Zobacz pełną wersję : A75 - usterka - rozmazany obraz
Witam,
aparat ma juz 5lat i ostatnio zaczal robic zdjecia jak ponizej... kompletnie rozmazane...
http://img89.imageshack.us/img89/5594/img7942.jpg
ktos ma jakis pomysl co moze byc problemem? czy aparat jest jeszcze do uratowania?
pozdrawiam.
takich postow tu jest co najmniej setka, poszukaj sobie. Na szybko Ci powiem, ze padła matryca i naprawa przewyższa wartość aparatu. Wiecej szczegolow znajdziesz w postach, ktore sa juz na forum.
GregoryT
30-09-2009, 23:01
takich postow tu jest co najmniej setka, poszukaj sobie. Na szybko Ci powiem, ze padła matryca i naprawa przewyższa wartość aparatu. Wiecej szczegolow znajdziesz w postach, ktore sa juz na forum.
Ja pocieszę ;) bo miałem identycznie z moim A75. Oddany do serwisu w Warszawie został naprawiony na koszt Sony, który dostarczał do aparatów wadliwe części.
szymekgd
01-10-2009, 15:53
Ja pocieszę ;) bo miałem identycznie z moim A75. Oddany do serwisu w Warszawie został naprawiony na koszt Sony, który dostarczał do aparatów wadliwe części.
Dokladnie, mialem to samo z A60, zadzwon na zytnia i spytaj sie czy dalej wymieniaja wadliwe matryce w ramach gwarancji, jezeli tak to poprosza o przeslanie aparatu w celu ekspertyzy i ew. naprawy.
dzieki za odpowiedzi.
dosc przypadkiem znalazlem post ze byly jakies wady fabryczne matryc, wysłałem wiec do wawy i zostało to zakwalifikowane do darmowej wymiany i czekaja teraz na częsci... fakt ze aparat wart ok 150zł ale mam nadzieje ze bedzie działał.
ps. uzyłem szukaj ale nie znalazlo nic w temacie "rozmazane zdjęcia".
w moim A75 też były takie dolegliwości, dowiedziałem sie z netu że to wina wadliwych matryc Sony, wysłałem na Żytnią i aparat wrócił do mnie w ciągu nie całych 3 tygodni i bardzo ważne iż działa :-)
Jeszcze naprawiają !!!
Wysłałem ostatnio moją starą A60 a miałem już ją wywalić i naprawili w tydzień :-D