Zobacz pełną wersję : Pomysły na plener ślubny gdy nie ma pogody ?
mastercheat
08-09-2009, 13:31
Witam,
Możecie mi podrzucić jakieś pomysły na plenery ślubne i nie tylko jak nie ma pogody?
Np. leje deszcz, a terminu nie ma jak przesunąć bo suknia wypożyczona…
Pierwsze co mi osobiście przyszło do głowy, to jakiś pałacyk i robienie we wnętrzach.
Niestety w mojej okolicy jedyny fajny pałacyk krzyczy sobie 150 zł…
Drugi pomysł jaki miałem to jakiś duży dworzec kolejowy nowoczesny lub w starym stylu (nieważne) ważne żeby zadaszony.
Ale może ktoś z was ma inne ciekawe pomysły?
Stara zamknieta fabryka :twisted:
mastercheat
08-09-2009, 14:07
Stara zamknieta fabryka :twisted:
kurcze fabryczke starą fajną mam, ale niestety niezadaszoną :(
ps. czy nie ma ryzyka że, z dworca PKP ktoś pogoni fotografa razem z parą młodą... :)
Parasol, kalosze i skakać po kałużach...
...gdyby suknia nie była wypożyczona... ;)
Ja bym sie udal do Grodzca do starej cementowni. To chyba jakies 40 minut od Czestochowy. Sa tam takie jakby kominy(cos jak w elektrowniach) do ktorych mozna wejsc. Do tego ruiny calej cementowni(zadaszonej) tez robia wrazenie. Ostatnio pojechalem tam z aparatem to mnie wciaglo na 4h i zmaltretowalem 8gb rawow.
Nie mialem jeszcze czasu tego obrobic ale jak chcesz to moge cos zrobic i wkleic po 22 jak bede juz w domu.
Rewelacyjny palacyk slubny jest jak sie jedzie z piekar slaskich w strone lotniska. Mialem tam swoja sesje slubna. Bajka. Brali 100zl za wejscie na sesje.
Sergiusz
08-09-2009, 14:40
Stacje benzynowe są klimatyczne o zmroku a do tego większość jest zadaszona. I jest szansa, że się jakiś TIR w tle ustrzeli.
W deszczu mogą wyjść fajne zdjęcia, ja bym się tego nie bał.
No to może jakas stodoła? Dużo miejsca i lec na sianie można ;) po zdjęciach.
Mógłbyś spróbować też np. na sali gimnastycznej w jakiejś szkole. Pomysł ze stacją benzynową wydaje się być fajny :).
Sergiusz
08-09-2009, 15:04
W deszczu mogą wyjść fajne zdjęcia, ja bym się tego nie bał.
Są dwa rodzaje deszczu. Pierwszy naturalny i trudno przewidywalny. Owszem można próbować ale istnieje sporo zagrożeń od odbijającego się światła od kropel wody do kiepskiego samopoczucia Młodej Pary poprzez niezapewnienie odpowiednio komfortowych warunków. Drugi przypadek to deszcz sztuczny całkowicie przewidywalny i zapewniający całkowite bezpieczeństwo nie tylko młodym ale i sprzętowi. W tym przypadku zdjęcia faktycznie mogą wyjść super.
mastercheat
08-09-2009, 15:08
o sali gimnastycznej tez myślałem, w sumie mogło by być ciekawie. Różne dyscypliny sportu w wykonaniu młodych :)
Stacji benzynowej kurcze jakoś nie widzę oczami wyobraźni może kilka ujęć, ale cała sesja…
Do fotek w deszczu troszkę chyba jednak za mało mam doświadczenia, no i młodzi musieli by się zgodzić. No ale musze to przemyśleć.
Mad_Mac a ten pałacyk o którym pisałeś to jest miejscowość Świerklaniec? Kurcze trochę jednak daleko mam, zresztą tak samo jak ta cementownia:(
W Częstochowie jest fajna cementownia ale niezadaszona, a tam gdzie jest zadaszona to strach wejść żeby się nie zawaliło….
A moze ktoś zna takie miejscówki na kiepską pogodę w okolicach Łodzi?
mastercheat
10-09-2009, 09:12
Czyli podsumowując:
1. Dworzec PKP (najlepiej duży)
2. Wnętrza jakiegoś pałacyku
3. Stara zamknięta fabryka (zadaszona)
4. Stacja benzynowa
5. Robić w deszczu :)
6. Stodoła (sianko i te sprawy)
7. Hala sportowa
6. Szkoła (klasy, korytarze, sala gimnastyczna)
Powiem szczerze, że mnie najbardziej podoba się :
1.Szkoła (tylko jak tu załatwić wejściówkę?? :( )
2.Dworzec PKP (nie wiadomo do końca czy ochrona/straż miejska nie pogoni)
3.Pałacyk (kosztowna impreza)
A jeżeli ślub można wziąć w centrum handlowym to może sesję też można? :>
Myśle że jeżeli jest możliwosć fotografowania w deszczu to naprawde mogą powychodzić ciekawe ujęcia no ale to musisz poustalić wszystko z parą ,)
Ja bym jeszcze myslala o jakims stylowym hotelu, moze o porze dogodnej aby nie wchodzic w droge gosciom, nie wiem czy to sie praktykuje..?
kinimodgdynia
10-09-2009, 21:22
Jeżeli chodzi o dworzec, nie można fotografować tylko wtedy, jeżeli jest wyraźny znak o tym mówiący. Na większości dworców takiego nie widziałem.
Komenda Główna SOK do redakcji miesięcznika "Świat Kolei"
Pismo nr I00D2-0604-36/04 z dnia 23-12-2004 r.
(...) Zgodnie z obowiązującym rozporządzeniem Ministra Transportu i Gospodarki Morskiej z dnia 14 marca 2001 r. (Dz.U. nr 30 poz. 351) fotografowanie, wykonywanie szkiców i rysunków budynków, budowli i urządzeń oraz pociągów i innych kolejowych pojazdów szynowych zabronione jest tylko wtedy, gdy taki zakaz wprowadzi zarządca lub przewoźnik umieszczając na tych obiektach tablice z zakazem fotografowania. Jeżeli brak jest wyraźnego zakazu, a fotografujący posiada ważne zezwolenie wstępu na obszar kolejowy (oczywiscie takie zezwolenie nie jest wymagane, jeżeli fotografujący robi zdjęcia w miejscach ogólnodostępnych (publicznych)), specjalna zgoda na fotografowanie nie jest wymagana. Oczywistym jest również to, ze gdy fotografujący, pomimo że znajduje się w miejscu publicznym lub posiada zezwolenie wstępu na obszar kolejowy, nie może robić zdjęć obiektów, na których znajduje sie zakaz fotografowania.
Komendant Straży Ochrony Kolei - mgr Witold Śląski,
źródło: Świat Kolei nr 1/2005.
mastercheat
10-09-2009, 23:57
Poszedłem dzisiaj na dworzec główny w Cze-wie obczaić miejsca i trafiłem na taka oto ciekawostkę :)
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.fotoshock.pl/simpleviewer/fot/HPIM0227.jpg)
co o tym myśleć.
Jak by mnie ktoś zatrzymał, że niby robie komercyjnie, to wystarczy powiedzieć że nie i że para młoda to tylko znajomi :)
A jeżeli ślub można wziąć w centrum handlowym to może sesję też można? :>
Tutaj trzeba uważać, bo w większości wiszą tabliczki z zakazem fotografowania :roll:
Czyli podsumowując:
1. Dworzec PKP (najlepiej duży)
2. Wnętrza jakiegoś pałacyku
3. Stara zamknięta fabryka (zadaszona)
4. Stacja benzynowa
5. Robić w deszczu :)
6. Stodoła (sianko i te sprawy)
7. Hala sportowa
6. Szkoła (klasy, korytarze, sala gimnastyczna)
7. Hala sportowa ( skook przez konia, jak na w-f :] )
headless-horseman
09-12-2009, 10:31
Może coś takiego przypadło by parze młodej do gustu http://www.pleneri.com/2009/11/w-odwiedzinach-u-szalonego-kapelusznika-i-kota-z-cheshire-restauracja-teatralna-we-wroclawiu/plener_fotograficzny
mieszko_1vp
09-12-2009, 10:55
tak dumam-i w kinie kiedyś robiłem plener
dus.jakub
10-12-2009, 10:56
kręgielnia?
Doleslav
10-12-2009, 20:50
Łódzka palmiarnia, kolumnada przed Teatrem Wielkim, znajomy robił też w dużym salonie z eleganckimi meblami (ale musial im za to zrobić jakieś foty do folderu).