Zobacz pełną wersję : Przywitaj się na forum!
Strony :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
miner49er
18-09-2005, 23:13
Ponieważ regularnie pojawiają się wątki typu "Witam", postanowiliśmy utworzyć jeden zbiorczy wątek, gdzie nowi użytkownicy mogą się przywitać. Proszę dopisywać się tu. Niesforne wątki będą podklejane.
Tomasz Goliński
Witam wszystkich.
Mam nadzieję tu zostać troszkę dłużej i nie zaleźć nikomu za skórę :)
O sobie: student WAT, gear: pure A75 (no extras) :twisted:
troszkę moich wypocin można obejrzeć tutaj - fotoblog (http://fotoblog.rocafella.pl)
Pozdrawiam wszystkich :)
JasiuPstryk
18-09-2005, 23:42
Witojcie...
KuchateK
19-09-2005, 01:45
To ja tradycyjnie:
Witamy na Canon-Board. Przykro nam z powodu Twoich wydatkow :mrgreen:
Zwlaszcza jak Ci sie lustra zachce :twisted:
hehe lustra sa potrzebne :) gorzej niz narkotyki... (bardziej daja po kieszeni)
mxdanish
19-09-2005, 05:58
Zanim napisze żę przykro mi z powodu Twoich wydatków :mrgreen: :mrgreen: witam Cię na forum :lol:
To ja tradycyjnie:
Witamy na Canon-Board. Przykro nam z powodu Twoich wydatkow :mrgreen:
Zwlaszcza jak Ci sie lustra zachce :twisted:
również moje kondolencje 8) Witam
Szczęść migawce:) i wcale mi nie przykro z powodu twoich wydatków.
miner49er
19-09-2005, 19:07
hehehe, dzieki ludziska :-) fajnie tu u Was
co do aparatu to w nocy śnią mi się lustra i migawki ... za dnia zresztą również :D
powoli odkładam kaskę na jakies eleganckie body, a w międzyczasie doskonalę swoją technikę (jeżli to co teraz robię można zakwalifikować do jakiejś techniki)
Na A75 już trochę wypstrykałem fotek, większość to jednak śmieci. Nikt nigdy mnie nie uczył jak robić zdjęcia, uczę się na własnych błędach. Jest jeszcze jeden powód (oprócz finansowego) żeby nie kupować narazie aparatu. Żeby zrobić dobre zdjęcie moim aparatem muszę troszkę się pogimnastykować. Wiadomo to nie aparat robi zdjęcia tylko ten który go trzyma w łapsku, ale moim zdaniem mając dobrą lustrzankę trochę bym się rozleniwił ;-).Zatem narazie będziem szlifować materiał ludzki. Mam nadzieję sie czegoś tu nauczyć. I wybaczcie z góry za durne pytania.
Acha wiem gdzie jest wyszukiwarka :p
Hallgerd
03-10-2005, 10:36
Witam wszystkich, czytam to forun regularnie od kilku miesięcy więc wypadałoby coś napisać wreszcie. Najpierw podziękowania za pomoc w wyborze aparatu. Wahałam sie którego kompakta wybrać seria powershot, ixus, może G i po uważnym przeczytaniu całego forum dla początkujących już się zdecydowałam - na pewno eos 350d ( ale to niestety za długie miesiące nastąpi bo w skarpetce dopiero 1/3 ceny - na razie mam instrukcję) Teraz czytam obiektywy - fascynująca lektura, już mnie glowa boli, niedługo pewnie będe zamęczać pytaniami . To na razie tyle
Niech będzie pochwalony Canon i jego lustrzanki cyfrowe ;) Pozdrówka dla wszystkich.
Robson01
07-10-2005, 13:59
Witam również 8)
Witam.
wczesniej pstrykalem A70, a od dwoch dni mam 350D
pozdrawiam
GrzegorzS
11-10-2005, 01:14
Witajcie canonoforumowicze
hehe, no to ja też - witam ;-)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://imageshack.us) :mrgreen:
No, ja w sumie tez jestem nowy.
Witam.
Witam wszystkich
Od pewnego czasu przeglądałem to forum, dzisiaj postanowiłem się ujawnić. Zaczynałem od średniego formatu ;-) w postaci Ami 66, Potem była Smiena 8m, potem Zenity E i 12XP. Na okres który nastąpił potem wolał bym spuścić zasłonę milczenia, gdyż wczesna fascynacja techniką cyfrową spowodowała zakup HP Photosmart 215.
Aktualnie posiadam 350D z gripem i kitem. Przymierzam się do obiektywów. Na początek 17-40L potem pomyślimy.
Nie mam na razie specjalnie ukierunkowanych zainteresowań jeśli chodzi o rodzaj uprawianej fotografii. Biorę ze sobą aparat jak gdzieś jadę czy to służbowo czy dla przyjemności, biorę jak idę do lasu na spacer i do cioci na imieniny. Liczę że z czasem (jak skończę przebudowę swojego pojazdu) uda mi się połączyć pasję fotograficzną z inną mą pasją (jak myślę dość fotogeniczną) a mianowicie rajdami przeprawowymi 4x4. Tyle na początek.
Robson01
16-10-2005, 22:58
Cześć Suj.
Wiem, że nie było pytania, ale piszesz o zamiarze kupna 17-40. Skoro masz kita to może rozsądniejszy byłby zakup czegoś dłuższego - przynajmniej na początek np. 70-200/4 cena podobna, a korzyść chyba większa.
Cześć Suj.
Wiem, że nie było pytania, ale piszesz o zamiarze kupna 17-40. Skoro masz kita to może rozsądniejszy byłby zakup czegoś dłuższego - przynajmniej na początek np. 70-200/4 cena podobna, a korzyść chyba większa.
1. Nie w tym watku takie dyskusje :?
2. Bylo wiele razy na forum.
3. Jesli tylko do kolegi Suj zadajesz pytanie to czemu nie na PM (prywatna wiadomosc) / email ?
Robson01
17-10-2005, 21:18
1. Nie w tym watku takie dyskusje :?
2. Bylo wiele razy na forum.
3. Jesli tylko do kolegi Suj zadajesz pytanie to czemu nie na PM (prywatna wiadomosc) / email ?
To nie było pytanie tylko sugestia.
Adam_Max
18-10-2005, 21:20
Witam wszystkich i pozdrawiam.
Więc i ja sie w końcu przywitam... :D
W ciągu ostatnich dwuch lat kilka razy zmieniałem sprzet: jakiś Premier, Olympus IS-200(fajny był...), Sony P51, Fuji S5500 a teraz przyszła pora na canona i cieszę się z tego powodu bardzo :mrgreen:
Witam serdecznie!
mxdanish
24-10-2005, 16:00
a teraz przyszła pora na canona!
Ale sloganik powstał ;)
Prawie jak hasło reklamowe :)
Dołączam się i ja do powitań. Zainteresowałem się tym forum od kiedy zamieniłem HP850 na 350D. :)
moriquendi
25-10-2005, 08:41
moj pierwszy post, wiec witam wszystkich
Ale sloganik powstał ;)
Prawie jak hasło reklamowe :)
Nawet nieświadomie... :mrgreen:
Witam serdecznie.
Myślę że lektura forum Canona pozwoli jeszcze bardziej rozwinąć moje horyzonty :mrgreen:
Pozdrawiam
Wini
A czemu by nie nabić sobie dodatkowego posta? ;) Może nawet ,ktoś sprowokowany bezsensem mojej wypowiedzi, zacznie ze mną dyskutować - i statystyki mi wzrosną.:smile:
A więc WITAM i POZDRAWIAM WSZYSTKICH !:mrgreen:
Nie jestem szczególnym znawcą tematyki foto (choć bardzo lubię oglądać i czasem uwieczniać piękno), ale mam nadzieję, że czytając to forum nieco się podciągnę. Za to służę poradami w temacie snookera:lol: .
francuz20
31-10-2005, 02:01
Nadszedł wreszcie czas żebym i ja się przywitał , i z biernego forumowicza , a czytam to forum już dłuuuuugo , stał się aktywnym forumowiczem :grin: .Pozdrawiam więc wszystkich :D
Cześć i czołem!
Od września jestem posiadaczem EOSa 350D wraz z paroma dodatkami (ciągle in progress... :D). Wcześniej użytkowałem długo POWERSHOT'a A-40 (nadal go mam zresztą). System canona bardzo mi przypadł do gustu, wiec zostałem w rodzinie
Niezmiernie się cieszę, że znalazłem to forum - atmosfera jak w rodzinie kanonierów. :D
Pozdrawiam
P.s. oznajmiam, ze jestem swoj chlop : zakupilem 2 smycze. :mrgreen:
Witam wszystkich.
Kawał niekulturalnego gościa ze mnie bo witam się dopiero po 8 poście. No ale cóż, trzeba dać szansę poprawy:roll:
Focę dla siebie i własnej przyjemności i myślę, że trzeba było w końcu przestać tylko czytać forum ale się "aktywować"
pozdrawiam wszystkich
Witam wszystkich lubiących fotografować !!! Coś o sobie - Fotografia to moje hobby. Zawsze się tym interesowałem. Dotąt miałem tylko sprzęt analogowy, ale po zapoznaniu się ze sprzętem cyfrowym ( u kolegów ) postanowiłem kupić takowy, więc jest to mój pierwszy zestaw. Pozdrawiam wszystkich - cześć !!!!:mrgreen:
Tomasz Golinski
05-11-2005, 23:02
Też chciałbym mieć taki pierwszy zestaw :)
Witam i pozdrawiam wszystkich kanonierow :)
Hofi
Witam :mrgreen: teraz moge naprawde przywitac wszystich canonierów
WITAM :mrgreen:
Od dzisiaj jestem posiadaczem pieknej trzystapiećdziesiątkiDE :mrgreen: (dzieki Cichy)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale jestem hepi
Oakhallow
11-11-2005, 23:50
Witam wszystkich serdecznie. Ciesze się bardzo, że tu trafiłem i baaaardzo żałuję, że tak późno!
Pozdrawiam!
Oakhallow
Zdaje się, że postąpiłem wbrew zwyczajowi i moje przywitanie znalazło się gdzie indziej. Miejmy nadzieję, że ma szansę się obronić w tamtym miejscu :)
Żeby nadrobić zaległość, przedstawiam się również tutaj.
Pracujący, od niedawna (a tak z miesiąc) użytkownik Canona S2 IS. Marzył mi się 300D, będzie jednak musiał poczekać (ten, lub inne lustro) aż uzbieram wystarczająco dużo pieniądza. W tym czasie zamierzam wyszkolić się w Sztuce fotografowania, żeby na lustro zasłużyć :)
Tomasz Golinski
14-11-2005, 16:26
Twoje pierwsze powitanie było oczywiście ciekawsze :> bo kolorowe ;)
Azazel[ck]
19-11-2005, 02:49
To ja moze na blach&white ale nie mniej serdecznie witam all user:mrgreen:
Jako świeżo upieczony użytkownik 300D witam wszystkich canonierów. Właśnie jestem po przesiadce z Fuji S5500, to dopiero był aparat.
czołem.
Póki co mam de siedemdziesiąt + parę szkiełek, Witam sie na forum C, bo mam nadzieję niedługo zakupic 5d.
Pozdro :)
Tomasz Golinski
20-11-2005, 12:46
Pewnie wyczytałeś, że 5d ma duszę ;)
witam .... chyba przwitalem sie nie tam gdzietrza ;)
witam nazywam sie MAteusz i mam 17 lat. moje hobby to grafika komputerowa, rysunek a teraz także powoli staje sie fotografia :) forum bardzo fajne :) pozdrawiam cała ekipe :)
witam wszystkich, jeszcze sie nie witałem a wiec to czynie
dzien dobry :oops:
uups, właśnie tu dotarłem i skrobnąwszy się w główkę, czemuż to wcześniej nie uczyniłem tego co wypada przecież bardzo, niniejszym tekstem pragnę nadrobić poczynioną gafę i kłaniam się nisko wszystkim tubylcom - WITAM!
Jestem nowy więc Witam wszytskich na forum
Bardzo cieszę sie że znalazłem takie miejsce. Już sporo mi dało. Zobaczymy jak bedzie dalej
Paprochwbody
27-11-2005, 01:27
Witam serdecznie,
jeden raz już zaistniałem na forum, jednak trzeba się przywitać.
Przybył jeszcze jeden do gromadki.
Witam wszystkich serdecznie
Z czytelnika forum postanowilem się przeistoczyć w czytelnika zarejestrowanego który może i swoje 3 grosze napisze :D
O! Mała wpadka...
Czytam to forum już z rok, parę razy napisałem nawet trochę gupot, a nie zauważyłem, że przywitać się trzeba. Ale ja dziki jestem to sie samo przez sie rozumie.
Witam wszystkich
Pozdrawiam,
Marcin
Cześć.
Witam wszystkich serdecznie i równo, a w szczególności użytkowników "Zielonych" !!! ;-)
Nie to, abym komuś się podlizywał. :grin:
Ukłony do TYTUSA (co widać obok )* za jego wyczerpujące wypowiedzi, po których wszystko łatwe i proste.:grin:
np. http://canon-board.info/newreply.php?do=newreply&p=93685
Jeszcze raz CZEŚĆ!
To teraz mogę sobie znów poczytać.:roll:
*)-dokonam zmiany, a bym nie był posądzany o plagiat, lub oddam TYTUSOWI na upalne dni. Aaa, i książkę[S.Tym "MAMUTA TU MAM"] też mogę przesłać jak rodzina przeczyta.
Kiepsko z linkiem. Myślę że ktoś to poprawi.
dominpok
12-12-2005, 00:04
Witam wszystkich!!!
Tak DALEJ
Witam wszystkich ciepło,
Od pewnego czasu czytam to forum, a teraz postanowiłem
się zarejestrować i przywitać.
Od strony sprzętowej bawię się 350d + KIT + 50 f/1.4 USM
a teraz zbieram na spacer zooma.
Pzdr.
Artek
Tutaj w sumie nowy na pl.rec.foto i pl.rec.foto.cyfrowa to raczej juz stary ;-)
i znany jako Roger from Cracow
Kilkanascie lat stalego udanego zwiazku z fotografia i kilka kochanek od
poczciwych starych analogowych lustrzanek do nowoczesnych wyuzdanych
i modnych cyfrowych :p
Obecnie ograniczony w zasadzie jedynie do cyfry dSLR i dobrze mi juz z tym.
Zboczenie w kierunku: aktualnie studia
Pozdrawiam
roger
:)
Hołk i niech Canon nad Wami wszystkimi ma swiatło :)
Do trzech razy sztuka.
W sumie juz sie przywitalem,
ale co tam,
trzeci post :)
pozdrawiam.
f.
Fajnie tu u was. Witam wszystkich serdecznie.
Witam bawie sie w focenie od paru latek najpierw analog, potem syfra :)
od jakis 3 latek wraz z żoną prowadzę mały zakładzik foto w małym, ale
strśnie piknym miasteczku.
Pozdrowienia dla ludzi mających czas :)
Tomasz Golinski
20-12-2005, 12:56
Oo, Wiśnicz, to rzeczywiście ładnie.
Niby każdy chce tak jakoś oryginalnie (bo wszystko co orygilnalne jest lepsze: dżinsy, kompakty, dolary,.... Tofki), z dowcipem, ale chyba już wszystko było ?
Tak więc po staropolsku: Dzwięk Dobry.
Maciek_DDA
21-12-2005, 13:23
Witam
Mam na imie Maciek. Od kilku lat pstrykam:) czasem nawet mi sie cos udaje:) Nie mam jeszcze chyba fot ktorymi moglbym sie chwalic publicznie- po obejrzeniu kilku galerii uzytkownikow forum wpadlem w depresje :( kiedy JA naucze sie tak robic...
O mnie:
Miejsce zamieszkania: Szkocja
Posiadany sprzet: Canon 20D i 2 lipne szkielka (jak na razie)
Glowne zainteresowania fotograficzne: wszystko oprocz ludzi....
Z gory prosze o cierpliwosc do moich laickich pytan.
Pozdawiam
M
Nie wiem czemu i gdzie zawieruszyła się moja witka, ale nic to.
witam ponownie
Michał
Csejsc chlopaki.Licze ,ze nie jestem tu jedyna kobita
Martyna
tonyfoto
23-12-2005, 12:34
jedyną chyba nie ;)
Witam wszystkich.
Od 2 lat uprawiam fotograficzną amatorszczyznę i jestem szczęśliwym posiadaczem 350d.
Marcin
Pszczola
24-12-2005, 09:25
[...]po obejrzeniu kilku galerii uzytkownikow forum wpadlem w depresje :( kiedy JA naucze sie tak robic...
Ech.. taka depresje to mam stale juz od prawie 20 lat. Co prawda niby kilka powaznych konkursow foto sie wygralo i niektorzy znawcy-ogladacze wystawiaja moim niektorym zdjeciom cieple opinie, ale nadal w zasadzie jestem niezadowolony z moich zdjec. A dla poprawienia sobie humoru od czasu, do czasu zwalam wine (nieslusznie zreszta) na marne szkla. :mrgreen: A de facto umiejestnosci ciagle brakuje...
Witam!
Dlugi czas przegladalem forum jako nie zarejestrowany uzytkownik, potem sie zarejestrowalem ale dopiero teraz pisze swój pierszy post:) Nie mam aspiracji zostac artysta, ale chcialbym nauczyc sie robic zdjecia technicznie dobre i takie ktorych nie musialbym sie wstydzic, mam nadzieje ze to forum i jego uzytkownicy mi w tym pomoga. Niedawno kupilem 300D i na nim na razie chce zdobywac doswiadczenie.
Pozdrawiam goraco!
Pszczola
24-12-2005, 16:49
Witam i wspolczuje czekajacych Ciebie wydatkow.
Witam, pogoda nie skłania do focenia, a szkoda bo mój S1 IS aż rwie sie do focenia. Jestem totalnym amatorem, ale ufam że czas spędzony z aparatem i pomoc forum, sprawią że za jakiś (niekrótki zapewne) czas będe o sobie mógł powiedzieć coś więcej niż "totalny amator". Pozdrawiam wszystkich i życze udanych polowań z obiektywem :)
witam serdecznie...
czytuję forum już od kilku miesięcy, ale dzisiaj zdecydowałem się zarejestrować.
cieszycie się, prawda? :D
-=Festyk=-
28-12-2005, 17:18
witam serdecznie...
czytuję forum już od kilku miesięcy, ale dzisiaj zdecydowałem się zarejestrować.
cieszycie się, prawda? :D
No pewnie,że się cieszymy:mrgreen:
nutshell
29-12-2005, 19:12
Witam forumowiczów
od niedawna równiez jestem posiadaczka canona (350d) 8) , przede mna jeszcze duzo nauki i praktyki wiec bardzo sie ciesze ze tu trafiłam :grin:
Kilka mioch fotek znajdowalo sie w serwisie fotofan, niestety serwis, jak sadze zlikwidowano. Moze kiedys sie odwaze i wrzuce do galerii kilka zdjec :wink:
pozdrwaiam
Padre Em
30-12-2005, 00:05
Jako nowy użytkownik chcę się przywitać.
Ponieważ moja wiedza o fotografii i sprzęcie jest nikła rezerwuję sobie prawo do "głupich" pytań :)
to może ja ponowię swoją prośbę :)
Zapraszam wszystkich nowych do lektury.
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=6966
Padre Em
30-12-2005, 17:33
to może ja ponowię swoją prośbę :)
Zapraszam wszystkich nowych do lektury.
Już się dostosowałem
Ja co prawda kilka postow juz popelnilem, ale na przywitanie nigdy nie jest za pozno. A wiec witajcie :)
nniikktt
02-01-2006, 19:04
Pierwszy raz w tym roku tu jestem i dlatego dopiero teraz piszę - WITAM WSZYSTKICH
Witam wielce Szanowne Forum!
Ja syn marnotrawny w zeszłym roku (2005) zmądrzałem po paru latach i nawróciłem się na CANONA.
Dokonała tego moja ukochana 5D ...
Foto przyroda to moja pasja - a cyfra kluczem do wyśmienitej zabawy ....
Pozdrawiam Sznowne Forum Noworocznie!
Witam wszystkich. Na tym forum jestem nowy, niektórzy mogą mnie kojarzyć z innego forum foto. w Polsce. Pozdrawiam wszystkich.
bajbus13
07-01-2006, 10:53
Witam Wielce Szanownych Canonierow :lol:
Pozdrowionak ;)
.mariusz
08-01-2006, 19:32
Witam wszystkich,
Fotografią interesuję się od dłuższego czasu, ale tylko i wyłącznie amatorsko. Obecnie korzystam z 350D i powoli poszerzam swoją wiedzę. Canon Board przeglądam codziennie od dłuższego czasu, dzisiaj przyszedł czas dekonspiracji ;)
JArek Durbas
09-01-2006, 00:37
ja również witam :)
Witam to moj pierwszy post na tym forum pozdroawiam wszystkich Canonierow :D
witam :D
pisze tu już troszeczke a nawet cześć nie powiedziałem :)
-=Festyk=-
10-01-2006, 21:20
To Ci się szybko przypomniało:mrgreen:
zupełnie przypadkowo natrafiłem na ten dział :mrgreen:
Witam. Swoja przygode z fotografia zaczalem w roku 2003 (TOTH MT411), pozniej przez 2 lata byl Eos 300D, aktualnie jestem bez sprzetu ;) Foce glownie rajdy, chociaz gdy nie ma rajdow, z marnym skutkiem robie tez fotki modeli. http://www.plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=banan (Tutaj) kilka moich zdjec. Na forum jestem od dzisiaj :) No i to chyba bedzie tyle jak na poczatek.
Tomasz Golinski
16-01-2006, 20:36
witam :D
pisze tu już troszeczke a nawet cześć nie powiedziałem :)
Oo, ja właściwie też się nie przywitałem ;)
Witam wszystkich!
a mi mowili że "szybko" sie witam :D:D:D:D:D:D :mrgreen:
Witajcie.
Właśnie "zdradziłem" stajnie N i sprzedałem swojego D70. Jutro najprawdopodobnie bedę należał do canonierów i będę (mam nadzieję) szczęśliwym posiadaczem 20D. Fotografią interesuję się od dawna. Moje pierwsze fotki pochodzą z Lubitela z połowy lat 80'tych. Aktualnie duzo zdjęć robię w plenerze - lubie przyrodę, a zwłaszcza karajobrazy i makro. Moją obecność można stwierdzić również na innych forach fotograficznych - wymieniał nie będę - wiadomo o co chodzi ;)
Zapraszam więc do obejrzenia mojej skromnej strony internetowej http://www.tyrpin.net
Pozdrawiam serdecznie canonierską brać :D
towersivy
17-01-2006, 19:06
Witam!
Cześć Towers - jaki ten świat jest mały ;) Te czerwoności z Twojego podpisu... gratuluję :) niezła armia :D
Witam Forumowiczów!
Ciekawa formuła forum wręcz zmusiła mnie do zapisania się -dojrzewa myśl o zakupie lustra C + trochę szkła.
Mój pierwszy post więc Witam Wszystkich Forumowiczów !
Po długim okresie biernego czytania pozwólcie, że się wproszę i czasami dorzucę swoje trzy grosze.
Jeśli chodzi o mnie to pstrykam już od pewnego czasu. Zaczynałem od Ami potem była Smiena, Start, Zorka, Praktika, Zenith ... przerwa...
Teraz mam 36 lat i od czerwca 350 D - Canona u którego dzięki Wam duszę odkryłem a focenie daje mi jeszcze więcej radochy.
Fotografuję tylko dla własnej przyjemności.
Mam nadzieję dzięki Wam poszerzyć trochę horyzonty a i jak widzę producentom sprzętu dać zarobić. To ... naprawdę wciąga.
Jako forum to przyznaję jesteście (śmy) naprawdę niepowtarzalni.
Witam!
Cześć Towers - jaki ten świat jest mały ;) Te czerwoności z Twojego podpisu... gratuluję :) niezła armia :D
hehehe mały mały
hehehe mały mały
Zaj... mały. Tylko, że Towers pewnie jest z 500 km od nas, a my Bogdan rzut beretem. Witaj na forum :)
Marcinsxx
21-01-2006, 00:43
Witam wszystkich!!!:D
Właśnie zmieniłem NIKONA D70 na CANONA 350D. Czy to był dobry wybór niedługo się przekonam.
Pozdrawiam Marcin.
wlochaty
21-01-2006, 01:50
Witam wszystkich :-D
No to i ja się przywitam.
Po wielu nocach spędzonych na tym forum, macaniu przeróżnych aparatów, pożyczaniu C300D wreszcie zdecydowałem porzucić ukochanego kompakcika na rzecz lustereczka powiedz przecie.....a nie to nie ta bajka:smile:. Tak więc od kilku dnie poznaję swego Canona 350D i robię listę obiektywów i akcesoriów jakie zamierzam w czasie bliżej nieokreślonym nabyć.
Pierwsze moje słowa po zakupie?
- no to skarbonkę juz mam!
Witam wszystkich użytkowników tego zacnego Forum!
Mam nadzieje wiele się od Was nauczyć.Po latach doświadczeń z Zenitami,a następnie Canonem EOS 500N zostałem od niedawna właścicielem EOS 300D.
Mam pytanie: Czy jest na Forum ktoś z Białogardu albo okolic?
Cześć! też się przedstawię: 42 lata, Szczecin, fotografuję od zawsze, od 10 lat eosem 300 plus kilka szkieł. Ciągle analogowo.... Bałem sie cyfrówek i kompa, ale w końcu.... dokupiłem 350d
No i już wiem, ze nic nie wiem. Zwłaszcza o dalszej obróbce, ps, drukarkach, raw, it itp... Tak więc przede mna - duuuuzo pracy. Moze niedługo nauczę sie wklejac zdjęcia...
Pozdrawiam Artur L.
al9
Cześć! też się przedstawię: 42 lata, Szczecin, [...]
Moze niedługo nauczę sie wklejac zdjęcia...
Pozdrawiam Artur L.
al9
Czesc,
Milo widziec kolejnego szczecinianina,
chetnie sluze pomoca, ale pomocnych osob tu nie brak.
;-)
Pozdrawiam,
Parteq
Witam wszystkich użytkowników tego zacnego Forum!
Mam nadzieje wiele się od Was nauczyć.Po latach doświadczeń z Zenitami,a następnie Canonem EOS 500N zostałem od niedawna właścicielem EOS 300D.
Mam pytanie: Czy jest na Forum ktoś z Białogardu albo okolic?
Witam :) Jestem z Koszalina ;)
Cześć jestem z Wawki fotografowaniem zajmuje się dopiero od tygodnia i mam nadzieje ,że na tym forum dowiem się wielu ciekawych rzeczy...
Pozdrawiam :*
Witam wszystkich forumowiczów! Przeglądam to forum od kilku miesięcy więc czas najwyższy się przywitać. Od prawie roku focę EOSem 350D, wcześniej był analog EOS 300. Dzięki temu forum dowiedziałem sie juz sporo, może przyjdzie czas, że sam się będę mógł wiedzą dzielić.
no wkońcu kupiłem 5d + 50 f1,4
Witam się ponownie, pewnie bede troche częsciej pisywał
Podziękowania dla Corwina, za udostępnienie 5tki i burzę mózgów przed zakupem :)
Witam się ponownie, pewnie bede troche częsciej pisywał
Pocichu licze na to :-), bo to ze masz 'oko' juz udowodniles...
pboninsk
29-01-2006, 18:30
Witam,
kilka dni temu przeszedłem w świat cyfrowy - stałem się posiadaczem 350D, od daaawna mam też klasyczne 300. Od jakiegoś juz czasu czytuję to forum i mam nadzieję, ze dalej będe mógł podnosić dzięki niemu swoje umiejętności :smile:
Pozdrawiam wszystkich
Piotrek
Witam wszystkich, jestem Rolka. Jestem pierwszy raz na forum, fotografuje od kilku lat. Pracuje min Canonem 10D i jak na razie w zupelnosci wystarcza do tego co robie chociac mam swoje tzw "chcenia" :). Wybaczcie jesli moja znajomosc forum jest jeszcze nikla ale bede sie starac z calej sily zeby nie bladzic dlugo jak dziecko we mgle : )
Pracuje dosc intensywnie dlatego bede was odwiedzac raczej wieczorami : )
Bardzo sie ciesze ze istnieje wlasnie to forum, mam nadzieje ze bede sie mogla z wami dzielic swoimi spostrzezeniami na temat fotografii i licze na cieple przyjecie.
Witam wszystkich
Czytelnikiem forum jestem juz od dluzszego czasu, czas sie ujawnic :)
350D i pare szkiel
pzdr
__
Biaku
januszP.
02-02-2006, 11:26
Witam wszystkich serdecznie!
jestem nowym uczestnikiem tego forum. Dotychczas biernym ale stałym "czytaczem". Fotografia interesuję się i zajmuję amatorsko od niepamiętnych czasów z przerwami. Mam całą torbę zabawek ( Eos 33; Eos 350D;+ kilka szkieł i innych - pewnie kilka kg) i czasem używam. Cały czas sie uczę fotografowania - i tak już zostanie.
Nie będę się wymądrzał ale będę czerpał wiedzę całymi garściami.
A jest tu wielu od, których warto zdobywać wiedzę!
Wszystkich serdecznie pozdrawiam!
Witam wszystkich
podobnie jak januszP. jestem "nowy".Fotografuję od zawsze to moja pasja.Jestem amatorem czytam i pogłębiam swoją wiedzę o fotografowaniu.Pierwszy aparat to Smiena chyba 8 teraz 5D i 24-70L.
Proszę o wyrozumiałość PROFESJONALISTÓW przypadku głupawych pytań z mojej strony
KrzysztofZ
02-02-2006, 20:28
jako nowy - witam wszystkich forumowiczów :D
Delorian77
03-02-2006, 00:53
Witam!
Canon Board przegladam juz od roku ! a jako że jestem "wierny" firmie Canon (500n, 300 teraz 300d (rebel) ) to wreszcie sie zarejstrowałem! Przyznaje miałem chwile słabośći podczas wyboru mojego ostatniego aparatu! ale naszczeście w ostatniej chwili ocknąłem sie i zakupiłem CANONA:)
to by było na tyle!
Więc jeszcze raz witam i licze że zostane przez Was przyjęty do rodziny Canon :)
Kij Ci W Oko
05-02-2006, 10:16
Witam:):):)
Witam
Na forum zarejestrowałem się po zakupie pierwszego w życiu DSLR'a...
W wolnym czasie zapraszam do obejrzenia moich zdjęć pod adresem www.mceyk.prv.pl
Pozdrawiam
mceyk
SebastianD
06-02-2006, 15:04
To ja też się ukłonię... Witam wszystkich!
Zodiakalny Rak
07-02-2006, 14:02
witam wszystkich forumowiczow,
mam na imie Arek i z zainteresowania lubie wode ... pod kazda postacia: akwarystyka, zagle, nurkowanie ... , jestem zodiakalnym rakiem i po ... dawno temu i nie prawda ... przygodzie z analogowym eos'em powrocilem do hobby i ... wydawania ciezkich pieniedzy na przyjemnosci :-P
ucze sie i cwicze, ucze sie i cwicze i ... na razie tyle
docelowo mam zamiar powiekszyc swoj sprzet o statyw (chyba bedzie to sherpa 600r) a na niego jasny standard 50/1.8 jak i macro canona 100/2.8 (lub odpowiednik u konkurencji), w celu fotografowania zbiornika jak i jego mieszkancow, moze jesli bedzie potrzeba lampe z rozpraszaczem - strasza mnie tymi wydatkami starsi koledzy z forum :cool:
na razie tyle, do zobaczyska w plenerze
pozdrawiam
Witam i pozdrawiam wszystkich canonierów.
Jerzy S. z Przemyśla
Baloniew
14-02-2006, 19:16
Nadmorskie powitanie dla Wszystkich Forumowiczów dołącza następny wagon do lokomotywy Canon Board
FOTOGRAF
14-02-2006, 19:22
witamy:-)
aloha
Siema !
Canona mam od przeszło 5-ciu lat. Fotki czysto amatorskie. Forum czytam od niedawna, lecz uważnie ;)
Pozdrawiam serdecznie !
Maciey
Cześć!
Forum przeglądam od 3 miesięcy, kilka razy napisałem...
Canona mam od pół roku, przedtem były analogowe Pentaxy, cyfrówka Fuji (S5000). Robie zdjęcia w domu. Sporo na spacerach/wakacjach, staram się też robić zdjęcia na koncertach (muzyki poważnej). Staram się uczyć jak dobrze robić zdjęcia, ale to jest truuuudne :).
Tomasz Golinski
17-02-2006, 21:47
Witam! Może pokaż jakieś zdjęcia z muzyki poważnej? Raczej rzadki temat na forum.
Witam!
Choć przy innej okazji juz to zrobiłem ale skoro jest na to specjalne miejsce to jeszcze raz witam wszystkich Canonierów i tym bardziej miło mi bedzie spotkać się kiedyś na jakimś foceniu. Forum poznawałem od roku, teraz czas na zdobywanie doświadczenia.
Pozdrawiam
Jurek (stratus)
Forum poznawałem od roku, teraz czas na zdobywanie doświadczenia.
Brawo i więcej takich!
Witam!
Choć przy innej okazji juz to zrobiłem ale skoro jest na to specjalne miejsce to jeszcze raz witam wszystkich Canonierów
nie kazdy czyta inne miejsca ;-) a tu sie co jakis czas wpada, glupio teraz mowic witamy skoro 'nas znasz' od roku, wiec powiem siema stary :mrgreen:
glupio teraz mowic witamy skoro 'nas znasz' od roku
Właściwie to sporo was już rozpoznaję, a niedłu i sam przestane być anonimowy i załączę jakąś foteczkę.
Pozdrawiam
PS
A że nigdy jeszcze nie cytowałem to w razie co z góry przepraszam.
Witojcież everybody. Od niedawna na forum i staram się czerpać z waszych doświadczeń. Mam Canona 3000N i cyfrowego kodaka z najniższej półki. Staram się zrobić ostatnio jakieś przyzwoite zdjęcie księżyca i zbieram na
350D. :mrgreen:
:-D
von Klamke
24-02-2006, 12:38
No to po dłuuugim podglądaniu forum i mnie czas się ujawnić i od razu przedstawić przy okazji. Mieszkam w Toruniu, zwanym ostatnio Mocherowem (w tym miejscu chciałem przeprosić za Ojca Dyrektora)
Prawnik z zawodu i wykształcenia.
Muzyk z wykształcenia.
Doktorant (jak wielu tutaj :) ), aplikant radcowski i jak jakimś cudem starczy czasu - fotograf amator (z naciskiem na to drugie).
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a w szczególności wielkie "joł" dla tych co wybierają się do Torunia w ten weekend...
Witamy, no i oczywiscie przypominamu o uzupelnieniu danych w profliu czyli wiek i loakalizacja, jesli to nie problem ;-)
von Klamke
24-02-2006, 14:49
Witamy, no i oczywiscie przypominamu o uzupelnieniu danych w profliu czyli wiek i loakalizacja, jesli to nie problem ;-)
DONE... rówieśniku :D
Witam Kolezanki i Kolegow :)
Miłosz z Poznania
:p
Ja się już witałem, ale Ok. :-)
Witam ponownie.
Póki co, nie należę do teamu Canonowców, ale miejsce na półce dla 350D już jest :-) Mam nadzieję, że zapełni sie w obecne wakacje :-)
Pozdrawiam całą Canonowską brać i mam nadzieję, że nasza współpraca będzie układać się dobrze :-)
PS. Na półce aparat będzie tylko odpoczywał :-) :-) :-)
Póki co, nie należę do teamu Canonowców, ale miejsce na półce dla 350D już jest :-) M
No to juz nalezysz :-), w/g niepisanego regulaminu ;-) miejsce na Canona jest wystarczajace na Canoniera...
Pozdrawiamy i witamy
Muzyk z wykształcenia.
na jakim instrumencie? :> ja obecnie jestem w IV klasie II stopnia organów. ;)
na jakim instrumencie? :> ja obecnie jestem w IV klasie II stopnia organów. ;)
Wtrącę się "między wódkę i zakąskę" - ja skończyłem 8 klas PPSM waltorni, dodatkowo - skrzypce/fortepian. A w czasie studiów doszła gitara :)
Jezeli juz OT to u mnie bylo 7 lat fortepianu prywatnie, pozniej wlasnie 4 lata organów (+przez 3 lata takze fortepian) ale juz w PSM. Po gitarke chwytam, tak dla zabawy, czasem w domciu (stary elektryk taty, bez pieca - Jolana Galaxis :D)
A i trzymajcie kciuki tak kolo 11 marca - czeka mnie jakis konkursik w Olsztynie :D
Witam wszystkich uczestników CB :-D
oj trzesly mi sie rece jak kupowalem swoje
Witam :)
nikczemnik
07-03-2006, 11:28
Witam wszystkich!!!
Witamy! Stary, aleś sobie nick dobrał :shock:
Witam wszystkich,
narazie A75, ale może wkrótce 5D. Jak szaleć, to szaleć...:-D
Ponieważ nie znalazłem lepszego miejsca na powitanie i przedstawienie się, zrobię to tutaj.
Witam użytkowników forum Canon-Board!
Jestem OGi i z fotografią w zasadzie dopiero ci się zetknąłem. Chociaż fascynyje mnie ona od prawie 20 lat, to tak naprawdę nigdy nie umiałem robić dobrych zdjęć.
Najbardziej interesuje mnie fotografia podwodna, z racji mojego innego hobby - nurkowania.
Pierwsze zdjęcia podwodne zacząłem robić Canonem A95. Wciągnęło to mnie do tego stopnia, że postanowiłem przesiąść na lustrzankę i tak stałem się właścicielem Canona 300d. Teraz dopiero uczę się robienia zdjęć. :mrgreen:
Szukając wiedzy i informacji na temat zakupionego przeze mnie sprzętu trafiłem na Was i bardzo się cieszę z tego powodu. Chyba od tygodnia czytam sobie różne posty i łyknąłem tu naprawdę potężną porcję wiedzy!
Dziękuję za to i za przyszłe rady! Proszę również o wyrozumiałość w przyszłej poruszanej przeze mnie problematyce. W niektórych kwestiach jestem zielony...
Pozdrawiam.
OGi
Ponieważ nie znalazłem lepszego miejsca na powitanie i przedstawienie się, zrobię to tutaj.
Witam użytkowników forum Canon-Board!
dobry, dobry...
http://canon-board.info/showthread.php?t=5446
BTW, WELCOME OGI!!
PS.
W niektórych kwestiach jestem zielony...
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.foto-strefa.pl/images/smilies/chytry.gif)
Tomasz Golinski
08-03-2006, 00:11
Doklejone na miejsce.
Witam.
mała_amatorka
08-03-2006, 00:53
no to ja tez sie przywitam bo własnie sie zalogowałam wiec to moje pierwsze minutki na tym forum :))))
Doklejone na miejsce.
Ups. Pierwsza wpadka... :oops:
Witam jestem z moja 350 z róznym szkłem po zenitach i nie tylko
Ups. Pierwsza wpadka... :oops:
... i nie ostatnia :twisted: ... pewnie ;)
Witam ...
Pablo24, Ciebie również ...
Pamiętajcie o : http://www.canon-board.info/search.php :mrgreen:
_invictus
09-03-2006, 11:52
ups , popełniłem małe faux-pas - nie zauważyłem wcześniej tego tematu - sypię popiół na głowę :oops:
zacząłem niedawno dopiero interesować się fotografią [nie licząc dotychczasowej "zabawy kompaktem i jednorazówkami"], teraz mam 300D i zaczynam edukować się "na poważnie" w fotografii ;)
dzień dobry wszystkim userom CB
cholender wszędzie już byłem, ale tutaj dopiero teraz zawitałem :-D
Witam wszystkich , którym ciąży na szyji wielkie brzemie:cool:,
canon :mrgreen:
Cześć :)
Jestem Anka, mieszkanka CKM Krakowa :)
Dzisiaj, z dużą dozą prawdopodobieństwa, stanę się posiadaczką EOSa 350d :)
Narazie z kitem, ale to kwestia kilku miesięcy i kupię coś lepszego :)
fotografuję od 4 lat, zawsze Canon 8) (wcześniej 500n)
Próbkę moich zdjęć przedstawię jak sobie zrobię stronę w końcu, może się nauczę przy okazji ;)
Pozdrawiam :*
Witam wszystkich - jak przeczytam trzeci raz zawartość tego forum to może się odważę WALNĄĆ jakiś post. A wydawało by się że "OJCIEC" to powinien umieć czytać ze zrozumieniem.
Witam nowych i szczerze prosze:
http://canon-board.info/attachment.php?attachmentid=880&stc=1&d=1138694309
http://canon-board.info/showthread.php?t=8405
Witam nowych i szczerze prosze:
http://canon-board.info/attachment.php?attachmentid=880&stc=1&d=1138694309
http://canon-board.info/showthread.php?t=8405
okej, okej ;) mogłabym się oburzyć, gdybym była prawdziwą damą, że pytacie mnie o wiek ;) ale na szczęście jestem tylko blondynką. I czasem miewam koszmary, w których jestem brunetką ;)
p.s. Eos 350d jest mój 8-) zasiadam do zabawy :)
okej, okej ;) mogłabym się oburzyć, gdybym była prawdziwą damą, że pytacie mnie o wiek ;)
To wtedy ja bym sie oburzyl ze jak kazda ;) kobieta bierzesz wszystko personalnie... a ja przeciez bardzo ogolnie napisalem i to po dwoch kolejnych osobach pod toba :p
To wtedy ja bym sie oburzyl ze jak kazda ;) kobieta bierzesz wszystko personalnie... a ja przeciez bardzo ogolnie napisalem i to po dwoch kolejnych osobach pod toba :p
Skarbie, nie tłumacz się :)
_invictus
14-03-2006, 11:15
ok, zrobiłem update profilu - nie będę "partyzancił" ;)
Witam wszystkich! Czytam to forum od kilku tygodni, więc wypadałoby się w końcu zarejestrować. Fotografuje od Czerwca 2004, czyli można powiedzieć, że jestem początkujący :) Mam własną galerię zdjęć na stronie www.galeria.i365.pl (http://www.galeria.i365.pl). Mój sprzęt to Canon EOS 300+ Canon 35-80 US+ Pentacon 29+ Pentacon 200/4. Pozdrawiam!
Witajta Canonowcy.
Nazywam się Adrian Pietrzak, mieszkam w Lesznie (wielkopolskie). Do tej pory fotografię doświadczałem lustrzankami analogowymi, aktualnie przenoszę się na cyfrę (20D). Moim hobby oprócz fotografii jest także astronomia (pozdrowienia dla Andeego i Astro4u), a niedługo mam nadzieję także astrofotografia. Jak na razie focę Pentaxem Spotmatic (M42) i obiektywami 28/2,8 50/1,4 135/3,5 70-200,4 wszystko także z gwintem M42.
Pozdrawiam serdecznie Canonowców
Adrian Pietrzak
Nazywam się Artur Mysiński. Mieszkam w Cieszynie. Jestem użytkownikiem aparatu analogowego Canon Eos300. Lubię fotografować zwierzęta, rośliny, architekturę, jak również zjawiska przyrodnicze. Mam nadzieję, że znajdę na forum bratnią duszę, którą także fascynuje świat przyrody.
TAKUMAR:wink:
a ja konsekwetnie bede namawial nowych uzytkownikow do uzupelnienia swojego profilu o miasto i wiek, jesli to nie problem ;-)
Robson01
24-03-2006, 20:50
Jac - niektórzy są niereformowalni :-)
Tomasz Golinski
24-03-2006, 20:55
Raczej podejrzewam, że te pola nie pojawiają się przy rejestracji. Dopiero trzeba przez panel. Oczywiście możnaby to zmienić.
Jac - niektórzy są niereformowalni :-)
nie sadze!, raczej nikt na dziendobry ni czyta wszystkich watkow na forum i dlatego, poza tym wiele osob podaje skad jest i nie jest to dla nich problem...
Raczej podejrzewam, że te pola nie pojawiają się przy rejestracji. Dopiero trzeba przez panel. Oczywiście możnaby to zmienić.
Wlasnie sprawdzilem - nie pojawiaja sie :( .
Juz gdzies byl o tym watek i chyba nadszedl czas ankiety - moj glos to na to by kilka pol pojawialo sie przy rejestracji (zamiast "Polecajacy" - na cholerke to komu? ) ale byly opcjonalne. A dokladniej chodzi o pola 'wiek' 'miasto' .
Robson01
25-03-2006, 11:35
Wlasnie sprawdzilem - nie pojawiaja sie :( .
Juz gdzies byl o tym watek i chyba nadszedl czas ankiety - moj glos to na to by kilka pol pojawialo sie przy rejestracji (zamiast "Polecajacy" - na cholerke to komu? ) ale byly opcjonalne. A dokladniej chodzi o pola 'wiek' 'miasto' .
Uprzedzając ankietę - jestem "za".
Witam Was,
Jako nowy pragnę przywitać się.
I od razu pierwsze słowa podziekowania. Dzięki paru postom od Was, przeszedłem od stanu lekkiego zaniepokojenia (moje fotki były ciut nie ostre - filtr AA !!) do stanu wstępnej euforii (Sharpen +2).
Jako stary user Olympusa (C750, C8080) długo wybierałem pierwszą lustrzanke cyfrową. I końcowy pojedynek z E-500 wygrał Canon.
Proszę Państwa - toż to prawie nie SZUMI !! Mój C8080 przy ISO wyższym niż 160 ISO, szumi bardziej niż 350D na ISO 1600. O jak to bardzo przeszkadzało. I kitowy 18-55 wcale nei jest taki zły :).
Po paru wersach, wracam do przglądania forum.
Pozdrawiam serdecznie
Witam jeszcze raz, bo z opóźnieniem znalazłem ten wątek i przywitałem się gdzie indziej:P
Właśnie przeskoczyłem z EOSa D60 na 350D (bo szybszy i ma E-TTL II). Wcześniej Nikon D70, a jeszcze wcześniej analogi różnego autoramentu:)
Jestem z Wawy.
Pozdrawiam
Artur
No ja równiez macham ku Wam swoja łapą :DD
W kwietniu odebieram świeżo pachnąca (abo smierdzącą ;D) puszeczkę 30D....no i się zacznie. :D
Do tej pory kontakt wzrokowy i nie tylko z Olkiem C 740.
Pozdrawiam
Jacek
może mi ktoś odpowiedzieć na kilka pytań??
jak tu można zaczerpnąć porady, czy istnieje coś jak czat?
Nie ma - ale jest wyszukiwarka, dużo lepsza od czata ;-)
tu nie ma, ale jest kanal irca #canon
no to i ja sie przywitam:)!!ja to mowia - kultóra pżede wszyckim;-)!!witajcie:grin:
Czesc;)
Marek lat 26 z Warszawy:) Wlasnie wczoraj kupilem sobie aparacik... W ciagu dwoch dni zrobilem ponad 400 zdjec;) Ale fajnie;)
Witam wszystkich z Canon-board!
Jestem tu nowy dlatego chciałem się przedstawić.
Nazywam się Kuba - mieszkam w Rzeszowie a studiuje w Krakowie, dlatego też większość czasu spędzam w krakowie.
Pozdrawiam wszystkich Canonierow :)
Michal-Czuba
05-04-2006, 08:34
Cześć! ;) No proszę, jednak są tu ludzie z Podkarpacia... ;)
ErnestPierwszy
05-04-2006, 10:28
Cześć!
Mam na imię Marek, mieszkam w Wawce i od soboty (1.04) jestem szczęśliwym posiadaczem 350D. Sprzętem jestem zachwycony, szczególnie jakością zdjęć z lampą, jakbym nie ustawił to jest dobrze:)
Niestety odkryłem jednego stuck-pixela (znaczy takiego co jest zawsze w tym samym miejscu i jest biały). Jest tylko (lub aż) jeden na 8 milionów więc chyba spoko. Rozprawię się z nim pod koniec gwarancji:)
Pozdrawiam serdecznie,
Marek (ErnestPierwszy):)
witam - kliknij mnie (http://canon-board.info/showthread.php?t=5446)
nie jestes sam klikadełko (http://canon-board.info/showthread.php?t=6026&highlight=pixel) klikadełko (http://canon-board.info/showthread.php?t=6752&highlight=pixel)
Czesc Marku :)
Skoro jest jeden to chyba nie ma sie co przejmować, ale skoro masz ten aparat od kilku dni dopiero to ja osobiście na Twoim miejscu poszedlbym do sklepu, w którym go kupiles, albo odesłał i poprostu poprosił o wymiane na inny egzemplarz. Masz do tego prawo i mozesz tak robić dotąd aż nie bedziesz w pelni zadowolony :)
Pozdrawiam i witam nowego forumowicza :)
ErnestPierwszy
05-04-2006, 10:45
Może i tak, ale nie ma pewności, że ten nowy nie będzie miał znowu hot (stuck) pikseli w innym miejscu i może kilku! PS. Kupowałem w Agito.pl - superszybki sklep.
Jak nowy-nieśmigany ma to każdy kolejny może mieć:) Odpuszczam sobie wymiany, bo będę wymieniał a nie focił:)
Spoooko, na normalnych jasnych fotach ledwo widać lub nie widać. Tylko jak jest ciemne tło.
Widomo trochę wkurza po wydaniu blisko 3000 zł, ale serwisy tylko mapują a to mogę sobie sam zrobić w PhotoShopie:)
Pozdrówka!
Może i tak, ale nie ma pewności, że ten nowy nie będzie miał znowu hot (stuck) pikseli w innym miejscu i może kilku! PS. Kupowałem w Agito.pl - superszybki sklep.
Jak nowy-nieśmigany ma to każdy kolejny może mieć:) Odpuszczam sobie wymiany, bo będę wymieniał a nie focił:)
Nie wymieniaj. Zanies na Żytnia i jak bedziesz mily to ci od reki zamapuja (sprobuj wcisnac ze np jutro wyjezdzasz i bardzo ci zalezy miec to od reki, jak nie bedzie kolejki klientow to lykna... chyba ze czytaja to forum to ten pomysl spalony ;) ).
moze wyciac kilka ostatnich postwo z tego watku ;-)
Tasiemcy nie ma co ruszac. I tak byl/jest i bedzie w nich balagan.
Czytam Was od jakiegos czasu ale dopiero dzis "zapisalem sie". Zrobilem w zyciu pare... zdjec, glownie na analogach (tych z zoltego forum i eosem33) oraz S1Pro. Aktualnie jedzie do mnie 30D z 17-40L i nie moge sie doczekac. Z czasem uzupelnie zapewne wiecej danych. A poza tym milo tutaj.
hazy
Witam wszystkich,
Mieszkam w Lublinie. Fotografią interesuję się niedawna. Obecnie uczę się robić zdjęcia na 300D z kilkoma najpopularniejszymi na tym forum szkiełkami (nie L-kami ;-). Wcześniej męczyłem się z Olym 700UZ.
Pozdrawiam serdecznie,
bojar
Czesc,
podgladam to forum od dluzszego czasu i w koncu postanowilem sie zdekonspirowac.
Od kilku lat uzywam analogowego EOSa 300 + 50 f/1.8. Chcialbym przejsc na cyfre i pewnie, gdy to sie juz stanie, zapytam sie na Forum o to i owo.
pozdrawiam
keyter
Oj nie lepiej nie pytaj :-) wyszukiwarka prawde ci powie ;-) Witamy.
Cześć
Czytam forum już od dawna
Przeskakuję właśnie z analoga na cyfrę. 20D już niedługo będzie mój :)
Tak tak zdaje sobie sprawę z wydatków :)
pzdr
Korzystając z okazji zbliżających się Świąt, postanowiłem przywitać się na Forum. Na imię mam Jacek. Jestem fotoamatorem, starym stażem i powoli wiekiem, ale cały czas młodym w środku. Zacząłem około 1958 r., z aparatem DRUCH. Po nim były: Pentacon PENTI II (18x24 mm), START + ZENIT E, PENTACON six TL + Praktica TTL, Canon EOS 500 NQD, FUJI FinePix S 602 Z i pożyczany EOS 300D. Stanęło (?) na tym, co jest w stopce. Fotografuję dla siebie i bliskich, to, co nas otacza, a ja uznam za warte zachowania, na dłużej, w pamięci. Forum czytam od roku i cały czas czegoś uczę się. Pozdrawiam wszystkich i życzę najwspanialszych Świąt Wielkanocnych – radosnych, zdrowych i słonecznych.
Witam CANONMANIAKI
Forum czytam od dłuższego czasu a dziś postanowiłem się zarejestrować. Pierwszego swojego posta piszę w tym dziale bo myślę ,że tak wypada najpierw się przywitać. Więc na imię mam Darek i myślę ,że będę tu miło z wami spędzał czas.
Więc witam i Pozdrawiam
Przy okazji tego posta Wesołych Świąt
bartek212
18-04-2006, 20:29
Witam :) Od trzech lat jestem posiadaczem Canona A70 :) W tym roku planuję przesiadkę na EOSa 350D (na razie "kitowego") :) Mam nadzieję, że będzie dość bezbolesna ;) Pozdrawiam i... czytam dalej :)
xCleaner
18-04-2006, 22:04
Witam, mam imie Lubo, czytam Wasze forum i musze powiedziec, podoba mi sie. Od `97 mialem EOS 500N i po 4 latach wymienilem na EOS 5 s akcesiorkami. Dziszaj mi w domku prybil jeden PowerShot A80 s obudowka "underwater" i nowka EOS 20D s Tokinkami.
PS:I zapomialem, moja zonuska ma IXUS-a 50.(tez cichy Canon-owicz)
Tytus.kr
19-04-2006, 12:27
Witam,
kilka dni temu stalem sie szczesliwym posiadaczem EOS 350D. Forum polecil mi znajomy. Sporo wiedzy da sie czerpac z Waszych postow.
Pozdrawiam
Mariusz
smigielsky.art
19-04-2006, 22:26
witam wszystkich fotopasjonatow.
Ciesze sie ze znalazlem to forum,choc mysle ze troche za pozno.ale widze ze sporo tu mozna sie nauczyc i za to Wam dziekuje.pozdrawiam wszysytkich i zycze coraz wiecej i coraz lepszej inspiracji na codzien!
ryskasz20
24-04-2006, 23:29
Witam,
Czytuję to forum już ponad rok: ciekawe opinie, dobre rady - no chociaż nie wszystkie trzeba traktować dosłownie..... Sam dużo, bardzo dużo z tego skorzystałem i nie tylko w sprawiach sprzętu. Kilka lat miałem kompakt CASIO QV3500 - bardzo sobie chwalę ten aparat jako pierwszy kontakt z fotografią i jeszcze cyfrową.. - a od roku 350D plus dodatki /kosztowne... w miarę wzrostu wymagań/ a w międzyczasie w rodzinie pojawiła się Minolta A1 - doskonały superkompakt a po nim 20D... no i nastepne kosztowne dodatki /no moze to body jest dodatkiem? cenowo napewno/
Witam wszystkich bez względu na kolor body, markę itp .... a i jeszcze jedno: wiem ile ta zabawa kosztuje: utrzymać dwie cyfrowe lustrzanki, w dwóch rękach mając przyzwoite szkiełka... więc nie przyjmuję z tej okazji kondolencji..
Ja uważam, że warte fotki tych groszy... tym bardziej, że drukuję tylko w A4 albo nie.
pakodegites
27-04-2006, 13:01
oszywiście wszystkich zacnych użytkowników witam i z góry proszę o wyrozumiałość.
pare dni temu do mojego max amatorskiego zestawu AE-1 z miłym szkłem canona do 210mm dołączył zaskakująco miły S2 z wiadomo czym i kusi mnie do zintensyfikowania działań. mam nadzieję że jakość zdjęć nie przejdzie w ilość
Ups :mrgreen: ja się chyba jeszcze tutaj nie witałem* :D
A więc witam wszystkich starych i nowych użytkowników :lol:
Aha, też mam Canona :mrgreen:
* lepiej późno nic wcale :lol:
mxdanish
27-04-2006, 17:54
Heh, no to ja się też przywitam (ponownie :) ) podłuższej przerwie
:lol:
:-) nie powiem, juz sie o ciebie martwilismyslmy na ircu ;-), welcome back :mrgreen:
Przynajmniej byś się pochwalił gdzieś zabalował ? :mrgreen: ;)
No cóż, kolej na mnie.
CanonBoard odwiedzam od dluzszego czasu, ale dopiero pare dni temu postanowiłem się zarejestrować. Jak zwykle okazało się, że user "Watson" już istnieje, więc trzeba było kombinować...
Co do sprzętu - na początku roku przesiadłem się na 300D (dawniej robiłem na - przyzwoitym swoją drogą - kompakcie inszej firmy). Od tego czasu z wolna dokupuje osprzęt.
Tle tytułem wstępu.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczow
Duzo czytam malo pisze /oczywiscie na forum/ :-)
pozdrawiam
Witam Wszystkich. Przeglądam forum od roku a dopiero teraz sie witam wstyd, ale trudno jeszcze raz WITAM!
oj peter, wstydz sie :mrgreen: ;-)
no i Witamy
EDIT: no i przypominamy wszystkim "nowym" o wypelnieniu pol: lokalizacja i wiek... jesli to nie problem ;-)
Witam wszystkich,
Żeby było jak należy, pragnę przywitać się (ponownie) ze wszystkimi.
Na forum zaglądam od ponad roku.
Kiedyś byłem tu nawet zarejestrowany, ale zapomniałem hasła :oops: a emial, który wtedy podałem jest już nieaktualny :neutral:
Tym samym byłem zmuszony do założenia nowego konta.
I oto jestem, ponownie 8-)
Jeszcze chciałbym pozdrowić kolegę z tego forum Polaco i jego ekipę, których miałem przyjemność wraz z moją ekipą poznać na festynie lotniczym Open House w Poznaniu.
Dzięki temu mogliśmy porozmawiać o fotografii, powymieniać się troszkę doświadczeniami i wspólnie pofocić latające maszyny 8-)
To chyba tyle :)
Pozdr.,
Tomek.
oj peter, wstydz sie :mrgreen: ;-)
no i Witamy
EDIT: no i przypominamy wszystkim "nowym" o wypelnieniu pol: lokalizacja i wiek... jesli to nie problem ;-)
Jac juz uzupelniam Warszawa Bemowo :)
lukasmaster
01-05-2006, 12:46
Dzień dobry! Zastałem Jolkę?
Witam wszystkich na forum!
Dzień dobry! Zastałem Jolkę?
Ostatnio byla niecale dwa lata temu: http://www.canon-board.info/member.php?u=550 :mrgreen:
Witam wszystkich. troche czasu juz czytam to forum i w sumie nie odczuwalem potrzeby pisania czegokolwiek jeszcze, gdyz wszystkie moje watpliwosci zawsze ktos zdazyl juz poruszyc i co lepsze.. rozwiazac :) jednakze rejestrujac sie latwiej korzysta sie z forum. A skoro sie juz zarejestrowalem, to wypada sie przywitac :)
jedno moge tylko powiedziec. lustro cyfrowe to niezly odkurzacz kasy ;)
fotoreporter
05-05-2006, 18:32
Witam wszystkich foto maniaków.
bruckner
06-05-2006, 15:28
Witam wszystkich. Bardzo przyjemne forum więc się zarejestrowałem i dyskutuję :P
Witam wszystkim na tym wspaniałym forum.
I ja się ładnie witam. Pozdrawiam wszystkich formuowiczów. Na razie nie będę zabierał głosu i pytał - ograniczam sie do czytania.
Na razie nie będę zabierał głosu i pytał - ograniczam sie do czytania.
No co Ty, nie zbluzgasz nikogo na dzien dobry? ;-) To ostatnio moda ;-)
I my witamy :-D
Eeeeeeeee, no co Ty Muflon. Zauważyłem (na poście rozpoczętym przez Ciebie) żeby bluzgać, trzeba dobre zdjęcia robić. A mi jakoś jeszcze nie wychodzą (skromność domeną mistrzów hehe).
Czesc wszystkim kolega polecil mi to forum wiec o to jestem mam nadzieje ze jakos nam sie uda wspolnie wiedze pouzupelniac pozdrawiam
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem 350D, więc wcześniej czy później musiałem tu trafić :-). Witam wszystkich i pozdrawiam.
To chyba czas, zeby sie przywitac. Forum czytam od ponad roku. Powiekszam grono mlodych CANONierow 8) Od dzisiaj jestem posiadaczem 350d, wczesniej zenit 12xp + kompakt HP.
Witam :)
FOTOGRAF
13-05-2006, 21:52
kolejny mlodzieniec do wyzwania na bitwe 15/16 latkow :-)
kolejny mlodzieniec do wyzwania na bitwe 15/16 latkow :-)
nie mam nic przeciwko, ale to tak dopiero na wakacjach:rolleyes:
-=Festyk=-
14-05-2006, 13:22
Witam rówieśnika:)
Witam wszystkich forumowiczów :) Od niedawna Canon 350d...da się coś tym zrobić? Z tego co się już zorientowałam; fajne to foum :) Siem czegoś nauczę może :)
sensitive
15-05-2006, 15:03
To jest chyba odpowiednie miejsce na pierwszy post, więc witam wszystkich. Jestem na CB od stycznia ale z wielu powodów dzisiaj ... pierwszy raz. Jeden z ważniejszych to posiadanie od wczoraj zestawu jak niżej. Wcześniej również 350D (obecnie drugi korpus - i w zupełności mi wystarcza), ale po wielu próbach i doświadczeniach z obiektywami skończyło się (mam nadzieję) na tym co do podstawowego szkła. Docelowo powinno się pojawić, ze względu na zainteresowania (akwarystyka, przyroda i krajobrazy): tele 100-400 i 100 macro Canona.
Postaram się nie nadużywać forum w kontekście pracy moderatorów a więcej się dowiedzieć. Nie mam zamiaru nabijać sobie postów a tym samym przysparzać pracy modom ale życzył bym sobie zaistnieć na forum od czasu do czasu - tj. mieć / mając coś do napisania.
pozdrawiam, Arek
Witam wszystkich :) Nareszcie udało mi się znaleźć klub Canonierów ;) Posiadam Canon EOS 3000, którego zakupiłem niedawno gdyż zaczęło mnie ciągnąć do lustrzanek analogowych, a ten model jest ponoć dobry na początek.... czy to prawda to się okażę :) A no i jeszcze w szafie kurzy się Canon PowerShot A100, który pomimo, że trochę latek już ma to nadal robi całkiem znośne zdjęcia bez żadnych zakłóceń i tym podobnych :)
Witam wszystkich :) Nie bede sie rozpisywal... ide dalej czytac ciekawe posty userow.
Witam jestem kolejnym uzależnionym i nie rokującym na poprawę :mrgreen:
Robson01
17-05-2006, 13:55
Czyli dobrze trafiłeś :-)
Bon tonik to podstawa, więc witam serdecznie jako nowo zalogowany... Pokrótce, jo jest ze Ślunska (cieszyńskiego); mój pradziadek był górnikiem, mój dziadek był górnikiem, mój ojciec też był górnikiem a ja jestem pierwszym nie-górnikiem w rodzinie (po mieczu) od 1916 r... Poza nadprogramową liczbą górników w rodzinie posiadam jeszcze matkę fotografkę na emeryturze, która na widok cyfrówki syczy i mówi coś o tym że „świat oszalał” i „niedługo w rolce papieru toaletowego będzie procesor” a także „i tak nie zrobisz tym badziewiem lepszego zdjęcia niż ja, moją 40 letnią Exactą na zeissowskich, ręcznie szlifowanych szkłach” no i pozostaje mi się z nią zgodzić. Od niedawna jestem, czasem mniej a czasem bardziej, szczęśliwym posiadaczem 350-ki (stąd moja obecność na forum dla canonierów), usiłującym przekładać swą nikłą wiedzę fotograficzną (wyssaną z mlekiem rodzicielki) na cyfrowe poletko…
Poza uwiecznianiem wiekopomnych kadrów takich jak „nieostry dekolt koleżanki”, „rozmydlony pejzaż górski” i „szumy na nocnym niebie” lubię pić piwo i wódkę, palić dużo papierosów oraz czytać, czytać, czytać.
Bardzo bym chciał mieć długą lufę…. :twisted: np.: EFa 400setkę z IS i USM żeby mieć łatwiejszy wgląd w dekolty oddalonych koleżanek, chciał bym również żeby na świecie zapanował pokój i żeby nie było głodnych dzieci….
miłego dnia życzę wszystkim
Witam
Od poczatku jestem Canonierem :P
Na poczatku byl A510 a teraz 300D
Zamowilem identyfikator i czuje sie pelnoprawnym czlockiem CB
Oficjalnie WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE ;]
Pozdrawiam
WITAM SERDECZNIE !
Mam nadzieję że uda zagościć mi się tutaj na dłużej.
Pozdrawiam
_Miro_