Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przywitaj się na forum!

Strony : 1 2 [3] 4 5 6 7 8

greg7878
11-05-2007, 19:33
Witam forumowiczów.
Biję się w piersi , minęło kilka miesięcy a ja nie znalazłem czasu żeby się przedstawić. Fotografią zajmuję się odkąd pamiętam - u nas to tradycja rodzinna. Długo nie mogłem przekonać się do cyfry , ale może to i dobrze , omiąłem w ten sposób wiele chorób wieku dziecięcego tej technologii. Aktualnie posiadam Canony Eosa 350D i Eosa 300 z dodatkami oraz dużo ochoty do dalszego rozwijania umiejętności. Czytając forum wiele się nauczyłem ( z wydrukowanych postów Pana Janusza Body złożłem sobie niezły poradnik ) , teraz postaram wnieść coś od siebie.
Pozdrawiam.

Rocker
11-05-2007, 19:46
Witam wszystkich forumowiczów

Już pewien czas czytuję to forum no i postanowiłem się przywitać. Ja również jestem szczęśliwym nabywcą EOS 400D jak i kilku już obiektywów więc będę się teraz rozwijał (jak papier toaletowy).

Pozdrawiam wszystkich serdecznie

AVIGDOR
14-05-2007, 21:50
No to i ja chciałbym się przywitać z wszystkimi obecnymi tu canonierami, a więc WITAM

Skylines
15-05-2007, 14:05
Witka :)

krzychoo
23-05-2007, 17:24
Witam również. Jestem tu Nowy ale z migawką znam się trochę dłużej....

KWS
24-05-2007, 23:41
Witam również.

Uczeń klasy II lo. Fotoamator od 3-4 lat:-)

Piłaś
28-05-2007, 00:00
Siema KWS po raz 2 na tym forum :)
Ale jako że się nie witałem jeszcze tutaj to mówię:

"Dzień Dobry wszystkim forumowiczom" :)

yerzu
28-05-2007, 02:10
Witam

Byly minolciaz chodz wciaz na analogu wierny temu bagnetowi
Cyfrowo przerzucony nie przymusowo a z wybory na tutejszy bagnet :) Witam wszystkich

niemar
01-06-2007, 20:39
Witam wszystkich. Właśnie dołączyłem do grona posiadaczy Canonka, ze skromnym analogiem Rebel X s. Pozdrowionka. Teraz trochę poszperam forum, bo mój Canon(używany) wyświetla ilość klatek do końca filmu kiedy jest wyłączony, nie wiem czy to normalka. Hej.

-=Festyk=-
01-06-2007, 22:16
Normalka.Nie przejmuj się.

BelYaal
01-06-2007, 22:20
Witam
Przeszedlem z innego systemu na 30D, dzis urodzinki.. paskudna liczba wskoczyla, a bedzie jeszcze gorzej bo srodku nadal siedzi dziecko, ktore lubi 18-latki :)
Co pozatym... acha.. tez jestem uzalezniony :D

toras
01-06-2007, 23:14
hmm... odkryłem wątek powitalny... eureka;) A więć wypada się przywitać, co niniejszym czynię.

Co robię, to widać chyba po linkach w stopce.
A jeśli chodzi o zamiłowania foto, to zaczęły się wiele lat temu, podobnie jak u wielu, w dniu komunii świętej;-) Dostałem wtedy od wujka radziecki aparat villa i byłem kozak, bo koledzy posiadali smieny. Później jakieś kółko fotograficzne przy domu kultury i zagłębianie tajników fotografii czarno białej, nauka wkręcania filmów w podwójny koreks, rozcieńczania chemii no i w końcu samego procesu wywoływania.

Gdy już się trochę nauczyłem ojciec z bólem przekazał mi swojego Kijewa i Zenita i boski światłomierz i niesamowitą lampę błskową podłączaną do kontaktu, którą trzeba było trzymać w ręku i kabelkiem była wpięta do aparatu. aaa... i miała taką torbę na ramię chyba z jakimś akumulatorem... słabo już pamiętam...

Później wygrzebał swój stary powiększalnik - Krokusa. Ciemnie robiłem oczywiście w kibelku (blok), gdzie ledwo się mieściłem. Po jakimś czasie zaadoptowałem sobie małe pomieszczenie na strychu u babci. hmmm o ile mnie pamięć nie myli to ostatni raz byłem tam chyba jakies 12 lat temu, a wiem że wszystko stoi tak jak ostatnim razem zostawiłem. Coś czuje, że z nostalgii trzeba będzie się tam wybrać, a może jakiegoś analoga sprawić, bo to teraz tanie jak barszcz.

Później Zenit się zepsuł, a na lepszą lustrzankę nigdy nie mogłem nazbierać, więc było kilka lat pauzy i robienie debilami analogowymi. Pierwsza cyfrówka to był prawdziwy szał, kupiony na raty za grubą kasę Canon Pro 70 z 1.6 megapixla, poźniej do tego lampa 220ex, bo wbudowanej nie miał. Po nim mała dziura, a później Canon G6. Na lustrzanke znów brakowało... W międzyczasie cieszyłem się pożyczanym namiętnie 350d. Od chwili kiedy go wziąłem do ręki G6 posługiwał się jedynie synek;)

No a teraz to co w stopce z nadzieję, że wkrótce zrobi sie jakiś upgrade, choć najpierw szkła, później zmiana body.

M.I.K
09-06-2007, 08:18
Witam wszystkich. Na forum trafiłem przypadkiem, buszując w internecie a, jestem użytkownikiem kompaktu ( w przyszłym tygodniu się to zmieni ) postanowiłem poczytać i dowiedziec się czegoś nowego.
Pozdrawiam wszystkich

voytek
11-06-2007, 17:35
Witam wszystkich.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 30D wcześniej 50E. Od nie dawna śledzę forum więc czas się przywitać. WITAJCIE!!!Pozdrawiam "Canonierów".

50E/ 30D / CF-18-85 USM / 380EX

KowaliK
11-06-2007, 21:54
Witam ! Jestem Bartosz,mam 13 lat i jestem chyba najmłodszym użytkownikiem tego forum... :D Interesuje się głownie motoryzacją i fotografią i od czasu do czasu modelarstwem (posiadam kilkadziesiat modeli ;) ) . Mieszkam w Żmigrodzie,50 km od Wrocławia. Fotografią intersuję się od dobrego roku,ale dopiero od tygodnia posiadam profesjonalny (?) sprzęt -Canona 400D. Mam nadzieje że będzie nam się miło pisało,pozdrawiam !

betinus
12-06-2007, 11:41
No to nie pozostało nic innego jak również oficjalnie się przywitać....

Witam serdecznie!!!

Fotografią zajmuję się już ładnych parę lat, zdarzył mi się nawet epizod z pracą w dużym labie, ale to historia. Obecnie fotografia to ten drugi zawód ;)

Na forum zarejestrowałem się już dosyć dawno ale jakoś nigdy nie było okazji/czasu żeby zabrać głos, może teraz w końcu ulegnie to zmianie :)

Jeszcze raz WITAM :)
Betinus

stan1968
13-06-2007, 10:26
Witajcie :)

Macie wiele ciekawych doswiadczen i ogromna praktyke , a ja chce sie wiele nauczyc wiec chyba trafilem w odpowiednie miejsce :D

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie

Staszek

detke
13-06-2007, 23:52
Szybko i tresciwie: Witam :]

ulv
13-06-2007, 23:52
Witam,

przyszedłem poczytać co u "Czerwonych" słychać ;-) , bo z tego drugiego systemu jestem. Jednak uważam, że w fotografii to jaka jest puszka użyta do wykonania zdjęcia jest mniej istotne niż to kto ją trzyma.

Pozdrawiam
Ulv

kanap4
14-06-2007, 13:44
Witam wszystkich.

radmro
16-06-2007, 15:16
Witam,
Jestem bardziej z tych czytających niż piszących i miło mi bardzo, że o ciekawych rzeczach poczytać tu można :-)
Uzależniony od paru lat bez perspektyw na wyleczenie. Pierwsza L-ka na koncie :-D

marta_o
20-06-2007, 01:32
Witam Was serdecznie!
Jestem amatorką fotografii, a także sportów jeździeckich, które często służą mi za temat. Mam nadzieję wykorzystać wasze doświadczenie :-)

VanMurder
20-06-2007, 05:30
cheja!

Veldrin
20-06-2007, 16:15
Dzien dobry bardzo.
Zagladam tu od niedawna, ale chyba juz sie uzaleznilem :)

jarekA
24-06-2007, 09:01
Wątek przeze mnie był pomijany, ale CB uczy sawuar-czegoś ;-)))))) więc Dzień Dobry (spóźnione o ponad rok, ale zawsze).

Malin
24-06-2007, 09:54
Dobry Dzień!

michaelx
25-06-2007, 07:33
AVE CANON itd..

cherri
27-06-2007, 18:24
aloha :)

Martusia B
28-06-2007, 15:36
Witam,
przybyłam tu pouczyć się czegoś o canonach, bo planuje kupić puszkę i obiektywy, ale najpiewr wole coś więcej o nich wiedzieć.

Pozdrawiam

Avadra_K
28-06-2007, 16:21
Witam,
przybyłam tu pouczyć się czegoś o canonach, bo planuje kupić puszkę i obiektywy, ale najpiewr wole coś więcej o nich wiedzieć.

Pozdrawiam

:lol: Witaj - od czasu do czasu "wpadam" do Ciebie na PLfoto, i czekam na zdjęcia aparatem na literę C:mrgreen:

Martusia B
28-06-2007, 17:36
:lol: Witaj - od czasu do czasu "wpadam" do Ciebie na PLfoto, i czekam na zdjęcia aparatem na literę C:mrgreen:

niestety narazie zbieram kase na puszkę, a trudno mi to przychodzi :( ale w sierpniu mam mieć lepiej opłacalną pracę, więc mam nadzieje, że coś się zmieni..

Kaliope
02-07-2007, 19:09
Pozdrawiam serdecznie amatorów Canona :-)

Na razie głównie czytam forum, bo wiedzy technicznej wciąż brak i próbuję się zdecydować na nowe obiektywy i dzięki Waszym tekstom coś się tam krystalizuje :-)

Pozdrawiam ciepło,

Kaliope

-MM-
02-07-2007, 23:46
Czytam, czytam i czytam już ponad 2 lata te inspirujące forum i w końcu przyszedł czas się przywitać i podyskutować :grin:

Pozdrawiam :-D

Maciej

marek_k
03-07-2007, 20:14
Po 4 latach, odkąd zły człowiek był zabrał mi z domu całą torbę, jeszcze z analogiem, szkiełkami... w końcu usłyszałem ten dźwięk migawki (a może bardziej lustra)

Ahhhh...

pozdrawiam wszystkich

Setezer
04-07-2007, 21:03
Witam.
Może krótko o sobie (no może raczej o aparacie).

Pierwszy aparat, który mnie sobą zainteresował to prosty kompakt - Sony CyberShot DSC-S80. Bawiłem się nim kilkanaście miesięcy, a gdy nieuchronnie zbliżały się moje 18 urodziny, to mogłem od razu przeskoczyć na jakąś porządną lustrzankę. Początkowo chciałem kupić Nikona D80, ale potem zacząłem przymierzać się do Pentaxa K10D. Postanowiłem jednak nie naciągać rodziców aż tak bardzo, zatem wybór padł na Canona 400D, którego dostałem za 2500zł, do tego zwrot 310 (który właśnie realizuje się) - cena śmieszna, a w wielu opiniach aparat ten znacząco nie ustępuje D80, który jest prawie że dwa razy droższy. Z Canonem w rękach przez kilka tygodni bawiłem się strzelając zdjęcia różnym ruinom budynków, psu, krajobrazom, aż w końcu doszedłem do wniosku, że kitowy obiektyw nie bardzo mnie zadowala. Teraz czekam na 70-210, który mam nadzieję nabyć w najbliższej przyszłości.

Właściwie nie wiem po co to napisałem, zapewne z nudów.

Dodam jeszcze, że poza fotografią, bardzo mocno interesuję się grami konsolowymi, które zbieram (przeszło 300 pozycji), jak i same konsole (ponad 20 gratów). Sporo czytam (jeszcze niedawno męczyłem niemieckich filozofów, teraz przerzuciłem się na coś lżejszego - Marquez z kolekcji Dziennika), oglądam dużo filmów (różnych, z naciskiem na klasykę), a przy pracy przy komputerze zawsze leci jakaś muzyka w tle (głównie dokonania Kazika Staszewskiego, ostatnio Piosenki Toma Waitsa i Poligono Industrial).

Pozdrawiam serdecznie.

(avatar przedstawia rycerza ze świetnej, starej gry na komputery - The Elder Scrolls II: Daggerfall)

figlet
05-07-2007, 18:33
Trafiłem na CB przypadkiem i.....zostałem. CB uzależnia.
Czas się przywitać więc Witam Wszystkich Serdecznie !

temperownik
12-07-2007, 14:03
Witam!

Czytam CB od paru miesięcy no i stało się - kupiłem w końcu moje pierwsze lustro. 400D z KITem. Zarejestrowalem sie na forum i czytam dalej :D

A teraz postanowilem wystawić pod ostrzał krytyki moje pierwsze próby.

Zapraszam na http://picasaweb.google.com/temperownik
a wypowiadać można się tu (http://canon-board.info/showthread.php?t=23944).

kolosek
15-07-2007, 13:36
Witam wszystkich.
Właśnie kupiłem swoją pierwszą w życiu lustrzankę - 400D z obiektywem kitowym narazie (niestety sądząc po opiniach na temat kitowego szkiełka 18-55). Tak dokładnie to nie kupiłem jeszcze bo odbieram jutro, choć już w rękach trzymałem.
Wcześniej miałem tylko kompakty A200 i A75 i kilka razy bawiłem się pożyczonymi od znajomych 300D, 350D i Nikonem D70, ale wszystko na automacie, bo z manualem (trybem foto, nie instrukcją obsługi) jeszcze się nie zaznajomiłem, ba, nawet z półautomatami jestem niezaznajomiony.
Tak czy inaczej jesli Bóg da to od jutra będę posiadaczem czterysetki i bardzo mnie ta myśl cieszy. :D

Gdyby kogoś interesowały moje skromne (dosłownie - bo tylko jedno foto narazie) fotowypociny to zapraszam na http://plfoto.com/899806/zdjecie.html# (to akurat zrobione D70) (tak, wiem, że zły WB i przekadrować by się przydało)

Mam nadzieję, że troszkę tu się douczę teorii (choć jako taką już posiadam) i doznam pomocy bardziej doświadczonych użytkowników. Witam zatem wszystkich.

Uapa
24-07-2007, 14:44
Witam!
Jestem amatorem fotografii. Od roku fotografuje Zenitem TTL a od miesiąca Canon'em EOS 500 w planach był AE-1 ale okazał się nie sprawny. W tej chwili przymierzam się do EOS 400d.
Pozdrawiam.

ely13
25-07-2007, 18:26
Witam wszystkich. Mam na imię Mariusz i jestem z Płocka.
Moja przygoda z cyfrowym Canonem zaczęła się przed 6 laty z G2 (którą mam do dziś i nadal często mnie pozytywnie zaskakuje).
Potem dłuuugo nic i w maju tego roku zakupiłem nowego 400D.
W między czasie grip, dwa podstawowe szkiełka, lampa, itd.
6tyś klatek w 2 miesiące i przypadkowo dotknąłem 20D... Znajomy fotograf dał mi się chwilę pobawić i stwierdziłem, że "to jest to", już nie mówiąc co mi opowiadał w międzyczasie o wyższości 20D nad 400D.
Ale ten sprzęt zupełnie inaczej leży w ręku.

No i sprzedałem 400D z dodatkami zostawiając sobie lampę i 55-200, a teraz czekam na używane 20D - przyślą mi go na dniach.

Jestem totalnym amatorem, fotografię traktuję tylko jako hobby i dobrą zabawę i z chęcią się czegoś od Was nauczę.

lebo
26-07-2007, 13:45
witam wszystkich

Kokoon
27-07-2007, 14:33
To i ja sie przywitam :-).
Witam serdecznie i dziekuje za poswiecany czas :roll:!

wermar
27-07-2007, 18:45
Witam wszystkich, swoją zabawe z fotografią zacząłem 3 lata temu z aparatem A75 jako zupełny laik dużo było bawienia i kombinowania o co w tym wszystkim chodzi. Od końca maja jestem szczęśliwym posiadaczem 400d no i zabawa zaczęła sie od początku. Troche poczytałem ale ciągle jestem (i chyba tak zostanie) tylko amatorem.
Pozdrawiam Mariusz

Dominicuśg
28-07-2007, 11:52
Cześć, czołem, Czuwaj !:lol:

Berials
03-08-2007, 13:02
Witam! Cóż, zaczeło się poważniej rok temu, pierwszy głuptak, od kilku miesięcy mam przyjemność używania 350d i dlatego tutaj jestem :).

nikolas
04-08-2007, 12:33
powitać wszystkich
Mam nadzieje ze będzie miła atmosfera i chętna pomoc mi i ja innym :)

gjozwiak
10-08-2007, 20:05
Forum przeglądam od kilku lat ale pisze pierwszy raz

Zgodnie z tytułem pora się przedstawić!

Grzegorz Jóźwiak z Wrześni - fotografuje od kilku lat,
ostatnio próbuję tym zarobić.
Moje zdjęcia to głównie fotografia ślubna
Będę wdzięczny za ocenę moich zdjęć na forum

gacek
11-08-2007, 17:37
Witam!

Niedawno zdobyłem działo, odkurzyłem obiektyw ze starego Zenitha, potem dobrałem sobie jakieś świeższe obiektywy. Coś tam pofotografowałem. No a teraz wakacje się (eh...) skończyły, więc można by się i na forum przywitać. Dzień dobry zatem!

telek
15-08-2007, 16:59
Zgodnie z dobrym zwyczajem - Dzień Dobry! ;)
Od kilkunastu lat amatorsko strzelam tu i tam. Od półtora roku na C.
Pozdrawiam.

iblip
18-08-2007, 10:50
Od jakiegoś czasu czytam forum, wreszcie przyszła pora na przywitanie się...

Cześć wszystkim! :wink:

pozdrawiam
Filip

JaroW
18-08-2007, 15:36
Witam.To mój pierwszy post,od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem 350D.To moja pierwsza lustrzanka.Mam wiele zapału i trochę za mało talentu.Pozdrawiam.:wink:

rbit9n
18-08-2007, 18:19
Siewka!!!
Czuję się tu wyalienowany z rozentuzjazmowanego tłumu.
Canon AE-1 P, Canon 50mm f/1,4; Canon 135mm f/1,2; Canon 50mm f/3,5 Macro; Tokina 28-75mm f/2,8-4,3; pierścienie makro canon, lampa byle jaka.

yakuza
18-08-2007, 21:28
Witam. Fotografią interesuję się od jakiegoś czasu, głównie astrofotografią. Canona będę posiadał za kilka dni, albo 350D lub 400D, a mam zamiar stosować go przede wszystkim do fotografii nocnego nieba :) W tej dziedzinie fotografii stawiałem już pierwsze kroki za pomocą refraktora 70/350mm oraz Olympusa C750UZ pozbawionego całkowicie obiektywu (gdy się spojrzy na aparat od przodu widać matrycę :mrgreen: ). Niestety dużym ograniczeniem dla mnie w tym aparacie jest podgląd wyłącznie na monitorze przez co bardzo ciężko ustawić ostrość. Z aparatu wyciągnąłem chyba wszystko co umiałem, dlatego teraz kolej na lustrzankę, wybór padł na Canona ponieważ pod względem szumów w przedziale cenowym 2000 - 2500 zł jest nie do przebicia :)
Oto 2 zdjęcia które kiedyś wykonałem:

https://canon-board.info/imgimported/2007/08/89643da58fa450fb-2.jpg
źródło (www.fotosik.pl)

https://canon-board.info/imgimported/2007/08/58ecedf9724397d2-2.jpg
źródło (www.fotosik.pl)

Elajasz
22-08-2007, 21:04
witam:)
ciesze sie ze jest to forum - bo kopalnia wiedzy jak dla mnie laika :)
pozdrawiam wszystkich z Wrocławia i okolic :)

breggh
24-08-2007, 11:16
Witam wszystkich.
Skoro jest tu ten wątek, to się pod nim podpisuję:cool:
Forum przeglądam już od dłuższego czasu - głównie w poszukiwaniu w miarę wiarygodnych;-) opinii o sprzęcie.
Ale skutki (w postaci szkiełek) już są albo do mnie jadą... I chyba przez to, nadszedł czas cokolwiek się też wypowiedzieć:-)

zdyras
24-08-2007, 17:04
Witajcie. Był tu kiedyś jeden taki agent pt. Il fuoco. Niestety nie miałem czasu przez ten rok siedzieć na forum - studiowanie za bardzo wciąga :/ .
Nie korzystam ze starego konta, gdyż maila na którego było ono założone już nie ma więc nie mam jak odzyskać hasła. Pozdrawiam

Vitez
24-08-2007, 18:35
Witajcie. Był tu kiedyś jeden taki agent pt. Il fuoco.

No to juz trzecie wcielenie, przed Il fuoco byl fotomuka.

czlowiekmpp
24-08-2007, 19:35
Witam :D jestem tu od wczoraj ale już mi się podoba i na pewno pozostanę tu na długo

zdyras
24-08-2007, 20:54
No to juz trzecie wcielenie, przed Il fuoco byl fotomuka.

Z wielką chęcią zaloguję się na stare konto - jeżeli tylko Ty masz opcję modyfikacji kont tak, żeby zmienić adres mailowy, lub jeżeli możesz mi przypomnieć to hasło.

canli
27-08-2007, 00:33
Witam wszystkich...
Od jakiegos czasu bawie sie w fotografie... teorie znam, gorzej bylo z praktyka... (kasa i czas) teraz te problemy sie wzglednie rozwiazaly wiec mam nadzieje ze zaczne powoli sie wgryzac w temat i bede w stanie raz po raz rzucic jakies dobre foto do oceny

dziala
29-08-2007, 15:44
Witam wszystkich, zarejestrowalem sie juz jakis czas temu, miałem sporą przerwę w czytaniu forum, ale wróciłem do korzeni :grin:

Grzegorz Skiba
05-09-2007, 10:24
Witam witam!

schuvi
05-09-2007, 12:52
Przyszla tez kolei na mnie by wszystkich zacanonowanych przywitac;)
Tez mnie ta choroba dopadla;)Tak wiec yoool.
pozdrowka

StonEE
06-09-2007, 12:41

Forum sledze juz od bardzo dawna, ostatio sie zarejstrowalem, no i pierwsze posty poszly...

Wiec wypadaloby sie przywitac :)

Pozdrawiam
StonEE

Wyrdrender
07-09-2007, 15:21
Ja również witam wszystkich canonierów! CB znam bardzo dobrze, ale jak dotąd korzystałem wyłącznie z innych forów.

Peace!

RASTLIN
10-09-2007, 15:53
Witam wszystkich:) Jestem nowym dumnym członkiem rodziny Canon-Board. WITAJCE :)

green_fairy
12-09-2007, 11:53
Witam wszystkich.
Od dłuższego czasu przymierzałam się do lepsiejszego aparaciku i wreszcie udało mi się go pozyskać - więc wypada się zarejestrować na forum i uczyć uczyć od innych jak najwięcej. :)

antyqjon
13-09-2007, 22:35
Ja też się powitam - początkujący Canonier, wykazujący rosnące zainteresowanie fotografią :) Poza tym miłośnik astronomii, łażenia po górach, bilardu i rowerkowania. A tak w ogóle to studiuję elektronikę i telekomunikację w Tarnowie. To może tyle o sobie na początek, jak mawiał kaowiec z "Rejsu".

marekk_ok
15-09-2007, 12:57
Witam Wszystkich Forumowiczów !!!

Od jakiegoś czasu śledzę wiadomosci na tej grupie, dzieki informacjom które mozna tutaj odszukać chyba sie troche dowiedzilem i zrozumiałem.
Obecnie dsyponuje sprzetem jak w stopce - na ktory zdecydowalem sie biorac pod uwage opinie, uwagi oraz moje mozliwosci i checi, plany .... po co i jak itd...
Mam juz kilka pytan na ktore pozwole sobie zalozyc watki.
Dzielenie sie doswiadczeniami jest w mojej ocenie nieocenione, jesli oczywiscie nie polega to na zbyt "subiektywnym podejsciu" i np. przekonywaniu kogos na sile do swojej racji.
Umiejetnosc sluchania innych to jest tez wazna cecha.

Pozdrawiam
marekk_ok

Olexy
15-09-2007, 22:02
o. to ja też się przywitam, żeby nie było.
no.
peace, love & rock'n'roll. :D

MaciekP
16-09-2007, 19:41
Witam,

Po latach wracam do Canona!...tym razem 5D +35/1.4 i 70-200L IS.

Niestety z bólem pozbyłem sie właśnie analogowego Contaxa G2 z 21, 28, 45 i 90...analog stał się zbyt drogi i kłopotliwy..przynajmniej w relacji do cyfry :-(
Mam też kilka kompaktów i całkiem fajny SONY R1 - rewelacja jakosc/cena.

Fotografuje od wielu lat, ale nie mam już czasu na ambitną fotografię, bo musze go dzielić pomiędzy pracę, rodzinę i kilka innych zainteresowań...ale się trochę staram aby zdjęcia były z głową i sercem:-)

W każdym razie nie żyję z fotografii.... to tylko hobby....

nomad_fh
17-09-2007, 14:03
to ja również się przywitam :D

Grzesiek "Nomad", pracuje jako operator DTP, obsługa plotera wielkoformatowego i takie tam ;)
Oprócz tego "bawie się" w reporterke (głównie koncertową) dla kilku portali muzycznych.
Sprzętowo kiedyś Eos 300, w momencie jak mi "zniknął" na jednym z festiwali kupiłem Eos 5 + Tamron 28-75 2.8 - nie żałuje. Do tego obecnie zestaw 2x 100 Ws + parasolki (zestaw "chińczyk" więc bez cudów). W planach był zakup 400D + 580EX, plany zmieniły się na zakup 40D - kwestia czasu ;)
Dodatkowo często robie na pożyczanym 350D, jakiś firmowych Olympusach E10, Canonach A95 itp. ;)

Moje wypociny (bardzo dużo mam na portalach, na dysku - nie mam czasu przenieść na sieć):
http://www.nomad.anv.pl/foto
http://www.flickr.com/photos/nomad_fh/ (w trakcie uzupełniania)

latarnik
20-09-2007, 18:53
Witam (;

Jestem Kubą znanym czasem jako latarnik (; Mieszkam w Gorzowie Wlkp. i aktualnie jestem w klasie maturalnej. Zdjęcia robię prawie od roku, ale mam ich na koncie niewiele, gdyż koszta wywolywania zdjec na plyte mnie wykanczaja. Mam dwa analogowe body EOSa 5 i EOSa 1000F. Do tego cztery obiektywy - dwa Canony(28-105 3.5-5.6 USM i 75-300 4-5.6), Tamron 24-70 3.3-5.6 i Soligor 70-210 4.5-5.6 (;
W najbliższych planach (czyli znając moje szczęście, to za jakieś poł roku ;p) szykuję się na jakiegoś używanego 20d.
Forum przeglądam sobie od paru tygodni i postanowiłem się zarejestrować i zaczać udzielać ;p

ryszard_ochódzki
21-09-2007, 11:27
Wilommen,

Ryszard Ochódzki - Polska !

Fotografia interesuje sie od ponad roku. Na forum trafiłem całkiem nie dawno :)

A ze focenie jest bardzo wciagajace postaram sie miec swoje drobne 0,03 PLN wkładu w to forum.

Pozdrawim

avensis15
21-09-2007, 19:02
Witam,
Jestem nowym uzytkownikiem forum,ktory ma wiecej pytan niz odpowiedzi,wiecej watpliwosci niz pewnosci i byc moze wiecej checi niz umiejetnosci,ale...wszystko przede mna :-)

Tak wiec witam i mam nadzieje na "owocna" wspolprace"

:-)

zbyszekjan
21-09-2007, 22:31
Cześć ;-)

kogut
24-09-2007, 03:33
Witam,

po burzliwej przeszłości z różnymi systemami (począwszy od Zenita, poprzez różnej maści idioten kamera a kończąc na lustrze Oly'ego) zdecydowałem się przesiąść na jedyny właściwy:) system. I w tym miejscu chciałbym podziękować Wam - użytkownikom CB, bo to dzięki Waszym opiniom, po paru miesiącach przeczesywania tego forum (często do późnych godzin porannych:)) zdecydowałem się na tą zmianę.

Fotografią zajmuję się od kiedy tylko pamiętam, natomiast bardziej świadome "focenie" rozpocząłem jakieś 2 lata temu, kiedy to dostałem propozycję robienia zdjęć dla pewnego portalu. W chwili obecnej, drogą awansu i obowiązujących od niedawna w kaczkolandii przepisów zostałem mianowany "naczelnym" w tym samym serwisie, co nie zmienia faktu, że większość wolnego od pracy za biurkiem czasu poświęcam na foto.

Pozdrawiam,

illy
24-09-2007, 22:24
witam wszystkich

kompüaktowalem przez chwile, po roku kupilem 30D plus 50mm
mam nadzieje ze wyjdzie to mi na dobrze hehehe

pozdrawiam forumowiczow

Ranyjulek
30-09-2007, 12:04
Niech bedzie pochwalony...
To tak w kwestii formalnej. Natomiast w nieformalnej, to mam nadzieję dużo wiadomości stąd wynieść, hehehe. Tylko sie spiszcie! Chce być miszczem świata w te klocki! hehehe.

rsuhy
04-10-2007, 00:02
hej jestem nowym użytkownikiem canona
i mam nadzieje że duzo sie dowiem o nim od was+
pozdrawiam :cool:

plwopud
05-10-2007, 10:55
Witam,
od kilku miesięcy mam 30D i jakis czas Olympusa 5060. Przed wizytą nieznanych sprawców używałem analoga Nikona. Ostatnio niestety pstrykam :( zamiast robić zdjęcia. Mam nadzieje że sie to zmieni na lepsze.

Skorupiak
06-10-2007, 13:27
Witka :)

Od kilku dni, jestem posiadaczem Canona EOS 400 D . Praktycznie zaczynam dopiero swoja przygode z fotografowaniem i mam nadzieje, ze wyniose z tego forum duzo przydatnych informacji.

Pozdrawiam

SirDuncan
07-10-2007, 12:43
przygode z fotografia zaczalem dosc dawno. Na poczatku byly 'potatowe' zenit, lubitiel, pentacon six + obiektywy, lampy itp itd. No i oczywiscie nie opisane emocje towarzyszace pojawianiu sie obrazu na papierze zanurzonym w wywolywaczu.
Pierwsze zetkniecie z fotografia cyfrowa, to tez aparat tatowy - Minolta Dimage S304.
Moje wlasne, to analogowy EOS 300 z gripem (sprzedany) i obiektywami tamrona 28-80 (sprzedany) i 70-300 (tego mam do dzis), EOS 350D (sprzedany) z kitem 18-55 (sprzedany) i Sigma 18-200 (sprzedany), wreszcie przyszla kolej na 20D, 17-40 i 70-200. Bylbym zapominial, od paru lat jest jeszcze A70 niedawno uzupelniony o obudowe wodoszczelna...

Fotografuje glownie w podrozy, ale lubie tez pobawic sie troche 'w domu'.

na CB zagladam od jakis 2 lat, ostatnio coraz czesciej. Dzisiaj postanowilem sie zarejetrowac, wiec chyba najwyzszy czas powiedziec sakramentalne:

"DZIEN DOBRY"

jak wreszcie uda mi sie zrobic jakies dobre zdjecie, to pokaze... ;-)

Mlody97
08-10-2007, 20:22
Witam wszystkich - oficjalnie.:mrgreen: Nieoficjalnie jestym starym bywalcem. Zaliczone 2 zloty w Krakowie.:lol:

Gotman
08-10-2007, 22:05
Witam!
Cóż tu więcej pisać?
Pax Vobis!

drsemen
15-10-2007, 18:36
Witam wszystkich CANONIERÓW i innych użytkowników forum.
Szkoda, że tak późno tutaj trafiłem. Sprzętu C używam od 2003r. 500N
Wcześniej w 1988 Zenit ET po nim 12xp. 2005 S1 IS i od września tego roku 400D.
Jednak lustro to lustro tym bardziej C :lol:

rob76
20-10-2007, 21:48
Od dawna jako niezarejestrowany aż w końcu się przełamałem i zarejestrowałem, więc czas na sakramentalne:

"Dzień dobry"

Znamy się mało, więc może parę słów o sobie na początek...
EOS400D, 70-200 f/4 L USM, 50 f/1.8, kit(przeważnie w torbie - w najbliższych planach 17-40 f/4 L USM, w dalszych coś szerszego i dłuższego)
Fotografuję prywatnie dla przyjemności wszystko co się rusza i co się nie rusza ;-)
Nie dorobiłem się jeszcze swojej strony z galerią ale pracuję nad tym, może nie długo coś wymodzę, to się poddam krytyce :-P

Pozdrawiam!

qczman
21-10-2007, 19:34
No to i ja sie przywitam.

Czesc !!

Przesiadam sie z Nikona D200 na EOS-a 5D.
Mam nadzieje ze to bedzie dobra przesiadka ;)
Czas pokaze, rowniez jak poprzednik dosc dlugo
bylem niezarejestrowany.

Pozdrawiam

migawka
23-10-2007, 22:16
A ja jestem zarejestrowany od dawna, a dopiero teraz pisze..
kilka razy probowałem ale coś nie poszło..
Pomijając zenita, zacząłem od Canona i tak juz zosało, a kiedy to było- sam nie wiem- dawno temu.. Teraz cyfra i parę dodatków..W tamtym roku skończyłem studia i na jakiś czas wybyłem -jak wielu młodych i nie tylko..
Teraz praca, praca i wolne wieczory..
Witam wszystkich..

Izabela
25-10-2007, 16:24
Dzisiaj tarafilam na forum , na razie glosu zabierac nie bede, chcialam sie tylko serdecznie z wami przywitac:)

Marcy$
28-10-2007, 22:06
co tu dużo pisać ... witam :)

daddylonglegs
28-10-2007, 23:10
Witam, dopiero zaczynam przygode z fotografią.
Aparat na początek kupiłem 300d z kitem.
Mam nadzieje, że wyniose z forum dużo przydatnych mi informacji.

Damian

White Jack
29-10-2007, 20:39
Witam :)

Od niedawna jestem właścicielem canona 350d+KIT.. jeszcze raz CZEŚĆ :mrgreen:

RSX
30-10-2007, 21:57
Witam drogich forumowiczów...

yawabusa
03-11-2007, 14:12
Dzień Dobry!
Witam wszystkich forumowiczów.
Nadszedł czas, aby wejść w Canona świat.
Dopiero zaczynam przygodę z lustrzankami i mam nadzieje ze pomożecie mi poznać ten system dSLR.
Pozdrawiam

MrMonster
06-11-2007, 01:02
Witam serdecznie,
Od pewnego czasu poczytuję CB i może wreszcie nadszedł czas coś popisać:)
Fotografią zajmuję się typowo amatorsko… kiedyś były Zenity teraz 350D i plecak gratów…
Pozdrawiam!

cyku
17-11-2007, 18:08
Zgodnie ze zwyczajem

Witam Wszystkich!

Pozdrawiam
Cyku

DGV
17-11-2007, 21:48
a czekalem az sie ten watek sam znajdzie :P
fotografie traktuje amatorsko i jako spedzanie wolnego czasu a zarazem odkrywanie nowych mozliwosci.

Czesc wszystkim

Elessime
17-11-2007, 22:37
W takim razie i ja witam wszystkich :)
Fotografuje równierz amatorsko. Do niedawna miałam długa przerwę z braku aparatu, ale juz jest i mam nadzieję przywrócić do życia to hobby.

Aha, czy ktoś mógłby zajrzeć na http://www.canon-board.info/showthread.php?t=26826&page=5 i dopomoć?
Byłabym wdzięczna :D

Pozdrawiam gorąco

sbogdan1
17-11-2007, 23:32
I ja witam wszystkich trochę po tyle , bo jestem tu już od pewnego czasu ,ale tak jakoś wyszło,pozdrawiam :)

-DL-
18-11-2007, 02:14
Witam szanownych forumowiczów !
Przygodę z fotografią zaczynałem dawno temu od Zenita i domowej ciemni.
Potem był EOS 33 a teraz 30D.
Choć wpisuje się po raz pierwszy to jestem tu już jakiś czas (jako czytelnik).
Studiowanie tego forum wiele już mnie nauczyło o fotografii cyfrowej.

Pozdrawiam !

Bubu84
19-11-2007, 21:41
Witam serdecznie :) Od kilku godzin jestem szczęśliwym posiadaczem 30D :) wcześniej miałem Nikon d50, który wygrał batalię z 350D, którego także brałem pod uwagę. Teraz walka toczyła się między d200, a 30D no i wygrał Canon :) Mam nadzieję, że będzie mi długo i dobrze służył.

don
19-11-2007, 21:45
ups chyba zapomnialem sie przywitac

janmar
21-11-2007, 20:47
ups chyba zapomnialem sie przywitac

To sie zdarza:rolleyes: Czekamy dalej:mrgreen:

Tool
22-11-2007, 15:55
Witam,

po dłuższej lekturze CB postanowiłem się zapisać:lol: .

Jako wierny od 10 lat Canonier musiałem w końcu to zrobić.;-)

A trafiłem do Was (Nas) stąd http://www.zegarkiclub.pl :razz:

ceivis
22-11-2007, 17:48
Po kilku miesiącach czytania ,też chciałbym się przywitac

barbarianhord
22-11-2007, 19:57
Hmm ja jestem sam nowy ale i tak witam

M.I.L.O.
22-11-2007, 23:43
Dawno temu się zarejestrowałem, ale jak widać więcej na Was żerowałem niż się udzielałem. Teraz może się to zmieni ;). Damian Jelenia Góra City.

Magdziak
22-11-2007, 23:47
hmmm, to ja też popełniłam wielkie foux pas :) Witam wszytskich- Madzik z południa polski :)

krzyhu
22-11-2007, 23:59
pomimo trzech wyslanych postow, zczailem dopiero ten temat, tak wiec witam Was!

tomek1961
24-11-2007, 21:58
Witam wszystkich.
Mam nadzieję tu zostać troszkę dłużej i nie zaleźć nikomu za skórę :)

O sobie: Fotografuje od ponad 20 lat.Moja wielką pasją jest fotografia przyrodnicza a głównie ptaki.Od kilku dni jestem posiadaczem Canona(40D).Do tej pory uzywałem aparatow systemu Nikon ale mój ostatni D200 zbyt mocno szumiał i zdecydowałem się na zmiane systemu.Mam nadzieje dużo się od Was nauczyć i dowiedzieć. :

troszkę moich wypocin można obejrzeć na : www.tomaszkubis.pl

Pozdrawiam wszystkich
Tomek

Sempoo
26-11-2007, 22:38
Witam serdecznie użytkowników sprzętu marki Canon.
Czasem coś napiszę, a może i tysiąc postów osiągnę.

:cool:

PiK70
28-11-2007, 14:01
Witam wszystkich CANONierów.
Jestem na forum od jakiegoś czasu ale dopiero teraz trafiłem na ten wątek.
Więc jak kultura karze WITAM WITAM WITAM

Alchemique
28-11-2007, 14:59
Witam wszystkich od jakiegoś czasu was czytam ale chyba czas przejść do ofensywy ;)

Pozdrawiam
Alch

Krasuski
28-11-2007, 16:52
Witam,
Na razie tylko czytam Was i się drapie po łepetynie.
Co do sprzętu to mam: 40D, 24-105 L4, 50 1.4, 70-20 L 2.8 + pierdoły.

Pozdrawiam
Krasuski

ABJ
30-11-2007, 21:44
witam, wlasnie zmienilem system i stalem sie posiadaczem 40D.
mam nadzieje, ze spelni moje oczekiwania :)
pozdrawiam wszystkich

yonkyu
04-12-2007, 15:26
i ja rowniez witam...

Mariusz.P
04-12-2007, 16:41
Witam
Jestem nowy ale wcześniej was czytałem.
Pozdrawiam Wszystkich

HuleLam
04-12-2007, 17:44
i ja rowniez witam...

Który to już raz? :D

skarman
04-12-2007, 17:50
witać!!!

Kliniak
04-12-2007, 21:44
Witam! W tym roku powróciłem do systemu Canona /kiedyś używałem analogów tej firmy/. Zakup Canona 5d okazał się strzałem w dziesiątkę! A w decyzji o zakupie pomogło mi długie wertowanie stron tego forum... Nie jestem forumowym "gadułą", ale mądrych porad lubię słuchać.

piotrek72t
05-12-2007, 12:45
Witam wszystkich , wiek 35 , lokalizacja Szczecin, sprzęt 400 D i kilka szkiełek, zainteresowania : fotografia przyrodnicza
pozdrawiam:wink:

Stach84
05-12-2007, 12:50
Witam. 24 lata. Świdnik. To forum to po prostu strzał w dziesiątkę :-)

artnow
06-12-2007, 09:39
Witam wszystkich.
Właśnie zacząłem kopać studnię bez dna, czyli jak dobrze pójdzie to dzisiaj odbieram sprzęt. Będzie to:
EOS 400D + Kit + Sigma AF 24-70 mm f/3,5-5,6 ASP HF + Sigma AF 70-300 mm f/4,0-5,6 APO DG Macro

Na razie tyle, w planach jeszcze jakaś porządna karta pamięci i jakieś filterki.
W dużo dalszej przyszłości lampa i jakaś stałka do szerokiego kąta.

Swoją przygodę z fotografią cyfrową rozpoczynałem od aparatu HP 945, teraz mam Panasonica DMC-FZ30
Mam nadzieję, że uda mi się "rozwinąć skrzydła" przy współpraco z nowym sprzętem :-)

kadr.org.pl
06-12-2007, 10:21
A więc się przywitam i pozdrawiam wszystkich fotografujących.

maly420
06-12-2007, 13:20
Witam forumowiczów..... :smile:
Łukasz .... wiek 23 .... podlaskie ....
w przeszłości
KM Dynax 7D
Canon 10D
Canon 350D
Nikon D70
Nikon D100
Nikon D40x
Canon 400D
obecnie .... patrz niżej ..... pozdrawiam :)

piotr_s
13-12-2007, 17:31
witam szanownych użytkowników,
forum już od kilku lat jest dla mnie cenną kopalnią informacji, mam nadzieje teraz czynnie brać w nim udział.

pozdrawaim

modelpiotrek
13-12-2007, 20:49
Witam Serdecznie
Lat 37 ,Racibórz, zainteresowania to modelarstwo lotnicze, aparat S1
pozdrawiam
Piotrek

tomdz
13-12-2007, 21:50
Witam wszystkich,
Czytam (i oglądam) od jakiegoś czasu, czas się więc odezwać i przedstawić. Tomek, lat 28, Poznań. Niedawno zamieniłem Canona ... A40... na 400D (i pomyśleć, że za tego pierwszego dałem swego czasu więcej kasy niż za drugiego) z zamiarem troszkę lepszego poznania fotografii. Będę nadal dużo czytał i czerpał z Waszej wiedzy, od czasu do czasu zadam pewnie jakieś głupie pytanie.
Pozdrawiam serdecznie!!!

BartekG
20-12-2007, 09:46
Witam
Nowy na forum :) choć w fotografii od długiego czasu... aparaty: Canon 33, Canon d30, Panasonic FZ1, Kiev średnioformatowy + kilka szkieł i innych szpejów... Pozdrawiam :)

robert lubanski
20-12-2007, 14:18
Witam
jako nowy "czlonek" tej spolecznosci pozdrawiam wszystkich (w szczegolnosci piekne panie) obiecujac, ze nie bede zbyt aktywnym uczestnikiem :-) wole focic niz o tym rozmawiac. A i co wazne w tej chwili nie mam zadnego body Canona - mam natomiast czarne puszki i 2 Mamiya - jednak to niebawem sie zmieni... Wesolych Swiat dla Wszystkich i Szczesliwego Nowego Roku 2008

mjagiellicz
25-12-2007, 13:27
to i ja się przywitam ;) zalogowałem się na tym forum z myślą, że w końcu dołącze do grona Canonowców ;)
Pozdrawiam wszystkich

falcoon123
26-12-2007, 14:27
Witam wszystkich!

tgrzyska
27-12-2007, 22:54
Witam wszystkich forumowiczów.
CB czytam już od dłuższego czasu, ale jak to zwykle bywa - najpierw się sporo czyta, a potem się zaczyna integrować ze społecznością forum.
Jestem konstruktorem elektronikiem, a fotografuję od ok. 22 lat - wtedy miałem 7 lat jak dostałem swój pierwszy aparat made in USSR, ale nie smjena, tylko taki dwuobiektywowy na szeroki film. Potem była przygoda z lustrzanką Practica - bardzo dobry sprzęt, ale trzeba było nie lada wprawy żeby nim szybko zrobić zdjęcie - jednak jak się udało to wszyscy padali na twarz :grin: Po drodze kilka kompaktów - niestety strata czasu. Potem wreszcie Canon EOS300, którego to mam do dzisiaj - bardzo go lubię, chociaż parę rzeczy mi już w nim brakuje. Przymierzam się do dSLR'a - kompaktowego digitala już mam.
Pozdrawiam

A-la-N
02-01-2008, 00:26
Cześć Koleżanki i Koledzy !
Ja też nowy ale bardzo mi sie tu podoba. Panuje atmosfera życzliwości.
Na forum jest mnóstwo ciekawych wypowiedzi, jednak żeby je odkryć trzeba zamienić się w archiwistę :) Warto tu zaglądać

Aleksander Prugar, fotoreporter, lat 23

Canon 30d - nie polecam

mamik
03-01-2008, 00:07
Witam !
Czytam od miesiąca, fotografuję od lat ale raczej sporadycznie.
Na forum od dzisiaj .
Canon 350d od pół roku.
Udanych zdjęć w nowym roku !

jaworzyna
05-01-2008, 20:01
Witam,
od jakiegoś czasu śledze forum teraz czas aby się przywitać.
jeszcze raz witam wszystkich serdecznie.

pozdrawiam

Michał Skrzątek
09-01-2008, 11:45
Witam, od dziś jestem zarejestrowanym podglądaczem, dotąd studiowałem zawartość bez logowania :)

Miałem od dawna zamiar kupić aparat cyfrowy do prywatnego użytku (kompakt na początek). W pracy używam czasem Canona EOS 30D i radziłem się jakiś czas temu osoby biegłej w temacie. Doradził mi że wybór aparatu cyfrowego to nie wybór marki tylko modelu canona ;) I tak też się stało. Padło na Canon PowerShot A560.

romano76
14-01-2008, 18:59
Dżem dobry wszystkim.
Zaczynałem od A710IS, obecnie 30d, głównie pstrykam amatorsko na rajdach.

Sztenke
15-01-2008, 19:00
To ja tak na szybko...:
Witam wszystkich.
Canon EOS5 + kilka gratów do niego.
Fotografuję głownie dla przyjemności.

lynn
15-01-2008, 19:04
Czesc, nazywam sie Paulina, mam 13 lat ale to nie jest istotne bo przyszlam na to forum tylko po to by dowiedziec sie (duzo, mam nadzieje) wiecej o fotografii niz wiem teraz, moze w przyszlosci mi sie to przyda. Od niedawna posiadam Canona SX100 IS chociaz i tak nim robie zdjecia tylko na AUTO bo na recznym w zyciu narazie by mi dobre nie wyszly. Wstyd.

Jachor
16-01-2008, 19:15
Witam, Też jestem tu nowy ale kiedyś trzeba zacząć. Forum obserwuje od dłuższego czasu i teraz się będę troszkę bardziej udzielał.
pozdrawiam,

Padre
18-01-2008, 01:09
witka!

Hazer
19-01-2008, 01:41
Cześć Wam!

Duuużo się tutaj dowiedziałem - teraz potwierdzam tę wiedzę w praktyce. Pozdrowienia!

JacekMR
25-01-2008, 22:58
Witam wszystkich po dlugiej przerwie z Canonem, mam nadzieje ze wrocilem na dluzej :)

Kowal_sky
26-01-2008, 21:51
Witam ! ;)
Brać "Canonierską" :)
Przebywając z Wami chciałbym się przysposobić do wejścia w system.
Najpóźniej do maja br., zamierzam kupić pierwszą lustrzankę cyfrową. Między innymi poważnie biorę pod uwagę (nowość) C 450D :). Nie jest to jednak przesądzone. Myślę, że nabyta tu wiedza i Wasze wskazówki pozwolą mi podjąć ostateczną decyzję. :)

PS. dotychczas "robię na kliszy" . Zenit 122, Pentax P30 T i trochę szkła - ale bez rewelacji :)

Skorpion
31-01-2008, 14:23
Witam Wszystkich

Wszak dobrym zwyczajem jest sie przywitac, wiec to czynie.
Glownie czytuje forum ale moze w koncu czas zaczac sie udzielac.

Pozdrawiam
Tomek

chmielik
31-01-2008, 16:02
Witam,
jako iż ostatnio fociłem Fuji ale powróciłem do łask Canona, wiec postanowiłem sie przywitać oficjalnie.

Wiec jeszcze raz witam wszystkich ;)

Pozdrawiam
Krzysiek

kirkris
31-01-2008, 19:02
Witajcie,
na tym forum jestem nowy (do tej pory tylko je czytałem) :D
Ale warto się przywitać :)
Canony mam niemal od samego od początku (już ze 20 latek) i dobrze mi z tym :D

elviscox
01-02-2008, 17:33
Witam wszystkich Cannonierów!

Jestem zarejestrowany na forum od kilku miesięcy i odwiedzam je regularnie:) Fotografuję od ponad roku, teraz kończę liceum, planuję się wybrać na studia Fotograficzne;) Oprócz fotografii zajmuję się jeszcze muzyką, grafiką komputerową i sztuką ogólnie.
Na forum zawsze znajduję odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i za to też je cenię;)

Pozdrawiam.

KarolinaCagowska
01-02-2008, 17:55
witam wszystkich :)

jestem początkującą Canonierką, fotografią interesuję się od roku, na początku byłam zadowolona ze spontanicznych strzałów, potem zaczęłam czytać i czytać na temat fotografii i wciągnęło mnie to... obecnie uczę się dalej, rozwijam swój mały warsztat. od nowego roku jestem szczęśliwą posiadczaką eosa 400D, przedtem szkoliłam się na 6-letniej cyfrówce, i nie powiem miło spędziłam z nią czas :D ale nadeszła chwila kiedy stwierdziłam że jestem gotowa na coś większego, wtedy pojawił się Canon sprezentowany na Gwiazdkę. cieszę się, że zawitałam na to forum :) jestem bardzo ciekawa i spragniona wiedzy na temat fotografii :)

pozdrawiam wszystkich! :D

p.s. cześć Elvis :D :D :D

elviscox
01-02-2008, 18:03
Witamy Cagusię:twisted:
Kolejną szczęśliwą posiadaczkę 400D8-)

ArtMoon
02-02-2008, 13:51
Witam serdecznie!
Od dlugiego juz czasu jestem stalym ale ukrytym czytalnikiem CB. Od niedawna jestem posiadaczem Canona 40d + 50mm f/1.8, wczesniej uzytkowalem na zmiane Zenita TTL i Lumixa FZ30. Nie ukrywam, ze decyzje o wyborze systemu podjalem po dlugiej lekturze tego forum. Fotografuje od wielu lat, lecz od kilku staram sie robic to bardziej swiadomie, naleze do Gnieznienskiej Akademii Fotografii Amatorskiej (GAFA) gdzie wspolnie z wieloma fotoamatorami staramy sie doskonalic swoje fotograficzne umiejetnosci. Moj skromny dorobek dostepny jest na www.artmoon.internetdsl.pl i www.studiogafa.nornet.pl
Wlasnie otworzylem finansowa beczke bez dna zwana "budowaniem szklarni" wiec nieraz pewno bede zadreczal tu ludzi roznymi dziwnymi pytaniami ;)
Pozdrówka!
Mariusz Jakubowski.

TaJP
03-02-2008, 11:43
Witam! Trafiłem na to forum dzięki sprzedawcy w sklepie :) fotografią interesuję się od około roku. Moje inne zainteresowania poza fotografią to terrarystyka, jazda konno w stylu western, rodeo (i w tych kategoriach robię głównie zdjęcia). Do tej pory robiłem zdjęcia Samsungiem Digimax S600 oraz Zenitem 11 z kompletem obiektywów. Jakiś czas temu kupiłem swoją pierwszą lustrzankę cyfrową, Canon EOS 350D + 18-55mm. Jak narazie nie narzekam. W miarę czasu i dostępnych pieniędzy będę dokupywał jakieś nowe szkła :)

Pozdrawiam TaJP

Gringo997
03-02-2008, 20:19
witam wszystkich,
Fotografią zacząłem się interesować tak jak moi przedmówcy jakiś rok temu. zaczynałem od sporej ilości książek, opisów ze stron, gazet fotograficznych. na początku próbowałem wszystko na moim baaaardzo starym kompakcie olympusa.W wakacje kupilem EOSa 500 wraz z kitowym obiektywem i to dzięki niemu sporo sie nauczyłem. We wrześniu po całowakacyjnym zapier... pracowaniu kupiłem sobie 400d wraz z kilkoma obiektywami (czyt. kit,35-80z analoga, sigma 70-300APo) pozniej doszedl jeszcze 50mm 1.8 <- kto z początkujących go nie mial:D no i male swiecidelko w postaci 550EX...
teraz pracuje jako fotoreporter dla jednego z portali a w wolnym czasie robię portrety (to mnie odstresowywuje:D)... Kilka tygodni do tyłu postanowiłem spróbować swoich sił w nadchodzącym sezonie ślubnym oraz komuniach.
pozdrawiam userów CB i życzę wszystkim udanych zdjęć!!!

malinowski
04-02-2008, 22:00
witam wszystkich
Mam na imię Łukasz (zacznijmy standardowo:D) mieszkam w Rumi. Fotografią interesuję się od dawna. Lustra (cyfrowego) póki co nie posiadam ale już wkrótce. Na 99% będzie to canon 400d. No cóż mogę więcej napisać...

życzę Wszystkim udanych kardów!!

aROo
05-02-2008, 13:34
Witam wszystkich.

Na imie mam Arek, mieszkam w okolicach Malborka. Fotografia interesuje sie od niedawna. Zostalem szczesliwym posiadaczem Canona eos 400d, poprzednio kompakcik z niskiej polki :). Inne zainteresowania to terrarystyka, sport, moto i cs 1,6 :). Z tego co widze to bardzo duzo nauki przedemna i sporo czytanai.

Pozdrawiam

dempsej
06-02-2008, 11:00
Witam i ja :]

Mieszkam w okolicach Warszawy i tez mam 12 lat ;-)
Mam Canona G5, ktorym foce juz dluzszy czas, a teraz choruje na lustro, 350d lub 400d ... dlatego tez pojawilem sie tutaj, lubie robic swiadome zakupy 8)

Tak wiec przekopuje sie narazie przez fora, nie zadaje poki co pytan, ale postanowilem sie zarejestrowac.

Czesc :]

ewa_olsztyn
06-02-2008, 14:01
Przywitałam się już, ale nie tam gdzie trzeba - więc teraz porządnie - Dzień Dobry Państwu!
Mam na imię Ewa, mieszkam w Olsztynie, jestem początkująca amatorką, fotografuję głównie przyrodę. Lat mam dokładnie 4 razy więcej niż mój miły poprzednik Dempsej.
Nie rozumiem 3/4 z tego, co piszecie na forum, ale mam nadzieję zrozumieć za parę lat :) Póki co - z góry proszę o wybaczenie zadawania takich pytań, o których piszecie w swoich anegdotach. Tez takie zadaję :) Przez parę pierwszych miesięcy robiłam zdjęcia lumixikiem i po kupieniu 400D poprosiłam doświadczonego kolegę, żeby mi przełozył 70-300 na "zumy bieżące" :))
Przełożył. Z kamienną twarzą i bez kalkulatora!
A już PO zakupie 400D dowiedziałam się z przerażeniem, że lustrzanki nie mają "telewizorka" i trzeba przez wizjer :))

Na szczęście wśród moich cech osobistych dominuje poczucie humoru i skłonność do wygłupów oraz desperacja w uczeniu się fotografii.
No to - cześć Mądrale!

CYNIG
06-02-2008, 14:11
Przywitałam się już, ale nie tam gdzie trzeba...

WITAMY, WITAMY :)

MarcG5
06-02-2008, 15:13
Witam,
aparacik Canon G5 posiadam od grudnia 2005, jak do tąd spisuje się świetnie. Pstrykam amatorsko ale mam ambicję trochę się podszkolić, może znajdę tu trochę ciekawych informacji dla siebe no i sam coś ciekawego czasami napiszę bo nie sztuka tylko brać ;)
Z Canona mam jeszcze drukarkę S520 ale to chyba nie to forum :lol:

Pozdrawiam

ewa_olsztyn
06-02-2008, 21:19
WITAMY, WITAMY :)
Cześć Cynigu!
Miło Cię tu spotkać :)
Pisałam dziś do Ciebie, ale list się odbił - zmieniłeś adres?
A w ogóle - żeby było na temat - mądre to forum jak-nie-wiem-co!

CYNIG
06-02-2008, 23:18
Cześć Cynigu!
Miło Cię tu spotkać :)
Pisałam dziś do Ciebie, ale list się odbił - zmieniłeś adres?
A w ogóle - żeby było na temat - mądre to forum jak-nie-wiem-co!

:) adres mam stale ten sam moze cos sie pokopalo na serwerze.

tomaha35
08-02-2008, 11:13
Witam wszystkich:)

Owiec
08-02-2008, 20:24
Przywitałam się już, ale nie tam gdzie trzeba - więc teraz porządnie - Dzień Dobry Państwu!
Mam na imię Ewa, mieszkam w Olsztynie, jestem początkująca amatorką, fotografuję głównie przyrodę. Lat mam dokładnie 4 razy więcej niż mój miły poprzednik Dempsej.
Nie rozumiem 3/4 z tego, co piszecie na forum, ale mam nadzieję zrozumieć za parę lat :) Póki co - z góry proszę o wybaczenie zadawania takich pytań, o których piszecie w swoich anegdotach. Tez takie zadaję :) Przez parę pierwszych miesięcy robiłam zdjęcia lumixikiem i po kupieniu 400D poprosiłam doświadczonego kolegę, żeby mi przełozył 70-300 na "zumy bieżące" :))
Przełożył. Z kamienną twarzą i bez kalkulatora!
A już PO zakupie 400D dowiedziałam się z przerażeniem, że lustrzanki nie mają "telewizorka" i trzeba przez wizjer :))

Na szczęście wśród moich cech osobistych dominuje poczucie humoru i skłonność do wygłupów oraz desperacja w uczeniu się fotografii.
No to - cześć Mądrale!

oooo...
A gdzie zdjęcia dokładnie robisz? W Olsztynie, okolicach? Jakich? :)

Witam poza tym, bo się nie przedstawiałem ;-)

Piotrek GRUBY
09-02-2008, 19:13
Witam szacowne forum!
Piotrek, 30 lat, Warszawa, mezaty/bezdzietny. Fotografuje od ok 3 lat, najpierw mala podstawowa cyfrowka Canona, od zeszlego roku Power Shot Pro 1, a od dzis dumny posiadacz 30D.
fotografuje dla siebie ale nie ukrywam, ze w przyszlosci fajnie byloby moc polaczyc mile z pozytecznym :-)

Pozdrawiam serdecznie,
Piotrek GRUBY

Zia
10-02-2008, 12:15
Od czasu posiadania 400D+kit czytuję, od dziś zarejestrowany, witam wszystkich ;).

ewa_olsztyn
11-02-2008, 16:26
oooo...
A gdzie zdjęcia dokładnie robisz? W Olsztynie, okolicach? Jakich? :)

Witam poza tym, bo się nie przedstawiałem ;-)

Witaj!
Forografuje w okolicach Olsztyna, u nas wystarczy wyjechać kilometr za miasto i już się ma piękne pejzaże. Najbardziej lubię się włóczyć po lasach...
Pozdrawiam
Ewa

lich
13-02-2008, 19:35
Witam wszystkich!
Fotografuję głównie Otwock i okolice
Po przesiadce z kompakcika Sony-ego myślę o fotografii poważniej ;]

Ttomekk
13-02-2008, 19:59
Witam Wszystkich Serdecznie
Mam na imie Tomek. W chwili obecnej posiadam troche bardziej rozbudowana malpke oraz checi do kupna czegos bardziej zaawansowanego. A co to finalnie bedzie to sie moze okaze w innym watku.

Jeszcze raz Witam i z gory dziekuje za pomoc i odpowiedzi. Sam jak bede mogl to tez pomoge

Tomek

Wiewiór333
14-02-2008, 19:44
Witam!

Mam na imię Michał. Posiadam Canona 400d :). Uczęszczam do 1 klasy gimnazjum. Fotografią interesuje się od roku a lustro mam od miesiąca.Tak więc jestem dopiero początkujący i przepraszam wszystkich za głupie pytania !!!

Pozdrawiam !

Reficul
14-02-2008, 22:22
Na imie mam Grzegorz i od trzech miesiecy jestem posiadaczem canona 30d,28-135 oraz 100-400.Mieszkam na stale w New York.Najbardziej interesuje sie fotografia ptakow.Do Central Parku nie daleko,a tam ich jest sporo.Mam nadzieje,ze z czasem bede sie mial czym pochwalic.Z gory dziekuje wszystkim za odpowiedzi na moje pytania.Pozdrawiam.

Tezet-gdynia
15-02-2008, 19:31
Witam wszystkich, na imie mam Tomek, jestem szczesliwym posiadaczem 300D + kit usm od paru dni. Do tej pory zdjecia robilem nikonami d70 i d80 znajomych, ale jestem szczesliwy z wyboru 300D. Pozdrawiam

r_ave_n
15-02-2008, 23:55
Witam

mam na imię Rafał, przygodę z fotografią rozpocząłem w podstawówce (rosyjski FED), później długo długo nic, aż w końcu 8 lat temu kupiłem Nikona F50. Później był EOS33 i w końcu 400D. Fotografia dla mnie to przede wszystkim hobby i płynąca z tego przyjemność.

Pozdrawiam

canon_girl
17-02-2008, 18:25
Witam wszystkich!
Jestem nowa na tym forum. Moja przygoda z fotografią zaczęła się w czasach liceum i studiów na jeszcze analogowej lustrzance. Po latach (niestety za chwilę liczonych już dziesiątkach) wracam do uczenia sie wszystkiego na nowo na nowym nabytku 40d (co za urocza bestia :))
Jednym słowem fotografia to stare, lekko zakurzone ostatnio hobby.
Myślę, że zostane z Wami na dłużej i mam nadzieję, że nikt mnie nie pogoni za, początkowo głupie pytania.

dzik
18-02-2008, 01:35
Witam!

Z canonem zwiazany od lat, kiedys latalem z eosem 500n teraz czas na lustrzana cyfre. Mam 400D z kitem, 50 1.8, 100 macro, 70-200/4L IS.

Pyzik
21-02-2008, 20:42
Witam!
Mam na imię Piotr. Wciąż fotografuję na slajdach i to do tego Minoltą. :mrgreen:
Jako, że czas idzie do przodu, to bardzo, bardzo powoli zaczynam się rozglądać za czymś cyfrowym (czy będzie to jakiś Canon - czas pokaże). Postanowiłem się więc zarejestrować także tutaj, coby troszku poszperać co w cyfrowym świecie Canona piszczy... :-)

BTW: Więcej o mniei o moich zdjęciach na:
http://www.dreamygallery.com

dylo
25-02-2008, 12:51
witam wszystkich forumowiczów

Moniś
28-02-2008, 13:42

Lamereiro
01-03-2008, 21:44
Witam,
40D

gotrek
02-03-2008, 14:55
Witam wszystkich, jestem Piotrek i na tą chwilę posiadam Minoltę Z3. W niedługim czasie mam zamiar kupić 400D więc zostanę Canonowcem :)

Gabriela
02-03-2008, 18:39
Witam!
Mam na imię Gabriela i mam zamiar trochę poczytać jak robić dobre zdjęcia.W tej chwili mam do dyspozycji Olympusa C5060 i Canana 400D.Myślę ze kilka moich zdjęć wartych jest pokazania na tym forum.Pozdrawiam

tgrzyska
02-03-2008, 18:49
Witam Wszystkich,
Od dosyć dawna robię zdjęcia, od niedawna staram się fotografować8)
Przygodę z fotografią zacząłem w wieku lat 7 - wtedy dostałem średni format, taki ruski dwuobiektywowy.
Teraz mam 30D - zresztą od niedawna. Stajnia powoli będzie się upółprofesjonalniać, ale z czasem.

shau
02-03-2008, 19:48
Witam również! :)
już niedługo będę w posiadaniu 40D!
can't wait xD

Goleo
02-03-2008, 21:24
Witam Wszystkich,
na razie w posiadaniu Canon S2 IS, ale za niedługo 400D + 2 obiektywy Canona;)

pozdrawiam

m_f
05-03-2008, 11:41
Witam Wszystkich

Wypada się przywitać i parę słów o mnie:
Czytam forum od kilku miesięcy - od kiedy stałem sie szczęśliwym posiadaczem 400d i Tamrona 17-50/2.8, Wcześniej też zadowolony użytkownik canona s50.

Pozdrawiam

noel
07-03-2008, 12:36
Witam wszystkich Canonierów

narazie 40D+17-85+50/1,8......w planach 70-200 f/4 L ,580EX ,a potem się zobaczy :)

pozdrawiam

Noel

mc_iek
07-03-2008, 15:57
To i ja sie przywitam.
Przygodę z fotografią zacząłem od aparatu Smiena 2, w czasach gdy był to całkiem nowoczesny sprzęt. Potem był ZENIT B, ZENIT E, a ostatnie 20 lat PRACTICA MTL3. Od niedawna jestem posiadaczem EOS-a 350D. Na razie po cichu czytam sobie forum i próbuję oswoić się z fotografią cyfrową. Pozdrawiam.

FREEQ
10-03-2008, 04:16
Witam canonierów.

Zaczolem ok rok temu, na fuji s6500, teraz przesiadlem sie na Canona 20D i z tad moja becnosc tutaj:) troche sobie poczytam, jak bede umial to pomoge a i pracami sie podziele:)

moja skromna galeria www.stanczyk-art.com dla rozpoznania:)

pozdrawiam, Krzysiek

radek_0001
17-03-2008, 16:35
Dzień dobry. Mam dwa lustra, obydwa w samochodzie ;). Pozdrawiam.

Anashar
19-03-2008, 00:45
Witajcie! :-)

Moja przygoda z fotografią zaczęła się w zasadzie już w dzieciństwie. Na początku pstrykałem tzw. "głupimi jasiami" których jakość była tragiczna, pomijam fakt, że nie dało tam się niczego ustawić. Ot zabawka, by uwiecznić jakieś chwile. Później, gdy trochę podrosłem dostałem od ojca starego, poczciwego Zenita. Długo robiłem nim zdjęcia, ale w końcu zapragnąłem czegoś innego. No i pieniądze na kliszę i wywołanie wtedy też były duże. Dlatego zdecydowałem się na aparat cyfrowy. W końcu, ponad rok temu dostałem aparat. Cenowo byłem ograniczony, ale też nie satysfakcjonowałoby mnie kupienie zwykłej cyfrówki. Dlatego wybrałem coś, na czym będe mógł popróbować. Był to Canon PowerShot S2 IS. Po roku jego używania stwierdziłem, że to dalej mało. Zdjęcia i tak robiłem w miarę dobre, ale jednak cyfrówka a lustro to przepaść. Dlatego pokusiłem się o zakup lustrzanki Canon EOS 400D z obiektywem 18-55mm. Niedługo po tym, zakupiłem drugi obiektyw, specjalnie do fotografowania przyrody - Sigma 70-300mm. No i narazie się zagłębiam w tajniki fotografii ;)

krisv740
20-03-2008, 00:32
witam "starych kanonierów " tego forum, jako nowo przybyły .
canon jest praktycznie nową marką dla mnie, więc czasami pozwolę sobie zadać pytanie o to i owo.
pozdrawiam

Aloes
26-03-2008, 20:17
OK, no to teraz ja.

Fotografuję od niedawna, miałam kompakcik (Pentax Optio SV, zaskakująco udany drobiazg), ale postanowiłam zająć się fotografią bardziej na serio i zainwestować w lustrzankę. Zdecydowałam się na Canona (dostępność obiektywów, cena/jakość) i spośród Canonów wybrałam 40D - nie obejdzie się bez kredytu, ale sprzęt jest recenzowany tak entuzjastycznie, że chyba warto; potem kolejny skok i dokupię jakieś lepsze szkła niż te planowane na najbliższy czas (w sygnaturce).

Nie sądzę, abym miała jakieś wybitne zdolności fotograficzne i nie zależy mi specjalnie na robieniu zdjęć wybitnych, chociaż nie przeczę, że chcę się nauczyć fotografować dobrze; chcę fotografować moje ukochane miejsca, przyrodę, krajobrazy.

Poza fotografią? Językoznawstwo i milion innych hobby.

Mieszkam w Warszawie, jestem nauczycielką, ale mam nadzieję, że to się wkrótce zmieni.

Dzień dobry! :)

oszczepnik
27-03-2008, 11:49
Cześć , czas sie przywitać przeglądam już od jakiegoś czasu, mam nadzieję, że starczy mi odwagi na zadanie jakiegoś sensownego pytania:D

PawelGeo
28-03-2008, 23:15
Ja też chciałbym się przywitać, więc witam :-)
Jestem studentem, a fotografią zajmuję się amatorsko. Zapisałem się do forum, aby się czegoś nauczyć.

fotoluk
30-03-2008, 10:17
Witam wszystkich ciepło, od pewnego czasu czytam to forum, a teraz postanowiłem się przywitać.
Pozdrawiam

Koroviov
30-03-2008, 11:10
Witam serdecznie na forum Canona. Ja gościnnie- myślę, że czasem będę tutaj zaglądał. Podpis wskazuje, że nie jestem posiadaczem Canona, ale to chyba mnie nie dyskwalifikuje :) Można mnie znaleźć na forum Pentaxa jako Gringo, ale tutaj ten nick jest zajęty.

loco75@tlen.pl
01-04-2008, 09:27
Witam wszystkich

eosss
04-04-2008, 01:32
Witam.
Lubię fotografować Canonem i chcę to robić z lepszym efektem.
Dlatego cieszę się, że tu jestem. Pozdrawiam serdecznie.

marta69
05-04-2008, 16:52
Wszyscy się witają to ja też ;)
Moja przygoda z fotografią zaczęła się jakieś 3 - 4 lata temu za sprawą kompakcika A400. Wciągnęło mnie na tyle, że postanowiłam z pospolitego pstrykacza `wszystkiego co się rusza` - stać się świadomym użytkownikiem aparatu i robić coraz lepsze zdjęcia. Póki co poznaję się z moim nowym nabytkiem - EOSem 350d ;) i mam nadzieję że uda mi się go ogarnąć na tyle, żeby coś z tej współpracy ciekawego wyszło.
Oprócz fotografii w wolnych chwilach - siatkówka, strzelnica, teatr, studia, ręcznie robiona biżuteria ;) I największa milość życia - motocykle :)

Pozdrawiam.

mrkeslawowski
06-04-2008, 12:53
siema :) odrazu wystartuję z pytaniem czy stare analogowe szkła np FD (http://www.allegro.pl/item342119969_canon_lens_fd_50_135mm_1_3_5_dla_wym agajacych_.html) bedą pasowały do mojego 350d ? :) pozdrawiam
daje adres fotologa ;) - http://www.kes.fotolog.pl

100dool
08-04-2008, 00:07
Witam wszystkich (:,
wypada się ładnie przedstawić więc się przedstawiam (:
na imię mam Krzysiek, fotografią interesuje się już dłuższy czas, zaczynałem od zenita (12xp i TTL), cyfrówka pierwsza to sony H2, a teraz jestem posiadaczem 350d.
moje plfoto: http://plfoto.com/146674/autor.html (wszystkie foty z H2 narazie)

Flanel
08-04-2008, 00:15
Właściwie to może trochę dziwnie, ale chciałem się przywitać:razz:

Choć na forum zarejestrowany jestem już parę lat, aktywnie uczestniczę w zasadzie od kilkunastu tygodni..

Nie bez kozery powiem, że częściowo za to odpowiedzialna jest wymiana systemowa, i sprzedaż arsenału na forum 8)

Mój faktyczny pseudonim ( nazwijmy go artystyczny ) to Bicki ( i tak mnie można wygooglać). Niestety, administracja nie chciała się zgodzić na przemianowanie.. A stary nick z okresu rejestracji, już dawno stracił na aktualności..

Pstrykanie zacząłem 5 lat temu canonem A30. Miało to być kotletowe pstrykanie imprezowe, ale poprzez fascynację makro i dokonaniami FotmaNa (plftoto Fotoman765), zaczęła się faktyczna przygoda z fotografią.

B. szybko zrozumiałem że to jest największy bakcyl mojego życia, i że kompakt to jednak nie to. Canonowi pozostałem wierny. 350D, 30D, a już jutro jak bozia da 5D.

I tak to sobie leci. I mam nadzieje szybko mi nie przejdzie.

Pozdrawiam forumowiczów, Trójmiejskich zwłaszcza

ps. Specjalne pozdrowienia za opiekunów moich byłych maleństw ;)

Pramo
08-04-2008, 02:36
Witam wszystkich na forum canon-board.

ArtMoon
08-04-2008, 09:00
Witam!
Pomyslalem sobie, ze tez warto wyjsc z cienia jako ze badaczem pisma :) w Canon-Board jestem juz od dluzszego czasu i nie ukrywam ze to wlasnie lektura tego forum sklonila mnie do wybrania tego a nie innego systemu.
Mam na imie Mariusz, obecnie mieszkam w Gnieznie. Fotografia a raczej poczatkowo takim pstrykaniem zajalem sie w wieku 16 lat i tak to trwa juz ze 20 :) Aparaty byly rozne, w wiekszosci z ZSRR, Smienka, Zorka pozniej Start, jakis Canon i Practica, potem Zenit TTL, taplanie sie w chemii przy powiekszalniku :) piekne czasy! Pierwsza cyfra Lumix Fz30 a obecnie Canon 40d. Od 2 lat aktywnie uczestnicze w zajeciach Gnieznienskiej Akademii Fotografii Amatorskiej (GAFA) gdzie dzielimy sie swoimi doswiadczeniami i doskonalimy warsztat w zakresie fotografii plenerowej i studyjnej. Nie ukrywam ze z moja wieloletnia pasja wiaze plany zawodowe w niedalekim czasie, ale jak bedzie to czas pokaze :)
Pozdrawiam serdecznie i zycze zawsze dobrego swiatla w obiektywach.
ArtMoon.

szybki-pl
10-04-2008, 20:36
Witam wszystkich pożeraczy światła:-)

baksiq
11-04-2008, 10:24
Witam wszystkich.

Chciałem się przywitać jako nowy forumowicz :) Forum przeglądam już przeglądam od jakiegoś czasu ale przyszła pora na aktywowanie się. 8-)

Pozdrawiam wszystkich!

Michał

Arloden
15-04-2008, 10:11
Witam wszystkich,
już jakiś czas przeglądam to forum i postanowaiłem sie zarejestrować. niedawno kupiłem sobie canona eos 300v z kitowy obiektywem, ale dokupiłem sobie obiektyw 50 /1.8. i mam już za sobą pare klisz...

to wciąga...

Pozdrawiam

slawpl
21-04-2008, 13:49
Czesc :)

W koncu, po 4 miesiacach uzywania Canona sie zarejestrowalem ;p
Na imie mam Slawek. Wczesniej, przez ponad 2 lata zdjecia robilem KM D7D :) jednak z pewnych wzgledow musialem zmienic sprzet i jakos tak trafilo na C40d.

pozdrawiam

cracku
21-04-2008, 21:24
Witam wszystkich!

Od niedawna posiadacz dziadziusia 300D, narazie bez obiektywu:P

O sobie w fotografie bawie sie gdzieś od roku. http:cracku.digart.pl <--skromna geleryjka:)

Prywatnie tegoroczny maturzysta, stanu wolnego:P

Lokacja_ Piotrków:)

krezus32
22-04-2008, 17:40
Serdecznie Wszystkich witam, jestem tu nowy dlatego pomyślałem że , zacznę od przywitania się z Wami.Cześć!!!!!!!

Marek69
22-04-2008, 21:16
Witam Wszystkich
Trochę o sobie przedewszystkim to jestem Marek na wszytkich jakichkolwiek forach mam niki Marek69 lub Marek19691. Zdjęcia robię długo nie profesjonalnie i dalekie od tych które tu oglądam, ale zaczynam dążyc do tego by były jak najlepsze. Zacząłem jakieś 25 lat temu od Zenita E i od tamtej pory były tylko lustrzanki, pierwsze zdjecia do czarno białe ciemnia w ubikacji i wywoływanie to było cudo widzie jak na papierze ukazują się postacie. Potem były zenity 11 i 12XP, następnym przeskokiem i tak zostałem canonierem nawet o tym nie wiedząc analogowwa 300 moje marzenie z kiepskimi obiektywami tamrona z których czasem udało wykrzesi jakąś niezłą fotkę. Dwa lata temu szwagier zakupił 350D który był częściej u mnie niż u niego niestety z kitem i moimi tamronami co też dawało mierne efekty. Obecnie stałem si ę od niedawna posiadaczem 40D z dwoma obiekywami Canon17-55 f 2.8 USM IS i Canonem 100 mm macro gdyż drugim moim hobby to robale które choduje w domu. Dokupiłem lampę canona 580 ExII i jak żona wszystko kiedyś zliczy to będę miał rozwód. Teraz jeszcze jedno ciche marzenie 70 -200 mm f 2,8 USM IS dopnę i tego, ale narazie czytam i dochodzę do wniosku że tyle lat pstrykałem zdjęcia może kiedyś zacznę naprawdę focic.

manselking
22-04-2008, 22:19
Witam wszystkich serdecznie.
Jestem szczęśliwym użytkownikiem Canona od początku mojej przygody z fotografią. Głównie zajmuje się fotografią ślubną. Na inne zdjęcia nie starcza mi już czasu. Poza tym prowadzę laboratorium foto. Nie napiszę tu jakie, żeby nikt mi nie zarzucił się tu reklamuję. Mam nadzieję, że moje posty będą pomocne wielu użytkownikom tego forum. Nie tylko początkującym .......

Pozdrawiam

Slomkowski
23-04-2008, 00:12
To i ja wszystkim powiem czesc!
Forum poczatkowo tylko lapane przez wyszukiwarke, ostatnio juz w ulubionych.
O sobie pisać za bardzo nie bede, takze bedzie krotko:)
Tomek jestem. Mieszkam w Szczecinie. http://slomkowski.info tutaj moje wypociny.

barced
23-04-2008, 16:49
jako nowy powitam wszystkich tu zgromadzonych :D mam nadzieje ze moja obecnosć tutaj zagości jak najdużej zarazem czegos sie naucze i jak bede mógł coś doradze...

Baruto
23-04-2008, 17:24
Witam i pozdrawiam :lol:

weratoja
25-04-2008, 12:07
Witam witam, po raz kolejny...:mrgreen: ale dawno mnie tu nie było... jakiś rok! jeśli nie więcej...:rolleyes:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Witam witam, po raz kolejny...:mrgreen: ale dawno mnie tu nie było... jakiś rok! jeśli nie więcej...:rolleyes: trochę jestem... ee.. młodsza :wink: ale cóż, myślę, że nikomu to nie będzie przeskadzać:-D Pozdrawiam:)

Arashi
25-04-2008, 12:35
Witam wszystkich bardzo serdecznie coś już tam skrobnęłam na forum ale wypadało by przywitać :) Mam na imię Justyna, poprzednio posiadałam aparat A610 od niedawna mam aparat S5 IS z czego ciesze sie jak dziecko :D
Najczęściej robie fotki mojej córce i moim psom - bo maja najwięcej cierpliwości :D Nie robie zdjęć makro, nie robie zdjęć ptaszkom, anni innym pajączkom bo nie mam do tego cierpliwości i po prostu nie umiem ;)
No to by było na tyle ;)
Pozdrawiam.

teruus
25-04-2008, 15:37
To i ja się przywitam ;) czytam Was od jakiegoś czasu, a od wczoraj mam 1 puszkę w tym systemie :)

Łukasz_M
30-04-2008, 09:54
Nie wypada sie nie przywitać, więc WITAM wszystkich użytkownikow, moderatorow i administratorow tego forum.
Pomimo, ze "poczytuje" sobie Was już od jakiegoś czasu, to dopiero od 2 dni jestem szczesliwym posiadaczem 30D. Przesiadka z A100 na 30D, to mz tak jakby sie przesiąść z malucha do jakiegoś japońca niezbyt starego :)
Szczegolnie duza roznica w szumach, prędkości i celności AF, pomimo tego ze narazie dysponuje jedynie 50/1.8.
Picture Styles "tyż" fajne są, choć w RAW-ach nie mają chyba az tak duzego znaczenia.
Ogolnie jestem mega zadowolony i mam nadzieję, ze czegoś sie tutaj nowego nauczę.

tomaszust
01-05-2008, 17:05
Witam serdecznie wszystkich zarejestrowanych na CB.
Jestem typowym początkującym. Wczoraj kupiłem Canona EOS 400D i dopiero studiuję instrukcję. Wcześniej bawiłem się troche zwykłym kompaktem HP R607. Liczę na to, że chociaż ja sporo się od Was nauczę, bo ode mnie raczej niewiele można się dowiedzieć w temacie fotografii... :mrgreen:

Pozdrawiam

STYX
05-05-2008, 19:36
Witajcie . Czytam Was od czasu do czasu. Dziś sie zarejestrowałem :-)
zobaczymy co dalej z tego wyniknie:-)

tomcy
15-05-2008, 12:02
No to i ja sie przywitam
czytałem forum od jakiegoś czasu ale w końcu sie zarejestrowałem, czasem lepiej się samemu zapytać :D

X-TensionTrigger
18-05-2008, 12:28
Witam ;)

fotoasesino
18-05-2008, 13:00
witam serdecznie.
odwiedzam CB już dość długo.znalazłem tu wiele odpowiedzi które rodzą nowe pytania:) fajnie ze jesteście. POZDRAWIAM

Marmas
20-05-2008, 14:08
Witam! Wasze forum przeglądam już od pewnego czasu. W końcu postanowiłem, że do Was dołączę. Od miesiąca jestem posiadaczem Canona 400D, jednak fotografią interesuję się już trochę dłużej.

Zapraszam do zapoznania się z moimi pracami http://marmas.wordpress.com/

Pozdrawiam!

marcin_s18
20-05-2008, 14:23
Witam wszystkich :grin:

Stało się -> był kompakt, jest lustro 8-)

Na razie zestaw na dobry początek, czyli mega plastik fantastik -> 400d + kit + 50 1.8 :roll:

pozdrawiam wszystkich i życzę dobrych fotografii

GJG
20-05-2008, 19:33
No to teraz ja.

Robię zdjęcia "od zawsze", ale ostatnio coraz bardziej mnie to wciąga.
Zaczynałem od FED-a (pewnie mało kto pamięta, że to inicjały naszego niesławnego rodaka ;-) ), potem była Praktica, KIEV 6C (czy może 6S?), parę lat temu nazbierałem na pierwszego autofokusa (EOS Elan 7, po europejsku to zdaje się 33), a niedawno spadający dolar pozwolił mi na zakup EOSa 5D.

Obiektywy mam nienadzwyczajne (Tokina 24-70 f/2.8 i Canon EF USM 100 f/2). Dopiero teraz doszedłem do wniosku, że trzeba było raczej zainwestować w lepsze obiektywy i słabsze body niż na odwrót. No cóż, może będę mądrzejszy po szkodzie...

Na razie zabieram się za czytanie -- jest tu taka masa informacji, że starczy mi na długie tygodnie.

sky999
02-06-2008, 00:13
Witam wszystkich! Zarejestrowałem się już dawno, ale do tej pory raczej więcej czytałem na forum niż się udzielałem. Posiadam Canona S2 IS i kilka rzeczy do niego, niedługo planuję przejść na lustro. :)

basala
04-06-2008, 18:34
Dobry. Po wielu, wielu latach wszedłem drugi raz do tej samej rzeki. Nie żałuję. Serio:grin: Choć muszę szczerze przyznać, że na nowo zamiłowanie do fotografii rozpalił nie Canon, a Panasonic Lumix DMC-FZ50. Wykonał kawał dobrej roboty... No, ale teraz tulę do siebie 40D:mrgreen: A tak swoją drogą: czy to normalne, że się rozmawia ze swoją lustrzanką, szepce do niej czułe słówka itd.? I czy w związku z tym body może być zazdrosne o uczucie jakim darzę szkło (i na odwrót)?:grin:

shozo
05-06-2008, 15:28
Witam i pozdrawiam całą fotograficzną brać :)
Jestem biernym obserwatorem forum od jakiegoś czasu. Dostarczyło mi ono wielu cennych informacji a temat systemu canona i fotografii cyfrowej w ogóle...Nabylem ostatnio 400d i kilka szkieł na początek (sigma 10-20, c 28-105 f3,5-4,5 II, c 50 f 1,8). Na tyle na razie pozwolił mi mój dość skromny budżet. Fotografią cyfrową zainteresowałem się juz dobrych kilka lat temu (używałem kompaktowego canona A60), aby po dłuzszej przerwie wrócić do wspaniałego hobby :) (tym razem z lustrzanką).
Żywię nadzieję, że dzięki forum pogłębię swoją skromną fotograficzną wiedzę, a także, że moje posty staną się przydatne dla licznego grona koleżanek i kolegów.

piezak
09-06-2008, 21:21
Witam wszystkich.
Foce 400 d kit + kilka M 42

grancik
10-06-2008, 19:29
Jako początkujący witam wszystkich na CB :)

Borg
14-06-2008, 10:33
Witam wszystkich Forumowiczów CB.

Robin76
14-06-2008, 12:07
Witam Wszystkich serdecznie :)
Już od jakiegoś czasu tutaj zaglądałem jednak dopiero teraz dojrzałem do rejestracji ;)
Fotografią amatorsko się zajmuję od paru lat. Bardziej sa to nieudane próby niż jakieś osiągnięcia. Ale staram się uczyć na swoich błędach. Zaczynałem od prostego Canona a200. Teraz posiadam Canona A80 i Canona G5 z różnymi dodatkami typu filtry czy lampa pierścieniowa. Tak tak wiem ,że to nie lustro ,ale z tym co mam też niekiedy udaje mi się uzyskać dość zadowalający efekt ;)

Tutaj moje niektóre zdjęcia. Lepsze lub gorsze.
Moje plfoto (http://plfoto.com/44598/autor.html)
Moja dość stara,nieaktualizowana stronka (http://www.robin76.yoyo.pl)

Fatman_1
14-06-2008, 14:19
Witam i pozdrawiam.
Czytam Was od jakiegoś czasu ale zacząłem "canonować" dopiero w ostatni piątek kupując 450D. Na razie uczę sie aparatu :D

Piotr Eckhardt
17-06-2008, 12:51
No to teraz ja.
Piotrek jestem, mam 18 lat i usiłuję robić zdjęcia ;)
Sprzęt:
Najpierw HP Photosmart 735, teraz Canon EOS 400D + kit + 50mm f/1.8 + statyw.

Darczan
17-06-2008, 21:31
Witam wszystkich, kanonierem stałem się w ostatnią niedzielę ;) Kupiłem Canona A720IS. Na razie mi wystarczy ;)

Twonk
17-06-2008, 21:43
Witam, jestem Wojtek. Na razie sobie czytam forum - opcja szukaj naszym przyjacielem jest :)

Skibas
18-06-2008, 13:20
Witam pięknie wszystkich forumowiczów po długich zmaganiach finansowo- umysłowych w koncu zdecydowałem sie na moje 1- sze lustro.
Właśnie siedzę i rozpakowuje pudełko z 40D+ 17 85 kit. Chyba znacie to uczucie łał.
Dobra to tyle ,chciałem sie przywitać pozdrawiam wszystkich.

Fiba
20-06-2008, 15:28
Również pragne się przywitać, nie dawno zakupiłem pierwsze lustro oczywiście Canona no i w dopiero w fotografie bawić się zaczynam.
Na forum na pewno zdobęde cenne informacje i porady, które pozwolą robić mi coraz to lepsze fotki, oraz pomogą przy wyborze osprzętu.

Pozdrawiam!
Fiba

plywak
20-06-2008, 20:24
Witam wszystkich serdecznie.
Kupując lustro, po długiej fotograficznej wędrówce wróciłem do Canona :)
Mam nadzieję, że uda mi się tu odnaleźć.
Pozdrawiam

Hubeeert
25-06-2008, 00:27
Witam wszystkich.
Minęły lata odkąd miałem w rękach mojego EM Olympic. Minęły lata gdy wydawało mi się, że KM G600 to jest to bo mieści się w kieszeni i ma metalową obudowę ;-).
Po długim zastanawianiu się (wybór był tylko między dwoma Canonami) padło na 40D. Będę miał sporo pytań - między innymi o tak nielubianego EF 28-300 L no ale nie tu.

Pozdrawiam serdecznie.

aniwoj
25-06-2008, 10:24
Witam :)
Wprawdzie to mój pierwszy post, ale CB czytam od kilku lat :)
Postanowiłam się zarejestrować, bo... widzę, że jest tu całkiem sporo osób z mojej okolicy ;D.

Fotografią zajmuję się od 2001 roku, głównie zarobkowo. Fotografuję imprezy okolicznościowe, od niedawna pomaga mi w tym kolega.

Mam nadzieję, że od teraz, kiedy mogę się na Forum 'odezwać', jeszcze więcej się od Was nauczę :).

Pozdrawiam wszystkich,
Ania.

Meggy
27-06-2008, 09:44
To i ja witam, mimo stałego "podglądactwa" ;)

Od 2 lat w posiadaniu Canon 20D, Tamron 28-75 oraz popularna canonowska 50-tka.W planach(bliskich) 24-105L oraz 70-200.Od wczoraj (dzięki jednemu forumowiczowi) właścicielka EOS-a 5D.

sluzalekmichal
27-06-2008, 09:45
Witam Wszystkich.

pszczola23
27-06-2008, 15:44
Witam również i z góy dziękuje za tysiące porad, czytam czytam i skończyć nie moge ;-) pozdrawiam

zworka
27-06-2008, 18:27
serdecznie sie z wszystkimi witam.
Nazywam sie Zofia i czytam to forum sporadycznie od okolo 10 miesiecy. postanowilam sie zarejestrowac i przywitac. milo mi

maciejaszek
01-07-2008, 10:43
Witamj, witam
Mam na imię Maciek. Już od dłuższego czasu zaglądam na to forum, jednak z technicznych powodów niebytu fotum CF, rejestruje się tutaj:) Fotografuje obecnie Eosem 30d, a moje zdjęcia mozna oglądać na www.okiem-cyklopa.lua.pl

Pozdrawiam!!

robgr85
01-07-2008, 11:07
Witamj, witam
Mam na imię Maciek. Już od dłuższego czasu zaglądam na to forum, jednak z technicznych powodów niebytu fotum CF, rejestruje się tutaj:) Fotografuje obecnie Eosem 30d, a moje zdjęcia mozna oglądać na www.okiem-cyklopa.lua.pl

Pozdrawiam!!

po rejestracjach aut z Twojej galerii wnioskuję że kolejna osoba z pomorskiego na CB :)