Zobacz pełną wersję : Czym wyslać paczkę z Irlandii do Polski?
plastekk
19-10-2009, 22:24
Witam Panowie.
Potrzebuje szybkiej rady czym wysyłać paczuszkę z Irlandii do Polski. Są dwie możliwosc ;)
Poczta irish post ( nie wiem czy ona daje radę ) przesyłka ubezpieczona do 3kg kosztuje ok 40euro lub kurier DPD bo tylko on ma normalne ceny ( z polski do irlandii 40euro ale ile z Irlandii do polski to juz nei wiem nie ma cennika na stronie DPD!! w odziale IL )
Może jakiś inny kurier? Cena myślę do max 40-50euro. Macie jakieś propozycje? Musze podjąc dezycję jak najszybciej.
Pozdrawiam
daj kierowcy autobusu kursowego PL -> IR. ktos z rodziny/znajomych musi potem
w Polandzie wyjsc na dworzec, ale to najczesciej nie jest problem.
poczta? nie wiem jak irlandzka, ale z UK mail mam raczej negatywne wrazenia.
wysylka koszmarnie droga, a czas dostarczenia taki, ze moim zdaniem listonosz
musialby pod kanalem La Manche plynac, zeby tak to wydluzyc :) mowie
o wysylce do NL i boje sie myslec ile by to trwalo do PL
a autobus jest zawsze na drugi dzien :D
mor_feusz
19-10-2009, 23:29
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=irlandia+polska+przesylki
plastekk
20-10-2009, 06:36
Wiem że są rózne opcje wysyłki , ale która jest pewna i w miare tania?
Paczka wysłana pocztą w UK po 3 dniach roboczych jest u mnie w domu, więc na to nie mogę narzekać... :)
http://www.pack-kurier.pl/index.php?id=8&lang=pl
ta firma jest pewna jeśli chodzi o przesyłki, wysyłałem paczki i małe (5kg) i dosyć duże (20kg), wszystko w porządeczku :)
wysylka koszmarnie droga, a czas dostarczenia taki, ze moim zdaniem listonosz
musialby pod kanalem La Manche plynac, zeby tak to wydluzyc :) mowie
o wysylce do NL i boje sie myslec ile by to trwalo do PL
Roal Mail jest jedną z najszybszych firm pocztowych na świecie. Przesyłki krajowe ekspresowe (następny dzień do godz 12.00) są automatycznie ubezpieczone i bardzo tanie. Przesyłki na odległości 400 mil docierają w kilka/kilkanaście godzin. To co dzieje się z paczką poza granicami kraju nie jest winą poczty brytyjskiej.
Roal Mail jest jedną z najszybszych firm pocztowych na świecie. Przesyłki krajowe ekspresowe (następny dzień do godz 12.00) są automatycznie ubezpieczone i bardzo tanie. Przesyłki na odległości 400 mil docierają w kilka/kilkanaście godzin. To co dzieje się z paczką poza granicami kraju nie jest winą poczty brytyjskiej.
dokladnie to samo moge powiedziec o TNT Post, zwlaszcza, ze kraj o wiele mniejszy.
ale ktos d* musial dac, skoro przesylka szla bite 2 tygodnie. a nadruk holenderskiej poczty byl z data dnia poprzedzajacego doreczenie ;)
natomiast co do cen... moze i krajowo jest nie najgorzej. za granice wyszlo bodajze 10 funtow za gruba koperte. troche duzo jednak
plastekk
23-10-2009, 08:09
Tyle że w Irlandii jest irish post a nie Royal mail.
Wyslij autokarem, tanio i szybko.
Tyle że w Irlandii jest irish post a nie Royal mail.
Dlatego ja odniosłem się do tego co napisał Akustyk a nie do pytania autora wątku:
Nie licząc autokaru, zna ktoś szybkiego, albo nie droższego kuriera niż poczta? Chodzi mi oczywiście o wasze doświadczenia, bo temat mnie również ciekawi.
dariuszpicasso
29-10-2009, 19:52
ja wyslalem do plastka kuriera :) 15 euro =15 kg;D idzie max tydzien w zaleznosci od miasta czy tez miesciny w ktorej odbiorca w PL sie znajduje;)
autokar - testowałem ten sposób kilka razy, zawsze było ok.
szczególnie w przypadku delikatnych rzeczy, wrażliwych na stłuczenia,
nie ma żadnej sortowni, paczka z miejsca w ktorym wysylasz do miejsca
przeznaczenia jedzie tym jednym autobusem, kierowca pakuje to zawsze
jak najgłębiej się da żeby nie przeszkadzała innym pasażerom z załadunku wyładunku
bagażu, ale warto poczekać do czasu aż kierowca to bedzie robil i dopilnować.
plastekk
04-11-2009, 15:18
Co do dariuszapicaso - świetny człek. Aparat doszedł ( miałem wahania ze jak z Irlandii , to jakis wałek czy cos bo róznie bywa ) stan elegancki. Kontakt ok ;) Co do przesylki to nadal nie wiem co za firma , w polsce daja paczki kurierowi UPS a sami przewozą tylko miedzy Polską a IRL
Nie wiem jak wy, ale już wielokrotnie uzyskiwałam usługi od firmy przesylki cena (https://www.parcelabc.pl/wysylka-c1/przesylki-do-wielkiej-brytanii/231), tylko przez nich wszystko wyłączam i zawsze radzę moim znajomym oni polzovatsa. Nie raz nie musieli razechoravatsa. Polecam
https://www.google.co.uk/search?source=hp&ei=GPBWW5X7E5KTsAeqg5zIDw&q=paczki+z+uk+do+polski&oq=paczki+z+uk+do+polski&gs_l=mobile-gws-wiz-hp.1
Admin, to nie jest spam, chcę tylko doradzić dobrą obsługę, ale nie nashol, jak naprawić post. Za ten zakamienny prawy link. Przepraszam za infekcję. paczki do irlandii (www.paczkidoirlandii.pl)
my wiedzieć ze to spam ale ty nie wiedzieć,że google tłumacz nie zawsze dobry jest
my wiedzieć ze to spam ale ty nie wiedzieć,że google tłumacz nie zawsze dobry jest
Nie czepiaj się! Przecież wyraźnie napisał, że ma infekcję.
dobra, smiesznie bylo, i moze wystarczy? :)
ban za spamowanie byl, potem cofniety. zakladam, ze chodzi o prawdziwa osobe, tylko z kiepskim polskim.
ja obstawiam afroafrykanina znad rzeki Niger
ja obstawiam afroafrykanina znad rzeki Niger
ja nie. a nawet jakby - to najwyrazniej nad rzeka Niger zyja ludzie chetni pomoc. czego o niektorych nad Wisla nie mozna powiedziec, prawda?
watpie... ale moze nie byloby to najgorsze. nie kazdy wchodzi na forum na mistrzostwa cietej riposty :/