Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przywitaj się na forum!

Strony : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

maciejaszek
01-07-2008, 11:11
po rejestracjach aut z Twojej galerii wnioskuję że kolejna osoba z pomorskiego na CB :)
Auto kolegi, ale to nic nie zmienia:) Gdyni się urodziłem, mieszkałem kilka lat, a teraz mieszkam i tak od 17 lat w Wejherowie:)

asthral
01-07-2008, 14:15
Witam!
jako zem nowy to trzeba sie przedstawic :)
28lat prawie na karku, 400D+kitowy kit, czekam obecnie na potomka /mam nadzieje ze plci meskiej :) / na forum trafilem chcac sie czegos dowiedziec o technice focenia zeby malemu jakies photo od czasu do czasu pstryknac co by babcie mialy co na biurkach stawiac

creart
05-07-2008, 13:03
i ja jako nowy user forum przywitam sie z Wami
mam na imię Artur, jeśli chodzi o sprzęt to posiadam dziadka canona 10d + grip + 28-105 3,5-5,6 + EX 580, myślę o zmianie na 40 d i dokupieniu szkieł ale na razie tylko myślę... :P fotografuje amatorsko wiec raczej będę czerpał wiedzę z forum co nie oznacza ze będę tylko biernym userem... mam nadzieję

colt
06-07-2008, 16:42
Jako ze nowy jestem to wypadałoby sie przywitać. Witam więc wszystkich serdecznie. Posiadam obecnie Canona 350D z kitem i jestem na etapie zakupu EF-S 10-22mm i EF 70-300.

Rallymedia
11-07-2008, 18:09
witam wszystkich! nazywam się Mateusz i jestem z Warszawy. Obecnie posiadam 400D ze szkłami S100-300, C10-22 i C28-135 IS plus Speedlite 580EX II i trochę innych gratów :smile: Fotografuję głównie rajdy samochodowe, wyścigi i inne imprezy motoryzacyjne i coś tam mi nawet czasem wychodzi ;-)

sokrates
15-07-2008, 10:14
Witam wszystkich
Posiadam co prawda sprzęt N ale myślę że się dogadamy :-)

woce
17-07-2008, 12:05
Wypada się przywitać... a na pewno nie zaszkodzi ;)
Witam i pozdrawiam

pepelito1
25-07-2008, 17:32
Witam, jestem pepelito. Mam na imię Paweł. Pochodzę z biednej rodziny (internet mam dzięki radiówce 4zł za miesiąc). Mieszkam na totalnym odludziu. Do miasta mam 10km. Mieszkam na wsi w Zagorzycach na Podkarpaciu. Interesuje się fotografia odmienna niż inni-astrofotografią. Fotografuję obiekty nocnego nieba(mgławice, galaktyki, gromady). Fotografuje kamerką internetową. Chociaż najlepszym rozwiązaniem jest lustrzanka cyfrowa 300D/350D. Bardzo, bardzo chciałbym mieć taki aparat. Ale w moich warunkach rodzinnych nie bardzo idzie to zrealizować może za kilka lat jak będę miał 18'kę to pójdę do pracy. Ale do tego czasu pozostało mnóstwo czasu - 3L. Pozostaje mi fotografowanie kamerka internetową + targanie komputera na pole i marznięcie kilka godzin. Ale to bardzo mnie wciąga zajmuje sie tym od roku. :D

Myślę że tu na długo zawitam :lol:

Na razie więcej nie piszę. Po jakimś czasie dowiecie się więcej czytając moje
posty. W którym będę się starał pokazywać nowe zdjęcia gwiazd. Postaram sie was zachęcić do robienia w takich właśnie zdjęć, myślę że mi sie to uda. Przynajmniej kilka osób. :razz:

PS: Czekam na pogodę jak będzie to możecie liczyć na nowe zdjęcia. Jeśli ktoś chce to może bardzo liczyć na moja pomoc. pomogę co będę wiedział.:cool:

Pozdrawiam na razie!

andrzej3k
25-07-2008, 17:59
Witam wszystkich!
Ciemnię zlikwidowałem jakieś 12 lat temu. Myślałem, że da się żyć ... bo cyfra mnie nie rajcowała. I jakoś te latka przebidowałem.
No, ale teraz mam jakby więcej czasu zatem zobaczymy czy warto było wrócić do tego "hobby" (???) i czy akurat do canona ;P.
Całe szczęście, że stare obiektywy mi zostały - nie będę miał depresji z powodu AF :-)
Pozdrawiam forumowicz(ki/ów).
Andrzej

Palec
26-07-2008, 23:15
Napisałem już kilka postów na forum, ale się jeszcze nie witałem, więc...
Jestem Artur, mieszkam w małej podwarszawskiej miejscowości, obecnie posiadam 350D + kit + Sigma DL Macro Super 70-300) w planach 28-105 USM, Canon 50/1,8 i jakaś lampka ;)

slawoj
02-08-2008, 23:49
Witam.
Jestem stary i dlatego używam starych aparatów (choć cała moja rodzina, łącznie z córką, przesiadła się na cyfrówki Canona) to ja pozostałem przy analogu - może dlatego że jak wracam do domu, to mam pod górkę (takie wzniesienie topograficzne).
Fajnie u Was, więc trochę się tu pokręcę.
A dlatego, że używam aparatów, których producenci już nie istnieją - to jestem "bezsystemowy". Dlatego czasami bywam również na forum N., ale najpewniej czuję się na forum korex'u (wszędzie pod nickiem: slawoj).
Pozdrawiam.
:rolleyes:

bogunio
03-08-2008, 01:11
Ponieważ siedzę tu już jakiś czas czytając i oglądając chyba już czas się przywitać. Na imię mam Bogusław, miasto Wodzisław Śląski (15 km do Czech). Pierwszy aparat Smiena 8M (sorry za fonetykę), potem Zenith TTL potem dziura bo fotografia kliszowa odeszła raczej do lamusa. Potem krótko kompakt HP i wreszcie powrót do lustra: około pół roku 350d teraz 30d + 17-40 f/4 i 70-200 f/4. Witam i pozdrawiam.

Bogusław Olszewski [bogunio]

alien12
07-08-2008, 10:46
Witam,
Interesuję się fotografią od lat '90. Wtedy to poznawałem fotografię tradycyjną z której pozostało mi trochę sprzętu którego od czasu do czasu używam do teraz (na różne formaty filmu lustrzanki jedno- i dwuobiektywowe, dalmierzowe a nawet kamery 8mm). Wtedy po raz pierwszy spotkałem się z fotografią cyfrową (jakiś aparat Casio 1Mpx czy tak jakoś z łączem na port COM - wieki się fotka ściągała). Od tego czasu było parę kompaktów (Kodak, HP, Casio), następnie wg mnie doskonały jak na tamte czasy Kodak DX6490 (hybryda) i Nikon d50 (jakoś tak zaraz po premierze). Ostatnimi czasy bawię się Nikonem d300, a od miesiąca moim (już ulubionym) Canonem 450D (co prawda z KITowym obiektywem ale wydaje mi się, że jest on naprawdę udany). Muszę przyznać, że choć był o wiele tańszy od d300 to szumy ma znacznie mniejsze szczególnie przy dłuższych naświetlaniach :-) chociaż ze złapaniem ostrości to konkurencja robi to szybciej i dokładniej. Dodam, że fotografią zajmuję się tylko amatorsko, a jedynymi osobami które moje fotki oglądają są moi znajomi - wieszają sobie je na ścianach. Tak więc mam nadzieję, że się od Was nauczę czegoś o systemach Canona. Pozdrawiam

milczak
07-08-2008, 11:12
Witam
dopiero zaczynam przygodę z fotografią
początkowo uczę sie na eos 400d z kitem, jestem na etapie zakupu jakiegoś taniego tele oraz planuje stałkę 50mm

rzoof
07-08-2008, 11:17
Niniejszym witam wszystkich, to mój pierwszy post. Od jakiegoś czasu czytuję canon-board i może niebawem coś więcej napiszę.

Fotografią interesuję się amatorsko - robię głównie portret i reportażówkę wyjazdowo-turystyczną chowaną do prywatnej szuflady (dziś już elektronicznej, kiedyś analogowej).

Pozdrawiam, qba.

Drzamich
08-08-2008, 19:39
Mnie fotografią zainteresował kuzyn.

Po jakimś czasie zdecydowałem się (razem z tatą) na kupno 30D + 28-135 IS USM + lampa 430 EX

W fotografię wciągnęły mnie zdjęcia HD. Lubię także makro.

Iras_PL
10-08-2008, 00:12
Witam,

Tak naprawdę zaczynam swoją przygodę z cyfrową fotografią. Kiedyś była zabawa z Zorki 4 (mały byłem, teraz się zastanawiam, jak udawało mi się robić tym zdjęcia). Od tamtego czasu przewijały mi się przez ręce jakieś kompakty z najniższej półki, ale tego lepiej nie wspominać. Od kilku lat nosiłem się z zamiarem kupna czegoś lepszego, ale dopiero na dniach dorobiłem się solidnego dSLR'a - padło na Canona.

Nie mam smykałki do fotografii artystycznej, a aparatu używam głównie do utrwalania różnych ważnych (i mniej ważnych), miłych momentów z życia swojego i nie tylko.

Witam jeszcze raz, pozdrawiam,

Iras

shutter
10-08-2008, 17:05
Witam Wszystkich

Juz wkrótce, w ciągu najbliższych dni wreszcie stane sie szczęsliwym posiadaczem własnego sprzętu. Fotografuję oczywiście od wielu lat, zaczynałem tradycyjnie od Smieny i Zenita :) Potem był analogowy Pentax, po nim niestety na skutek pewnych zwirowań losowych długo nic. Po nastaniu cyfrówek, chęci nadal były, lecz niestety cały czas stały na drodze ważniejsze potrzeby życiowe. Trochę udało mi się focić na pożycznym Fuji S2 Pro i Sony DCF828, ale to nie było to.
Forum śledzę od ponad czterech lat (poprzedni login wcięło mi niestety wraz ze zmianą pracy). Na razie nic nie pisalem, bo po prostu nie musiałem. Po prostu na wszystkie nurtujące mnie pytania znajdowałem odpowiedzi w Waszych wypowiedziach.
Wraz ze mną, przygodę z cyfrowym Canonem rozpoczyna też mój ojciec, który jest zawodowym fotografem, przez ostatnie lata robiący studyjną fotografię reklamową na cyfrowym Sinarze. Dla niego Canon też będzie pierwszym DSLR'em, tak więc mogą sie dziac ciekawe rzeczy :) Podejżewam , że mając już sprzęt w ręku, pytania się na pewno pojawią.

Pozdrawiam Wszystkich

retter
11-08-2008, 17:55
lepiej puzniej niż wcale...

wiec witam wszystkich Canonowców i ludzi z innych systemów

by wszyscy byli haapy :)

izabela_anna
12-08-2008, 10:49
Dzień Dobry :)

Właśnie znalazłam ten wątek i stwierdziłam, że świnia bym była, jakbym się nie przywitała :D Gdy będę mieć więcej czasu, spróbuję bywać tu częściej. Na razie tyle.

lily.
12-08-2008, 22:32
Po przystaniu paru wątków, pora się wreszcie przywitać.
tak więc.. Witam.
;)

ppawcio
18-08-2008, 23:48
W takim razie przywitam się i ja :)

cześć 8-)

mam na imię Paweł, mieszkam w bezpiecznej i spokojnej podwarszawskiej miejscowości o nazwie Pruszków :) od ok. 5-6 (z czego ostatnie półtora roku już na poważnie :) ) lat zajmuję się fotografią sportową (głównie piłka nożna i koszykówka)

NawaShibari
25-08-2008, 08:17
Od dłuższego czasu przeglądam canon-board, a jako, że nie mam nic ciekawego do powiedzenia, nie odpowiadam na posty, tylko się uczę od forumowiczów. Mieszkam we Wrocławiu, pracuję jako elektroniik w Sony Ericsson... fotografia to dla mnie hobby od roku.

ZbyszekPiw
26-08-2008, 07:36
8-) Witam wszystkich.
Czytam - mało piszę - robię mnóstwo zdjęć. Jak na razie - wszystkie do niczego. :mrgreen:
Jak będzie się czym pochwalić - to pokaże. 8)

adisb
29-08-2008, 09:51
Witam, w końcu jak prawny członek społeczności Canona moge się przywitać z moim Canonem 450D.

Papier
30-08-2008, 15:37
Czeeeeeeeeeeeeeeeeeeeesc :)

kuzi4
30-08-2008, 20:14
Witam Wszystkich serdecznie - szczególnie drivera i banana ;). Na marginesie - proponuję przykleić do forum głównego (wzorem innych www.forum-subaru.pl na przykład) każdy Nowy User na dzień dobry wie, gdzie ma się przywitać. Pozdro.

kieza
30-08-2008, 20:14
szsz szsz

krupcio
31-08-2008, 23:29
Jedna wielka rodzina wśród canon'owców. Witam również wszystkich i pozdrawiam.

model
06-09-2008, 13:28
Cześć wszystkim,

mam 21 lat, fotografią interesuje się już od paru lat. Zdjęcia robiłem do tej pory zenitem (helios 58/2 + pentacon 200/4) Plus kompaktem minolta z1. Teraz posiadam canona 400d i 50-tkę 1.8

Mam nadzieję, że dzięki CB będę mógł podszkolić się w robieniu dobrych zdjęć, a także w ich późniejszej obróbce (choć nie jestem zagorzałym zwolennikiem PS-a).

Pozdrawiam.

Eberloth
08-09-2008, 23:09
Witam!

Na początku był... Canon. PowerShot A400. Później fociłem "na poważnie" ;) jednym z NAJLEPSZYCH kompaktów/hybryd na świecie. I nie był to Canon ;) tylko Fuji FinePix S6500fd. Teraz, nie rozstając się z Fuji, trzymam w drżących dłoniach pierwsze lustro - 450D. Można powiedzieć, że wróciłem do korzeni :) Mam nadzieję wiele się tu nauczyć i dobrze bawić...

Pozdrawiam

jmarciniak
09-09-2008, 11:01
Ostatnio nabyłem Canona 40D, zatem pojawiłem sie i tu, witajcie :)

RyszardSwiderski
11-09-2008, 01:37
Ja zaczynałem z S3 IS, po roku stwierdziłem, że to nie to, że potrzebuję lustrzanki... no i zaczęło się :) jak na razie 400D, kilka obiektywów i kilka miesięcy "obywania" się ze sprzętem... Aktualnie poluję na 580 EX II, ale fundusze stoją na drodze :)

Witam wszystkich!! :D

bibi777
11-09-2008, 21:34
Witam :)

Aparat - mam; Fotki - pstrykam; na Fotografii - się nie znam ;)
I to na razie tyle...

XLesio
17-09-2008, 16:18
No to 3 słowa. Jestem tu już od jakiegoś czasu, ale śmiertelnie nudzi mi się w ostatnim kwadransie pracy - więc piszę :mrgreen:

Od 8 lat w Wawie, chociaż pochodzę z serca kujaw. Od 20 lat apart w rękach, chociaż mam niewiele więcej (aha - staż nadal nie jest dostetecznie proporcjonalny do jakości wykonywanych zdjęć..). Negatywy wrzucam w jpgi, chociaż nie chcę cyfrówki :) Słowem jestem jaki jestem, chociaż daję się oswoić.

Venture
18-09-2008, 00:26
Witam wszystkich foto-entuzjastów. Moja przygoda z fotografią zaczęła się 4 lata temu od zakupu Sony dsc f-717, teraz przesiadam się na lustro Canona i będę was czasem nawiedzał :P

Pozdr.

Garnett
18-09-2008, 08:09
Witam
Nie bede wypisiywal kompaktow bo za duzo ich bylo wiec zaczne od luster.
Kiedys juz tutaj bylem jakies 4 lata temu jak kupilem d30
Potem przesiadlem sie na system Nikona ale po kradziezy wszystkiego co mialem w tym systemie w dniu wlasnego slubu znow nabylem Canona.
Tym razem 40d i zaczynam kompletowanie systemu od nowa.
Pozdrawiam

mariush
19-09-2008, 09:20
Witam forumowiczów,
Ponieważ padło w końcu na Canona, wypada się przedstawić. :-)
Toruńczyk, fotografujący od kilku lat (dotychczas był to znakomity system Olympusa - najpierw E-1, potem E-3, z rozmaitymi szkłami). Zainteresowania - dość szerokie, przede wszystkim człowiek i pejzaż, we wielu odmianach.
Moje zdjęcia można obejrzeć m.in. tu:
http://photohibition.blogspot.com/

Canonowy sprzęt, którego od niedawna próbuję używać do 5D + Sigma 20 mm f1,8 + 50-ka 1,8 + lampa 580-ka. Kompletnie nie znam systemu canona (generalnie, ze względu na lenistwo prawdopodobnie, kwestie sprzętowe zawsze pozostawały u mnie w cieniu fotografii) i dlatego głównie trafiłem na forum.

pzdr
mariusz

focs
19-09-2008, 12:07
To i ja sie przywitam, dosc dlugi czas tylko przegladalem canon-board, przyszla pora na rejestracje i wlaczenie sie w dyskusje :) sprzet jaki posiadam powinien widniec pod spodem (jesli nic nie pokrecilem) fotografie traktuje hobbystycznie i ciagle sie ucze, a moze dopiero :) pozdrawiam,

adineo
19-09-2008, 14:04
Witam wszystkich serdecznie. Od trzech dni jestem szczęśliwym posiadaczem Canona 450 D. Jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o taki sprzęt. Będę więc często zadawał banalne pytania i proszę się nie śmiać. :-) Aparat chcę wykorzystać do zwykłych fotek jak i do focenia nocnego nieba gdyż posiadam teleskop.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A ja się przywitałem i gdzieś wcięło mój post :-)
Zatem WITAM raz jeszcze.

pilon
07-10-2008, 23:12
Witam wszystkich serdecznie, miło mi zacząć poznawać świat Canona.
Mam nadzieję, że spędzę tutaj tylko i wyłącznie miłe i pouczające chwile :)
Pozdrawiam!

Eddek
07-10-2008, 23:44
Dziobry wieczor ;)

2 miesiace temu zanabylem Canona 450D i za namowa Don Bolano pojawilem sie tutaj :

itam86
08-10-2008, 13:24
Witam
Fotografia zarazil mnie Tata(amator;]) wybralem sie do Szkoly Zawodowej a pozniej technikum Fototechnicznego na ul.spokojnej w Warszawie,aktulanie jestem absolwentem i rozgladam sie za praca w tym zawodzie.Uczestniczylem w wielu sesjach komercyjnych jako asystent(popychadlo-niewolnik:D ) aktualnie jestem szczesliwym posiadaczem 400d i 300v.No to chyba tyle na poczatek,forum przegladam juz od dawna ale dopiero teraz postanowilem sie przedstawic.Pozdrawiam wszystkich forumowiczow - Mateusz

jarekb17
12-10-2008, 12:38
Witam.
Jestem od bardzooo niedawna szczęśliwym (mam nadzieję :) ) posiadaczem canona i pozdrawiam wszystkich!
Oj chyba będę często zaglądał bo wiedzy brak ;).

PABAS
12-10-2008, 20:57
Witam Wszystkich

Jako nowy napalony/zapalony ;) początkujący fotograf pragnę się przywitać, wraz z moim nowym nabytkiem w postaci Canon 40D + Tokina AF 28-80 f/2,8 AT-X 280AF PRO (myślę że na początek w zupełności wystarczy). Z czasem jakiś teleobiektyw + stałka.

Pozdrawiam
PABAS

trothlik
12-10-2008, 20:59
Cześć nowy zapalony początkujący fotografie :D

luciferi
12-10-2008, 21:51
dobry wieczór

krzykik
16-10-2008, 19:35
Witam

Obecnie użytkuję sprzęt Sony, ale moze wkrótce bedzie to ......

Kropas
17-10-2008, 14:09
Witam :) jestem bardzo początkującym urzytkownikiem luster... posiadam w tym momencie Canona Eos 300 + Soligor 28-80 mm 1:3,6 - 5,6 czyli taki w miare sprzęt dla początkującego :P (tak sądze) wcześniej bawiłem się fotografią cyfrową ,głównie obróbką zdjęć w programie photoshop ,czy Image ready... trochę moich cyfrowych wypocin można zobaczyć na http://kropas.photoblog.pl Pozdrawiam i życzę sobie jak i wam miłej współpracy ! :)

japrzepraszam
18-10-2008, 17:11
To i mi przyjdzie się przywitać.
Wolę czytać niż pisać, więc będę raczej biernym forumowiczem, a że forum zacne to i często tu zaglądam.
Bardziej ze mnie Grafik/projektant niż fotograf/fotograf, ale już od urodzenia param się tą sztuką. Na początku był analog, ruski światłomierz, fotopan100 i ciemnia w łazience, teraz niestety/stety cyfra,monitor,ps.
W każdym bądź razie to tymczasem i narazie.
pozdrawiam
Filip.

marecki75
19-10-2008, 21:00
Witam, jak na każdym porządnym forum pierwszy swój post zaczynam od przywitania się. Jestem użytkownikiem dwóch Canon'ów A85 i nowo nabytego starego już S5IS.:) Jestem amatorem wśród amatorów z fotografowania, ale mam nadzieję, że tu dowiem się więcej o swoim sprzęciku i będę mógł wykożystać w 101% ich możliwości.Pozdrawiam wszytkich:wink:

Polsar74
19-10-2008, 21:31
Witam Szanownych userów sprzętu marki CANON. Sam posiadam "małpkę" Canon A510 oraz nie-małpkę Nikosia D80 :-)
Od dłuższego czasu bawię się w fotografię, pomimo tego że od dawna jestem użytkownikiem forum Nikona postanowiłem i do Was zaglądać czasem - poznać nowych ludzi, inny system (co prawda na razie tylko teoretycznie), wymienić poglądy itp. Mam nadzieję że mnie ciepło przyjmiecie
Paweł

Kanonik
20-10-2008, 03:13
Witam serdecznie Kanonierow i sympatykow fotografii.
To forum przegladam od jakiegos czasu ale dopiero od niedawna zarejestrowany.
Zaczynalem od analoga eos 50e + kit (swietny do slajdow), a teraz rozpoczynam przygode z cyfrowa fotografia (eos 1000d + 28-90 mm f 4-5.6+ 90-300mm 4.5-5.6)
pzdr
Pietruszka

pitus18
25-10-2008, 18:52
witam serdecznie.
Przeszedłem do was z systemu Pentaxa.
Zacząłem przygodę od 40D + 50mm 1.8
Mam nadzieję, że bedzie nam się miło pracowało :D

angie
26-10-2008, 15:13
Witam:)

ZaChol
29-10-2008, 10:28
Witojcie :) ZaCho wito Was:)

1stepbeyond
30-10-2008, 20:14
Witam,

Czytam od dłuższego czasu, pisać pewnie będę rzadko.

maniak27
03-11-2008, 15:03
Witam wszystkich.
Jestem użytkownikiem canonów chyba z 5 lat, A60, S1 a od niedawna 400D +kit. Mam nadzieje ze będzie nam sie dobrze rozmawiało.
Pozdrawiam.

agema
04-11-2008, 23:56
Witam, jestem agema - czyli Marcin.
Mimo że focę od tak mniej więcęj 30 lat, to nie licząc krótkiej przygody z A-1 , dziewiczy jestem z tą firmą.
Ale chyba za 5D ją polubię !

seweryn1
05-11-2008, 12:54
Witam jestem nowym posiadaczem 40D i próbuje się uczyc tego systemu, na razie jestem na tak:-D ale moja główna miłośc to Pentax, i na ichnim forum się więcej udzielam, ale tu też nie raz o coś zapytam. Pozdrawiam Seweryn

partyzant
05-11-2008, 16:56
Witajcie! Zagrzebałem się w te forum w poszukiwaniu podpowiedzi dot. kupna aparatu. Skłaniam się ku 40D i w stronę fotografii szeroko zwanej portretową :) Pozdrawiam

inmario
06-11-2008, 12:17
Cześć !

Monty
06-11-2008, 19:07
Witam
Fotografuję od stycznia 2007, aparat Canona męczę od wiosny bieżącego roku. Canon-Board przeglądam dość regularnie od pół roku. Jak dotąd znajdowałem tutaj odpowiedzi na większość pytań, które rodzą się w głowie nowicjusza. Jako źródło wiedzy, to forum jest wręcz nieocenione. Pozdrawiam wszystkich.

jazco
08-11-2008, 13:41
Hej.

Jestem bardzo świeży w fotografii, robię zdjęcia analogami, ostatnio cross-process. W przyszłym roku kupuję DSLR Nikona lub Canona lub Olympusa lub Pentaxa ;] może to forum pomoże mi się zdecydować.

Pozdrawiam

katrin
18-11-2008, 14:18
hej wszystkim!!!
podejrzewam że zielenią aż biję was po oczach, i pewnie niczego mądrego na temat fotografii nigdy nie napiszę,ale za to uczę sie od Was,wiec chciałam się przywitac i podziękowac ze jesteście i pomagacie:)
Po kolejnej naprawie sony powershot postanowiłam że mój nowy aparat musi byc lustrem.no i mam- co prawda samych dziadków ale na początek dobre i to, bo robią lepsze zdjęcia niż nowy sony....a wiec jestem posiadaczką Canona 300d z Kit'em 18-55 i z gripem, Obiektyw Soligor 70-150 M42 ,Helios 44M - 50mm f:2 i dybię na MC Jupiter 37A 3,5/135 . czyli stare ale jare:)
Póki co mam nikłe pojęcie o większosci sprawch o których piszecie, ale postaram się byc pilnym uczniem.pozdrawiam!!!

funmilola
18-11-2008, 14:48
I ja sie przywitam :)
Fotografuje amatorsko, glownie podczas podrozy. Bawie sie Canonem Rebel XTi z obiektywami Canona 17-85 i 10-22.
Na co dzien pracuje w firmie outsourcingowej w dziale IT. Konczylam Turystyke i Rekreacje.
Poza fotografowaniem moimi zainteresowaniami sa podroze, narciarstwo i snowboard.

Modzel
18-11-2008, 14:53
Helios 44M - 50mm f:2

bardzo wdzieczne szkielko IMO.. sam takie posiadam i uzywam :)

Tomek_P
19-11-2008, 22:11
Ahoj

Przywitam się! A co mi tam! :-D

Od roku zapalony fotograf. Od kilku tygodni wierny czytelnik tego forum, a od kilku dni posiadacz canona 40d i kilku "uzupełniaczy". Wcześniej była Alfa i cała masa dolegliwości związanych z tym faktem.

Prywatnie przyszłoroczny maturzysta, a w planach dziennikarstwo i sprzedawanie zdjęć po 3 zł od sztuki.... :twisted:

zaczynajmy!

maciek_p
21-11-2008, 23:31
Ja także witam serdecznie tu zgromadzonych;)

Forum przeglądam od dłuższego czasu, może ponad 1,5 roku, ale dopiero teraz postanowiłem się ujawnić :)

Fotograficznie: właściciel 350d z gripem + tamron 17-50/2,8 (wcześniej sigma 18-50/3,5-5,6) + jupiter 135/3,5 (uwielbiam to szkło!) + helios 44M-4 58/2

Prywatnie - tegoroczny maturzysta, w przyszłości pewnie szeroko pojęty specjalista IT...

Pozdr,
Maciek

skrent
22-11-2008, 13:06
Witam wszystkich forumowiczów bardzo serdecznie ,Na razie fotografuje canonem a75 ale Jestem w trakcie kupowania swojej pierwszej lustrzanki :)

pozdr.
Paweł

Agnieszka
28-11-2008, 00:45
Po trzech latach przegladania forum to moze i ja sie wreszcie przywitam :)
Witam wszystkich :)
Na poczatku robilam zdjecia Fiedem i bylo to daaaaaawno temu... Potem mialam dluga przerwe, a od jakichs 4 lat bawie sie sprzetem canona.

majdan
05-12-2008, 02:04
Dzień dobry wszystkim.
Cieszę się, że znalazłem to forum

Niecephore
14-12-2008, 16:17
Witam, 2 lata temu stałem się niewolnikiem canona, czas więc dołączyć do wielkiej rodziny forumowiczów, pozdrawiam.

YatzeK
15-12-2008, 20:56
Witam użytkowników, adminów, moderatorów oraz gości forum.

Canon wzbudził moje zainteresowanie wiele lat temu.
Wtedy nie było mnie na niego stać więc zaczynałem od Smeha, potem Zenit.
Następna była Praktica.

Aż w reszcie Canon.
Przerwa . . . i ponownie Canon.
Cieszę się, że jest takie forum - mam zamiar czytać, czytać i czytać,
a dyskutować kiedy będę miał coś do powiedzenia.

Liczę również na Waszą życzliwość, w moich pytaniach.

Pozdrawiam,
Jacek

Golem
17-12-2008, 18:57
To i ja się przywitam...

Canona posiadam od października 2007.
Na chwilę obecną 400D, a inwestuję w obiektywy.

frytek83
20-12-2008, 12:01
Ja rowniez jako "nowy" chcialem sie przywitac

rafels3
21-12-2008, 21:09
Cześć wszystkim :)

sith_pas
25-12-2008, 04:16
To i mnie wypada się przywitać ;)

Student I roku logistyki na Uniwersytecie Łódzkim
Mieszkaniec Łodzi.
Pasjonat głownie makrofotografii
Witam wszystkich. :)

Łukasz Pasternak

Wielad
25-12-2008, 13:15
Również chciałbym się przywitać.
Wieląd lub Paweł, jak wolicie.

Z lustrem od roku, ale kombinuję, szperam, tworzę kiedy i gdzie tylko się da.
Kiedyś makro, teraz portret, może niedługo za reportaż się wezmę.

Pozdrawiam! :)

tometta
27-12-2008, 15:01
Witam, choć od dawna śledzę forum, kanonierem jestem od niedawna... i nie żałuję. Sporo skorzystałem z wiedzy kilku osób tu piszących, za co im dziękuję. Pozdrawiam wszystkich i życzę super fot w Nowym Roku.

citypixer
28-12-2008, 08:44
Witam.
Po dluzszym czasie przegladania forum,postanowilem sie zarejestrowac :P
Fotografia interesuje sie od kilku lat,ale bez wiekszych osiagniec.
Wlasnie dostalem 40d jako nastepce 350d i zamierzam wkoncu wziac sie do roboty na powaznie.

Deeno
28-12-2008, 19:25
Witam.
Deeno - nałogowy pstrykacz z Poznania ;)
Od niedawna z 450D w łapie - wcześniej kopaktowe superzoomy.
Pozdrawiam.

gunia1990
28-12-2008, 19:50
o, witam kolejną pyrkę :)

Grzesiek_PL
28-12-2008, 21:15
Witam wszystkich użytkowników :D

Erg
30-12-2008, 16:12
Witam wszystkich.
Forum czytam mniej więcej od pół roku, zacząłem tuż przed zakupem mojej pierwszej lustrzanki cyfrowej canona. Jestem pod dużym wrażeniem wiedzy forumowiczów, canon-board to pierwsze miejsce, gdzie zaglądam w poszukiwaniu informacji. Teraz czas zacząć się udzielać, a ponieważ elegancko jest najpierw się przywitać, niniejszym to właśnie czynię. :mrgreen:
Pozdrawiam
Adam

travelphotography
03-01-2009, 01:50
Udalo mi sie przyuwazyc ten watek wreszcie, wiec witam wszystkich canonierow :)

saurian
03-01-2009, 19:34
witam
przegladam wasze forum od jakiego niedlugiego czasu i postanowilem sie zalogowac jako ze znalazlem wiele cennych wskazowek.
pozdrawiam wszytkich zainteresowanych tematem
moja stronka : http://flickr.com/photos/21908589@N08/

Tomek 09
04-01-2009, 21:46
Witam wszystkich miłośników Canona, po roku zaglądania na forum nareście się zalogowałem gratuluje ogromnej wiedzy Forumowiczom, aby tak dalej.Tak po krótce mieszkam w wawie troszkę zdjęć analogiem, prawie 15 lat przerwy a teraz powrót po latach do korzeni, ale z cyfrą.
Szacunek dla canonierów TOMEK

Niedziel
06-01-2009, 20:17
Witam od kilku dni na forum, szczesliwy posiadacz 40D pozdrawiam...

bodek756
08-01-2009, 20:02
Witam wszystkich ;) od dłuższego czasu już tu zaglądam, ale nie było jeszcze jakoś okazji żeby napisać jakiegoś posta ;))
pozdrawiam

Mikol
08-01-2009, 21:55
dzień dobry.

Eufrosis
10-01-2009, 02:34
witam

po tej stronie nałogowa, czerwonowłosa fotospamerka z Poznania :D
w ramach miłego rozpoczęcia nowego roku zaczynam swoją lustrzankową przygodę, a więc przy okazji przybyłam tutaj 'poczytać' i 'pooglądać' bardziej doświadczonych [tzn. ich fotograficzne dzieła :mrgreen:]

może z czasem też podzielę się własnymi uwagami ;)

pozdrawiam!

Anpe
11-01-2009, 21:53
To i ja się przywitam, co by nie było, że mi słomki z butów wystają ;).

Najpierw był Zenith, potem G6 z „protezą” szerokokątną, a teraz cyfrowe lustro i chyba przy tym ostatnim pozostanę.

Pozdrawiam wszystkich na forum - tych piszących, tych czytających i tych tylko oglądających.

Gdynianin
12-01-2009, 00:30
Witam! :D

Mastertoon
12-01-2009, 17:47
Mastertoon z Jaworzna wita - widzę po forum że parę "ziomków" ze wsi się znajdzie :D
Co do fotografii - zaczynałem od S5600 made by Fuji a po wielu przymiarkach zdecydowałem się na 1000D którego na dniach zamowię... (chyba :P )
Pozdrawiam i liczę na miłą współpracę.

mlody88
12-01-2009, 19:03
no więc ja również się przywitam...
od polowy roku (2008) posiadacz 300D + kit + JUPITER MC f=135mm/3.5
wcześniej (duuuużo wcześniej) "szkolony" na ZENICIE :P
pozdrawiam wszystkich użytkowników forum
no i życzę wielu wielu...pięknie zrobionych "pstryknięć" :)
pozdrawiam.

xangel
13-01-2009, 13:06
Witam wszystkich użytkowników forum, zaglądam tu z przyjemnością od dłuższego czasu, do tej pory tylko czytałem i niejednokrotnie korzystałem z waszych porad, teraz przyszedł czas powiedzieć dzień dobry i zacząć trochę aktywniej udzielać się na forum.

artfotografica
13-01-2009, 18:11
Przywitam ja i się :)
Ania jestem - od zenitha ttl się zaczęło przez 400D się przeszło do 40D tymczasem i jedno wiem na pewno - systemu nie zmienię :D EOS mi odpowiada i EOS'owi wierna jestem :D

Pozdrowienia dla wszystkich :)

Nuke Everything
13-01-2009, 18:29
Ja sie tez przywitam. :)

cresky
15-01-2009, 16:31
Witam Wszystkich :-D

Donikm
18-01-2009, 17:26
Witam wszystkich ,
moja przygoda z canonem zaczęła się jakieś 5 lat temu, kiedy dostałem od brata wysłużonego 50e i kilka szkiełek, filtrów, itp, miałem okres fascynacji fotografia , ale później z powodów nadmiaru pracy sprzęt zamieszkał w szafie na dłużej, obecnie postanowiłem wrócić do fotografii bo to piękne zajęcie móc uchwycić niepowtarzalne chwile, zakupiłem nowy sprzęt po wielu godzinach spędzonych min. na tym forum i czytaniu opinii użytkowników.

Pozdrawiam.

albertoz
19-01-2009, 22:32
Witam wszystkich canon-ierów :) od kilkunastu dni jestem szczęśliwym posiadaczem eoska, mam nadzieję że znajdę tutaj odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania jak również sam będe mógł podzielić się swoją wiedzą.

Pozdrawiam,
Albertoz

satyr123
20-01-2009, 10:37
Witam!

Od kilku dni intensywnie przeczesuję forumowe zasoby lecz dopiero wczoraj dokonałem rejestracji. Właśnie stoję przed wiekopomną decyzją zakupu swojej pierwszej lustrzanki i mam nadzieję zakotwiczyć tutaj na dłużej.

Pozdrawiam

Mad_Mac
20-01-2009, 20:55
Witam wszystkich.
Posiadam mojego 400D od ponad roku ale dopiero od niedawna zaczolem sie zaglebiac w tajniki full manuala. Puki co caly czas sie ucze a korzystam z sigmy 18-200. W lutym planuje zakup 50mm 1,8 oraz utesknionej sigmy 10-20 jako ze uwielbiam wedrowki po gorach z moja cykawka.
Pozdrowionka!

mafo
22-01-2009, 17:29
Witam wszystkich.
Jestem już tu chwilkę, ale dopiero teraz znalazłem wątek z powitaniami.
Pierwszą styczność z fotografią miałem w dzieciństwie, gdy dostałem Smienę 8. A tak naprawdę to bawię się fotografią dopiero od niedawna. Jestem szczęśliwym posiadaczem Canona (moje marzenie z dzieciństwa). Mam nadzieję, że uda mi się poprawić swój warsztat dzięki kontaktom z Wami.

arrow
22-01-2009, 18:49
Witam serdecznie wszyskich ... wczesniej pracowałem na systemie pentaxa jednak od kiedy w rączki wpadł mi 5d zakochałem się w tych fotkach, ciągle się uczę i mimo że pstrykam parę lat ciągle mnie coś zadziwia, mam nadzieje że będzie nam się fajnie rozmawiało

moher
24-01-2009, 01:21
Witam ;) swój wątek już miałam ale powitania znalazłam dopiero teraz. Robie zdjęcia od dzieciństwa, ale im więcej mam wiosen tym więcej i mam nadzieje efektowniej. W tej chwili focę Canonem 40D, mam jeszcze bardzo przyjemnego kompakta Sony DSC-H1, którzy przejechał ze mną tysiące kilometrów, oraz Pentacona FB, jako surowego nauczyciela. W szafie leży jeszcze kilka poczciwych analogów. Mam nadzieje że sporo naucze się dzięki forum, bo człowiek uczy się całe zycie i musi to robić, bo jak się nie rozwija to się cofa, a mój warsztat jest maluczki, w porównaniu do wielu tutaj, chyle czoła, i pokornie proszę o pomoc w wielu kwestiach :) pozdrawiam ;)

5pirit
25-01-2009, 17:01
Witam wszystkich Kanonierów jak i pozostałych użytkowników sprzętu foto :). Fotografią zajmuję się już od 10 lat i jest to mój zawód wyuczony. Od zawsze tylko używam sprzętu Canona (seria lustrzanek) bo osobiście jakoś nie mogę się dostosowań do innego systemu. Na chwilę obecną posiadam Canona 40D + jakieś pierdółki.

A zatem witam i mam nadzieję że wyniosę dożo ciekawych informacji z tego forrum :)

YaneC
29-01-2009, 16:11
Witam wszystkich bardzo serdecznie, to mój pierwszy post na tym SZANOWANYM i Szanownym powszechnie (a jakże) forum :)
Do tej pory byłem użyszkodnikiem "P" K10D jak wielu z kolegów na tym forum i mniej więcej z tych samych powodów tutaj trafiłem. W przyszłym tygodniu zanabędę C 40D nówkę nieśmiganą (pomimo trochę niekorzystnego kursu waluty), ale ja lubię dziewice :-D
Będę Was z pewnością nękał o porady bo to moje początki :oops:, ale w świecie krąży opinia, że jesteście BARDZO UCZYNNI I POMOCNI i chciałbym tego doświadczyć.

Za wszystkie męczące pytania z góry PRZEPRASZAM :roll:, a za odpowiedzi na nie - DZIĘKUJĘ

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów !
Janusz

sharky_88
31-01-2009, 02:03
cześć wszystkim :wink:

michael41
31-01-2009, 03:42
witam wszystkich :)

andrewjohn
31-01-2009, 14:44
Ponieważ właśnie znalazłem ten wątek,to również chcę sie przywitać i pozdrowić wszystkich użytkowników forum.Bardzo często i chętnie tu zaglądam,czytam,analizuję,korzystam z rad (niekoniecznie skierowanych do mnie). Uważam ,że to forum jest prawdziwą skarbnicą praktycznej wiedzy dla posiadaczy aparatów systemu Canon i nie tylko.Oby tak dalej.Jeszcze raz pozdrawiam i życzę wszystkim udanych zdjęć!

takart
31-01-2009, 18:16
Też witam Wszystkich

Od miesiąca lustrzę Canonem 1000D. Zabawa przednia. Jeszcze nie robiłem tak dużo zdjęć, w tak krótkim czasie - blisko 1000. Ciekawe kiedy mi przejdzie :lol:.

WEDROWNY
31-01-2009, 20:59
Dzień dobry
Byłem 10 lat fotoreporterem, 3 lata wolnym strzelcem (bardziej wolnym niż strzelcem),

no i wreszcie jestem sobą.
Wracam do zdjęć :)

mkowalczuk
03-02-2009, 18:10
Witam wszystkich
Po dłuższym okresie czytania - wpadłem na pomysł by się ujawnić.

chinolek
04-02-2009, 14:06
witam z uk

Tomekenator
07-02-2009, 10:59
Witam wszyskich forumowiczów,

3 miesiące temu nabyłem canona 40d (po przesiadce z nikona d80) i stałem się regularnym czytelnikiem tego forum. To co szczególnię cenię, to możliwość zapoznania się z opiniami użytkowników (a nie teoretyków) odnośnie danego srzętu (jestem na etapie kompletowania obiektywów). Jedyna rzecz jaka mi trochę przeszkadza to niedziałająca wyszukiwarka.

pozdrawiam

Tomek

r-romansky
09-02-2009, 23:55
Witam.Od jakiegoś czasu zaglądam tu w poszukiwaniu odpowiedzi na przeróżne pytania dotyczące fotografii, ale i wyposażenia,sprzętu jak i rożnych technik robienia zdjęć.Pozdrawiam wszystkich czytelników i użytkowników tego forum.

ds74
10-02-2009, 16:34
Też chciałbym wszystkich powitać. Po wielu latach zabawy z analogami, później trochę z cyfrowymi kompaktami kupiłem sobie na próbę małą lustrzankę cyfrową i mam nadzieję że tu na forum uda mi się zdobyć dużo potrzebnej wiedzy a może i ja komuś pomogę.

obserwator51
11-02-2009, 17:32
Niech będzie pochwalony, ode mnie i mojej żony. :)
To żart, ale Witajcie wszyscy forumowicze. Jestem tu nowy i wdepnąłem na Wasze forum dopiero dziś, choć Canona S5 IS kupiłem w 2006 roku. Mam jednak dość prowadzenia dochodzenia, jak detektyw, na temat tego, co ten sprzęt może i potrafi. Myślę, że bardziej zaawansowani w tej dziedzinie, pomogą mi go opanować i poznać tajemnicze skróty, które brzmią dla mnie jak nuty. Myślę, że Was nie zanudzę swoimi postami. :)
Pozdrawiam serdecznie
obserwator51

MagdaS
11-02-2009, 17:55
To najwyższy czas żebym i ja się przedstawiła. Trafiłam na to forum jeszcze zanim kupiłam aparat, wtedy gdy mętlik w głowie robił się coraz wiekszy i nie wiedziałam na jaki aparat się zdecydować. Musze przyznać, ze to dzięki wam forumowiczom Canon-board dowiedziałam się wielu cennych informacji, oraz podjęłam właściwą decyzję. A teraz dołączam już Canonomaniacy (heh nie wiem czy tak się to odmienia ale niech będzie) oficjalnie, bowiem od wczoraj jestem posiadaczką C40d:) Mam nadzieję, że tak samo jak pomogliście mi w wyborze sprzetu tak teraz dzięki wam i dzieki temu forum będe mogła zgłębiac tajniki fotografii aby jak najlepiej wykozystać mozliwosci sprżętu, ktory juz posiadam:)

Pozdrawiam, Magda

Artur79
12-02-2009, 16:37
witam
narazie malo pisze ale duzo czytam :)

TomKot
13-02-2009, 17:08
I ja również chciałem się przywitać. Interesuję się fotografią od dzieciństwa, choć mam dopiero 16 lat, ale to zawsze coś.
Lustrzankę mam od miesiąca - Canon EOS 1000D + 18-55 IS (kit).
Zajmuję się głównie fotografowaniem ludzi, choć w sumie dopiero zaczynam.
Aktualnie czekam na telefon od koleżanki prowadzącej sklep z nietypową odzieżą - Photoblog Miss Molly (www.missmolly.photoblog.pl) i sklep Miss Molly (www.missmolly.pl). Dziewczyna zajmuję się również sesjami fotograficznymi z udziałem modelek. Ze względu na to, że wszyscy się znamy, a ja mam lustrzankę i chcę się nauczyć robić porządne zdjęcia, zaproponowała, że jak będzie jakaś sesja, to da mi znać i w ten sposób będę się uczył.
A tak, poza tym:
Mam na imię Tomek, mam jak już wiecie 16 lat, mieszkam w Legnicy - województwo Dolnośląskie.
Jak i Artur dużo czytam, ale zamierzam też pisać :).

nies
15-02-2009, 15:37
Witam wszystkich serdecznie :)

vietcargo
15-02-2009, 16:29
Witam. Forum czytam już od dłuższego czasu, udzielam się nieco krócej, dlatego dopiero dotarłem do tego wątku.

Pozdrawiam ;-)

sweetek
18-02-2009, 16:54
Witam...
jak wszyscy, którzy w tym wątku się witają, po paru miesiącach czytania i przeglądania postanowiłem się przywitać i stać się aktywnym. W zasadzie nigdy nie inyteresowałem się fotografią. Mam paru znajomych, którzy zajmują się tym zawodowo. Ja nie. Ale w zeszłym roku zrobiłem 2 zdjęcia aparatem w telefonie i bardzo mi się to spodobało.
Zacząłem sie tym interesować, wziąłem parę lekcji, pt. Co kupić? I co dalej...
I tak mam canona 450, Canona 70-210 F4, Sigme 70-200 F2,8, Sigme 17-35...
I parę fotek na koncie... i dalej się uczę...
A teraz fotki (rózne - bo róznych rzeczy się uczę) - podaje linki - bo coś nie udaje mi się wrzucić fotek -
1.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/lhhsRLwWGZdsgl7CvmZDPQ?feat=directlink
2
http://picasaweb.google.com/lh/photo/boDsHRuytp600uYgP7EQeA?feat=directlink
3.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/g_7_yzCeUs21CWt4DgS-ew?feat=directlink
pozdrowionka dla wszystkich
i powodzenia

Vitez
19-02-2009, 13:46
A teraz fotki (rózne - bo róznych rzeczy się uczę) - podaje linki - bo coś nie udaje mi się wrzucić fotek -
1.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/lhhsRLwWGZdsgl7CvmZDPQ?feat=directlink
2
http://picasaweb.google.com/lh/photo/boDsHRuytp600uYgP7EQeA?feat=directlink
3.
http://picasaweb.google.com/lh/photo/g_7_yzCeUs21CWt4DgS-ew?feat=directlink

Swoje fotki pokazujemy tu:

http://canon-board.info/forumdisplay.php?f=15

Ale najpierw trzeba zapoznać się informacjami jak to zrobić:
http://canon-board.info/showthread.php?t=18

Oraz poćwiczyć samo zamieszczanie zdjęć, nie linków:
http://canon-board.info/showthread.php?t=19347

niemar
21-02-2009, 16:13
Witajcie serdecznie!

Właśnie zmieniłem system.
Witam się po raz drugi (wcześniej z aparatem analogowym REBEL X's), a tym razem z 40D.

Pozdrawiam.

kamifoto
22-02-2009, 17:11
Od jakiegoś czasu sobie cichaczem czytałam a teraz też piszę :)
Jestem szczęśliwą posiadaczką puszeczki Canon 40d i szkiełko Sigmy 17-70
Od ok 3 lat fotografuję z różnym rezultatem... czasami potrafię miesiącami nie dotykać aparatu :/ tak już mam...

Pozdrawiam i Witam :)

viTo
24-02-2009, 23:58
Witam. Jakos tak w koncu znalazlem chwile w tym porywającym rytmie pracy na to, aby znow odwiedzic forum... no i jak to bylo za pierwszym razem znow przegladam cale forum w poszukiwaniu ciekawostek i przydatnych info...
Pozdro dla Canonierow... :mrgreen:

beautysite
25-02-2009, 21:01
No witam jeszcze raz teraz już oficjalnie ;-) tu gdzie należy. Dzięki za dobre rady ;-)

AgaP
26-02-2009, 20:40
Witam, na razie tylko czytam i czytam, i czytam...

Bezerk86
26-02-2009, 23:24
Dotarłem do tego miejsca trochę późno (bo zdążyłem już zadać kilka pytań), ale również Witam wszystkich użytkowników forum Canona.

gasterek
27-02-2009, 00:08
Dobryj Deń wsim !

:-))

Oliwka
27-02-2009, 22:27
Witam wszystkich forumowiczów i serdecznie pozdrawiam.:-)

Clutch
02-03-2009, 17:28
No to żeby tradycji stało sie zadość ja też wszystkich serdecznie WITAM :D

szymura
02-03-2009, 18:31
Ja również witam !

stuudent
05-03-2009, 15:22
Witam wszystkich.
Jestem studentem Informatyki i od jakiegoś czasu robię zdjęcia Canonem A-1 oraz EOS-em 500N.

stiletto
06-03-2009, 16:48
Witam serdecznie Wszystkich !!

Piotrek

mieszko_1vp
07-03-2009, 12:24
Witam wszystkich-kupiłem tydzień temu canona i mam nadzieję wnieść i wynieść coś z tego fotum :mrgreen:

wywar1
08-03-2009, 21:28
Witam.

tomekqrrr
15-03-2009, 23:00
Witam
Zaglądam na to forum dość często więc przyszła pora się zarejstrować.
Pozdrawiam z lubuskiego

and72
16-03-2009, 23:50
Witam serdecznie Wszystkich

drakidw
17-03-2009, 00:31
jako początkujący na razie przeglądam forum i na razie sięjeszcze uczę i trochę póżno ale witam wszystkich

ophiel
18-03-2009, 00:59
Witam wszystkich na forum..

TIX
18-03-2009, 17:02
Witam wszystkich,

trafiłem tu nie przypadkowo - długo w głowie prowadziłem wojenkę Nikon-Canon - jak widać Canon wygrał

Moja przygoda z foto zaczęła się od 72 klatkowej Czajki 2 (po drodze Lubitiel, Zenity, Minolty3xi 500si, jakas Praktica, Panasonic Lumix ) a aktualnie kółko się zamknęło i znów jestem przy niepełnej klatce (40D).

Co pstrykam ? sporo w studio (taka praca) a poza tym - wszystko co chciałbym "zatrzymać"

Ze względu na pracę (poligrafia) siedzę w grafice po uszy ... teraz czas dodać do GRAFIKI słowo FOTO i będzie pełnia szczęścia. :)

chopinx
20-03-2009, 19:41
Witam
Przeglądam forum od jakiegoś czasu. Znalazłem tu wiele cennych informacji. Czasem mam ochotę się odezwać. Zatem: POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW.:D

penny
20-03-2009, 20:37
witam
Po przesiadce z Minolty, czas zmienić KKM na Canon-boarda. Jako świeżak będę siedział cichutko i więcej czytał niż mówił. Może z czasem się rozbrykam. Pozdrawiam

TomeX
21-03-2009, 21:51

pozdrowienia ze Szczecina!

bartek73
23-03-2009, 09:39
Dzień dobry.

bufu
23-03-2009, 22:53
Zarejestrowałam się jakiś czas temu, ale jeszcze nie było czasu przejrzeć dogłębniej i ogarnąć forum.
Czas najwyższy, pozdrawiam :)

Santomi
24-03-2009, 09:53
Witam wszystkich serdecznie :)

DarthMario
24-03-2009, 10:10
Witam.

Moja przygoda z fotografią rozpoczęła się 5 lat temu. Pierwsza lustrzanka jaką mi powierzono to N D70. Prywatnie od roku jestem użytkownikiem Canona 40D. Na razie skromnie jeśli chodzi o szklarnię, bo C24-85 f/3,5-4,5 i C50 f/1,8 mk II.
Jednak przede mną większe wydatki i to forum jest mi bardzo pomocne (z pewną dozą zamętu w głowie).

grabosz
27-03-2009, 11:24
Dzień dobry część i czołem :)

sztopka
03-04-2009, 12:27
Witam wszystkich na forum:)

mjotek
04-04-2009, 19:34
Skromne witam + pozdrowionka dla wszystkich :)

lucas_yas
05-04-2009, 21:15
Witam wszystkich.
Studiuję informatykę, jestem z Mogilna, aktualnie w Poznaniu.
Zaczynałem od Zenita, Potem rok z pożyczonym EOS 1000.
Teraz własny EOS 300D, szkiełka od zenita (nieśmiertelny helion + jakiś zoom 80-200), kit w drodze ;)

seba_evil
07-04-2009, 13:07
Witam i pozdrawiam.....

El_Mo
09-04-2009, 11:45
Witam

Od kilku lat okazjonalnie zaglądałem na forum (obecnie trochę częściej) i musze przyznać że forum trzyma poziom. Tak ze strony merytorycznej jaki i kultury wypowiedzi, czy wzajemnej życzliwości użytkowników. Najwyższa pora zarejestrować się ;-).

Pozdrawiam Elmo

p3cpl
13-04-2009, 18:49
witam i pozdrawiam z Trójmiasta.

kopik88
14-04-2009, 11:26
Witojcie =)
Jestem studentem Akademii morskiej w Gdyni. Moja przygoda z fotografią zaczeła sie kilka lat temu od panasonica Fz30, po licznych wzlotach i upadkach, oraz twardej nauce na własnych błędach dorosłem już(chyba ;p ) mentalenie i finansowo do zakupu pierwszej lustrzanki... no i stalo sie... po licznych rozsterkach miedzy wyborem systemu(nikon vs canon) zakochałem sie w Canonie 20D na którego to poluje, aby zastapił mi wysłuzonego już fz30. Tyle narazie o mnie zeby to ludzi niezanudzić ;p
pozdrawiam wszystkich i życzę dobrego światła =)

kpinek
14-04-2009, 12:04
Witam witam - kPinek knociarz wielkopolski :)

Djinn
14-04-2009, 12:34
Witam,
forum przeglądam od prawie roku, ale dopiero teraz (zakup 40D) zacznę brać czynny udział, tzn mam nadzieję :)
Pozdrawiam

Michał (Djinn) - Kraków

wesol
16-04-2009, 10:03
Witam Serdecznie wszystkich forumowiczów

przybyłem w poszukiwaniu nowego systemu dla siebie, po ostatnich tragediach finansowych u konkurencji

Pozdrawiam

vises
18-04-2009, 18:26
Cześć WSZYSTKIM :).

Canonierem jestem od 8 miesięcy, wcześniej był Zenit, Olympus- OK, tyle o mnie :-D.
Pozdrawiam.

PS- to mój pierwszy post.

b4rnaba
18-04-2009, 22:25
Czołem
To ma być post powitalny, ale oprócz "Zdrastwujtie" wypadałoby coś nagryzmolić o sobie.
Pracuję na uczelni, fotografuje już naprawdę dłuuugo, chociaż to zawsze było "zrywami".
Zacząłem na aparacie Exacta, którą dostałem od ojca jak miałem z 10 lat. Miałem światłomierz, wielką, starą skórzaną torbę fotograficzną (wtedy wydawała mi się naprawdę wielka). Aparat miał oryginalny wizjer, patrzyło się z góry, a wszyscy moi kumple mieli ze mnie wyśmienitą polewkę. Potem był Zenit 12XP i jego niesamowity wbudowany wewnętrzny światłomierz (bajer!)... a potem dłuuugo nic (mały kompakcik Canona PRIMA 28).
W 2006 zdecydowałem się na pierwszą lustrzankę cyfrową (350D) i potem już samo poszło. Fotografuję obecnie 40D + Tamron 17-50 f2.8 + Tamron 28-75 f2.8 + 580EXII.
Szczególnie lubię fotografować nocą miasto, krajobrazy, płynącą wodę, "industrialne" detale i moją narzeczoną ;-)
Mam chrapkę na EF-S 10-22. Tak, wiem jestem mało oryginalny. Połowa tego forum ma na niego ochotę.
Pozdrawiam

Dominik_1983
22-04-2009, 14:22
Witam!
Mam na imię Dominik. Fotografuję od dobrych kilku lat. Zaczynałem od zwykłego w pełni automatycznego cyfraka Jenoptik JD 3.1 exclusiv.

Jednak po około 1,5 roku użytkowania Jenoptika przeszedłem na Canona PS A620, którego mam do dzisiaj. Do tego Canona dokupiłem tulejkę 58 mm oraz filtr UV Super HMC HOYA 58mm wraz z dekielkiem (też HOYA). Posiadam też statyw VELBON CX-460.

Pozdrawiam
Dominik

x-mac
22-04-2009, 15:11
Dopiero teraz tu dotarłem:shock: - na żywo 15 lat wcześniej - może po pewnym czasie zatrą się ślady ile to postów nasmarowałem przed formalnym przywitaniem albo rejestry ulegną przedawnieniu?;)

Witajcie starsi i nowsi Forumowicze!:-D

CV - wersja skrócona:
wiek: aby było niezależnie od roku czytania tego postu - rocznik '76.
usc: tak, zwiedzałem osobiście razem z eskortą, tj. żonaty, śliczna córeczka i plany na więcej, ale edytować tego w przyszłości nie będę, chyba że zostanę mod-em:mrgreen:
zawód: architekt, w służbie czynnej
miejsce służby: zasadniczo Wrocław, wcześniej Białystok, a ogólniej tam, gdzie zaniosą zlecenia.
sprzęt: od czasów nieśmiertelnego Zenita 12XP to Canon: analogowo, kompaktowo i cyfrowo:) W międzyczasie różne inne zabawki, najczęściej nie moje.
wizja: na budownictwie i ...(czymkolwiek innym) każdy Polak się zna, więc - fotoamator, i tak pewnie zostanie;)

KEEK
22-04-2009, 22:18
Dzien dobry.
Pisalem juz cos chyba na tym forum, ale dopiero teraz stalem sie Canoniarzem. Mam EOSa 1DmkIIN z 24-70 i 80-200 i robie nim zdjecia tylko wtedy, kiedy naprawde musze. To chyba dosyc oryginalne, nieprawdaz?

wajo93
24-04-2009, 00:19
Witam,
właśnie się zapisałem.:-D
Fotki robię od wieków (pierwsze aparaty to Start66, Smiena8 później przyszła pora na Practikę XL, a po paru latach Minolta )
Canona kupiłem pół roku temu, była promocja Nikona D60 plus obiektyw 70-200, pojechałem i wróciłem z 450D,nie żałuję. Następny spontaniczny krok był gorszy, dokupiłem SIGMę 18-200 ( w październiku a w grudniu pojawił się Canon 18-200 i do tego taniej), a SIGMA nie ostrzy,serwis w Gdańsku a ja nie mogę się zdecydować na wysłanie tam szkła i aparatu więc żałuję. Następne szkło to będzie Canon i do tego jasny.
I to by było na tyle w ramach przedstawiania.:lol:

vinietu
25-04-2009, 17:15
Witam!
Po przygodach z róznymi bagnetami, przyszedł czas na na ten zdaje się właściwy i mam nadzieję docelowy.
CB pomogło mi skompletować zestaw startowy ;)
Pozdrowienia dla zacnego grona userów.

greg606
26-04-2009, 17:18
Wita Greg z Wrocławia.
Moja przygoda z fotografią jest niewielka:
zaczynałem od zenita ze standardowym obiektywem + telekonwerter x2 ;) i zdjeciami czarnobiałymi. Wtedy marzyłem o czymś w okolicach 300.

Poźniej cyfrówka olympus C-750 ale za bardzo mnie nie wkręciła....(może dlatego że dostałem go w prezencie, nie bardzo o tym marząc, ale prezent wspaniały)

Teraz noszę się z zakupem Canona ze znacznie większą motywacją już na starcie Przyznam, że wybór obiektywu to dla mnie bardzo trudna sprawa :(
Miotam się między T 17-50, C 28-135, KIT + C 70-300 etc...
Jednak jest to bardzo drogie hobby, ale chyba nie to jest tu najważniejsze...

W młodości pasją moją była astronomia i zrobienie zdjęcia wyraźnego księżyca (z jakimś większym kraterem) to by było coś! Również jak patrzę na fotki z 70-300 różnych zwierzątek etc to po prostu wpadam w zachwyt. Jednak realistycznie dość często będę jednak fotografował ludzi (ale raczej nie jakieś duże grupy) przyrode, krajobrazy, architekturę. Myślę również o fotografii sportu (jakieś szybkie maszyny, samoloty :D)
i fotografii dla ludzi oraz na potrzeby serwisów www.
Tak na chwilę obecną wygląda moja osoba ;)

qb4hkm
29-04-2009, 00:17
Jestem już jakiś czas zarejestrowany tu na forum, ale dziś zmieniłem system na C* więc chciałbym się przywitać.
Pozdrawiam,
Kuba.

malgosia
29-04-2009, 11:22
witam sie i ja
juz wciagnieta mocno w sidla fotografii :) pare lat robilam zdjecia z Fuji a teraz przerzucilam sie na canona 40D . powiem roznica wielka, teraz tylko placz i zgrzytanie jak trzeba cos dokupic :) pasja zarazil mnie brat-maniak na 100% , mamy swoje strony na flickr i zarzucamy sie nowosciami. teraz organizuje sobie obiektywy, lampy-na ile budzet pozwala , modele poki co domowi
szkoda tylko ,ze czasu tak malo jest na to hobby-bo wdzieczne ale bardzoo wymagajace
Forum jest dobrze zorganizowane, brawa dla Adminow i Modow :)

MaciejC
29-04-2009, 22:23
Witam Kanionierów :)

Ja przygodę z fotografią zacząłem w roku 2004, na początku była małpka A85, w zeszłym roku udało mi się kupić 40D wraz z Tamronem 17-50.
Na początku forum przeglądałem biernie, teraz mam nadzieję się uaktywnić w dyskusji ;)

jatomek
30-04-2009, 21:36
Sześć:)

Najbardziej interesuje mnie portret, street i fotografia ślubna.

jz7
01-05-2009, 01:12
siema, czytam forum od dawna, zapisalem sie niedawno, odezwalem sie dzisiaj. canony od zawsze - g2, ixus, 400d, teraz szukam czegos z x0d - 30 lub 20, fotografuje dla frajdy i turystycznie. pozdro.

mondo
01-05-2009, 16:50
Witam! Pozdrowienia dla wszystkich użytkowników forum!

gakusei
04-05-2009, 11:55
zarejestrowalem sie 100lat temu, ale dopiero dziś cos napisze ;]

Aktualnie mieszkam w Koszalinie, wkrotce przenosze sie do trojmiasta.
interesuje się portretem, oraz fotografią miasta.
Za jakis czas planuje rozpoczecie przygody z fotografią ślubną, zapraszam na moja strone www (http://www.waclawiak.pl)

Pozdrawiam!

-Sebastian-
04-05-2009, 20:52
Witam Szanowanych Canonierów... i pozdrawiam

DanielRezmer
05-05-2009, 01:32
czesc test zdjecia
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img23.imageshack.us/img23/3014/123swr.jpg)

Bombee
05-05-2009, 09:20
Hej,
od dluzszego czasu wpadam na forum i podczytuje. W zeszlym roku kupilem 40D i niedawno 24-105L i nieco mocniej sie wkrecam, wiec sila rzeczy pewnie bede sie tu (na CB) wymadrzal ;)

Handelson
05-05-2009, 11:15
I ja się grzecznie przywitam ;)
Tak jak wielu innych zrobiłem to wcześniej w innym miejscu :( Naprawiam więc swój błąd...
Jestem głównie czytaczem - za to mocno wkręconym ;)
Dzięki Wam za to wszystko czego się z naszego forum już dowiedziałem.
Pozdrawiam canonierów :)

aciek_l
06-05-2009, 22:04
To i ja się przywitam w odpowiednim do tego wątku. :)
Fotografią mnie zaraził tata, to było jakieś 5 lat temu. ;) Skutecznie i coraz bardziej się to we mnie pogłębia, już samoczynnie. ;)
Póki co się wkręcam w forum, czyli mało piszę, ale wiele już się dowiedziałem. :)
Jestem spod Częstochowy, ale aktualnie (studia) znaczną większość czasu spędzam w Poznaniu.
Pozdrawiam! :)

Kyokushin
08-05-2009, 20:14
Cześć, nazywam się Andrzej, fotografią interesowałem się od dziecka (tata miał Zenita, chyba sporo osób zostało zarażone tym bakcylem przez swojego tatę), dotychczas pstrykałem fotki Olympusem 5060WZ.
Kilka dni temu kupiłem Canona 500D, rozpoczynając swoją przygodę z lustrzankami :)

mateuszkaratysz
08-05-2009, 22:03
Witam na forum !

ostry
11-05-2009, 21:42
Cześć!
Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności zamieszkujących i fotografujących na Zielonej Wyspie.

Asper
12-05-2009, 23:28
Skoro czytam i czytam i czytam forum od "jakiegoś" czasu, to pomyślałem że warto się w końcu przywitać :)
Pozdrawiam!

Piotr Charchuła
18-05-2009, 21:44
Witam, jestem Piotrek i pozdrawiam wszystkich.
(Mam nadzieje że za sprzęt w stopce nie wylecę z forum :-P).

moohra
19-05-2009, 18:01
witam :-D

PinkF_
21-05-2009, 12:06

Forum czytam od dawna, daje mi czasem do myślenia nad tym co pstrykam i ułatwia pozbycie się zbędnych $ z kieszeni :D

Dzięki :)

tomaswp
23-05-2009, 17:27
Witam i pozdrawiam i żałuję że tak późno odkryłem CB.
Dawniej A70, od 1,5 roku 400d + 28-135 is usm.

Jago
25-05-2009, 01:00
Witam i pozdrawiam i żałuję że tak późno...........

......... witam się z Wami :( Wybaczcie mi :)

sadzio
25-05-2009, 12:00
Witam,zarejestrowałem się już jakiś czas temu,przeczytałem wiele tematów,które pomogły mi rozwiązać moje problemy w zasadzie bez konieczności rozpoczynania nowego wątku ;)
ale czas zacząć się odzywać.

nev
25-05-2009, 21:45
Witam

jestem nowym uzytkownikiem Canona. Moj wybor padl na A590 IS.

Wczesniej mialem Olympusa C220 i okazyjnie robilem zdjecia Sony DSC-H5.

:)

michal.se
26-05-2009, 14:54
Czytam forum już od kilku miesięcy. Świetne forum, wielu fachowców i jeszcze więcej cennych informacji. Mam nadzieję, że dzięki zdobytej tutaj wiedzy oraz nabytemu doświadczeniu (świeżo nabyty Canon 50D ) kiedyś i ja będę mógł pomóc.

Pozdrawiam

wujek Dominik
26-05-2009, 17:48
Witam.

Pozdrawiam.

:-D

milosznik
27-05-2009, 12:57
Witamy My razem z żoną Was podczytujemy
Jesteśmy posiadaczami Eosa 450d
a jak wiadomo apetyt rosnie wraz z jedzeniem ;)
idziemy czytać dalej ;)

krzysztof20d
27-05-2009, 13:32
Witam, jak mam trochę czasu to również czytam, czytam,czytam. Wiele interesujących wątków, kopalnia informacji i ciekawostek.pozdrawiam canonierów:)

medialny
27-05-2009, 13:33
Witam, Piotrek z Wawy, długa historia fotografowania ale żadnych osiągnięć :-(
Zaczynamy z bratem z fotografią imprezową - śluby, wesela, chciny, komunie i inne.
Jeśli ktoś z Was szuka taniego i dobrego fotografa z doświadczeniem a bez portfolio na swoją (lub znajomych) imprezę - proszę o info na pw.

fasolka1988
28-05-2009, 20:48
witam się również, choć wątpię żeby ktoś tu zajrzał i zobaczył te wypociny, będzie więc krótko;]
z CB poznałem się dawno temu, kiedy zaczynałem jakieś tam małe przygody z fotografią;) kiedyś, niestety na kompakcie, od niedawna na lustrze dzięki nagłemu przypływowi gotówki;-D... kiedyś lubiłem makro ale po zeszłych wakacjach i pracy przy wykopie archeologicznym i robieniu 1000zdj/dzień skorupkom, kosteczkom, krzemykom, czy starym garnczkom w których ludzie sprzed paru tysięcy lat jedli zupkę trochę zbrzydło;-). Mam nadzieję, że przygoda z CB pomoże mi wrócić do zabawy z "mrówkami";] pozdrawiam serdecznie...ok było długo;-)

rokus1
29-05-2009, 14:29
Witam wszystkich serdecznie.

punkroc
31-05-2009, 22:47
Witam.
Po przesiadce z Olka E-500 na EOSa 40D stwierdzilem, ze moge zajrzec, może cos podpatrzyc, podzielic sie, pogadac czy poznac jakichs podobnie 'zboczonych' jak ja ludzi.
Pozdrawiam

brute
02-06-2009, 16:48
Witam. nazywam sie Adrian mieszkam nieopodal pieknych beskidow :)
pozdrawiam

madam
04-06-2009, 20:04
Powitanie od Gliwiczanina ślę.

manieknww
12-06-2009, 22:35
Witam wszystkich.

Na imię mi Mariusz, pochodzę z okolic Bydgoszczy, aktualnie jednak przebywam w Wielkiej Brytanii.

Przygodę z fotografią zacząłem ponad 3 lata temu, kiedy to zakupiłem moją pierwszą lustrzankę - EOS 400D, którą z resztą użytkuję do dnia dzisiejszego. Moja ulubiona tematyka to głównie transport i motoryzacja, popełniam też trochę landszaftów ale też generalnie szukam coraz to nowych tematów do zdjęć. Można chyba powiedzieć, że ciągle rozwijam się jako fotograf jednakże fotografuję dla własnej przyjemności i nie przewiduję aby wyszło to kiedykolwiek poza granicę amatorszczyzny.

Pozdrawiam.

goldi
16-06-2009, 19:49
dobry http://www.digart.pl/emotikony/badteeth.gif
Canonier od ledwo tygodnia http://www.digart.pl/emotikony/none.gif
tu moje wypociny z FujiFilm S5600 aktualnie mam 450D http://www.digart.pl/emotikony/taniec.gifhttp://julekwroclaw.digart.pl/
Fotografuję już od 4 lat http://www.digart.pl/emotikony/wink.gif

Rafał K
17-06-2009, 15:21
Witam wszystkich.

Mam na imię Rafał, fotografią bawię się od 2 lat (dotychczas w systemie P).

W tym czasie CB nieraz sobie poczytywałem, a ponieważ teraz wzięło mnie "na pisanie" uznałem, że grzecznie będzie się przedstawić i przywitać;)

Pozdrawiam.

gacos
18-06-2009, 01:13
CB czytuję z partyzanta już od kilku miesięcy, ale coś mnie dziś tknęło i postanowilem wyleżć z lasu i się przywitac :D więc... witam wszystkich ?:P Canonierem jestem od niecalego roku w fotografii ogolnie siedzę od 4 lat (+/-) :P

DanielRezmer
21-06-2009, 00:54
czesc jestem roman..

Protazy21
21-06-2009, 23:30
Darz migawka!
Witam...

Dame
21-06-2009, 23:35
Witam wszystkich :-)
Jestem co prawda użytkownikiem Nikona, ale lubię oglądać zdjęcia na tym forum - stąd chciałbym się z Wami przywitać :-) Mam nadzieję, że mnie stąd nie pogonicie mimo innego systemu ;-)

Pozdrawiam, udanych zdjęć! :-)

stehanijo
22-06-2009, 11:41
Witam wszystkich :-)
Jestem z Gdańska, od niedawna użytkuję 450D + KIT 18-200.

alejubra
23-06-2009, 14:49
Witam wszystkich,
mieszkam koło Raciborza,co prawda mam kilka tysięcy zdjęć za sobą robionych C 450D +KIT 18-55 (od pażdziernika 2008), ale ze mnie kompletny żółtodziób!!!! Staram sie czegoś bardziej nauczyć z ksiązek o fotografii i netu. Posiadam pozycje Scott'a Kelby'go oraz Andrzeja Mroczeka, planuje jeszcze zakup serii z NG.

Piotr Ulanowski
27-06-2009, 00:15
Specjalizacja: reportaż, ślubne

Pozdrawiam.

Piotr

Azazel85
29-06-2009, 22:09
Witam i ja wszystkich serdecznie! ;)

Trójmiasto nisko się kłania;)

Obecnie posiadacz hybrydy Fuji, ale kto wie czy niebawem do elitarnego Waszego grona nie dołączę - na początku jako posiadacz tylko, później może jako pstrykający...;)

Pozdrawiam!
Michał

Thomson9
30-06-2009, 02:36
Witam wszystkich :-D Posiadaczem canona jestem już ponad rok (niestety kompakt S5, ale nie jest żle:-P) Dopiero teraz trafiłem na te fajne forum:mrgreen:
Pozdrawiam;)

konopa
30-06-2009, 19:15
Witam wszystkich użytkowników tego forum.

Czytam to forum już od dawna ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować.
Mam nadzieję że będę mógł co niektórym pomóc w fotograficznych problemach i uzyskać od was wskazówki i opinie na temat moich zdjęć.

Obecnie w posiadaniu Canona 400d z 50mm f/1,8 i kita.

Pozdrawiam!

bajker
02-07-2009, 14:13
Powitac wszystkich !

Jestem z Lublina o jak narazie pracuje na 50D :)

all!
02-07-2009, 22:53
serdeczności!!!
i co by się Wam migawka nigdy nie zacięła,
a gamut zgadzał z wyobrażeniem Waszym! ;)

Mądrości i wiedzy Waszej chłonnym, tu mnie czuj mój skierował...
pogapcę się i poczytam po cichutku... jak co do podzielenia się mieć będę, nie omieszkam mądrości swej wyłożyć ;)

Niechaj ICC zawsze ten właściwy z Wami będzie!

janekmatrix
03-07-2009, 00:42
Lepiej późno niż wcale,witam wszystkich braci CANONIERÓW i nie tylko.:))

chuba
03-07-2009, 07:21
Witam wszystkich.
Miasto: Tomaszów Lubelski
Sprzęt: jeszcze Sony DSLR - jeszcze :)

Sanderalek
03-07-2009, 13:17
Aleksander, Witam ;)
Jestem z Legnicy i foce już od paru lat, ale dopiero teraz zaopatrzyłem się w Canona 40D z obiektywem 18-200 :) Wcześniej robiłem zdjęcia Sonym H9.

norb2222
05-07-2009, 13:07
Witam wszystkich.

Mam na imię Norbert, fotki strzelam od 4 lat.
W tym czasie CB sobie czytałem ale dopiero niedawno się zarejestrowałem :-D
Miasto Gdynia.

pucek
07-07-2009, 00:05
witam! ;)

Duckyk
09-07-2009, 11:10
Witam serdecznie wszystkich Forumowiczów :)

Miło mi dołączyc do Waszego grona użytkowników Canona :)
od kilku lat.. Szczególnie jest mi bliskie makro i przyrodnicza. Jednak staram się poszerzac tematykę własnych zdjęc - jeszcze tyle rzeczy nieodkrytych mam :)
Do niedawna focilem kompaktowym ultrzoomem Olympusa - do makro super sprzecik :)
Wlasnie przesiadłem się na C 40d z T 17-50/2,8 plus zestaw szkiełek na m42 :) Zobaczymy jak będzie szła przygoda z dslr :) Ale już widzę, że na nudę nie będę narzekac :)
Z przyjemnością będę korzystac z Waszych rad i ewentualnie jeśli będę mógł pomóc z chęcią też coś podpowiem :)

ps. troszkę moich prac => http://plfoto.com/71272/autor.html

Witam jeszcze raz i pozdrawiam
Daniello :)

f0t0m4n14k
10-07-2009, 11:50
heeeeellllllooooo :) czyli hej wszystkim :)

Hadrianus
12-07-2009, 17:29
Witam serdecznie!

Jestem z Krakowa a mój zestaw to 40D + 17-18 mm f/4-5.6 IS USM
ale już niedługo szklarnia przejdzie porządną reformę ;)

Pozdrawiam :D

ihsahn
17-07-2009, 15:47
Witam. Jestem z Wyszkowa, focę od wielu lat, ale postępy zacząłem robić dopiero teraz :) Bo mam Canona ;-)) Mój sprzęt to Canon 40D a szkiełkaTamron 17-50 i Tamron 70-300 plus konwerter makro Raynox DCR-250, bez którego nie wychodzę z domu. Focę głównie makro.

Pozdrawiam

Dab
18-07-2009, 21:58
Jakiś czas już przeglądam forum, ale jakoś nie przywitałem się jeszcze.
Czas to nadrobić, więc witam wszystkich :-D

mateuszw106
23-07-2009, 20:12
Witam
Mam na imię Mateusz. Jestem z trójmiasta. Robię fotki od kilku lat. Wtedy kompaktem Panasonica teraz Canonem 450d z 18-55.
Pozdrawiam

halun13
28-07-2009, 10:31
Pozdrowienia z Warszawy.
Piotrek

sylwku
30-07-2009, 15:25
Witam.

Pozdrawiam.

velaskez
31-07-2009, 10:41
Witam, zdjęcia robię od dłuższego czasu. Patrz stopka.
Większość czasu spędzam tu (http://nikon.org.pl/member.php?u=14179) :) Do CB przyszedłem bo czasem coś poczytam. Robię Nikonem, choć C też było kiedyś.

Pozdro i wrzućcie tu trochę na luz, taka moja rada.

briv
31-07-2009, 14:58
Witam.
Fotografuję od niecałych 2 lat, ale lustro Canona mam od niedawna.
Pozdrawiam
Łukasz :smile:

mavee
31-07-2009, 15:26
Witam Wszystkich forumowiczów.Parę tygodni temu postanowiłam,że z kompaktu przesiądę się na lustrzankę.Potrzebowałam trochę czasu na podjęcie tej decyzji,a to z tego prostego powodu,że absolutnie nic nie wiem na ten temat,nie posiadam żadnych umiejętności.Mój wybór padł na canona 350D.Aktualnie czekam na aparat i czytam na forum wszelkie info,które jest wielce pomocne dla mnie laika.Choć przyznam,że połowa spraw o których czytam,pojęcia itd. to dla mnie czarna magia. już znalazłam :D

MarkTH
04-08-2009, 23:59
Witam serdecznie
Często poczytuję to forum.
Dziś przyszedł czas na rejestrację
Fotografia to moja pasja / hobby, nie związana z zawodem
Chętnie zaczerpnę wiedzy od Was, sprzęt mam oraz kilka pytań ;-)
Marek

charli21
05-08-2009, 01:58
Witam, Ja tez nowy:))) mimo ze nie pisze za duzo to czytam wiele...:))) Pozdrowienia dla wszystkich, Karol

_uki
06-08-2009, 00:37
Na mnie też przyszła kolej. Od kilku tygodni jestem posiadaczem 500d kita i 50 f1.8. Przesiadłem się z s3is (ze względu na narodziny synka:) )
Pozdrawiam wszystkich
Łukasz

charli21
08-08-2009, 23:34
Moje gratulacje, tez fote na 50 1.8 i nawet niezly, fajne szkielko. Pozdrawiam

gajosek
09-08-2009, 10:52
Witam

Też się melduje. Fotografią interesowałem się wcześnie, zaczynałem na zenicie w szkole podstawowej ale niestety jakoś szybko straciłem zapał do zabawy. Po wielu latach wróciłem do fotografii no i znalazłem się tutaj.

Bardzo ciekawe forum. Prawie każdy problem chodzący mi po głowie zostaje rozwiązany dzięki wpisom na forum..:)

Teraz głównym problem jaki mnie ciągle trapi to zrobić dobre zdjęcie i znaleźć czas na realizacje pomysłów..:D

Pozdrawiam

waw72
17-08-2009, 12:54
Witam forumowiczów.
Zadowolony posiadacz 40D wraz z spacerzoomem, przymierzający się do zakupu 50mm.

teo5ooD
21-08-2009, 14:20
Witam, Wszystkich!

Jestem nowym użytkownikiem forum :)
Od kilku dni posiadam Canona 500D + 18-55 IS. Jeszcze nie zrobiłem żadnego dobrego zdjęcia gdyż biegam po ustawieniach i się uczę. Może ktoś ma też 500D i mi poradzi co, jak ustawić :) by było dobrze :) Z chęcią bym kogoś wysłuchał :P

RH-0
24-08-2009, 17:33
to i ja się przywitam ....
na starość postanowiłem powrócić do mojego młodzieńczego hobby...Ale zanim kupie Aparat - kupiłem sobie aparacik (a510) i już mam z nim problemy ...
Niemniej - raz jeszcze - witam i pozdrawiam wszystkich

Arokuch111
25-08-2009, 14:13
Witam wszystkich na forum. ;)

Podobno, że w fotografii apetyt rośnie w miarę jedzenia... Coś w tym jest, sam to zauważyłem.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

arturo321
28-08-2009, 15:46
Witam wszystkich obecnych i nieobecnych. Od kilku miesięcy regularnie przeczesuje wasze wypowiedzi w poszukiwaniu trudnych odpowiedzi na proste pytania i przyznaje iż w większości przypadków kierujac się waszymi uwagami udaje mi się je znależć. Wielkie dzięki za to i od razu skromna prośba,ponieważ przeszukałem archiwum i nie natrafiłem na zbyt wiele informacji o Tokinie 50 135 może ktoś mógłby wustukać kilka uwag na jej temat ale wziętych z autopsji a nie z testów. Znam jej testy. Z góry dziękuje.

Jernei
28-08-2009, 16:23
Również witam wszystkich :)
Forum czytam już od dobrych 2 lat a konto mam od początku roku ale nie czułem się jeszcze na siłach aby zacząć pisać :D Fotografią interesuje się od 4 lat i powolutku się rozkręcam. Jak większość zaszczepiony pstrykaniem przez ojca. :)

mir31
30-08-2009, 11:10
Witam, nie mam co prawda jeszcze nic z Canona ale jestem w trakcie poszukiwań 5D.

Nesla
30-08-2009, 12:26
Ja tez sie witam, forum podczytuje od dawna w momentach kiedy potrzebuje rady, zwykle znajduje ja w watkach archiwalnych. Ostatnio fotografia staje sie dla mnie czyms wiecej niz hobby, wiec pewnie bede tu bywac czesciej.
Moj zestaw: 5D, 350D, C70-300f2,8IS, C85f1,8, C16-35f2,8L, C50f2,5, T28-75f2,8 + akcesoria + skromne studio.

lox
30-08-2009, 17:08
Ja też się przywitam bo zdałem sobie sprawę ze od jakiegoś czasu czytam to forum a nawet się nie przywitałem ;] Poza tym jest okazja napisać 1000 post :)