Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: A75 - usterka - rozmazany obraz

Mieszany widok

8xdb
    Guest

Question A75 - usterka - rozmazany obraz

Witam,
    aparat ma juz 5lat i ostatnio zaczal robic zdjecia jak ponizej... kompletnie rozmazane...

ktos ma jakis pomysl co moze byc problemem? czy aparat jest jeszcze do uratowania?

pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Chicago, IL

Domyślnie

takich postow tu jest co najmniej setka, poszukaj sobie. Na szybko Ci powiem, ze padła matryca i naprawa przewyższa wartość aparatu. Wiecej szczegolow znajdziesz w postach, ktore sa juz na forum.

GregoryT
    Guest

Domyślnie A75 - usterka - rozmazany obraz

Cytat Zamieszczone przez barto78 Zobacz posta
    takich postow tu jest co najmniej setka, poszukaj sobie. Na szybko Ci powiem, ze padła matryca i naprawa przewyższa wartość aparatu. Wiecej szczegolow znajdziesz w postach, ktore sa juz na forum.
    Ja pocieszę bo miałem identycznie z moim A75. Oddany do serwisu w Warszawie został naprawiony na koszt Sony, który dostarczał do aparatów wadliwe części.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GregoryT Zobacz posta
    Ja pocieszę bo miałem identycznie z moim A75. Oddany do serwisu w Warszawie został naprawiony na koszt Sony, który dostarczał do aparatów wadliwe części.
    Dokladnie, mialem to samo z A60, zadzwon na zytnia i spytaj sie czy dalej wymieniaja wadliwe matryce w ramach gwarancji, jezeli tak to poprosza o przeslanie aparatu w celu ekspertyzy i ew. naprawy.
    CANON EOS 40D z dodatkami

8xdb
    Guest

Domyślnie

dzieki za odpowiedzi.

dosc przypadkiem znalazlem post ze byly jakies wady fabryczne matryc, wysłałem wiec do wawy i zostało to zakwalifikowane do darmowej wymiany i czekaja teraz na częsci... fakt ze aparat wart ok 150zł ale mam nadzieje ze bedzie działał.

ps. uzyłem szukaj ale nie znalazlo nic w temacie "rozmazane zdjęcia".

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków NH

Domyślnie

w moim A75 też były takie dolegliwości, dowiedziałem sie z netu że to wina wadliwych matryc Sony, wysłałem na Żytnią i aparat wrócił do mnie w ciągu nie całych 3 tygodni i bardzo ważne iż działa :-)

Bywalec
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Jeszcze naprawiają !!!
    Wysłałem ostatnio moją starą A60 a miałem już ją wywalić i naprawili w tydzień :-D
    ZENIT > PRAKTICA > YASHICA > Canon A60 > Canon G5 > Canon S3 IS > EOS 400D > EOS 550D > EOS 50D > EOS 7D > EOS 70D + Grip | C70-200 f/4L | T 17-50mm f/2.8| HELIOS 44M-4MC |

Uprawnienia umieszczania postów