PDA

Zobacz pełną wersję : Czym wyslać paczkę z Irlandii do Polski?

plastekk
19-10-2009, 22:24
Witam Panowie.

Potrzebuje szybkiej rady czym wysyłać paczuszkę z Irlandii do Polski. Są dwie możliwosc ;)

Poczta irish post ( nie wiem czy ona daje radę ) przesyłka ubezpieczona do 3kg kosztuje ok 40euro lub kurier DPD bo tylko on ma normalne ceny ( z polski do irlandii 40euro ale ile z Irlandii do polski to juz nei wiem nie ma cennika na stronie DPD!! w odziale IL )

Może jakiś inny kurier? Cena myślę do max 40-50euro. Macie jakieś propozycje? Musze podjąc dezycję jak najszybciej.

Pozdrawiam

akustyk
19-10-2009, 23:19
daj kierowcy autobusu kursowego PL -> IR. ktos z rodziny/znajomych musi potem
w Polandzie wyjsc na dworzec, ale to najczesciej nie jest problem.

poczta? nie wiem jak irlandzka, ale z UK mail mam raczej negatywne wrazenia.
wysylka koszmarnie droga, a czas dostarczenia taki, ze moim zdaniem listonosz
musialby pod kanalem La Manche plynac, zeby tak to wydluzyc :) mowie
o wysylce do NL i boje sie myslec ile by to trwalo do PL

a autobus jest zawsze na drugi dzien :D

mor_feusz
19-10-2009, 23:29
http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=irlandia+polska+przesylki

plastekk
20-10-2009, 06:36
Wiem że są rózne opcje wysyłki , ale która jest pewna i w miare tania?

tomasek
20-10-2009, 22:57
Paczka wysłana pocztą w UK po 3 dniach roboczych jest u mnie w domu, więc na to nie mogę narzekać... :)

http://www.pack-kurier.pl/index.php?id=8&lang=pl

ta firma jest pewna jeśli chodzi o przesyłki, wysyłałem paczki i małe (5kg) i dosyć duże (20kg), wszystko w porządeczku :)

fushiro
21-10-2009, 18:13
wysylka koszmarnie droga, a czas dostarczenia taki, ze moim zdaniem listonosz
musialby pod kanalem La Manche plynac, zeby tak to wydluzyc :) mowie
o wysylce do NL i boje sie myslec ile by to trwalo do PL

Roal Mail jest jedną z najszybszych firm pocztowych na świecie. Przesyłki krajowe ekspresowe (następny dzień do godz 12.00) są automatycznie ubezpieczone i bardzo tanie. Przesyłki na odległości 400 mil docierają w kilka/kilkanaście godzin. To co dzieje się z paczką poza granicami kraju nie jest winą poczty brytyjskiej.

akustyk
21-10-2009, 20:04
Roal Mail jest jedną z najszybszych firm pocztowych na świecie. Przesyłki krajowe ekspresowe (następny dzień do godz 12.00) są automatycznie ubezpieczone i bardzo tanie. Przesyłki na odległości 400 mil docierają w kilka/kilkanaście godzin. To co dzieje się z paczką poza granicami kraju nie jest winą poczty brytyjskiej.

dokladnie to samo moge powiedziec o TNT Post, zwlaszcza, ze kraj o wiele mniejszy.

ale ktos d* musial dac, skoro przesylka szla bite 2 tygodnie. a nadruk holenderskiej poczty byl z data dnia poprzedzajacego doreczenie ;)

natomiast co do cen... moze i krajowo jest nie najgorzej. za granice wyszlo bodajze 10 funtow za gruba koperte. troche duzo jednak

plastekk
23-10-2009, 08:09
Tyle że w Irlandii jest irish post a nie Royal mail.

yasin
23-10-2009, 23:58
Wyslij autokarem, tanio i szybko.

fushiro
28-10-2009, 17:48
Tyle że w Irlandii jest irish post a nie Royal mail.

Dlatego ja odniosłem się do tego co napisał Akustyk a nie do pytania autora wątku:

Nie licząc autokaru, zna ktoś szybkiego, albo nie droższego kuriera niż poczta? Chodzi mi oczywiście o wasze doświadczenia, bo temat mnie również ciekawi.

dariuszpicasso
29-10-2009, 19:52
ja wyslalem do plastka kuriera :) 15 euro =15 kg;D idzie max tydzien w zaleznosci od miasta czy tez miesciny w ktorej odbiorca w PL sie znajduje;)

huh
29-10-2009, 20:13
autokar - testowałem ten sposób kilka razy, zawsze było ok.
szczególnie w przypadku delikatnych rzeczy, wrażliwych na stłuczenia,
nie ma żadnej sortowni, paczka z miejsca w ktorym wysylasz do miejsca
przeznaczenia jedzie tym jednym autobusem, kierowca pakuje to zawsze
jak najgłębiej się da żeby nie przeszkadzała innym pasażerom z załadunku wyładunku
bagażu, ale warto poczekać do czasu aż kierowca to bedzie robil i dopilnować.

plastekk
04-11-2009, 15:18
Co do dariuszapicaso - świetny człek. Aparat doszedł ( miałem wahania ze jak z Irlandii , to jakis wałek czy cos bo róznie bywa ) stan elegancki. Kontakt ok ;) Co do przesylki to nadal nie wiem co za firma , w polsce daja paczki kurierowi UPS a sami przewozą tylko miedzy Polską a IRL

litovec
24-07-2018, 08:34
Nie wiem jak wy, ale już wielokrotnie uzyskiwałam usługi od firmy przesylki cena (https://www.parcelabc.pl/wysylka-c1/przesylki-do-wielkiej-brytanii/231), tylko przez nich wszystko wyłączam i zawsze radzę moim znajomym oni polzovatsa. Nie raz nie musieli razechoravatsa. Polecam

zdebik
24-07-2018, 11:24
https://www.google.co.uk/search?source=hp&ei=GPBWW5X7E5KTsAeqg5zIDw&q=paczki+z+uk+do+polski&oq=paczki+z+uk+do+polski&gs_l=mobile-gws-wiz-hp.1

litovec
25-07-2018, 15:09
Admin, to nie jest spam, chcę tylko doradzić dobrą obsługę, ale nie nashol, jak naprawić post. Za ten zakamienny prawy link. Przepraszam za infekcję. paczki do irlandii (www.paczkidoirlandii.pl)

becekpl
25-07-2018, 16:10
my wiedzieć ze to spam ale ty nie wiedzieć,że google tłumacz nie zawsze dobry jest

tomfoot
25-07-2018, 16:20
my wiedzieć ze to spam ale ty nie wiedzieć,że google tłumacz nie zawsze dobry jest

Nie czepiaj się! Przecież wyraźnie napisał, że ma infekcję.

akustyk
25-07-2018, 16:23
dobra, smiesznie bylo, i moze wystarczy? :)

ban za spamowanie byl, potem cofniety. zakladam, ze chodzi o prawdziwa osobe, tylko z kiepskim polskim.

becekpl
25-07-2018, 16:57
ja obstawiam afroafrykanina znad rzeki Niger

akustyk
25-07-2018, 17:12
ja obstawiam afroafrykanina znad rzeki Niger

ja nie. a nawet jakby - to najwyrazniej nad rzeka Niger zyja ludzie chetni pomoc. czego o niektorych nad Wisla nie mozna powiedziec, prawda?

becekpl
25-07-2018, 17:25
ale mnie zawstydziłeś

akustyk
25-07-2018, 17:36
watpie... ale moze nie byloby to najgorsze. nie kazdy wchodzi na forum na mistrzostwa cietej riposty :/