Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uwaga na podróbki 511a

trrr
13-09-2009, 12:36
www.poniewierski.com/krzymark_zdw.rar

do ściągnięcia rar w którym porównuje bat zakupioną na aukcji:
http://www.allegro.pl/item729693756_canon_bp_511a_oryginal_eos_5d_10d_20 d_30d_gwar.html
z wersją europejską i amerykańską

lovtza
13-09-2009, 13:59
bardzo ciekawe :)
thx zostawie sobie tego rara na dysku :)

swoja droga takiemu sprzedawy urwalbym j.....

pozdrawiam

trrr
13-09-2009, 15:51
jedyne co moge dodać to na pierwszy rzut oka są nie do rozróżnienia, nie rozróżnił bym ich gdyby nie trzymanie 150zdjęć..
gnojowi zrobie koło **** już dostał komenta, ale na tym nie spoczne;)

axk
13-09-2009, 21:34
Temat tych akumulatorów był już poruszany. Wcale nie muszą być to podróbki, mogą to być za to np. "leżaki magazynowe" które z pewnych przyczyn już nie spełniają określonych wymogów.

trrr
13-09-2009, 22:17
jeżeli argumenty które przedstawiłem Cię nie satysfakcjonują to niestety chyba już nic Cie nie przekona.. Muszą być innego koloru? nawet formy odlewcze są inne, czcionki, kolor naklejek ale i czcionka tych literek przy stykach numer nie w tym samym miejscu inny materiał plastiku inny metal na stykach inne tłoczenie napisów między "pośladkami".. mieli napisać kanon? - ale wtedy nie była by to podróbka..

ostrowin
13-09-2009, 22:54
Uff dzięki ci trrr.W ostatniej chwili.Jutro miałem kupować u tego trola ten akumulator.Patrząc na fotki z aukcji nie ma szans dopatrzyć się różnic,zresztą mógł dać jako przykład zdjęcie prawdziwego BP-511.Niestety na chińczyków nie ma siły,sam się kiedyś wpakowałem i kupiłem SanDisc Extreme 3 który zapisywał pliki z zawrotną prędkością 4MB/s.Jedyne co można zrobić to zgłosić sprawę do allegro.

trrr
13-09-2009, 23:06
jeżeli ktoś miał przyjemność zgłaszania o odszkodowanie z allegro chętnie bym posłuchał podpowiedzi jak prosić o zwrot pieniędzy?

axk
13-09-2009, 23:15
jeżeli argumenty które przedstawiłem Cię nie satysfakcjonują to niestety chyba już nic Cie nie przekona..

Ale co ma mnie przekonywać? Może zdecyduj się na jedną wersję ponieważ najpierw twierdziłeś iż:

...na pierwszy rzut oka są nie do rozróżnienia, nie rozróżnił bym ich gdyby nie trzymanie 150zdjęć...

teraz zaś twierdzisz że:

...formy odlewcze są inne, czcionki, kolor naklejek ale i czcionka tych literek przy stykach numer nie w tym samym miejscu inny materiał plastiku inny metal na stykach inne tłoczenie napisów między "pośladkami"...

trrr
13-09-2009, 23:20
ponieważ w pierwszym wrażeniu dostajesz w pudełku z fvat bat, z przekonaniem że oryginalna, do tego zapewnienia na stronie dopiero po użyciu okazuje się coś nie tak.

Dopiero wtedy przykładasz dwie do siebie i porównujesz szczególiki.. Reszta opisana przy zdjęciach.

opisałem to żeby już nikt sie nie naciął do wprowadzenia powyższych poprawek w podróbach;/..

Tak jak pisałem bat nie budziła żadnych podejrzeń na pierwszy rzut oka..

Cichy
13-09-2009, 23:53
Wszystko OK, tylko od razu pisać w komentarzu per "gnój" i straszyć policją... Lekka przesada. Może facet sam nie wie, że ma jakieś podróby w sprzedaży. Do tej pory miał czyste konto na allegro, więc byłbym wstrzemięźliwy w zbyt wczesnym oczernianiu.

PS. doczytałem reszte na jpgach i muszę przyznać, że zrobiłeś swoimi tekstami niezłą wiochę.

trrr
14-09-2009, 07:40
miał czas na odpowiedz, nawet nie raczył odpisać.. W neutralnych też ma jeden wszystko ok tylko coś krótko trzyma..

Cichy od ciebie też miałem sprzęt i dobrze wiesz że sprzedawca bierze odpowiedzialność za to czym handluje(dlatego cie szanuje jako sprzedającego i jeżeli to możliwe biore z twojej dystrybucji), jeżeli coś jest podejrzanie tanie to trzeba 4razy oglądnąć.. Zauważyłem różnice mimo że nie jestem sprzedawcą bat. Założę się że po tym komencie i opisie posypią się negatywy..

jeszcze nikt nie nadmienił że wsadza się taką bat do bardzo drogiego sprzętu i kto wie jakie może szkody zrobić taka podróba to nie aparat/obiektyw za 1000zł..

powiadasz wioche..? a to że przynajmniej jeden z naszych kolegów się nie naciął też nazywasz wiochą? Bronisz sprzedawcy podróbek?

Vitez
14-09-2009, 09:13
powiadasz wioche..? a to że przynajmniej jeden z naszych kolegów się nie naciął też nazywasz wiochą? Bronisz sprzedawcy podróbek?

Broni kultury wypowiedzi a nie konkretnej osoby...

gadget_zary
14-09-2009, 09:19
miał czas na odpowiedz, nawet nie raczył odpisać.. W neutralnych też ma jeden wszystko ok tylko coś krótko trzyma..

Czas ? Tzn ile poczekałeś ? Dzień ? Dwa ?
Co do reszty nie wiem czy widziałeś odpowiedź sprzedawcy do tego neutralnego komentarza

Nie produkujemy tych baterii, więc nie mamy wpływu na ich prawidłowe funkcjonowanie. Akumulatory są jak najbardziej oryginalne. Jeżeli był jakiś problem z towarem należało się z nami skontaktować w celu ustalenia szczegółów wymiany.

Może jednak dało by się załatwić wszystko spokojnie.
No ale oczywiście twoja sprawa co z tym zrobiłeś

trrr
14-09-2009, 09:22
Broni kultury wypowiedzi a nie konkretnej osoby...

sorry ale uważam że kultura sprzedawcy podróbek się nie należy.. Co z jego kultura i oszustwem? Co gdy towar nie jest w żaden sposób testowany i np da napięcie 8,5V myślisz ze odda ci pieniądze za sprzęt? Zawsze złodziei, paserów i sprzedawcy podróbek traktuje tak samo, jeżeli wy traktujecie ich za "ludzi" to znaczy że jeszcze się nie nadzieliście..

Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja.. Człowiek chce oszczec reszte, owszem w sposób brutalny ale adekwatny do możliwych szkód i poniesionych kosztów i jakby nie było oszustwa! Przecież to przestępstwo LUDZIE!
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Czas ? Tzn ile poczekałeś ? Dzień ? Dwa ?
Co do reszty nie wiem czy widziałeś odpowiedź sprzedawcy do tego neutralnego komentarza

Może jednak dało by się załatwić wszystko spokojnie.
No ale oczywiście twoja sprawa co z tym zrobiłeś

jak załatwić polubownie "oddasz mi pieniążki?" a srał reszte, jak się nadzieje? Nie jestem egoistą i na pewno dostane riposte negatywna ale z oszustami walcze i nie dam sie oszukiwać! Pieniądze i tak odda, kto odda za moje nerwy za czas porównywania i udowadniania że to nie oryginał, za możliwe straty(kiedyś znajomy miał tak w d70 po pół roku "oryginał" zawiesił lustro/migawkę)..

Jestem odbiorcą końcowym tak jak większość z was i walczcie o to za co płacicie jeżeli będziecie załatwiac sprawy polubownie bedzie dalej to samo.. Teraz ma drzwi zamknięte, i będzie sprawdzał jakość produktów przez siebie oferowanych, albo skończy się sprzedaż podróbek. Więc co w tym złego dla was?

Cichy
14-09-2009, 16:35
Złe jest to, że nie czekasz na stanowisko sprzedawcy w tej sprawie (może warto byłoby jakoś bezpośrednio się skontaktować, telefon?), handluje bateriami i może po prostu nie wiedzieć, że to podróby.

Choć patrząc na inne aukcje baterie do Canona są pakowane tak samo (inaczej od oryginału) i mają podejrzaną czcionkę (jak chociażby czerwony napis BP-511 - gdzie jedynki są większe od reszty), więc prawdopodobnie też nie są oryginalne. Można wezwać sprzedawcę do zaprzestania sprzedaży tych baterii, ale forma, jaką przyjął kolega trrr jest niedopuszczalna.

Pikczer
14-09-2009, 16:45
Co z jego kultura i oszustwem?
Czlowiek, ktory tak reaguje a do tego takim jezykiem co Ty, jest dla mnie takim samym "kulturalnym" panem jak tamten. Z tym tylko wyjatkiem, ze Ty nie handlujesz podrobkami. A jak nie rozumiesz o czym tu ludzie do Ciebie pisza, to i tak szkoda czasu na tlumaczenie.

Zawsze złodziei, paserów i sprzedawcy podróbek traktuje tak samo, jeżeli wy traktujecie ich za "ludzi" to znaczy że jeszcze się nie nadzieliście..
Lepiej wyluzuj z takimi komentarzami, bo zaczyna to wszystko robic sie niesmaczne :idea:

Człowiek chce oszczec reszte...
no comments :mrgreen:

trrr
14-09-2009, 16:52
Czlowiek, ktory tak reaguje a do tego takim jezykiem co Ty, jest dla mnie takim samym "kulturalnym" panem jak tamten. Z tym tylko wyjatkiem, ze Ty nie handlujesz podrobkami. A jak nie rozumiesz o czym tu ludzie do Ciebie pisza, to i tak szkoda czasu na tlumaczenie.

Lepiej wyluzuj z takimi komentarzami, bo zaczyna to wszystko robic sie niesmaczne :idea:

no comments :mrgreen:

okazuje się że pudełko też ma inne rozłożenie.. ale to juz pozostanie moja tajemnica, teraz widzę że na all jest wysyp tych podróbek.

Dzięki mojemu komentowi użytkownik dzisiaj zwróci mi pieniądze i wycofa produkt ale widze ze takie akcje dla użytkowników canona sa obrzydzające więc zdejmę zaraz z serwera porównanie, tylko mi transfer leci niepotrzebnie..

Cichy
14-09-2009, 17:03
okazuje się że pudełko też ma inne rozłożenie.. ale to juz pozostanie moja tajemnica, teraz widzę że na all jest wysyp tych podróbek.

Dzięki mojemu komentowi użytkownik dzisiaj zwróci mi pieniądze i wycofa produkt ale widze ze takie akcje dla użytkowników canona sa obrzydzające więc zdejmę zaraz z serwera porównanie, tylko mi transfer leci niepotrzebnie...

A ten nadal swoje..

O pudełku już pisałem wyżej, więc Ameryki nie odkryłeś.

trrr
14-09-2009, 17:06
A ten nadal swoje..

O pudełku już pisałem wyżej, więc Ameryki nie odkryłeś.

wygłupiłem się.

proszę modka o kosmos dla wątku.

h4ry
14-09-2009, 17:28
A ja dziękuję za ostrzeżenie, niezależnie od formy.

axk
14-09-2009, 18:36
...jeżeli coś jest podejrzanie tanie to trzeba 4razy oglądnąć...

Więc trzeba było się zastosować do tej "złotej zasady" a nie teraz wylewać swoje frustracje.

trrr
14-09-2009, 18:40
Więc trzeba było się zastosować do tej "złotej zasady" a nie teraz wylewać swoje frustracje.

co za typ.. Co prawda mówiłem o sprzedającym nie odbiorcy końcowym tak na marginesie. Jako kupujący masz prawo dostać to za co płacisz, i sprzedawca nie ma prawa robic cie w konia w reklamie i opisie produktu, jak myślisz inaczej to mi Cię żal..

panie modzie kosmos!

daw_kon
14-09-2009, 18:44
No właśnie Panie sąsiedzie ;]

Wojtku, ja kupiłem za 50zł kiedyś, nie miała naklejki, trzymała jak org więc byłą org... nie wiadomo w jakich warunkach były te baterie. Po drugie może trafił Ci się kiepski towar i tyle. Rzecznik praw konsumenta i zwrot kasy. A nie wykrzykuj Wojtku na cały świat że bateria Ci się lipna trafiła. A poza tym, od czego są sklepy sprzedające markowy sprzęt? mamy tutaj prosty przykład, chcesz zaoszczędzić to stracisz ;)

P.S. Tutaj się nie krzyczy i nie obraża. Jesteś nowy.

Pozdrawiam, DejwiD :D

axk
14-09-2009, 18:53
...mówiłem o sprzedającym nie odbiorcy końcowym tak na marginesie...

Jeżeli Twoje stwierdzenie :

...jeżeli coś jest podejrzanie tanie to trzeba 4razy oglądnąć...

tyczyło się sprzedawcy, to albo masz problem z logicznym myśleniem albo z logicznym pisaniem.

Vitez
14-09-2009, 18:56
panie modzie kosmos!

Wybacz ale nie masz prawa tu rozkazywać. Nie widzę żadnego powodu by usunąć wątek. Ale jak jeszcze trochę tak poobrażasz wszystkich to pewnie znajdzie się powód by usunąć Ciebie...

basala
14-09-2009, 18:59
"Panie modzie (w domyśle: proszę) kosmos!"
Prośba, nie rozkaz. :)

Vitez
14-09-2009, 19:20
"Panie modzie (w domyśle: proszę) kosmos!"
Prośba, nie rozkaz. :)

Prośba z wykrzyknikiem i to powtarzana? Mam inną interpretację :p .

Cichy
14-09-2009, 19:21
Wątek jest istotny, bo podróby akumulatorów to poważna sprawa i warto mieć się na baczności. Ale ostrzeżenie powinno mieć nieco inną formę.

basala
14-09-2009, 19:22
Z wykrzyknikiem bo rozpaczliwa i... powtarzana. ;)
Dobra, kończę OT.

trrr
14-09-2009, 20:00
hej D co do zamienników i podróbek to nie ma porównania;)

daw_kon
14-09-2009, 21:02
hej D co do zamienników i podróbek to nie ma porównania;)

wyluzuj bo Cię tu zjedzą. Ja mam bez naklejki i żyje, 1500 zdjęć i aku pełny ;)

trrr
14-09-2009, 21:25
mam lekkie obawy co do zamienników ich stałości napięcia, dlatego wolę oryginał mi nie ubędzie a sprzęt będzie zdrowszy i pewniejszy:).

Co tam słychać w wielkim świecie:D?

rostek andrzej
14-09-2009, 23:03
[QUOTE=trrr;701193
Jak będziecie tak traktować sprawę to dojdzie do wyroków za uderzenie złodzieja..[/QUOTE]

I słusznie. Jak sobie wyobrażasz takie samosądy na ogólną skalę? Zwłaszcza, że sprawa "świadomego" złodziejstwa nie jest tutaj taka oczywista. Poza tym zwróć uwagę, że tak reagując stajesz się wcale nie lepszy od potencjalnego złodzieja. Jakby nie było żyjemy w Państwie prawa. Prawo pięści powinno mieć zastosowanie jedynie w przypadku "Mój dom, to moja Twierdza"

W każdym razie dzięki za ostrzeżenie. Sam przymierzam się do zakupu drugiego akumulatora i teraz dzięki Tobie na pewno nie zrobię już tego na Allegro

donald7000
18-09-2009, 22:14
Nikt nie lubi być nabijany w butelkę, ale trzeba troszkę rozsądniej myśleć przed zakupem zwykłego akumulatora. Trzeba też umieć liczyć.

h4ry
15-10-2009, 00:38
Czyżby znowu podróbka ?
http://allegro.pl/item772700270_canon_bp_511a_oryginal_eos_5d_10d_20 d_30d_sklep.html

Przydało się porównanie trrr, za dużo odchyleń od oryginału.

APP
15-10-2009, 17:36
Ciekawe, czy jest związek? LINK (http://optyczne.pl/2309-nowość-Podrabiane_akumulatory_Nikona.html)
A może to znów akcja a'la Sigma... (na stronie Nikona zamieszczają jednak przykłady ;))

Cichy
15-10-2009, 19:21
Oczywiście, że podróby.

Podróba

https://canon-board.info/imgimported/2009/10/P1080688JPG-1.jpg
źródło (http://lh4.ggpht.com/_TA_5mQDJawc/SmWV1JF2NoI/AAAAAAAAJO4/IxBp46_QnDc/s400/P1080688.JPG)

Oryginał

https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://i.yai.bz/assets/55/108/l_p1011410855.jpg)

Szefo
15-10-2009, 19:37
Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama. A Hama daje aż 5 lat gwarancji na aku. I nigdy żadnych "firmowych noname" wynalazków.

axk
15-10-2009, 21:26
Dlatego albo oryginał BP-511A albo jakiś firmowy zamiennik typu GP lub Hama.

Niestety świetne zamienniki w postaci ogniw GP VCL002 zostały wycofane (z niewiadomych powodów) z oferty producenta.

kijek
03-11-2009, 12:20
http://www.allegro.pl/item792573991_canon_bp_511a_oryginal_eos_5d_10d_20 d_30d_sklep.html

Informacja dla wszystkich osób które zastanawiają się nad zakupem akumulatora z ww. aukcji. Zanim trafiłem na ten wątek zdążyłem zamówić ten akumulator. Pierwsze co rzuciło mi się w czy to jakoś wykonania - kolor plastiku nieznaczenie różni się od oryginalnej baterii (widać to dopiero w świetle dziennym). Mój oryginalny akumulator jest wykonany wręcz idealnie - biorąc pod uwagę samą estetykę wykonania. Ten zakupiony na allegro ma pewne drobne niedoróbki. Może i stwierdziłbym, że jestem zwyczajnie przewrażliwiony gdyby nie to, że akumulator... nie działa..

W aukcji jest informacja, że akumulator jest sprowadzany z USA - może i to prawda ale nie sądzę, żeby na rynek amerykański produkowano akcesoria gorszej jakości. Niestety kolejny raz przekonałem się, że "okazje" na allegro wcale nie idą w parze z jakością.

Zastanawiam się właśnie czy nie skontaktować się z Serwisem Canon w tej sprawie.

PawelB
03-11-2009, 13:00
Ten rar z porównaniem chyba został usunięty z serwera. Czy ktoś kto go ściągnął mógłby podesłać na poczta_pb@poczta.onet.pl ? Dzięki

h4ry
03-11-2009, 19:48
Pozwoliłem sobie umieścić paczkę u mnie na serwerze: [link] (http://tomasz-ochyra.pl/C-F-K/podrobki_baterii_canon.rar)

PawelB
04-11-2009, 08:07
Dzięki, już sobie ściągnąłem :)

kijek
04-11-2009, 14:21
Dokładnie identyczną baterię zakupiłem właśnie na allegro. Trudno mi uwierzyć, że Canon pozwoliłby sobie na produkty tak słabej jakości (bez względu na jaki to idzie rynek). Sprzedawcy napisałem, że planuje wysłać jego rzekomo orginalną baterię do serwisu Canona. Po tym mailu dostałem natychmiastową odpowiedź, że zwrócone zostaną mi wszelkie koszty związane z tą transakcją byle żebym nie kontaktował się z Canonem.

Ergo5218
24-10-2010, 16:13
Niestety ja kupiłem taką baterię, zlinkowaną z forum na allegro. Na razie wysłałem maila do sprzedawcy. Zobaczymy jak się zachowa, a później ewentualnie wrzucę jego nick i link do aukcji na allegro.

jacek_73
24-10-2010, 16:38
Przeczytałem wątek i w głowie mi się nie mieści, że w kraju takim jak Polska w oficjalnej dystrybucji można trafić na jakąkolwiek podróbkę jakiegokolwiek towaru (czy to będzie aku czy trampki).
Jeśli ktoś ma podejrzenia że trafiły mu się podrobione akumulatory najlepiej niech skontaktuje się z Canon Polska... i niech oni dalej załatwiają resztę, bo jakby nie patrzeć to ich interes, a nawet bym się ośmielił stwierdzić że to ich zakichany obowiązek.
Pozdrawiam.

Ergo5218
24-10-2010, 16:47
jest jeszcze art. 286 par. 1 k.k. Ja na razie poczekam, aż odezwie się do mnie sprzedawca.

arteck
24-10-2010, 21:07
Niestety ja kupiłem taką baterię, zlinkowaną z forum na allegro. Na razie wysłałem maila do sprzedawcy. Zobaczymy jak się zachowa, a później ewentualnie wrzucę jego nick i link do aukcji na allegro.

Kolego Ergo5218 - akumulator kupiłeś ode mnie i nie musisz mnie straszyć, że wrzucisz tutaj mój nick i tak dalej. Nie mam nic do ukrycia.
Akumulator kupowałem jako oryginał - przez Allegro (mam fakturę potwierdzającą ten zakup - którą Ci wysłałem mailem i która mogę podlinkować także i tutaj) i z taką też świadomością, że akumulator jest oryginalny także sprzedałem. Inna sprawa, że jak widzę zakupu dokonałem właśnie od KRZYMARK_ZDW (proszę sprawdzić w komentarzach - "artoor.s" to ja) ale przez głowę mi nie przeszło, że zakupiłem podróbę. Zreszta jak teraz sie wczytałem nieoryginalne blistry mają czerwony napis BP-511A...zaś te zakupione wtedy przeze mnie na pewno miały czarne napisy...

W tej chwili nie mam sobie nic do zarzucenia - czuje się także oszukany. Tym bardziej nie miałem na celu oszukania potencjalnego kupca, bo żyłem w błogiej nieświadomości, że jestem posiadaczem oryginalnego produktu. Gdybym wiedział, że akumulator jest nieoryginalny na pewno bym go jako oryginalny nie sprzedawał.

jest jeszcze art. 286 par. 1 k.k. Ja na razie poczekam, aż odezwie się do mnie sprzedawca.

Paragrafy, paragrafy...strasznie łatwo niektórym się nimi szasta... Paragraf na pomówienie także jest - chciałbym przypomnieć...
Dogrzebałem się teraz do publicznego archiwum Allegro i odnalazłem aukcję na której zakupiłem ten akumulator (wraz z drugim). W jednym pomyliłem się...Te akumulatory zakupiłem bez blistra. W blistrach zakupiłem LP-E6 w sumie niedługo po zakupie BP-511A co było podyktowane zamianą 5D na 5DMark II. Stąd moja pomyłka - pamięć bywa zawodna jednak...

Brak blistra powinien być dla mnie ostrzeżeniem, jednak wystawienie faktury VAT uśpiło moją czujność.
Zaponiałem dodać link do tego archiwum: http://archiwumallegro.pl/canon_bp511a_oryginal_eos_5d_10d_20d_30d_sklep-854425831.html

...ot zawodna pamięć...

arteck
24-10-2010, 22:09
Hmm...sugerując się argumentami założyciela tego wątku wychodzi na to, że w Pstryk.pl też sprzedają, tudzież sprzedawali podróby: http://www.pstryk.pl/details:2672/canon+bp+511a+rechargeable+battery
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.pstryk.pl/img/2/02672/main.jpg)

Ergo5218
25-10-2010, 00:12
Szanowny Kolego, w mailu zaproponowałem rozwiązanie problemu na zasadzie odstąpienia od umowy i zwrotu pieniędzy. Mam nadzieję, że to rozwiązanie zakończy sprawę.

arteck
25-10-2010, 00:36
Szanowny Kolego, w mailu zaproponowałem rozwiązanie problemu na zasadzie odstąpienia od umowy i zwrotu pieniędzy. Mam nadzieję, że to rozwiązanie zakończy sprawę.

Drogi Kolego - będąc skłonnym do kompromisów w odpowiedzi na tegoż maila odniosłem się do tej propozycji. Jednakże poruszyłem kwestię, która wzbudziła moją wątpliwość...

axk
25-10-2010, 08:22
...wystawienie faktury VAT uśpiło moją czujność.

Ale co ma jedno do drugiego? Przecież podrabiany towar też jest towarem, tak więc jaki problem wystawić na niego dokument sprzedaży w postaci faktury.

M itch
12-05-2015, 14:34
http://www.canon-board.info/coz-gdziez-za-ilez-41/bateria-do-canona-bp-511a-96526/ myśicie, że to oryginalna bateria?

M itch
13-05-2015, 21:45
Mogłby ktoś rzucić okiem?

katarzynka
24-05-2015, 15:14
ja rowniez skorzystam :)dzieki wielkie :)

M itch
25-05-2015, 14:12
Chyba się nie dowiemy Katarzyno... też zainteresowana kupnem z ebaya?

Bolek02
26-05-2015, 14:49
Na co mamy rzucić okiem, jak pod odsyłaczem nie widać naklejki :( Poza tym tamten post raczej się przeterminował :)