przesiadka z Fuji s5700
Mieszkam od kilku lat w Anglii
Interesuje się również motocyklami i komputerami
Pozdrawiam
Podmiotek
20-01-2012, 12:25
Witam!
Zaglądam tutaj od pewnego czasu, ale dzisiaj postanowiłem się zarejestrować. Fotografuję Canonem 600D z obiektywem typu kit. Bardzo lubię to robić i mam nadzieję szybko nauczyć się - także dzięki temu forum - dużo ważnych rzeczy.
Witam wszystkich
Fotografuje tym co w opisie na terenie małopolski.
mariusz2704
31-01-2012, 16:39
Witam :)
Witajcie. Mam nadzieję że będąc tu z wami poczytam sobie troszkę i nauczę się robić zdjęcia a nie zwykłe pstryki. Nie mam kasy na kurs niestety ale dam radę.:D
cichy1983
19-02-2012, 23:02
to może i ja się przywitam nie wiedziałem że tu taki wątek jest:)
Aga&Bart
24-02-2012, 12:42
To i my się przywitamy.
Miłość do fotografi od kilku lat, od niedawna posiadacze Canona 7D, dlatego zawitaliśmy na to forum :)
Pozdrawiamy
A&B
Witam
Mam na imię Artur, 35lat, mieszkam w Irlandii.
Fotografią interesuję się praktycznie od dziecka ale dopiero od 2-3 lat (kiedy znalazłem czas i środki) rozwijam systematycznie swoje umiejętności na większą miarę.
Zacząłem przygodę z DSLR od Olka - teraz posiadam system Pentaxa ale w kieszeni znalazło się też miejsce na S95 które ściągnęło mnie na forum Canona.
Mam nadzieję na miłą atmosferę i wymianę wiedzy.
Pshemack
03-03-2012, 20:25
Witam wszystkich forumowiczów.
Pozdrawiam - Przemek z Wawy.
Witam wszystkich, nie lubię o sobie pisać, więc zapraszam na moją stronkę www.jagielnicki.art.pl, na forum jestem zarejestrowany dosyć długo, ale dopiero teraz uświadomiłem sobie jak wielka jest to kopalnia wiedzy. Pozdrawiam ;)
Witam
Karol
Nowy Sącz
Fotografia zajmuje sie juz 5lat
skylight
15-03-2012, 13:56
hey, coprawda już pisałam w jednym wątku, ale może lepiej późno niż wcale.
Zatem witam, dzień dobry :) Fotografuje ludzi małych i dużych. Pozdrawiam ;)
To i ja się przywitam :)
Witam ;)
Nazywam się Wiktoria :D jestem z woj. małopolskiego. To piękne forum z mądrymi radami czytam od dość dawna, ale do zarejestrowania zmusił mnie pewien obiektyw - C 70 - 200 f4 ;) Jestem amatorką, lustereczko ( Canon 1100D ) posiadam od grudnia 2011 r. ale już mam dosyć KIT'a :P Dlatego od miesiąca próbuje się zdecydować między C 70 - 200 f4 , C 85 f1.8 i C 100 f2.8. Naczęściej focę mojego psiaczka, jakieś tam widoczki porteciki i takie tam :D
andrew84
27-03-2012, 15:02
Witam,
co prawda na forum jestem już jakiś czas, to dopiero dziś pierwszy raz się odzywam. Życzę wszystkim wiele radości z fotografii.
Do usłyszenia, a raczej napisania w innych wątkach;)
pozdr.
Andrzej
bialogardzianin
28-03-2012, 11:40
Wita początkujący użytkownik kompaktu. :)
Witam,
Do aparatu wracam po paru latach nieuzywania. Kiedys N, teraz C. Typowo hobbystycznie.
Jakos myslalem, o połączeniu foto i filmów, i zanabylem 600. Dolozylem sigme 30 1.4, 70-200 f/4, i 100 macro, a i jeszcze 50 f/1.8. I sie bawie, weryfikujac co mnie bedzie kręcić najbardziej, i jakie 'docelowe' słoiki chce miec (na razie 30 i 70-200 najwcześniej przypiete są).
Forum czytam od paru miesięcy, niesamowita kopalnia wiedzy. Internet przeżył niesamowita metamorfozę w momencie kiedy jego użytkownicy zaczeli sami tworzyć content.
Pozdrawiam,
Mateusz
Witam.
Czytam już długo, teraz pora trochę popisać :)
Uczę się fotografii od dwóch lat.
Fotografuję głównie dzieci i ich rodziców.
Witajcie na CB - chociaż od pewnego czasu jestem już zarejestrowany i kilka postów namazałem. Mam na imię Radek, lokalizacja Radom.
CB wolnymi chwilami staram się czytać, i co pewien czas coś ciekawego dowiaduję się. Fotografią "zajmuje się" od ponad 30-tu lat, ale cały czas zupełnie amatorsko i z niewielkimi przerwami. W tym czasie miałem okazje zapoznać się z kilkoma korpusami (smiena, strat, praktiki, zenity i od ponad 10-ciu lat różne canony). Od jakiegoś czasu zbieram się (jak sójka za morze), aby uporządkować swoje zdjęcia cyfrowe i może umieścić je na jakimś portalu, ale brak czasu. Do tej pory mam tylko tony zdjęć papierowych, także te cyfrowe przerabiam na papier. Chociaż w ostatnich tygodniach zrobiłem już pewne postępy. Przejrzałem kilkanaście tys. zdjęć i zacząłem wybierać te, które można by pokazać "światu".
Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów - Radek
To i ja się przywitam jako świeży użytkownik tego forum. WITOJCIE Canonierzy!!! :)
Również jako nowy użytkownik tego forum chciałbym się serdecznie przywitać, a więc Witajcie :).
Pozdro...
Witam.
Nazywam się Michał, jestem z Gdyni.
Fotograf amator (z przewagą na amator).
PanJakubek
08-05-2012, 20:32
Jako że wypadało by się przywitać to się przywituję :>
kamil118
20-05-2012, 23:24
Dzień Dobry. Na forum jestem od niedawna, sprzęt też posiadam od jakichś 3 miesięcy, więc proszę o łagodne ocenianie ewentualnych fotek wrzuconych tutaj;-)
Chciałem sie tylko przywitać, nie wiem czy tu - ale cóż jestem nowym użytkownikiem zarówno tego forum jak i systemu Canon:).
Pozdrawiam
rafal1980
14-06-2012, 18:53
Witam drodzy Canonierzy, mam na imię Rafał i pochodzę z Włocławka ;)
Jestem świeżo po skompletowaniu studia więc na pewno niedługo będzie można obejrzeć pierwsze owoce mojej pracy :)
Witam, od kilku miesięcy jestem zarejestrowany, ale dotychczas działałem jako uczeń łaknący wiedzy, pilnie śledzący przekazywane na forum wiadomości. Fotografia zaimuję się wyłącznie amatorsko od 20 lat. Od 15 w systemie canona, przez 10 lat używałem Canona EOS IX - świetny aparacik, dotychczas działa, ale trudno już o filmy. Następny był Canon 400D, a aktualnie Canon 7D + dodatki.
Mam na imię Michał i mieszkam w Gliwicach i od niedawna znowu zostałem Canonierem. :eek:
marecki43
16-07-2012, 05:54
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
www.mati-szostak.pl
przemo_k
16-07-2012, 09:47
Witam dopiero teraz, bo jakoś wczesniej tego wątku nie zauważyłem :)
Byłem wiernym fanem Nikona a od maja nastąpił zwrot w akcji i jestem fanem Canona :)
Pozdrawiam wszystkich!
cohontes
16-07-2012, 10:37
A też się przywitam :) obecny (ale już niedługo) użytkownik systemu Pentax. Niestety dostępność szkieł wymusza zwrot w stronę Canona. Ale wyjdzie to raczej na wielki plus.
Wprawdzie powitałem się już z wątku o zmianie layoutu forum, ale widzę, że jest też wydzielony do celów powitalnych osobny wątek, zatem wpiszę się i tu: witam wszystkich forumowiczów :)
Do tej pory tylko czytałem forum, pora się przywitać. Kilka słów o sobie- pracuję z kamerą, więc światło, optyka i kompozycja nie są mi obce. Słabo ogarniam obróbkę cyfrową, używam czeskiego programu Zoner Photo Studio i PS Elements 9. Ciągle się uczę fotografii, traktuję to jako hobby, do którego wróciłem kilkanaście lat po Spokojnej. Moja pasja to podróże motocyklem, dzięki czemu udało mi się strzelić kilka fajnych fotek. Głównie plenery- ludzi nie umiem i nie mam potrzeby fotografować. Będę pytał o wszystko związane z obróbką- mam wrażenie, że działam trochę na czuja, chociaż zgłębiam temat jak mogę. Pierwsze fotki wykręcałem na maksa, korzystając z nieograniczonych możliwości cyfry, już mi przeszło i zacząłem szanować oczy. Nie tylko swoje..
Pozdrawiam wszystkich!
julkazet
21-07-2012, 13:16
Hej, witam wszystkich!
Postanowiłam w końcu rozwijać swoje hobby i dowiedzieć się trochę więcej nt. fotografii, sprzętu, obróbki zdjęć, bo nie chce już używać aparatu jedynie w opcji "auto"! Mam nadzieję, że Wasze porady mi pomogą w rozwijaniu pasji :-)
David Lichodziejewski
31-07-2012, 20:05
siema.
KoArtFoto
01-08-2012, 18:11
elo
pozdraiwam i usmiecham sie do Szczecinian :)
Kłaniam się nisko wszystkim na forum, to mój pierwszy post, aczkolwiek kiedyś korzystałem już ze skarbnicy wiedzy na CB. Mam nadzieje że będę korzystał dalej i dzielił się wiedza jak i spostrzeżeniami z innymi użytkownikami forum:mrgreen:
Witam! Wszystkich :)
Przyszła pora się przywitać, mam nadzieję, że będę mógł pomóc w nie jednym temacie!
Pozdrawiam!
crazyfoto
02-09-2012, 17:14
Cześć
Pomyślałem sobie że może tutaj znajdę miłą dziewczynę do współpracy przy fot. ślubnej,imprezowej i rodzinnej z Warszawy lub okolic.
Pozdrawiam Wszystkich
Witam wszystkich!
Czytam to forum od niedawna, natomiast fotograficzną przygodę zacząłem gdzieś w 2005 roku :) Do tej pory był Nikon... teraz przesiadam się na Canona. Żaden ze mnie profesjonalista, po prostu lubię robić zdjęcia a teraz chcę kontynuować moją fotograficzną przygodę z Canonem. Zobaczymy na jak długo przekonam się do tego sprzętu ;)
Mam nadzieję uzyskać tu wiele cennych informacji o tym systemie.
Pozdrawiam serdecznie!
m.
paulvojtek
07-10-2012, 21:30
Witam serdecznie całą ekipę canon-board ;-)
Witam serdecznie całą ekipę canon-board ;-)
Witaj wsrod nawiedzonych ;)
Witam wszystkich canonowcow oraz zapalonych fotopodroznikow.
Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i nowy w temacie. Mam nadzieję, że nie doprowadzę Was do szału swoimi głupimi pytaniami :) Pozdrawiam wszystkich!
Eisteufel
06-11-2012, 20:10
Cześć Wszystkim!
Na imię mam Darek, lat 18,od jakiegoś czasu czytam Canon-board.
Lustrzanką jaką mam to Canon 550d kupiona w sierpniu.
Fotografią interesuje sie od około 2 lat. Najbardziej lubię makro i street.
Cześć wszystkim:-)
Wysłane z Sony Xperia S
dzień dobry, chyba już tu kiedyś byłem. a może tylko czytałem forum w czasach kiedy używałem cyfrówki canona. jakieś 5 lat temu.
p.
Witam Wszystkich:) Dopiero co znalazłam to forum z czego jestem niezmiernie zadowolona. Fotografią zajmuje się/interesuje/fascynuje od 2007 roku kiedy to będąc całkowitym laikiem zaczęłam współprace ze studiem fotograficznym i mi się spodobało. Nadal jestem laikiem, chyba już zawsze będę :D
Lubię fotografować dzieciaki w każdym wieku.
Cóż więcej, mieszkam sobie od niedawna na śląsku, a liczę sobie 18 lat + 10 lat doświadczenia :)
Pozdrawiam Wszystkich :)
Witamy swiatecznie Akasza & mietla1 na forum CB.
irek6311
02-01-2013, 11:45
Witam wszystkich na Forum :)
zaczynam z Canon EOS 650D+18-135 IS przygodę z fotografią .
Witaj irek6311 milej przygody z fotografia w 2013 i nie tylko ;)
Również witam wszystkich!
Na forum zaglądałem już od dawna, więc postanowiłem się zarejestrować :)
Pstrykam amatorsko, do niedawna SONY A300 + obiektywy M42, zaś od niedawna Canon 5D + 50mm 1,4.
Mam nadzieję, że dużo się nauczę od Was... i może będę w stanie udzielać się na tym forum troszkę :)
Serdecznie witam i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :)
homesicalien
09-01-2013, 18:40
Witam wszystkich entuzjastów foto. Jestem amatorem z ambicjami na semi pro. Niedawno zmienilem literke z N na C ale nie jestem fanem żadnej marki. Mam też niewielkie doświadczenie z fotografią tradycyjną. W porównaniu do konkurencyjnych forów CB wyróżnia się poziomem dyskusji (nie tylko merytorycznie). Dlatego dołączyłem. Liczę na pomoc jako względnie początkujący i mam nadzieje że wniosę coś od siebie.
Od jakiegoś czasu czytam forum, a przywitać sie należy :)
Pozdrawiam serdecznie i liczę na Waszą pomoc
Cześć, jestem Mateusz i przeglądam to forum od jakiegoś czasu. Wcześniej posiadałem hybrydę Fuji S6500fd, teraz w moim posiadaniu jest C450D z kitem oraz Helios 44m-4. Mam nadzieję, że wiele się od Was nauczę. Pozdrawiam.
Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu pilnie przeglądałem forum żeby zorientować się przed zakupami... Wymieniłem mojego wysłużonego 350D na 60D i zobaczymy jak to dalej będzie... Fajnie być wśród tak zacnego grona!
Pozdrawiam!
Radek
Witam serdecznie.
Zaczynamy....
Witam wszystkich, mam nadzieję, że będę mógł nauczyć się tego i owego na tym forum :D
dziadowskibicz
29-01-2013, 11:15
Witam Wszystkich na forum:)
Hej!
Jestem nowa na forum i w sumie chciałabym się tutaj dowiedzieć więcej o fotografii i zaprosić was na mojego fanoage : http://facebook.com/photozm
Witam serdecznie, szanowne grono:)
Witam serdeczie wszystkich użytkowników.
Nazywam się Tomasz Marek,pochodzę z północnej wielkopolski.Moją pasją jest wędkarstwo i właśnie między innymi dlatego tutaj trafiłłem,aby nauczyć się uwieczniać na fotografii wszystko co z wędkarstwem związane,czyli przyrodę,wędkarzy oraz jak się złowi to i ryby.:D. Jednak głównię fotografuję moje dzieci,niestetyz mizernymi efektami.Dlatego zamierzam czerpać z forum Canon-board.info wiedzę na temat wszystkiego co pozwoli mi osiągnąć lepsze efekty. Sprzęt jaki posiadam to EOS 300 z obiektywem 28-90, EOS 500D z lampą sigma EF-500 DG ST i obiektywem 15-55 oraz EOS 5D II z obiektywem Canon 50 1,4 i do tego lampy EX 580 II oraz EX 430.
Mam nadzieję że znajdę na forum dużo potrzebnych mi informacji jak również uzyskam odpowiedzi na (niejednokrotnie pewnie głupie) moje pytania.
Pozdrawiam
Tomasz Marek
Witam wszystkich!
Od jakiegoś czasu pilnie przeglądałem forum żeby zorientować się przed zakupami... Wymieniłem mojego wysłużonego 350D na 60D i zobaczymy jak to dalej będzie... Fajnie być wśród tak zacnego grona!
Pozdrawiam!
Radek
Witamy witamy:) Zacne grono Troli wita!
Ah muszę dopisać, że mówię w swoim imieniu, bo zaraz znowu się kasta panów obrazi.
Piotrus117
17-03-2013, 23:31
Serdecznie pozdrawiam Starych Wyjadaczy!
Od jakiegoś czasu jestem na forum, od niedawna szczęśliwy posiadacz 7D.
vavamaka
17-03-2013, 23:58
I ja witam wszystkich. Po kilku latach fotografowania nikonami, zmienilem system na czerwone C. Poki co, obczajam gdzie jest jaki przycisk ;-)
MorgothV8
09-04-2013, 14:39
Witam wszystkich, jestem z Minska Mazowieckiego, mam 31 lat i interesuje mnie fotografia w IR.
Pozdrawiam.
shakal_ts
11-04-2013, 18:37
Witam wszystkich!
Jestem z Opola.
Moje aparaty to, Canon 5d mark II i 1D mark IV.
Pozdrawiam Starych Wyjadaczy tego forum!
Witam i pozdrawiam wszystkich uczestników forum, mieszkam w UK i od dłuższego już czasu podgladam co tu w fotografii piszczy i nie wychylam sie z postami bo narazie przynajmniej nie mam z czym.
Moja aparatownia to: 50D i trzy tanie szkiełka - C50 1.8, C28-135, Sigma 18-50 i Finepix HS-20.
Jak do tej pory fotografia w moim życiu miała charakter napadowy z częstszymi bądź rzadszymi nawrotami. Oglądając efekty moich pstryków często zadawałem sobie pytanie - po co ja to zdjęcie właściwie zrobiłem, teraz co raz częściej zadaje sobie podobne pytanie ale przed naciśnięciem spustu migawki.
Kolekcjoner
11-04-2013, 22:00
Witamy wszystkich serdecznie :D.
Cześć:)
Czołem wszystkim użytkownikom. Jestem sobie amatorem; fotografią nie zajmuję się dla pieniędzy. Zainteresowanie od dziecka, aktywnie od roku z okładem. Inspiracje z dzieciństwa - Sieff (ach te akty:P), Saudek, inspiracje obecne - Cartier-Bresson (oho!:)
Pozdrawiam pozostałych pasjonatów;)
bartollek1
14-04-2013, 23:15
Witam. Mam 17 lat, fotografia jest moją pasją. Mam nadzieję, żę rozwinę swoje umiejętności po dołączeniu do Was
robson999
27-04-2013, 20:38
Cześć, mam na imię Robert. Zajmuję się nie tyle fotografią, co astrofotografią, ale fotki wykonuję dwoma Canonami, więc dziś zarejestrowałem się na tym właśnie forum.
Pozdrawiam
Cześć Wszystkim.
Chyba nadeszła pora coś napisać oprócz samego czytania.
Pozdrawiam i Witam.
Witam wszystkich i każdego z osobna
Szacunek dla wszystkich forumowiczów.
To będzie mój pierwszy post na tym forum.
==
Dzień dobry!
Myślałem, że poszukam powitalnego wątku, a tu taki...
Jako pentaksjan mam zamiar poczytać sobie tu o technikach pstrykania i oświetlania.
:)
... powitalnego wątku, a tu taki...
czyli ten:
http://www.canon-board.info/sprzet-fotograficzny-innych-firm-24/nowe-flagowce-pentaxa-k-5ii-i-k-5-iis-86056/
Natomiast uważam, że sprzęt ma trzeciorzędne znaczenie, więc w końcu się tu zarejestrowałem;
a często góglownica wypluwała mi właśnie stąd wątki!
aneczka1981
28-05-2013, 03:23
Czesc wszystkim I kazdemu z osobna ;)
Sent from my SGH-T999 using Tapatalk 2
Witam wszystkich , jestem tu nowa choć forum przeglądam już trochę czasu :)
Pozdrawiam wszystkich :)
SYLWIA "LOVE" - PHOTOGRAPHY (http://photosylwia.blogspot.com/)
clansman
25-06-2013, 05:19
Witam i pozdrawiam Wszystkich, jestem Tu ponieważ chcę zostać Canon i erem
Siemka wszystkim użytkownikom forum ;)
Mam na imię Tomek i od paru dni jestem właścicielem pierwszego swojego Canona którym jest model EOS 60D ;) Przerzuciłem się na ten system z dziadowskiego raczkującego jeszcze systemu Sony :P Już teraz widzę że system Canon to poważniejsza sprawa tak wiec mam nadzieję że gdy będę potrzebował pomocy to tutaj ją znajdę ;)
Pozdrawiam.
Lucky Luck
27-06-2013, 12:03
Siemka wszystkim użytkownikom forum ;)
Mam na imię Tomek i od paru dni jestem właścicielem pierwszego swojego Canona którym jest model EOS 60D ;) Przerzuciłem się na ten system z dziadowskiego raczkującego jeszcze systemu Sony :P Już teraz widzę że system Canon to poważniejsza sprawa tak wiec mam nadzieję że gdy będę potrzebował pomocy to tutaj ją znajdę ;)
Pozdrawiam.
Witaj! Przywitanie i na dzień dobry plucie na inny system to chyba niezbyt kulturalne ?
Obejrzyj sobie jakie zdjęcia robią właściciele tych dziadowskich aparatów, poczytaj skąd wziął
się dział foto u Sony ....
ps. a z ciekwości - jaki model sony miałeś ?
Kolekcjoner
27-06-2013, 15:58
Witam i pozdrawiam Wszystkich, jestem Tu ponieważ chcę zostać Canon i erem
Oj to ciężka i wyboista droga przed Tobą :mrgreen:.
Witamy :D.
Witaj! Przywitanie i na dzień dobry plucie na inny system to chyba niezbyt kulturalne ?
Obejrzyj sobie jakie zdjęcia robią właściciele tych dziadowskich aparatów, poczytaj skąd wziął
się dział foto u Sony ....
ps. a z ciekwości - jaki model sony miałeś ?
@MLD Witamy serdecznie ale tak - na inne systemy tu nie plujemy :D.
Sorki ale miałem doczynienia z A330 i A390 i miło tego nie wspominam :P Zawsze znalazł się ktoś z Canonem ktory mnie zadziwił ) Ale dobrze jak się nie pluje to się nie pluje ;) Zaraz się podporządkuję ;)
Zawsze znalazł się ktoś z Canonem ktory mnie zadziwił
Cześć. Wita zadowolony użytkownik A55.
Wiesz, mam takie niejasne wrażenie, że to wcale nie musi być zasługa Canona ;)
Powiem tak. Mnie sony do siebie nie przekonało do siebie ale to też może przez to iż miałem modele z niższej półki ;) Nie ciągniemy tego tematu dalej ;)
Jasne.
Oby z Canonem było Ci po drodze.:)
Jasne.
Oby z Canonem było Ci po drodze.:)
Mam nadzieję że tak będzie ;)
poziomkowa
16-07-2013, 14:09
witajcie,
jestem tu nowa, ale z chęcią dołączę do dyskusji na forum :)
Witam wszystkich!
Nazywam się Bartek, niedawno zacząłem swoją przygodę z fotografią. Walczę na Canonie 600D. Mam nadzieję, że z czasem będę mógł wnieść coś do tego forum. Póki co zaczytuję się wieczorami. Na co dzień zajmuję się oświetleniem estradowym i eventowym, a także oświetleniem dekoracyjnym.
Pozdrawiam! :)
Na co dzień zajmuję się oświetleniem estradowym i eventowym, a także oświetleniem dekoracyjnym.
czzyli to co najważniejsze w fotografii, światło, powinieneś mieć w jednym palcu :D
Nie mi to oceniać, ale fakt faktem - fizyka jest jedna. :)
solar_pi
03-08-2013, 22:56
chociaż na forum jestem od 2008, to nie napisałem jeszcze żadnego posta... czas to zmienić a co za tym idzie - czas się przywitać!
Pozdrawiam z kraju sera i czekolady!
pianoblack
04-08-2013, 23:12
Dobry wieczór,
mam na imię Gabi, 16 lat, z Przemyśla. Fotografią mocno się nigdy nie interesowałam, zawsze były to zwykłe pstryki z cyfrówki - jakiś FujiFilm. Dostałam się na profil fototechnika i chcę się w tym kierunku rozwijać.
Pozdrawiam.
Witam serdecznie
Mam na imię Piotr, jestem totalnym laikiem i mam nadzieję , że uda mi się Tu na forum - łyknąć odrobinę wiedzy, która pozwoli mi
choć w 5% wykorzystać możliwości aparatu który ostatnio zakupiłem - Canon PowerShot SX40HS .
Choć przeryłem forum to wiadomości jak na lekarstwo (odnośnie tego modelu) - może ktoś z użytkowników tego modelu, pomoże swoją wiedzą i doświdczeniem
pokonać pierwszy krok do zrobienia w miarę przyzwoitych zdjęć. Bo te które do tej pory zrobiłem, nie zadawalają mojej żony, a żony jak i aparatu nie zmienię - :)
pozdrawiam
[...]ostatnio zakupiłem - Canon PowerShot SX40HS .
Choć przeryłem forum to wiadomości jak na lekarstwo (odnośnie tego modelu) - może ktoś z użytkowników tego modelu, pomoże swoją wiedzą i doświdczeniem
pokonać pierwszy krok do zrobienia w miarę przyzwoitych zdjęć. Bo te które do tej pory zrobiłem, nie zadawalają mojej żony, a żony jak i aparatu nie zmienię - :)
pozdrawiamCześć. Model aparatu nie ma znaczenia. Oglądaj dużo zdjęć, postaraj się dowiedzieć/zrozumieć dlaczego niektóre zdjęcia Ci się podobają i jak samemu zrobić podobne. Książki o świetle, kompozycji, ekspozycji pomogą. To na początek. Powodzenia.
moonwalk
25-08-2013, 12:49
Dzień dobry, jak ktoś ze Szczecina lubi szalone stylizowane sesje zdjęciowe w dziwnych miejscach to miło będzie wspólnie poświrować :) z fotografią żyję w zgodzie jakieś 6 lat. Uwielbiam światło naturalne, fotografuję głównie portrety.
Ruda z aparatem
28-09-2013, 22:19
Tak trochę nie po kolei bo najpierw zawitałam do innego tematu, a dopiero teraz się witam.
Karolina, lat 25, Poznań, fotoamator mający świra na punkcie muzyki ;) Dlatego też królują u mnie głównie koncertowe foty :)
Dzień dobry!
majeczek78
29-09-2013, 20:02
Witam wszystkich. Co prawda byłem już w innych wątkach ale lepiej późno niż wcale. Jestem fotopasjonatem, uciekinierem z innego systemu. Fotografuję cyfrowo ale też i analogowo. Cenię sobie chwile spędzone w ciemni. Moim konikiem jest portret ale nie mam w nim dużego doświadczenia dlatego liczę na waszą pomoc w zdobywaniu umiejętności. Pozdrawiam.
Witam forumowiczów i dziękuję za dotychczasową znalezioną tu pomoc w wielu, wielu kwestiach. Teraz u Was dawniej u żółtych. Mam nadziję, że czasem i moje wywody okażą się pomocne.
Witam wszystkich forumowiczów !
sobolewicz
28-10-2013, 18:22
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów jako początkujący user C-B :)
Na forum zaglądam już od 2012r. - natomiast dopiero teraz się ujawniam :)
Witam wszystkim.
Jedną nogą w canonie i jedna w olympusie :D ale to tylko kwestia czasu. Będę czytał i czasem pytał. Ogólnie hobbystycznie sporadycznie zarobkowo. Fotografuje w zależności od nastroju i czasu.
Wszystkim życzę dobrego światła.
Pozdrawiam
Wojtek
Witam ponownie na forum po bardzo dłuuugiej nieobecności.
Mam nadzieję na dłuższy powrót do aktywnej fotografii. Zdjęcia zaprezentuję jak tylko opanuję ich wstawianie :))
okokabaly
11-12-2013, 14:35
Cześć Koleżanki i Koledzy fotografki i fotografowie oraz fotoamatorki i fotoamatorzy oraz zawodowcy i zawodowczynie ;-)
sinmartin
11-12-2013, 22:00
Witam szanowne grono forumowiczow C-B.
Na forum jestem juz od 3 lat aczkolwiek do tego czasu tylko czytalem Wasze ciekawe i pomocne porady w zakresie fotografii.Ze wzgledu iz jestem amatorem w tej dziedzinie i posiadam zbyt mala wiedze w tym temacie (bo nie moge o sobie powiedziec iz mam duza znajomosc czy wiedze w zakresie fotografii kiedy znam podstawowe jej okreslenia i ich dzialania)to tez jedynie zajmowalem tutaj miejsce jak czytelnik w bibliotece.Musze przyznac,ze wiele razy skorzystalem z pomocnych opinii,ktore pomogly mi w wyborze zakupu obecnego sprzetu jaki posiadam jak i w fotografowaniu.Ze swojej strony,zycze wszystkim forumowiczom szybkich i dobrych ujec jak i duzo swiatla.
Pozdrawiam Jacek
Kolekcjoner
15-12-2013, 01:57
Witamy serdecznie :D.
truespinmice
16-12-2013, 10:55
Po bardzo długim czasie czytania forum dopiero mam okazję się przywitać - zatem witam wszystkich :)
nostomo94
16-12-2013, 14:03
Witam wszystkich, pewnie czasem będe tu zaglądal i pisał. Na razie poczytam sobie co nieco.
Futrzasty
16-12-2013, 22:25
Na forum w sumie już od miesiąca, ale jakoś nie było okazji się przywitać 8-)
Witam po długiej przerwie (życie, ehh). Mam nadzieję, że teraz już będzie dobrze i będę mogła zostać. Zmiany, widzę, na forum spore.
Witam.
To moje poczatki na tym forum. W canonie też. Do tej pory w olympusie choć całkowicie się go nie pozbyłem.
Dzieki Waszej pomocy, bo dużo wątków przeczytałem, kupiłem 50D. Badam powoli szkła co będzie najlepsze.
Pozdrawiam
Piotr1972
27-01-2014, 14:00
Witam, nazywam sie Piotr .canonista od kilku lat.
Cześć. Kolejny nowy to ja. Coś o sobie... Sprzęt:Zaczynałem od Zorki3, Zenit 12XP, C300. To tyle sukcesów. Później C450D, a teraz C650D+Sigma 17-70 2.8-4.5+C430EXII+Metz 54MZ-3. Soft: DPP+Gimp. Ciągle uczę się tego jak wykorzystać ten sprzęt.
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
EuphoricLady
28-01-2014, 16:12
Witam wszystkich foto-pasjonatów! :D
Witam wszystkich ! Fotografią zajmuję się hobbystycznie. Właściwie od początku przygody, sprzęt to Canon. Pozdrawiam przeglądających ten wątek ;)
AleksandraG
20-02-2014, 14:34
Dzień dobry :) Witam wszystkich
Witam wszystkich. Lustrzankę posiadam od ponad roku. Widzę, że moim zdjęciom bardzo dużo brakuje technicznie jak i stylistycznie. Dlatego zarejestrowałem się na to forum. Chciałbym nadrobić braki i nauczyć się robić fajne zdjęcia.
Zarejestrowany od niedawna, jako gość od paru miesięcy. Amator, samouk. Wiem, że dużo się tu nauczę. Witam i pozdrawiam.
Witam Wszystkich
Pierwszy post wypada się kulturalnie przywitać :)
Mam nadziej że dzięki obecności tu wiedza oraz umiejętności pójdą do góry.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników :)
Witam wszystkich :) postanowiłam się zarejestrować, ponieważ można znaleźć tu wiele ciekawych informacji i porad :) uczę się dopiero i mam nadzieję, że coś mi w przyszłości będzie wychodzić :)
Cześć! Na forum jestem od dawna aledo tej pory tylko czytałem.W końcu czas się przywitać :)
Witam wszystkich :-) w końcu się przemogłem :D
Witam ponownie po kilku latach przerwy ;) Co prawda wcięło gdzieś moje wszystkie posty, ale jakoś przeżyję :mrgreen:
Witam wszystkich! Nazywam się Jędrek i pochodzę z Bydgoszczy. Moją pasją jest przede wszystkim motoryzacja, jestem zakochany w marce Audi. Kilka lat temu sprawiłem sobie pierwszą lustrzankę Canona, model 500D. Posiadam obiektyw kitowy 18-55 oraz 75-300 (choć nie ukrywam, że ten drugi kupiłem trochę z niewiedzy fotograficznej i chciałbym go wymienić na jakiś inny). Z przyjemnością zagłębię się w dział Szkoła Fotografii i może w końcu zacznę "ogarniać" swój aparat. Służę swoją pomocą w dziedzinach motoryzacyjnych. Pozdrawiam!
Witam, mam na imię Mateusz i jestem świeżo upieczonym właścicielem pierwszego aparatu, EOS 1200D. Mam nadzieję, że forum pomoże mi w rozwijaniu umiejętności fotografowania ;) Pozdrawiam.
Micha-ek
31-10-2014, 01:42
Dzień dobry :) Nazywam się Michał. Forum przeglądam od dłuższego czasu, najpierw bez konta, później już z kontem, a teraz przyszedł czas, żeby też trochę się udzielić.
Podobnie jak poprzednik, zarejestrowałem się tutaj po dłuższym przeglądaniu forum bez zakładania konta. W związku z powyższym, jak również mając na uwadze, że forumowicze mogą być wierzący albo niewierzący, przywitam się uniwersalnie:
Niech będzie dzień dobry!:)
Tego wątku szukałem jakiś czas temu;P
Witam wszystkich!
Kupiłem niedawno canona 6d i stąd moja tu obecność. Jakąś tam wiedzę posiadam i może się przydam w kwestiach samych zdjęć, bo w kwestii systemu EOS jestem zielony;)
motowerke_
11-12-2014, 21:47
Moje uszanowanie,
Mam na imię Kuba i mam status amatora ;)
Pozdrawiam
Cześć wszystkim,
mam na imię Patryk, pochodzę z Warmii i Mazur. Obecnie mieszkam w UK, dokładnie w Londynie i troszkę inwestuje w Polsce, z zamiarem powrotu w nie dalekiej przyszłości. Mam 24 lata. Moje obecne hobby to: kulturystyka, kino (z klasyką kina niemego włącznie), książka, inwestycje, moda oraz fotografia amatorska.
Od dawna marzyłem o zaczęciu przygody z fotografią profesjonalną. Do zdjęć obecnie używałem iPhone który świetnie sobie radził, jednak mam teraz trochę wolnego czasu w pracy, nie pracuje tak dużo jak na początku mojej kariery w UK i postanowiłem w końcu kupić swój sprzęt i realizować swoje marzenie.
Jako, że jestem idealistą, pedantem, mam fobię posiadania wszystkiego co najlepsze oraz, że mój budżet na dzień dzisiejszy jest nie ograniczony, postanowiłem zakupić sobie dość profesjonalny zestaw.
Body zdecydowanie Canon 5D Mark III, wiem, że to nie aparat czyni fotografa - profesjonalistą, tylko jego doświadczenie i wyobraźnia, ale dużo czytam, troche fotografowałem na gorszych sprzętach oraz próbuje się uczyć na tutorialach. Wiem, że ten aparat ma dużo opcji których amatorzy nie potrzebują, ale te body ma również świetną matrycę, a filmy (tak do filmów też będzie przeznaczony) w RAW w ML wyglądają jak z REDa :P. Co również bardzo mnie zachwyciło w tej lustrzance. Moim skromnym zdaniem, lepiej kupić coś konkretnego od razu bo nigdy nie wiadomo co się przyda jutro.
Chcę się zając portretami jako hobby, ale również ciekawią mnie reportaże i krajobrazy jako może 'dodatkowa praca' w przyszłości.
Co do obiektywu mam 4 typy, a mianowicie:
- EF 24mm f/1.4L II USM
- EF 200mm f/2.8L II USM
- EF 50mm f/1.2L USM
- EF 16-35mm f/2.8L II USM
Może ktoś mógłby mi doradzić, co wybrać do tematyki o jakiej już wspomniałem. Wciąż nie mogę się zdecydować, a chciałbym zacząć od jednego i najlepiej go poznać, a dopiero później poznawać inne.
Wiem, że duże znaczenie dla standardów dzisiejszej fotografii stanowi obróbka graficzna, dlatego również staram się poznawać ten świat jak najwięcej.
Jeżeli posiadacie jakieś naprawdę sprawdzone i ciekawe tutoriale online do photoshopa (ale tylko takie godne polecenia, nie które wyszukacie w google w 1min, bez sprawdzania ich), to wysyłajcie na PW lub publikujcie tutaj, jeżeli nie jest to zabronione przez regulamin. Każda dodatkowa lekcja będzie dla mnie pomocna.
Jeżeli macie również jakieś bardzo pomocne i ciekawe poradniki dotyczące fotografii, które wzbogaciły waszą wiedzę, ślijcie również na PW.
Jestem na początku drogi którą WY - profesjonaliści już przebyliście, ale wiem, że za 2-3 lata będę mógł z wami wypić piwo i pogadać na wspólne tematy. Może brzmi to odważnie, ale znam siebie, dużo już osiągnąłem i wiem na co mnie stać.
Troszkę się rozpisałem, przepraszam :P
Życzę wszystkim miłego wieczoru,
Pozdrawiam
Kolekcjoner
15-12-2014, 02:15
Witamy :).
O szczegóły proszę pytać w dedykowanych wątkach. Tutaj tylko się witamy 8-).
Cześć, fotografuję od ładnych paru lat. W przeszłości małpki trust,kodak później fuji, zenit obecnie c500d i c6d.
Jestem totalnym amatorem ale się staram :)
Zainteresowania : motocykle, elektronika, fotografia, alkohole.
Pozdrawiam wszystkich
kamillo270
24-01-2015, 13:45
Witam serdecznie,
fotografuje od wielu lat. Kilka ostatnich robię także śluby.
Na forum tym już kiedyś się udzielałem, jednak teraz przyszedł czas na reaktywację.
Pozdrawiam
spiritus
02-02-2015, 23:34
Witajcie ;)
Nie jestem canoniarzem lecz nikoniarzem (mam nadzieję, że tutaj za to nie besztają :D). Fotografuję (a raczej się staram) od ponad roku. Na forum zarejestrowałem się w celach naukowych bo z każdego forum można się czegoś nauczyć :)
Pozdrawiam
Witajcie ;)
Nie jestem canoniarzem lecz nikoniarzem (mam nadzieję, że tutaj za to nie besztają :D).
spokojnie, 'żółtek' też człowiek, jesteśmy tolerancyjni ......8-)
spiritus
03-02-2015, 00:02
spokojnie, 'żółtek' też człowiek, jesteśmy tolerancyjni ......8-)
U nas też Waszych nie besztają :D
Dzięki :)
Witam wszystkich użytkowników forum :)
zajaczek
23-04-2015, 17:06
Hej!!!
Cześć,
W systemie Canona siedzę od dawna, ale dopiero niedawno się tu zarejestrowałem.
Mam nadzieję, że będzie dobrze ;) .
Można mnie spotkać w Krakowie a parę moich fotek na stronce www (uzupełniłem w profilu, więc gdzieś to powinno się tu pojawić ;) ).
Consigliero
24-04-2015, 21:35
O to ja też się przywitam , jak już znalazłem ten temat . Jestem amatorem który trochę zagubił się w sprzęcie i z nostalgią wspominam czas posiadania Sony R 1 który pięknie rysował. Na początku była Smiena 8 M , później Zenit Canon 5 a później już zaczęła się cyfrówka . Seria F Sony i w końcu Canon 7 D który okazał się bardzo na wyrost , zastąpiony przez 650 D ( mogę mylić oznacżenia ) obiektyw podstawowy 15-85 , ale na motocyklu przestałem go wyciągać . Zmieniłem na Canon M bo miało być lepiej , nie do końca było . Teraz mały upgrade na M3 i jest lepiej , ale inwestycja w Tamrona 18-200 to klęska , chyba że upgrade coś zmieni ( Tamron nie współpracuje z M 3 , może to tylko chwilowe , ale złudzeń nie mam) .
M3 jest pewnym postępem ale tęsknię do kadrowania przez normalny wizjer , ten elektroniczny jest tylko swoistą protezą .
Pozdrawiam Marek
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Hej,
Mam na imię Justyna i jestem początkującym Canonierem - Zgromadziłam kilka obiektywów i próbuję wszystkiego po trochu. Zaczynałam od Lumixa LZ8, potem przyszła kolej na Canona 1000d - i tak już zostało. Głównie interesuje mnie makro i fotografia przyrodnicza, chociaż na wycieczkach ćwiczę fotografię zabytków i krajobrazu. Tak więc uczę się wszystkiego na raz i bardzo powoli, ale postęp jakiś jest :D
sirkopczyk
08-06-2015, 02:27
Chciałbym przywitać się ze wszystkimi. Nazywam się Tomek i jestem mocno niedoświadczonym amatorem ;). Zdjęcia zacząłem robić Canonem PowerShot A510, później przyszedł czas na Canona 1000FN i póki co zastanawiam się nad C40D (tzn. formalnie już go kupiłem ale jeszcze mam kilka dni czasu na zapoznanie się z nabytkiem i ewentualne odesłanie go i dalsze poszukiwania ;)). Mam nadzieję że forum pomoże mi w poprawie moich umiejętności, gdyż moje zdjęcia zwykle nie nadają się nawet do pokazania rodzinie :mrgreen:
photographymmm
16-06-2015, 07:55
Witam wszystkich !:)
easydrop
27-07-2015, 18:14
Hejka! :) witam wszystkich forumowych fotografów. :)
Cześć, witam wszystkich użytkowników - forum przeglądam doraźnie od lat, ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować. Pracuję na c70d i c6d, głównie filmowo :)
Waldex74
22-09-2015, 12:24
Witam wszystkich !:p
Tyberiusz
26-09-2015, 14:53
Witam serdecznie wszystkich na forum, jestem w pełni amatorskim amatorem i mam nadzieję, że moja obecność tutaj pozwoli mi rozwijać zamiłowanie do fotografii. I w ogóle fajnie, że jest takie forum.
Witam wszystkich, po kilku latach postanowiłem odkurzyć sprzęt. Jestem amatorem, aktualnie moje umiejętności są na średnim poziomie, ale mam duże chęci poprawy. Ostatnio rodzi się w mojej głowie kilka projektów. Mam nadzieje że uda mi się znaleźć na forum chętnych do współpracy i będzie się od kogo uczyć. Pozdrawiam.
Bambus81
25-10-2015, 23:39
Witam wszystkich serdecznie!!!
Silveraxe
08-11-2015, 17:02
Witam
To moje drugie konto.
Pierwsze zalozylem w 2007r zapomniane zaspamowane konto emailowe poszlo haslo w zapomnienie i eee panie szkoda słów...
Cześć wszystkim!
Forum przekopuję od dawna, zarejestrowałem się po jakichś 2 latach od kiedy zacząłem w nim grzebać; ale witam się dzisiaj.
Pstryk!
Witaj kolego, i zapraszam do aktywnego uczestnictwa na forum:)
Mój wykładowca lubił tłumaczyć, że praca to umiejętność pokonywania wrodzonego lenistwa.
Spoglądałem zza firanki, ale w końcu wykonałem pracę i jestem zarejestrowanym użytkownikiem. Cześć, mam na imię Karol.
Jako milosnik fotografii w srednim wieku-Witam.