PDA

Zobacz pełną wersję : Blenda MITOYA 5w1

masahuku
25-09-2009, 10:50
Witam,
Właśnie stałem sie (nie)szczęsliwym posiadaczem okrągłej blendy MITOYA 5w1, 56 cm. Radość z zakupu nowego drobiazgu trwała krótko, bo po rozpakowaniu przesyłki okazało się, że zamiast dyfuzora oraz powierzchni: złotej, srebrnej, czarnej i BIAŁEJ, zamiast tej ostatniej mam SZARĄ! Powierzchnia biała jest na odwrocie powierzchni czarnej i niestety czarny kolor dość mocno przebija. I biała blenda "nie działa". Czy ktoś ma blendę MITOYA i może potwierdzić lub zanegować moje spostrzeżenia? Nie mam innej blendy 5w1, ale w porównaniu do 2w1 ten "mitojoski" biały wypada fatalnie.

P.S.
Wiem, mogłem iść do sklepu i pomacać przed kupnem, zamiast brać z Allegro...

schabu
30-09-2009, 01:04
zawsze możesz oddać.

Bedol
27-10-2009, 23:26
masahuku,
1. skąd pomysł, że powierzchnia powinna być BIAŁA ? ;-)
Powierzchnia powinna odbijać światło nie zmieniając jego temperatury, a nie być biała :-)

2. na aukcji stoi jak byk:
Profesjonalna blenda Mitoya o 5 powierzchniach:
złota, srebrna, neutralna, czarna oraz dyfuzor.
(tu link (http://allegro.pl/item794455320_blenda_okragla_56cm_5w1_mitoya_zlota _srebrna.html)

No, chyba że podasz link do aukcji, gdzie napisane jest co innego. Wziąłem pierwszą lepszą, gdzie sprzedają akurat taką blendę jak ta twoja.

A, no i na zdjęciach jest powierzchnia szara, a nie biała ;-)

3. tak, jak schabu napisał, miałeś prawo zwrócić towar w ciągu dwóch tygodni, jeżeli ci nie odpowiadał. zwróciłeś go ?