Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Forum Fotografów Ślubnych

MM-architekci
21-10-2009, 22:17
Tak z ciekawosci , jak dlugo czeka sie na jakakolwiek odpowiedz po zalozeniu konta , ktos z uzytkownikow forum CB jest moze rownierz uzytkowniem FFS ? ;]

h4ry
21-10-2009, 23:06
Czytałeś regulamin? Podałeś maila w domenie swojej strony?
Dodatkowo jest napisane: "Z powodu chwilowej nieobecności Administratora wszystkie kwestie techniczne związane z kontami, płatnościami, itd. zostaną uregulowane po 13.10.br" może mu się ta nieobecność przedłużyła ;]

wojkij
21-10-2009, 23:09
A tak przewrotnie zapytam - warto?

arturs
21-10-2009, 23:55
długo, długo.. chyba Zbyszek Kruk jakoś na razie ma w nosie nowych użytkowników, chociaż już wrócił że dzisiaj nawet u nas na forum coś tam napisał (http://www.canon-board.info/showpost.php?p=718225&postcount=137).. ja się zarejestrowałem w lipcu i cały czas zero odpowiedzi a przy wcześniejszym podejściu w miesiąc mnie skasowali ;) )- z tego co widziałem w liście użytkowników to konta nie są weryfikowane od połowy czerwca..

a czy warto - wg mnie tak..

myst
22-10-2009, 00:00
ja czekałem miesiąc, kolega jakieś pół roku temu 3. IMHO warto, choć nie wszystkim się z pewnością przydadzą zawarte tam treści...

zkruk
23-10-2009, 15:18
Zbyszek Kruk nie ma w nosie - tylko do końca października nie są rozpatrywane zgłoszenia.
Jest ich zbyt dużo... a sezon w szczycie...
A zgłoszenia rozpatruje grupa osób - nie ja sam... coby nie było, że kreuje się na niewiadomo kogo..

Co do tego czy warto - jeśli grupa uznaje, że dana osoba jest dobrym fotografem i potrafi wnieść coś na forum - to taka osoba dostaje 10 dni na zorientowanie się co i jak wygląda i co w trawie piszczy. Potem sama decyduje czy warto.

Znam osoby które mówią WOW, znam osoby które mówią - nie warto - każdy musi sam ocenić...

MM-architekci
23-10-2009, 16:37
A nie po sezonie juz ;] , tak czy owak , jak myslalem czekac trzeba ale dobrze wiedziec

himi
23-10-2009, 16:44
Ja nie zasłużyłem, by być w tym zacnym gronie. Gnioty walę chyba...Już nie pamiętam kiedy posłałem pytanie w tej sprawie:(Pociesza mnie jednak to, że nie ja jeden. Jak MM też nie dostąpił tych łask to jakoś mi raźniej. Bo cenię go za zdjęcia. Arturs- ty też? Załóżmy kącik ignorowanych FFŚ:)

Sergiusz
23-10-2009, 16:51
E tam pewnie jesteś za dobry i blady strach padł na grupę weryfikatorów. Z takim nabytym doświadczeniem to teraz bym walił do ZPAF. :)

himi
23-10-2009, 16:54
Miło poczytać złośliwości, zwłaszcza od Ciebie....:evil:Pewnie rzeczywiście w opinii gremium jurorskiego moje gnioty nie zasłużyły na dopuszczenie mnie do społeczności forum. Nie powiem, że mnie to ucieszyło. Nie ukrywam, że zależało mi na uczestnictwie, ale cóż. Głową muru nie przebiję. Wciąż jednak nie wiem, czy mam spadać, czy ktoś jeszcze nie obejrzał folio:)

Sergiusz
23-10-2009, 17:02
Z całym szacunkiem ale to nie złośliwości pod Twoim adresem. Wręcz przeciwnie. Ważne jest kto weryfikuje Twoje prace jeśli chodzi o nazwiska. Jeśli to się dzieje anonimowo to się nie przejmuj. W ZPAF z tego co wiem to rozmawiasz z komisją i bronisz swoich zdjęć. Przynajmniej wiesz na czym stoisz.

himi
23-10-2009, 17:03
W takim razie przepraszam za mylny odczyt intencji. FFŚ - byłoby miło, gdybyście dali znać kandydatom - czy im dziękujecie, czy leżą na dnie szuflad.

zkruk
23-10-2009, 17:05
A nie po sezonie juz ;] , tak czy owak , jak myslalem czekac trzeba ale dobrze wiedziec

na forum mało jest osób które oddają zdjęcia na weselu... więc zapewne obrabiają ;)

a sezon zwyczajowo uznaje się iż panuje od kwietnia do października
z początkiem listopada selekcja rusza znowu

W takim razie przepraszam za mylny odczyt intencji. FFŚ - byłoby miło, gdybyście dali znać kandydatom - czy im dziękujecie, czy leżą na dnie szuflad.

każdy dostaje maila co się dzieje... (odrzucony/przyjęty) no chyba, że ktoś nie dostał maila z powodów technicznych - ale to wyjątkowe przypadki i o nich nie mówimy..

Sergiusz
23-10-2009, 17:22
Jak to pięknie brzmi- Selekcja. :(

himi
23-10-2009, 17:24
Właśnie się dowiedziałem, że stoję w kolejce:) To już coś.

odi
23-10-2009, 17:38
Heh, nie jesteś sam, ja też czekam. Kwestię odrzucenia łatwo sprawdzić na stronie forum, gdzie prezentowani są wszyscy użytkownicy, jeśli tam jesteś a dostępu nie otrzymałeś, to znaczy że czekasz.
A tak w ogóle Zbyszku, to z racji tego, że jesteś użytkownikiem forum Canonowego, to po znajomości powinniśmy być potraktowani w selekcji w sposób ulgowy:P

kpinek
23-10-2009, 19:11
Tylko PRO ;-) (ech, wojkij usunął swoje kolejne przewrotne pytanie)
Btw, tak jak to wspomniał Odi, wszyscy którzy mają galerie ślubne na CB z dużą ilością pozytywnych głosów powinni być automatycznie akceptowani na FFŚ.

h4ry
23-10-2009, 19:16
"powinni powinni..." to ich forum i ich zasady. jeśli ktoś ustala sobie selekcję to albo się podporządkuj albo daj spokój, dla mnie proste.

wojkij
23-10-2009, 19:25
Tylko PRO ;-) (ech, wojkij usunął swoje kolejne przewrotne pytanie)

Doczytałem w zasadach opublikowanych na tym forum;).

kpinek
23-10-2009, 19:34
te "powinni powinni..." to tak z przymrużeniem oka, chociaż niewątpliwie przyśpieszyło by wydanie werdyktu

zkruk
23-10-2009, 20:22
hehehe :)
na forum Nikona też jestem - a to oznacza, że 80% ruchów powinno być przyspieszanych...

brzmi to niczym
Prosimy złożyć podanie z aplikacją. Termin rozpatrywania podania wynosi 4 tygodnie. Możesz także złożyć podanie o przyspieszenie rozpatrywania podania. Termin rozpatrywania podania o przyspieszenie rozpatrywanie podania wynosi 4 tygodnie. ;)

Mam świadomość że nie działa to doskonale... wiem, bije się w pierś.
Mam w głowie pewne usprawnienie tematu i zostanie ono wdrożone. W przyszłości...
Obecnie głównym problemem jest fakt, że na rozpatrzenie czeka długa kolejka osób...

Co do zarzutu "selekcja"
taka była wola większej grupy ludzi - i ja rozumiem tą wolę... Forum jest forum zamkniętym, dla bardzo wąskiego grona osób... Przynależność do forum ma być pewnego rodzaju gratyfikacją i pokazaniem klientowi - aha - on już coś potrafi...
Tu nie chodzi o tępienie konkurencji - lecz o jej rozwój - ale niestety - szkoły fotografii to inny adres...

Przeglądając zgłoszenia niektórych osób mam wrażenie, iż nawet szkoła fotografii niewiele mogłaby pomóc... i takich zgłoszeń jest ok 50%....
Forum pomoże rozwijać się - ale tym którzy potrafią robić zdjęcia, chcą zostać fotografami ślubnymi - ale zarazem mogą pokazać iż na chęciach się nie skończy. Tak mniej więcej to wygląda...

arturs
23-10-2009, 20:49
Zbyszek Kruk nie ma w nosie - tylko do końca października nie są rozpatrywane zgłoszenia.
Jest ich zbyt dużo... a sezon w szczycie...
A zgłoszenia rozpatruje grupa osób - nie ja sam... coby nie było, że kreuje się na niewiadomo kogo..

to wiadomo, tylko że sam piszesz:

Prosimy złożyć podanie z aplikacją. Termin rozpatrywania podania wynosi 4 tygodnie. Możesz także złożyć podanie o przyspieszenie rozpatrywania podania. Termin rozpatrywania podania o przyspieszenie rozpatrywanie podania wynosi 4 tygodnie. ;)

Mam świadomość że nie działa to doskonale... wiem, bije się w pierś.
Mam w głowie pewne usprawnienie tematu i zostanie ono wdrożone. W przyszłości...
Obecnie głównym problemem jest fakt, że na rozpatrzenie czeka długa kolejka osób...
i pewnie o te 4 tygodnie chodzi..
ja drugie podejście do zapisania się zaliczyłem jakoś pod koniec lipca ale sądząc z listy użytkowników to nie są weryfikowani od połowy czerwca a to już trochę dłużej niż "zwyczajowy" poślizg.. i w sumie o to chodzi - trzeba było napisać w regulaminie że "nowi" przyjmowani są od listopada do maja i by było po temacie, a tak to potem tacy marudzący jak my się produkują :mrgreen:

Co do zarzutu "selekcja"
taka była wola większej grupy ludzi - i ja rozumiem tą wolę... Forum jest forum zamkniętym, dla bardzo wąskiego grona osób... Przynależność do forum ma być pewnego rodzaju gratyfikacją i pokazaniem klientowi - aha - on już coś potrafi...
Tu nie chodzi o tępienie konkurencji - lecz o jej rozwój - ale niestety - szkoły fotografii to inny adres...

Przeglądając zgłoszenia niektórych osób mam wrażenie, iż nawet szkoła fotografii niewiele mogłaby pomóc... i takich zgłoszeń jest ok 50%....
Forum pomoże rozwijać się - ale tym którzy potrafią robić zdjęcia, chcą zostać fotografami ślubnymi - ale zarazem mogą pokazać iż na chęciach się nie skończy. Tak mniej więcej to wygląda...

ja akurat o selekcję jakiejś pretensji nie mam, dostałem swego czasu pewne uwagi (głównie strona itp. ), zostały wdrożone i zobaczymy co z tego będzie ;)

Ja nie zasłużyłem, by być w tym zacnym gronie. Gnioty walę chyba...Już nie pamiętam kiedy posłałem pytanie w tej sprawie:(Pociesza mnie jednak to, że nie ja jeden. Jak MM też nie dostąpił tych łask to jakoś mi raźniej. Bo cenię go za zdjęcia. Arturs- ty też? Załóżmy kącik ignorowanych FFŚ:)

hehehe...chyba nie przestałeś sypiać przez to ;) ?

Nie ukrywam, że zależało mi na uczestnictwie, ale cóż. Głową muru nie przebiję. Wciąż jednak nie wiem, czy mam spadać, czy ktoś jeszcze nie obejrzał folio:)

no i w sumie o to chodzi.. co do "merytorycznych" zarzutów to można zawsze jakoś się bronić itp. ale jak nie ma komu nawet tych zarzutów postawić to już gorzej ;),
ale chociaż jest postęp - Zbyszek chociaż wie że kolejka się wydłużyła i tupie przed wejściem ;)

ripek
23-10-2009, 20:55

Sezon się kończy wtedy gdy wszyscy klienci odbiorą to co w umowach. W dobrym wypadku sezon kończy się jeszcze tego samego roku ;)

MM-architekci
23-10-2009, 22:25
no tak , w sumie racja , i ja jeszcze sezony nie zakonczylem , niestety heh

sie temat rozwinal a ja tylko spytac o drobiazg chcialem ;]

merger
23-10-2009, 23:33
Sezon się kończy wtedy gdy wszyscy klienci odbiorą to co w umowach. W dobrym wypadku sezon kończy się jeszcze tego samego roku ;)

o tak, dobrze napisane.

newsmen
24-10-2009, 20:09
a ja sie nie dostałem:(...bo jestem z tej 50 ze i akademia nie pomoze..:)
szkoda bo podobno człowiek uczy sie przez całe zycie.....ale szanuje ogradzanie sie specjalistów...choc ich poznac nie bedzie mi dane:(