Zobacz pełną wersję : Klub fotograficzny
dariuszpicasso
26-10-2009, 00:13
Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia z klubami fotograficznymi? Planuje założyć klub fotograficzny w mojej mieścinie . Mozę ktoś z was ma jakieś pomysły jak sprawnie prowadzić klub i jak zachęcić amatorów fotografii i nie tylko amatorów do członkostwa .
Ernest_DLRS
28-10-2009, 16:42
Przyłącz się do powstającego Canon-Foto-Klubu, podpatrz jak to działa, wtedy będziesz miał grunt pod rozpoczęcie ew. swojego miejscowego klubu, lub też postarasz się zaprosić kolejnych ludków co C-F-K ;)
Taki klub to zawsze fajna inicjatywa! Myślę, że na pewno znajdziesz dużo chętnych osób do klubu. Spróbuj może zrobić to w porozumieniu z jakimś domem kultury? Oni chętnie wspierają takie inicjatywy
dariuszpicasso
28-10-2009, 22:02
Co do wsparcia z miasta nie ma problemow znam burmistrza i wiceprezesa z domu kultury wiec jezeli chodzi o miejsca spotkan nie bedzie problemy czy tez wystawe. Rozmowy trwaja z lokalnym fotografem zeby prowadzil od czasu do czasu jakies zajecia bardzo wspanialy i zyczliwy czlowiek kiedys udzielil mi kilku lekcji calkowicie za free i robil to z taka pasja ;)
Szczęściarz jak ja wszedłem z nowo zakupionym światłomierzem do pobliskiego zakładu foto nie otrzymałem żadnej pomocy, dopiero w galerii na pietrynie pod 102 (żadna reklama, choć polecam zdjęcia do obejrzenia) otrzymałem "pomocną dłoń".