Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : A75 - usterka - rozmazany obraz

8xdb
13-09-2009, 22:16
Witam,
aparat ma juz 5lat i ostatnio zaczal robic zdjecia jak ponizej... kompletnie rozmazane...
http://img89.imageshack.us/img89/5594/img7942.jpg

ktos ma jakis pomysl co moze byc problemem? czy aparat jest jeszcze do uratowania?

pozdrawiam.

barto78
28-09-2009, 22:07
takich postow tu jest co najmniej setka, poszukaj sobie. Na szybko Ci powiem, ze padła matryca i naprawa przewyższa wartość aparatu. Wiecej szczegolow znajdziesz w postach, ktore sa juz na forum.

GregoryT
30-09-2009, 23:01
takich postow tu jest co najmniej setka, poszukaj sobie. Na szybko Ci powiem, ze padła matryca i naprawa przewyższa wartość aparatu. Wiecej szczegolow znajdziesz w postach, ktore sa juz na forum.

Ja pocieszę ;) bo miałem identycznie z moim A75. Oddany do serwisu w Warszawie został naprawiony na koszt Sony, który dostarczał do aparatów wadliwe części.

szymekgd
01-10-2009, 15:53
Ja pocieszę ;) bo miałem identycznie z moim A75. Oddany do serwisu w Warszawie został naprawiony na koszt Sony, który dostarczał do aparatów wadliwe części.

Dokladnie, mialem to samo z A60, zadzwon na zytnia i spytaj sie czy dalej wymieniaja wadliwe matryce w ramach gwarancji, jezeli tak to poprosza o przeslanie aparatu w celu ekspertyzy i ew. naprawy.

8xdb
08-10-2009, 15:54
dzieki za odpowiedzi.

dosc przypadkiem znalazlem post ze byly jakies wady fabryczne matryc, wysłałem wiec do wawy i zostało to zakwalifikowane do darmowej wymiany i czekaja teraz na częsci... fakt ze aparat wart ok 150zł ale mam nadzieje ze bedzie działał.

ps. uzyłem szukaj ale nie znalazlo nic w temacie "rozmazane zdjęcia".

kajko
08-10-2009, 19:24
w moim A75 też były takie dolegliwości, dowiedziałem sie z netu że to wina wadliwych matryc Sony, wysłałem na Żytnią i aparat wrócił do mnie w ciągu nie całych 3 tygodni i bardzo ważne iż działa :-)

kraktus
24-10-2009, 13:25
Jeszcze naprawiają !!!
Wysłałem ostatnio moją starą A60 a miałem już ją wywalić i naprawili w tydzień :-D