PDA

Zobacz pełną wersję : Zamawiamy identyfikatory - lista chętnych

Strony : 1 [2] 3

Diodak
12-09-2005, 16:13
mhmm czyli chcecie mi udowodnic ze jestem uposledzony i nie widze procencikow ? bo mnie chodzilo o podpisywanie sie rekoma pod ta ankieta, slownie z nicka przy glosowaniu, bo teraz nie zobaczysz kto jak glosowal, no chyba ze rzeczywiscie mam slaba przegladarke bo gdzies tego nie widac :roll:

Zobaczysz :mrgreen: ... wystarczy kliknąć w liczbę głosów np. w liczbę 57 i wyświetlą się wyniki głosowania razem z osobami... po to zrobiłem ankietę publiczną.

thorin
12-09-2005, 16:14
ale gafa... impressive... rozumiem ze dla kazdego jego wybor bedzie uwzgledniony ? :mrgreen:

Diodak
12-09-2005, 16:25
ale gafa... impressive... rozumiem ze dla kazdego jego wybor bedzie uwzgledniony ? :mrgreen:

Nie do końca :-P ... po to jest ankieta, żeby wybrać jeden wspólny podpis pod logo. Narazie "wygrywa" Canon Photographer i chyba nic się już nie zmieni. Chodzi o to, że wykonanie karty będzie prostrze jeśli napis będzie taki sam na wszystkich.

Roni
14-09-2005, 07:14
Ja tez poprosze identyfikator.

ID: 685
nick: Roni
imie i nazwisko: Michał Pieściuk

Polaco
14-09-2005, 13:01
BTW co z cena ? Diodak, wiesz juz cos ?

FOTOGRAF
14-09-2005, 13:11
BTW co z cena ? Diodak, wiesz juz cos ?
no juz chyba czas na info co z zaplata...

Auwo
14-09-2005, 13:17
@Diodak - poszedł PM

Diodak
14-09-2005, 15:02
no juz chyba czas na info co z zaplata...

Ja tez się już zaczynam niecierpliwić, ale drukarni coś długo schodzi z odpowiedzią na mojego maila :mad: . Miałem trochę wątpliwości i pytań... być może za dużo :mrgreen: . Cierpliwości, jak do jutra nie odpiszą to tam do nich zadzwonię i "grzecznie" zapytam co jest grane ;-).

Mixer
14-09-2005, 15:16
Ja tez się już zaczynam niecierpliwić, ale drukarni coś długo schodzi z odpowiedzią na mojego maila :mad: . ...Cierpliwości, jak do jutra nie odpiszą to tam do nich zadzwonię i "grzecznie" zapytam co jest grane ;-).

Diodek to P O D W Y K O N W C A - (czytaj: "Zakład Pracy Chronionej")! Jak ich nie przyciśniesz to będą miesiąc liczyć. Wiem bo pracuję z drukarniami. To Ty dajesz im zarobić a nie oni Tobie.
Co prawda to bździniarska robota dla niech bo chętniej liczyli by 1000szt ale mniejsza z tym..

Więcej stanowczo i przycisnij kolankim :)

Mixer
14-09-2005, 15:18
Ehh spacja się wdarła..

Diodak
15-09-2005, 00:27
Diodek to P O D W Y K O N W C A - (czytaj: "Zakład Pracy Chronionej")! Jak ich nie przyciśniesz to będą miesiąc liczyć. Wiem bo pracuję z drukarniami. To Ty dajesz im zarobić a nie oni Tobie.
Co prawda to bździniarska robota dla niech bo chętniej liczyli by 1000szt ale mniejsza z tym..

Więcej stanowczo i przycisnij kolankim :)
heh, tak to jest małe nakłady wciska się na koniec kolejki. No ale udało się, przycisnąłem i dostałem krótkiego maila. Znam już koszty i warunki zamówienia.

1. Okazało się, ze podane ceny to ceny netto (tego się obawiałem), ale wytargowałem zniżkę więc cena generalnie nie uległa zmianie od tej zakładanej przed ubruttowieniem ;)

Identyfikator z wyciętym otworkiem + łańcuszek będzie kosztował 10 zł.

2. Łańcuszki sprzedawane sa jako wielokrotność liczby 100, tak więc albo 100, albo 200 a zadeklarowanych identyfikatorów jest w tej chwili 139 w tym 3 zamówienia bez podanego adresu wysyłkowego. Tu się pojawił problem... albo ostatnie 39 zamówionych identyfikatorów będzie bez łańcuszka (co jest nie do przyjęcia przecież) albo trzeba zamówić 200 sztuk łańcuszków i 61 sztuk które zostaną zachować na poczet przyszłych identyfikatorów lub legitek prasowych. W takim przypadku będziemy musieli się dorzucić do tych dodatkowych 61 sztuk co wyjdzie dodatkowo po 1.50 zł na każdą osobę która zamówiła ID (niezależnie od liczby zamówionych ID). Po wykorzystniu pozostałych 61 łańcuszków możnaby te 1.50 zł każdej osobie oddać, lub przekazać na jakiś inny projekt forumowy.

Po uwzględnieniu takiego rozwiązania do całej sumy - czy to jeden czy kilka identyfikatorów było zamówionych - należałoby doliczyć 1.50 zł.

3. Możemy też zrobić tak, że poczekać i dozbierać jeszcze te 61 sztuk (sytuacja jak przy smyczach :mrgreen: ).

4. Wstyd się przyznać, ale nie wiem nawet ile kosztuje koperta na list :mrgreen: . Nie wysyłam listów, raczej paczki dlatego nie wiem... może ktoś podpowie ile za koperte i jaką chcemy? Sprzedają chyba takie małe (wymiaru zwykłej) ale z bombelkami? Jakby nie patrzeć musze upchać kartę (żeby się nie zniszczyła) i prawie metr aluminiowego łańcuszka. Według cennika na www Poczty Polskiej zwykły list do 100g kosztuje 1.50zł no chyba, że ten łańcuszek będzie lżejszy 8) ... a jutro sprawdzę na poczcie jakie mają koperty i w jakich cenach.

Napiszcie jak robimy z tymi łańcuszkami tzn. czy składamy się jeszcze po te 1.50 zł i pozostałe łańcuszki będą czekały na lepsze czasy (mogę je komuś przesłać np. komuś kto będie robił legitki, lub do Hazana do "centrali CB" 8) . Decydujcie.

chyrus
15-09-2005, 00:53
Co do kopert, to nie idz na poczte, bo tam drogo, tylko do jakiejs hurtowni papierniczej i lykaj caly kartonik i jeszcze o upust krzycz :)

Diodak
15-09-2005, 00:58
ooo na to nie wpadłem :D hurtownia papiernicza pod nosem to sie jutro przejdę. A jak w kwesti łańcuszków ... dorzucamy po te 1.5 złotego?

adwent
15-09-2005, 01:14
ja jestem za tym aby poczekać jeszcze ze 3-4 dni i jeśli się nie uzbiera do 200 - wtedy dołożyć i kupić całe 200.

Venio
15-09-2005, 01:21
3, 4 dni? Nie wydaje mi sie. Te ostatnie ID cięzko było uzbierać... jestem optymistą ale kurde cięzko bedzie jeszcze 61 uzbierać!! :P Ja jestem za tym 1,50. Boze przeciez to nie jest duza kasa :/ Kupujecie obiektywy za 6000zł a nie potraficie 1,50 jeszcze dołożyć? :D

Polaco
15-09-2005, 06:28
Chwilka, ale czy wszyscy beda chcieli te lancuchy ? Moze sie kazdy okresli czy bedzie chcial czy nie, jak wszyscy beda chcieli to sie doplaci te 1,5 zl.

Jesli okaze sie ze kilka osob (dokladnie 36 identyfikatorow) nie chce lancuchow to problem sie sam rozwiazuje :)

RJanusz
15-09-2005, 07:07
Chwilka, ale czy wszyscy beda chcieli te lancuchy ?
A wiec ja moge zrezygnowac z lancucha. Podejzewam, ze nie bede jedyny - przeciez wiele osob pisalo, ze bierze identyfikator do smyczy (lub smycze do identyfikatorow).
(poza tym skads tam mam kilka takich lancuchow...).

Pozdrowienia,
Radek

Marcoone
15-09-2005, 07:25
No to co ? Ankieta nt. łańcuchów ?
Chociaż coraz bardziej bedzie to przypominało "Rejs" i "... jaką metodą wybierzemy metodę głosowania ..." :D

A tak na poważnie, ja osobiście nie widzę problemu żeby dopłacić te 1,50 zł.

maro25
15-09-2005, 08:10
Myślę że można doliczyć te 1,50 przecież to żadna kasa, a łańcuszek mi się zawsze przyda.

dentharg
15-09-2005, 08:35
Można dopłacić. Te 1.50 nikogo jeszcze nie zubożyło.. A karty będą czekać. Potem, tym co nie wzięli udziału w 1. edycji programu identyfikatorów będzie można sprzedać drożej, a kasę przekazać na forum ;)

Khazad
15-09-2005, 08:39
Ja specajlnie wziełem dwie smycze, bo jedna miała być do identyfikatora, więc jak nie bedzie łańcuszka to bedzie dobrze, aj ma być to nie widze problemu w doplacie 1,50.

C41photocrew
15-09-2005, 08:56
a jak z platrnoscia robimy?? sorki ze tak pyran ale cos nie w temacie jestem:) kumu 20 +3 zlote:) przeslac??:) i jaki jest treamin realizacji wteyd:) wiem wiem upierdliwy jestem

Silent Planet
15-09-2005, 09:59
Żaden problem.
Każdy płaci za siebie + kasa nadmiarowa za niewykorzystane identyfikatorki.
Nadwyżkę kierujemy do Hazana i on kasę ładnie wykorzysta.
Nie wierzę, że jesteśmy takimi pieprzonymi skąpcami, żeby się o 1,50 pln kłócić?
Poza tym od razu parę groszy wpadnie na utrzymanie forum... samo się nie nakarmi, mam rację?

No więc skoro się wszyscy zgadzają :mrgreen: to poprosimy o dokładne instrukcje oraz kwoty i grzecznie wpłacamy pieniążki.

kocis
15-09-2005, 10:23
Trzeba jeszcze pamiętać o kosztach wysyłki. Bo jeśli płatność będzie "za zaliczeniem pocztowym" to dochodzi jeszcze jakieś 10zł. Ale co tam, czekam na przesyłkę i info ile i jak płacić.
A nadmiarowe łańcuszki? Proszę mi dołożyć 3 szt.

Harnash
15-09-2005, 10:43
Co do mnie to te 1.5 PLN nie robi dla mnie większej różnicy. Myślę że powinniśmy zamknąć sprawę jak najszybciej ;-)

Auwo
15-09-2005, 10:46
Żaden problem.
Każdy płaci za siebie + kasa nadmiarowa za niewykorzystane identyfikatorki.
Nadwyżkę kierujemy do Hazana i on kasę ładnie wykorzysta.
Nie wierzę, że jesteśmy takimi pieprzonymi skąpcami, żeby się o 1,50 pln kłócić?
Poza tym od razu parę groszy wpadnie na utrzymanie forum... samo się nie nakarmi, mam rację?

No więc skoro się wszyscy zgadzają :mrgreen: to poprosimy o dokładne instrukcje oraz kwoty i grzecznie wpłacamy pieniążki.

Podpisuję się obiema RĘCAMI !!! ;)

adwent
15-09-2005, 10:50
ok ok - pisałem aby kilka dni poczekać- z tą myślą , że może jeszcze ktoś chętny będzie ( niekoniecznie 61 osób), ale oczywiście także mogę 1,50 dopłacić

mxdanish
15-09-2005, 10:59
Myślę że nie ma co się szczypać. 1.5 zeta to nie jest majątek.
Trzeba zamawiać, bo jak zaczniemy znowu sie pytać kto chce z łańcuszkiem a kto bez, to minie kolejny miesiąc i sprawa nie zostanie doprowadzona do końca nigdy.

Ja osobiście przy okazji chciałem zamówić drugi identyfikator :mrgreen: tak żeby mieć dwa (na zapas ;))

McKane
15-09-2005, 11:18
Ja w takim wypadku poprosze dodatkowy lancuszek bo 1,5 to zadna kasa a jak sie zerwie jeden bede mial drugi na wymiane :)

ukasbadu
15-09-2005, 11:40
Jestem za doplaceniem 1,5. Z lancuszka nie rezygnuje.

C41photocrew
15-09-2005, 12:51
no to widze ze wszyscy mi odpowiedzieli:D

Harnash
15-09-2005, 12:55
no to widze ze wszyscy mi odpowiedzieli:D

Z tego co zrozumiałem jeśli mamy dopłacać to po 1.5PLN na GŁOWĘ a nie od identyfikatora zatem powinieneś raczej zapłacić 21.5PLN a nie 23PLN ;-)

Tak żebyś nie poczuł się ignorowany ;-)

dentharg
15-09-2005, 13:03
Te "zetapieździesiont" to żadna fortuna. A identyfikator już na październik by się przydał ;)

C41photocrew
15-09-2005, 13:30
hehe nio:) ale liczylem nie wiem znaczek pocztowy hyhy :D a jak z realizacja ile to potrwa:)?? boz aloze sie ze zanim wszyscy wplaca to minie tysh z tydzien

Diodak
15-09-2005, 13:56
Widzę (w miarę) zgodne głosy, czyli dopłacamy po 1.50 zł. Te 61 łańcuszków na które się zrzucamy a nie zostaną wykorzystane narazie przechowam. Jak ktoś zacznie konkretnie robić legitki prasowe to wyślę mu wszystkie łańcuszki paczką... no chyba, że ja się wcześniej wezmę za produkcję to od razu będą u mnie ;).

Czyli:

1 ID = 13 zł
2 ID = 23 zł
3 ID = 33 zł
+ koszt koperty

Jadę do papierniczego dowiedzieć się po ile koperty... jak wróce to podam już numer konta do wpłacania.

slonek
15-09-2005, 14:23
no i wreszcie konstruktywna decyzja. swoja droga nie przypuszczalem, ze o "zeta piecdziesiat" zrobi sie post na strone :mrgreen: . czekam na numer konta i wysylam swoje 13 PLNow niezwlocznie.

tpop
15-09-2005, 14:47
swoja droga nie przypuszczalem, ze o "zeta piecdziesiat" zrobi sie post na strone :mrgreen: . co nie?! :D Po kilku pierwszych odpowiedziach myslalem ze bedzie dym o te 1,5.

pazurek
15-09-2005, 14:53
no i wreszcie konstruktywna decyzja. swoja droga nie przypuszczalem, ze o "zeta piecdziesiat" zrobi sie post na strone :mrgreen: . czekam na numer konta i wysylam swoje 13 PLNow niezwlocznie.

PLUS koszt koperty ;)

slonek
15-09-2005, 14:53
co nie?! :D Po kilku pierwszych odpowiedziach myslalem ze bedzie dym o te 1,5.
zastanawiam sie tylko co za los maja sprzedawcy, u ktorych kupujemy sprzet. tam to dopiero musi sie dziac, kiedy walka toczy sie o kilka kilo PLNow :wink:

FOTOGRAF
15-09-2005, 15:29
ja jeszcze poprosze domoich 2 identyfikatorow 1 fancuszek!!

Diodak
15-09-2005, 16:01
ja jeszcze poprosze domoich 2 identyfikatorow 1 fancuszek!!
Dodatkowy łańcuszek kosztuje 2.80 zł... nie chcę abyśmy się wszyscy zrzucali po 1.50 zł na pozostałe 61 łańcuszków a potem ktoś dostawał z tej puli łańcuszek za darmo bo to byłoby nie fair. Zróbmy tak... kto chce niech zamiast 1.50 zł wpłaci 2.80 zł i dostanie dodatkowy łańcuszek. Pozostałe osoby niech wpłacają po 1.50. Zebraną nadwyżkę przekażę hazanowi.

pn_
15-09-2005, 16:12
Dodatkowy łańcuszek kosztuje 2.80 zł... nie chcę abyśmy się wszyscy zrzucali po 1.50 zł na pozostałe 61 łańcuszków a potem ktoś dostawał z tej puli łańcuszek za darmo bo to byłoby nie fair. Zróbmy tak... kto chce niech zamiast 1.50 zł wpłaci 2.80 zł i dostanie dodatkowy łańcuszek. Pozostałe osoby niech wpłacają po 1.50. Zebraną nadwyżkę przekażę hazanowi.

Czy mozna jeszcze raz napisac ceny, bo juz sie pogubilem...

Na marginiesie: po zastanowieniu chcialbym zamowic dwa identyfikatory i dwa lancuszki (bo latwo gubie rozne rzeczy....). Rozumiem, ze mam doplacic 2x1,50zl na pozostale, czy moze tylko 1x1,50?

Aha - ile trzeba doplacic za list do Niemiec? Jak nie wiadomo, to sprawdze na poczcie, moze maja cennik w internecie.

Diodak
15-09-2005, 16:20
Dopłacamy tylko raz 1.50... w cenniku ta kwota jest już wliczona. Nie wiem jaki jest koszt wysyłki do Niemiec czy USA takiego listu - zainteresowani powinni wiedzieć jeśli wysyłają listy Polska <> USA, Polska <> Niemcy... prosiłbym o wpłacenie tej dodatkowej kwoty jaką będę musiał zapłacić za te międzynarodowe listy.

Koperty z bąbelkami już kupiłem w hurtowni za 0.50 zł za sztukę. W cenniku względniony jest koszt identyfikatora, łańcuszka, koperty, znaczka oraz dopłaty "łańcuszkowej" lub jeśli ktoś zamawia dodatkwoy łańcuszek koszt tegoż łańcuszka.

Uwaga!!!

Numer konta i cennik w osobnym wątku TUTAJ (http://canon-board.info/showthread.php?p=75337#post75337).

pn_
15-09-2005, 16:27
Dopłacamy tylko raz 1.50... w cenniku ta kwota jest już wliczona. Nie wiem jaki jest koszt wysyłki do Niemiec czy USA takiego listu - zainteresowani powinni wiedzieć jeśli wysyłają listy Polska <> USA, Polska <> Niemcy... prosiłbym o wpłacenie tej dodatkowej kwoty jaką będę musiał zapłacić za te międzynarodowe listy.

Uwaga!!!

Numer konta i cennik w osobnym wątku TUTAJ (http://canon-board.info/showthread.php?p=75337#post75337).

OK. To ja wplace 30zl, poprosze dwa ID i dodatkowy lancuszek (24.80) i wysylke do Wiesbaden (miedzy 2.70 a 3.90, nie wiem ile bedzie wazyc). Ewentualna nadwyzke pieniazkow to juz tam na jakies zbozne cele przeznacz :-)

Dziekuje i pozdrowienia,

Przemek

borkomar
15-09-2005, 20:40
1. Forum ID: 2642
2. Nick: borkomar
3. Imię i nazwisko: Borkowski Mariusz

Kaske zaraz sle:)Pozdrawiam

KuchateK
15-09-2005, 22:11
To jeszcze dwa dla mnie...
Kase masz... dane masz...

mlody911
15-09-2005, 23:26
I ja poprosze!!
1. ID 1505
2. mlody911
3. Paweł Jaje
Sume postaram się przesłać jutro!
1ID + 1 lancuszek (13,50 pln)

GoTo
15-09-2005, 23:52
To dla mnie jeszcze drugi ID. Kasa już poszła za dwa.

micele
16-09-2005, 09:31
1. ID- 3053
2. Nic:Micele
3. Imię i nazwisko : Michał Trojanowski

Rosolek
16-09-2005, 16:20
ID - 2405
Nick - Rosolek
Imie i Nazwisko - Michał Szydłowski

dwie sztuki - przelew pojdzie wieczorem

Diodak
17-09-2005, 03:09
Brakuje mi adresów pocztowych (nie e-mailowych tylko takich zwykłych) do osób:

jarecki
Mario32

Napiszcie prywatną wiadomość ze swoim adresem do wysyłki.

Uwaga !!!
Każdy nowy chetny na identyfikator niech od razu przysyła prywatną wiadomość razem z danymi do identyfikatora + adres do wysyłki to będzie szybciej.

TomekS
18-09-2005, 20:43
To i ja poproszę 2 sztuki
2589
TomekS
Tomasz Smolarek
Nie jestem w stanie przebrnąć przez ponad 30 stron, powiedzcie czy oprócz kaski coś gdzieś jeszcze muszę podać....?

Diodak
18-09-2005, 21:45
Dane, kaskę na konto i adres do wysyłki na PW a potem czekać cierpliwie ;).

tomsong
19-09-2005, 11:15
troche mnie nie bylo, ale mam nadzieje ze jeszcze sie zalapie..kase wplace zaraz

1. Forumowe ID: 1010
2. pseudo: tomsong
3. Imię i nazwisko: Tomasz Gulla

ps. bede zamial dwa ID z lancuszkiem

kami74
19-09-2005, 15:35
To i ja oczywiście:
1. Forumowe ID: 2315
2. nick: kami74
3. Imię i nazwisko: Kamil Łopatko

sztuk: 1 z lańcuszkiem , kaske wysle wieczorem
pozdrawiam

ags
19-09-2005, 15:41
$ wysłane.

Update:
Przepraszam, nie dość że pomyliłem wątki, to jeszcze napisałem dwa razy to samo - wybaczcie, siedzę nad mikroekonomią [bycie 100dentem zobowiązuje...] i jestem już trochę z tego powodu nieprzytomny :> Mea culpa.

Vitez
19-09-2005, 17:51
$ wysłane.

To w watku obok sie nabija posty ...eeee... to znaczy chwali wplata ;)

http://canon-board.info/showthread.php?t=5390&goto=lastpost

wues
19-09-2005, 22:27
Dla mnie również jeden:
1. ID: 2949
2. nick: wues
3. Imię i nazwisko: Witold Szal

1 sztuka z lańcuszkiem, kasę zaraz przelewam

Pozdrawiam

Robson01
08-10-2005, 23:40
Nie wiem czy nie jest za późno. Na wszelki wypadek podaję:
1. ID:1916
2. nick: Robson01
3. Imię i nazwisko: Robert Pękowski
Wezmę 2 szt. z łańcuchami :-)

Hoody
09-10-2005, 14:01
Ja w sprawie ID z
http://canon-board.info/showpost.php?p=72076&postcount=185
Nie chcę być posądzony o jakąs krytykę sam bardzo cenię sobie takie sprawy.
Nie wiem ile docelowo jest chętnych ale chciałbym dorzucić parę groszy do tego,
Mianowicie fajnie byłoby gdyby smycze były z nadrukami np czarne z czerwonym canon albo białe z czerwonym i na tym bym się skupił.
Co do samych ID to uważam że pare rzeczy też mogło by być zmienionych
projekt sam w sobie jest ładny i przejrzysty ale UAC ? może coś sensowniejszego ? Nie wiem ale wolał bym mieć tam napis PRESS lub cokolwiek, poza tym to ten kod paskowy nie znjdzie chyba żadnego zastosoania może by własny odęczny podpis ? zeskanowany ? ja mam swój na tablecie wacoma sobie czasem cos porobię i wygląda to całkiem oryginalnie, ale jakaś mała fotka to uważam za niezbędne identyfikator bez fotografii ??

CO do ilości taką małą poligrafie to zawsze sobie robie i robiłęm sam w domu tak więć problemem nie jest papier a smycz którą w domowych warunkach trudno zrobić..... natomiast co do wydruku to mam 6kolorowego epsona na którym robie fotki 10x15 bo po to go kupiłem 255g/m2 to można zalaminować laminarkę mam folie to taniocha bo z 20gr sztuka max , a cena 10x15 z tuszem i wydrukiem wychodzi mi 85 gr czy coś kóło tego na oryginalnym highglossy epsona. a wejdą na niego 2 ID jeśli zamawiał bym to chyba na plastikowych kartach grubości kredytówek, kiedyś handlowałem takimi drukarkami i można to też zamówić i będzie bardziej trwałe,
To tyle jak by co jestem chętny do dalszej dyskusji bo nie chodzi mi o cene ale o zbieranie i czas i czekanie....

Zielony
09-10-2005, 14:39
Sprawa napisu PRESS, zdjęcia, podpisu ręcznego, no i projektu ma być załatwiona oddzielnie jako legitka.
Sprawa ID to coś innego... :roll:
Ale o tym już było...
Jak każdy dostanie swoje upragnione ID to, ktoś z czasem zajmię się legitkami, może pociągnie dalej sprawę smyczy, współpracy z labem itd itd.
Ale to już jest zagadka... ;)

Diodak
19-10-2005, 00:41
Nareszcie! Wróciłem na forum i to z tarczą w ręku :D (czyli sesja do przodu i to z niezłymi wynikami - a co... mogę się pochwalić nie? ;) ). Z tego co wiem do Madroz dzwonił do mnie do domu ;) mama przekazała :mrgreen:. Wszystkich przepraszam za opóźnienie, ale muszę się też usprawiedliwić, że jak ogłosiłem mobilizację aby wpłacać kasę to liczyłem, że nie potrwa to dłużej niż tydzień... no powiedzmy dwa. Do tego czasu byłem jeszcze przed sesją, a że niektórzy gapowicze nie zdążyli to realizacja identyfikatorków zazębiła się z moją sesją i to nie taką gdzie jest jedno czy dwa zaliczenia... musiałem zdobyć ich az 16 :P. Zresztą nevermind, właśnie kończę poprawiać listę brakujących osób które zamówiły ID później i jeszcze dzisiaj w nocy wysyłam projekt + dane do nadruku do drukarni. Spróbuję zamiast UAC wpisać tam PRESS i zobaczyć jak to wygląda :o. Mam nadzieję, że nikomu nie puściły nerwy i nie wysłał już jakiejś mafii do mnie :mrgreen: .

borkomar
19-10-2005, 00:45
Spokojnie byleby w tym roku wypalilo:)

Diodak
19-10-2005, 00:49
Przy takiej ilości sztuk deklarują się w tydzień wyrobić, chyba, ze tym razem im coś wypadnie :P.

Mixer
19-10-2005, 00:57
Witam i gratuluję !

Rozumiem że projekt już się nie zmieni i zostaje to co było "klepnięte" tu (http://canon-board.info/showpost.php?p=72076&postcount=185) ??

mmsza
19-10-2005, 06:05
Jak pisałem w poprzednim wątku Ja rezygnuję z identyfikatora, smyczy i cokolwiek ma być.
Nie chce mi się ponownie tego komentować.

maro25
19-10-2005, 06:28
Nareszcie! Wróciłem na forum i to z tarczą w ręku :D (czyli sesja do przodu i to z niezłymi wynikami - a co... mogę się pochwalić nie? ;) ). Z tego co wiem do Madroz dzwonił do mnie do domu ;) mama przekazała :mrgreen:. Wszystkich przepraszam za opóźnienie, ale muszę się też usprawiedliwić, że jak ogłosiłem mobilizację aby wpłacać kasę to liczyłem, że nie potrwa to dłużej niż tydzień... no powiedzmy dwa. Do tego czasu byłem jeszcze przed sesją, a że niektórzy gapowicze nie zdążyli to realizacja identyfikatorków zazębiła się z moją sesją i to nie taką gdzie jest jedno czy dwa zaliczenia... musiałem zdobyć ich az 16 :P. Zresztą nevermind, właśnie kończę poprawiać listę brakujących osób które zamówiły ID później i jeszcze dzisiaj w nocy wysyłam projekt + dane do nadruku do drukarni. Spróbuję zamiast UAC wpisać tam PRESS i zobaczyć jak to wygląda :o. Mam nadzieję, że nikomu nie puściły nerwy i nie wysłał już jakiejś mafii do mnie :mrgreen: .

spoko, przeglądaliśmy tylko oferty płatnych zabójców :mrgreen:
a ten pomysł z PRESS zamiast UAC bardzo mi się podoba

Venio
19-10-2005, 07:14
spoko, przeglądaliśmy tylko oferty płatnych zabójców :mrgreen:
Też jestem za tym. (mówie o napisie oczywiscie :D )

Zielony
19-10-2005, 10:11

Tylko niech pozostanie w tej samej formie graficznej...a nie tam jakis neonowy napis :)

mxdanish
19-10-2005, 10:23
Witamy Diodaka
Stałeś się tematem kilku ciekawych rozmów :lol:
Ja nie rezygnuję i nadal liczę że sprawa zostanie dociągnięta do końca

BTW Gratuluję sesji...

pn_
19-10-2005, 10:32
Spróbuję zamiast UAC wpisać tam PRESS i zobaczyć jak to wygląda

To PRESS to mi sie w ogole nie podoba, nie tak mialo byc!!! To sa identyfikatory a nie legitki prasowe!!!

dentharg
19-10-2005, 10:32
Mam nadzieję, że nikomu nie puściły nerwy i nie wysłał już jakiejś mafii do mnie :mrgreen: .

Polski Korpus Inwazyjny (http://wielkarzeczpospolita.net/vpki.php) powinien już pukać do Twoich drzwi! :mrgreen:

pn_
19-10-2005, 10:34
spoko, przeglądaliśmy tylko oferty płatnych zabójców

Kto przegladal, to przegladal, mow za siebie. Ja nie jestem gosciem, ktory po kilku dniach odsadza innych od czci i wiary, i spokojnie czekam, wiedzac, ile to roboty i ze kazdy ma tez mnostwo innych spraw (ja tez).

Poza tym forumowicze tez sie nie bardzo wykazali i wplacali tygodniami...

Pozdrowienia dla Diodaka.

Przemek

Zielony
19-10-2005, 11:02
To PRESS to mi sie w ogole nie podoba, nie tak mialo byc!!! To sa identyfikatory a nie legitki prasowe!!!

W sumie też o tym pomyślałem...

TomekS
19-10-2005, 11:11
odnośnie zmany UAC na PRESS - wydaje mi się, że wykonywanie modyfikacji po złożeniu zamówień przez ludzi jest troche nie fair, niezależnie od tego czy byłoby tak lepiej czy gorzej.. Umówiliśmy się na konkretny wygląd, ludzie to zaakceptowali, nie próbujmy na minutę przed wykonaniem zmieniać formatu...

yasin
19-10-2005, 11:18
moze byc i "Press" :)

DoMiNiQuE
19-10-2005, 11:24

Jako uzytkownik aparatu innej marki niz Canon nie masz prawa glosu :twisted:

mi tam bez roznicy co tam bedzie napisane ...i tak nie bede tego nosil ;)

Algier
19-10-2005, 12:02
Witamy i czekamy

pn_
19-10-2005, 12:03
moze byc i "Press" :)

Nie moze byc, bo umowa byla inna, i za to zostalo zaplacone!!!

pn_
19-10-2005, 12:04
']Jako uzytkownik aparatu innej marki niz Canon nie masz prawa glosu

Moja zona ma Canona, ktorego i ja czasem uzywam, wiec jak najbardziej mam prawo glosu.

kami74
19-10-2005, 12:14
Jak Diodak jeszcze nie złozył zamówienia to niech postawi ankiete. UAC czy PRESS czy DRESS. Ludzie sie wypowiedzą. chociaż zgasdzam się z pn_, że to co było ustalone wcześniej powinno być realizaowane.

Tomasz Golinski
19-10-2005, 12:17
Ankieta nie ma sensu. Jeden głos sprzeciwu wystarcza. Przecież pn_ wpłacił kasę za coś innego. Jesli napis by sie zmienil trzebaby zwracac kase niezadowolonym, wiec koszt moglby wzrosnac.

kami74
19-10-2005, 12:30
No i własnie dlatego zgadzam się z pn_ ale żeby nie było głosów potem, że "jeszcze była mozliwośc zmiany na ""lepsze"" i nie skorzystaliśmy ztego bo jeden się sprzeciwił"

Algier
19-10-2005, 12:34
Nie moze byc, bo umowa byla inna, i za to zostalo zaplacone!!!

i tu się zgodzę z pn_

mxdanish
19-10-2005, 12:35
Ale na takie decyzje było mnóstwo czasu jak była mowa o projekcie
Teraz w trakcie finalizacji trzeba pogodzić się z tym wyglądem i tyle.
Poza tym PRESS czy UAC to nie ma większego znaczenia, bo to i tak ma być tylko symbol

yasin
19-10-2005, 13:28
W takim razie nie ma co kombinowac, bo sie zrobi niezly balagan, zostawiamy tak jak bylo, wszystko bylo ustalone, kasa wplacona, w takim razie czekamy na listy z ID :>

Grodar
19-10-2005, 13:35
Popieram. Nie róbmy dodatkowego zamieszania, co spowoduje dalsze przedłużanie sprawt.
Zostaje po staremu.

gr86
19-10-2005, 14:42
po zakończeniu akcji możemy przecież zrobić identyfikatory prasowe

slonek
19-10-2005, 15:50
Ja tez uwazam, ze powinno zostac w pierwotnej wersji.

maro25
19-10-2005, 18:52
Kto przegladal, to przegladal, mow za siebie. Ja nie jestem gosciem, ktory po kilku dniach odsadza innych od czci i wiary, i spokojnie czekam, wiedzac, ile to roboty i ze kazdy ma tez mnostwo innych spraw (ja tez).

Poza tym forumowicze tez sie nie bardzo wykazali i wplacali tygodniami...

Pozdrowienia dla Diodaka.

Przemek

O kurcze, z tymi zabójcami to był żart !!! mi przecież nie puszczały nerwy i nic do Diodaka nie miałem i nie opóźniałem wpłat.

Venio
19-10-2005, 18:57
Moja zona ma Canona, ktorego i ja czasem uzywam, wiec jak najbardziej mam prawo glosu.
Jak ty sie chłopie spinasz ;) omg

Wracając do tematu zmieny napisu to mi pasował by napis PRESS ale z drugiej strony nie taki był cel tych identyfikatorów. ID miały być jakby symbolem tego ze nalezymy do jednego forum. A po zakonczeniu sprawy z ID chętni powinni sie zając sprawą legitek prasowych itp.
Pozdrawiam

Diodak
21-10-2005, 20:00
Zamówienie poszło do drukarni i chyba za późno żeby coś zmieniać ;). Wpłaciłem nawet zaliczkę (wymaganie zleceniobiorcy) i identyfikatorki powinny się już drukować - też czekam z niecierpliwością na efekt końcowy.

A co do popularności tematu .... powiedzcie ile jest wątków z taką ilością odsłon :mrgreen:.

Kubaman
21-10-2005, 20:20
Diodak, czy to znaczy że zmieniłeś na PRESS? Jeśli tak to mi się nie podoba takie podejście :confused:

pn_
21-10-2005, 20:57
Zamówienie poszło do drukarni i chyba za późno żeby coś zmieniać

Znaczy, rozumiem, ze poszlo UAC, tak jak bylo umowione i zaplacone, a nie PRESS?

Nemeo
21-10-2005, 21:14
Może zmienimy napis canon na nikon.:lol:

Zielony
21-10-2005, 21:17
canonikonolta ;)

Nemeo
21-10-2005, 21:26
canonikonolta

Dobry pomysł, wtedy każdy będzie zadowolony.:lol:

Nemeo
21-10-2005, 21:28
marcingreen, fajny avatar.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Zielony
21-10-2005, 21:33
marcingreen, fajny avatar :lol: :lol: :lol: ...

się uczepili...:roll:
nadszedł czas na zmiany; zarówno w stopce jak i w avatarze...
tak poprostu, na jesień :mrgreen:

Zielony
21-10-2005, 21:35
By była możliwość to nick'a też bym zmienił... :cool:
Na ZIELONY, jak miało być pierwotnie...
Ale ja to nie Il fuoco ;)

gr86
21-10-2005, 21:36
Dobry pomysł, wtedy każdy będzie zadowolony.:lol:
jeszcze Oly też ma fajne dSlR`y

Diodak
22-10-2005, 11:38
Diodak, czy to znaczy że zmieniłeś na PRESS? Jeśli tak to mi się nie podoba takie podejście :confused:

Znaczy, rozumiem, ze poszlo UAC, tak jak bylo umowione i zaplacone, a nie PRESS?
Zostało UAC ;) tak jak się umawailiśmy przy zbieraniu pieniążków czyli chyba w porządku:-o .

BTW nie dostałem przelewu od Il fuoco (mimo iż ponoć 30.09 został wykonany) dlatego lista z zamówieniem poszła bez tego jednego ID.

mxdanish
22-10-2005, 12:07
Słusznie
O nim jakoś tak ostatnio słuch zaginął :?

@Zielony zajefajny :lol: avatar :p

Follman
22-10-2005, 13:03
Zostało UAC ;) tak jak się umawailiśmy przy zbieraniu pieniążków czyli chyba w porządku:-o .

BTW nie dostałem przelewu od Il fuoco (mimo iż ponoć 30.09 został wykonany) dlatego lista z zamówieniem poszła bez tego jednego ID.

Fajnie ze juz wrociłeś do nas i na kiedy jest przewidziany termin realizacji ???

Mr_Black
23-10-2005, 00:17
1. ID: 2601
2. login: Mr_Black
3. Imię i Nazwisko: Adam Krasieńko

Czyżbym się spóźnił? Będzie jeszcze jakaś "dostawa"? Bo chyba pierwsza setka już poszła. Komu adresik na priv? Dużo pytań, wiem ... Ale nie głupi ten identyfikator :D Ja go musieć posiadać!

Zielony
23-10-2005, 01:02
1. ID: 2601
2. login: Mr_Black
3. Imię i Nazwisko: Adam Krasieńko

Czyżbym się spóźnił?

Nie, gdziiie taam, wcale :twisted:

Diodak
23-10-2005, 04:52
Czyżbym się spóźnił?
lol :mrgreen:.

Będzie druga tura, ale za jakiś czas, aż uzbiera się większa liczba chętnych. Jak się wydrukują te ID to pomyślimy o następnych... zaglądaj co jakiś czas i szukaj tematu "identyfikatory" to może tym razem się nie spóźnisz ;).

Co do terminu... nic nie wiem bo weekend i drukarnia też ma wolne... lenie 8).

Follman
23-10-2005, 09:45
No to moze po niedzieli będą gotowe :grin:

yogi-bear
23-10-2005, 11:38
eh.. również przeoczyłem :) Czekam na kolejną serię...

Mr_Black
23-10-2005, 11:43
lol :mrgreen:.

...zaglądaj co jakiś czas i szukaj tematu "identyfikatory" to może tym razem się nie spóźnisz ;).

:D Czytam forum co dzień (jeśli tylko czas pozwala), ale kurcze zawsze omijałem ten wątek :? Myślałem sobie "a po cholerę mi jakiś tam identyfikator" a tu masz, zobaczyłem i pierwsza myśl "muszę go mieć".

~ mode on

Czuwanie włączone.

Hiv
23-10-2005, 12:34
Kurcze... dopiero teraz tu zabrnąłem... Też czekam na set#2 ;)

max44
23-10-2005, 12:45
Do admina - gdyby wysłac maila hurtowo do wszystkich użytkowników forum, zapewne chętnych na taką plakietkę znajdzie się kilka setek... Ja też sporadycznie zaglądałem do hydeparku, ale mnie się udało w samą porę :D
Realizacja tego pomysłu będzie pewnie dziecinnie prosta...

Vitez
23-10-2005, 23:27
Do admina - gdyby wysłac maila hurtowo do wszystkich użytkowników forum

To wtedy taki mail moglby zostac odebrany jako niezamowiona informacja handlowa czyli spam - przy rejestracji na forum nie ma nic takiego jak zgoda na otrzymywanie spamu wiec... sliska sprawa ;)

Diodak
24-10-2005, 01:30
A jak forumowicz - nie admin - wyśle PW do wszystkich to jak to zostanie potraktowane? :mrgreen:

KuchateK
24-10-2005, 02:24
Niby nie natretna reklama a jedynie informacja o niedochodowej akcji forumowej.
Raczej metki "spamer" nie dostanie.

Vitez
24-10-2005, 04:12
A jak forumowicz - nie admin - wyśle PW do wszystkich to jak to zostanie potraktowane? :mrgreen:

Moze rowniez jako spam ale admin wtedy za to nie oberwie, co najwyzej musialby dane identyfikacyjne tego uzytkownika ujawniac, ale forum by sie uchowalo jako takie ;)

kami74
26-10-2005, 13:18
Podbijam, bo jakoś brakuje mi informacji o postępie prac

Algier
26-10-2005, 14:56
no właśnie, na jakim etapie jesteśmy?

Zielony
26-10-2005, 15:14
no właśnie, na jakim etapie jesteśmy?

na początku było słowo, a słowo było u BOGA i Bogiem było słowo...
pewnie się coś drukuje...no i ostygnąć musi... ;)

gr86
26-10-2005, 16:54
pewnie się coś drukuje...no i ostygnąć musi... ;)
troszke przestygnie i niedługo już będziemy mieli :D

mxdanish
26-10-2005, 17:44
To chyba jest optymistyczny akcent ;)
Bo jak długo stygnie to chyba z dobrych materiałów będzie wykonane :lol:

Zielony
26-10-2005, 17:52
To chyba jest optymistyczny akcent ;)
Bo jak długo stygnie to chyba z dobrych materiałów będzie wykonane :lol:

Odlewane z białego złota, każda sztuka osobno ;)

mxdanish
26-10-2005, 17:58
Z nitkami platyny wtopionymi w niektórych miejscach, żeby podrobienie nie było za łatwe ;)

Robson01
26-10-2005, 18:59
To może na te identyfikatory będą wpuszczać do USA bez tych nowych "fikuśnie" zabezpieczonych paszportów co to je angole masowo produkują :mrgreen:

mxdanish
26-10-2005, 21:35
Hmmmm.... To chyba byłby przełom ;)
I znowu by było, że Polak i Rusek potrafi :D

kami74
26-10-2005, 21:48
Z nitkami platyny wtopionymi w niektórych miejscach
Tak i z silniczkiem USM i oczywiście IS, nie wspomne tu o laminacie apochromatycznym i plastiku asferycznym 8-)

mxdanish
26-10-2005, 21:51
Hmmmm... :?
Czy to aby nie za wiele za te pieniążki? :lol::lol::twisted:

kami74
26-10-2005, 22:04
No dobra silniczek może być DC :twisted:

Andrew
26-10-2005, 22:10
1. 1278
2. Andrew
3. Andrzej Krokosz

mxdanish
26-10-2005, 22:14
No dobra silniczek może być DC :twisted:
:lol::lol::lol:

gr86
26-10-2005, 22:16
Andrew chyba się troszke spóźniłeś ale na set2 się załapiesz napewno :D

Andrew
26-10-2005, 22:33
Andrew chyba się troszke spóźniłeś ale na set2 się załapiesz napewno :D
OK, trzymam za słowo!

KuchateK
26-10-2005, 23:08
Ponizej micro USM nie schodze...

GoTo
27-10-2005, 00:58
A jakaś eLka będzie z tego wystawać?
No i przede wszystkim: jakiego to będzie miało ZOOMA? :mrgreen:

Sorry, NMSP :lol:

Polaco
27-10-2005, 06:51
To moze zamiast smyczy do identyfikatorow zamowicie jakis pasek do aparatu ? Bo smycz chyba nie wytrzyma tych silnikow i szkal na identyfikatorach ;)

MarekC
28-10-2005, 14:40
Co do terminu... nic nie wiem bo weekend i drukarnia też ma wolne... lenie 8).

wiadomo coś więcej w tej sprawie ??

Zielony
28-10-2005, 14:53
wiadomo coś więcej w tej sprawie ??

Czekaj! zerknę tylko w fusy po kawie ;)

Diodak
28-10-2005, 15:18
Dzwonił do mnie nasz forumowy kolega :mrgreen: i pozwoliłem sobie pogonić drukarnię... w sumie tydzień minął, a oni nawet nie odpisali czy przyjęli zamówienie, kiedy termin realizacji (a pytałem) no i czy z projektem wszystko jest OK w kwesti technicznej. Teraz powinni odpisać - podczas wcześniejszych rozmów "ponaglenie" poskutkowało ;).

maro25
28-10-2005, 15:38
powiedz tej drukarni że te legitki są dla para militarnej grupy szalikowców, która wpłaciła kasę i czeka. Jak się nie pośpieszą to ze dwustu chłopa z bejzbolami i bóg wie czym jeszcze ich odwiedzi :mrgreen:

Diodak
28-10-2005, 15:48
Napiszę im, że grupka wpadnie z eLkami, lensami, gripami to nie będą wiedzieć o jaki rodzaj broni chodzi ;).

MarekC
28-10-2005, 15:51
Dzwonił do mnie nasz forumowy kolega :mrgreen: i pozwoliłem sobie pogonić drukarnię... w sumie tydzień minął, a oni nawet nie odpisali czy przyjęli zamówienie, kiedy termin realizacji (a pytałem) no i czy z projektem wszystko jest OK w kwesti technicznej. Teraz powinni odpisać - podczas wcześniejszych rozmów "ponaglenie" poskutkowało ;).

Diodak, kurde to TY zaproponowałeś nam plakiety, i tylko TY jesteś odpowiedzialny za to czy drukarnia dotrzyma terminów czy nie !! A dokonać tego mozesz w jeden sposób - ciągle im o tym przypominając, nie zaś raz na jakiś czas. W ten sposób każdy wykonawca oleje Cię.
Dla mnie zaczyna to przypominać jakąś dziecinadę..

KuchateK
28-10-2005, 15:51
Nie zapomnij o monopodach i statywach :)

pn_
28-10-2005, 16:03
Diodak, kurde to TY zaproponowałeś nam plakiety, i tylko TY jesteś odpowiedzialny za to czy drukarnia dotrzyma terminów czy nie !! A dokonać tego mozesz w jeden sposób - ciągle im o tym przypominając, nie zaś raz na jakiś czas. W ten sposób każdy wykonawca oleje Cię.
Dla mnie zaczyna to przypominać jakąś dziecinadę..

Kurde, ale ty chamowe tu robisz. Co Ty sie tak na tego Diodaka rzucasz i go obrazasz?!?!?!!!!

MarekC
28-10-2005, 16:10
jaką chmówę ?? pokaż mi choć jedną inwektywę, czy obraźliwe słowo. Nie wiem jak ty uważasz, ale jesli czegoś się podejmuję wobec tak dużej grupy ludzi, to staję na uszach by dotrzymać słowa.

dfilip
28-10-2005, 16:18
MarekC - w pelni cie popieram. To co wyprawia Diodak to conajmniej mozna nazwac dziecinada. Gosc jest niepowazny i nieodpowiedzialny.

Diodak
28-10-2005, 16:21
Diodak, kurde to TY zaproponowałeś nam plakiety, i tylko TY jesteś odpowiedzialny za to czy drukarnia dotrzyma terminów czy nie !!
Chyba jesteś niepoważny... ja mam być odpowiedzialny za drukarnie? Zaczyna mnie takie cos wk**** :-x.

A dokonać tego mozesz w jeden sposób - ciągle im o tym przypominając, nie zaś raz na jakiś czas. W ten sposób każdy wykonawca oleje Cię.
Dla mnie zaczyna to przypominać jakąś dziecinadę...
Dobrze, że jesteś taki mądry - trzeba było samemu przygotować identyfikatory, szukać drukarni i odpisywać takim jak Ty, którzy nie mają pojęcia ile jest roboty z takimi kartami... widocznie nie byłeś nigdy w drukarni. Dzieciniady nie skomentuję bo mogłoby mnie ponieść.

Diodak
28-10-2005, 16:23
MarekC - w pelni cie popieram. To co wyprawia Diodak to conajmniej mozna nazwac dziecinada. Gosc jest niepowazny i nieodpowiedzialny.
no to mnie rozbawiłeś :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

dfilip
28-10-2005, 16:33
Sluchaj kolego Diodak nieopowiadaj nam tu bajek o niby to jakichs strasznych rzeczach dziejacych sie w drukarniach. Robilem ostatnio karty rabatowe dla hotelu, projekt + wydruk +wysylka zajely 5 dni!!!! Drukarnia w Rzeszowie.

Osmieszasz sie teraz glupimi tlumaczeniami. Przypomnij sobie ile czasu cie wogole nie bylo na forum i nie zwalaj winy na drukarnie.

MarekC
28-10-2005, 16:34
Nie szukając niczego między wierszami Twej wypowiedzi:

- zadzwoniłeś, bo ktoś Cię pogonił
- przez tydzień nie zainteresowałeś się tą sprawą, choć nie dostałeś od drukarni żadnego potwierdzenia

I czy to nie są Twoje zaniedbania ?? Tak już jest z wykonawcami, że robotę wykonują w kolejności kasy jaką zarobią za zamówienie lub te, których realizacji się pilnuje. C'est la vie

MarekC
28-10-2005, 16:46
Dobrze, że jesteś taki mądry - trzeba było samemu przygotować identyfikatory, szukać drukarni i odpisywać takim jak Ty, którzy nie mają pojęcia ile jest roboty z takimi kartami... widocznie nie byłeś nigdy w drukarni. Dzieciniady nie skomentuję bo mogłoby mnie ponieść.

ZONK !!

Tak się składa, że pracuję w dziale rozwoju produktu jednego z małych operatorów telekomunikacyjnych. I oprócz mych głównych obowiązków w postaci zrobienia projektów, biznes planów nowych usług, muszę dla celów prezentacji tych pomysłów przez Zarządem - współpracować przy tworzeniu kampanii reklamowych, a więc wiem ile czasu potrzeba drukarni na przygotowanie np. 1000 plakatów reklamowych. NIGDY nie zdarzyło się, by proces: projekt, jego zatwierdzenie i ew. korekty, druk, rozlepianie trwało dłużej niż 2..3 tygodnie. Ci ludzie też pracują w warunkach ostrej konkurencji, dla pieniędzy nie zaś przyjemności

pn_
28-10-2005, 16:54
jaką chmówę ?? pokaż mi choć jedną inwektywę, czy obraźliwe słowo. Nie wiem jak ty uważasz, ale jesli czegoś się podejmuję wobec tak dużej grupy ludzi, to staję na uszach by dotrzymać słowa.

Z definicji bylo zalozone, ze to potrwa, poniewaz to nie sklep, tylko taka nasza inicjatywa, wplaty szly tygodniami, teraz musi sie zrobic. Znalazl sie ktos, komu sie chce za tym ganiac, super, brawo dla Diodaka, a Kolega MarekC jakies pieniactwo tutaj odprawia.

pn_
28-10-2005, 16:55

A Wy jestescie takie socjalistyczne marudy, pewnie glosowaliscie na kaczynskich lub innego leppera.

Silent Planet
28-10-2005, 16:56
Czy koledzy dfilip i MarekC mogliby sobie odpuścić?
Takie pieprzenie nic nie pomoże.
Ja wstawiam się za Diodakiem - trzeba było samemu zorganizować wszystko, a nie mądrować się teraz "co to nie ja"... a mnie to nie obchodzi "co to nie Ty".
Trzeba było wyskakiwać przed szerego jak było można - teraz siedź w szeregu i nie siej defetyzmu ( cokolwiek to znaczy, bo nie wiem :mrgreen: )

pn_
28-10-2005, 16:56
Chyba jesteś niepoważny... ja mam być odpowiedzialny za drukarnie? Zaczyna mnie takie cos wk**** :-x..

Nie przejmuj sie Diodak. Zawsze znajdzie sie kilku kaczynsko-leppero-giertycho-podobnych...

Dzieciniady nie skomentuję bo mogłoby mnie ponieść.

Chamstwo. Zwykle chamstwo ze strony MarkaC.

pn_
28-10-2005, 16:57
Sluchaj kolego Diodak nieopowiadaj nam tu bajek o niby to jakichs strasznych rzeczach dziejacych sie w drukarniach. Robilem ostatnio karty rabatowe dla hotelu, projekt + wydruk +wysylka zajely 5 dni!!!! Drukarnia w Rzeszowie.

Osmieszasz sie teraz glupimi tlumaczeniami. Przypomnij sobie ile czasu cie wogole nie bylo na forum i nie zwalaj winy na drukarnie.

Ty, dfilip, wzialbys raczej gleboki oddech, wylaczyl kompa, poszedl na spacer. To pomaga.

pn_
28-10-2005, 17:01
ZONK !!

Tak się składa, że pracuję w dziale rozwoju produktu jednego z małych operatorów telekomunikacyjnych. I oprócz mych głównych obowiązków w postaci zrobienia projektów, biznes planów nowych usług, muszę dla celów prezentacji tych pomysłów przez Zarządem - współpracować przy tworzeniu kampanii reklamowych, a więc wiem ile czasu potrzeba drukarni na przygotowanie np. 1000 plakatów reklamowych. NIGDY nie zdarzyło się, by proces: projekt, jego zatwierdzenie i ew. korekty, druk, rozlepianie trwało dłużej niż 2..3 tygodnie. Ci ludzie też pracują w warunkach ostrej konkurencji, dla pieniędzy nie zaś przyjemności

Ales sie napisal. Ale co z tego wynika? Ze jestes zwyklym, aroganckim gosciem, ktory musi sie wyzyc na innych. My tutaj nie jestesmy firma, nie ma zarzadu, Kolega Diodak tak jak i Ty ma mnostwo innych rzeczy, i to trwa, to jest normalne w takiej prywatnej inicjatywie ad hoc, w takim pospolitym ruszeniu.

Glupie przelewy szly pare tygodni, a do Diodaka sie rzucac, to kazdy pierwszy.

mmsza
28-10-2005, 17:03
..................
możesz już skończyć?

pn_
28-10-2005, 17:04
możesz już skończyć?

Skonczylem. Ale tym dwom tez to powiedz prosze.

dfilip
28-10-2005, 17:12
A co to sie utworzylo - kolko wzajemnej adoracji? I co ma Kaczynski, Lepper i inna swolocz do identyfikatorow bo nie moge sam do tego dojsc. Moze mnie oswiecisz.

Silent Planet
28-10-2005, 17:31
Za "Miasteczko South Park":
- Mr. Mackey, can I ask you a question?
- Yes, Kyle, what?
- What's the big fucking deal, bitch?

MarekC
28-10-2005, 17:51
Czy koledzy dfilip i MarekC mogliby sobie odpuścić?
Takie pieprzenie nic nie pomoże.
Ja wstawiam się za Diodakiem - trzeba było samemu zorganizować wszystko, a nie mądrować się teraz "co to nie ja"... a mnie to nie obchodzi "co to nie Ty".
Trzeba było wyskakiwać przed szerego jak było można - teraz siedź w szeregu i nie siej defetyzmu ( cokolwiek to znaczy, bo nie wiem :mrgreen: )

Diodak wyszedł do nas z piękną inicjatywą, zaprojektował IMHO piekną plakietkę, znalazł drukarnię, wszystko to za free, dla dobra naszej forumowej społeczności. Za to nalezy mu się wdzięczność :-) a napewno i nieco więcej ;-)

Następnie bez słowa zniknął. Później wyjaśnił, że spodziewał się terminowych wpłat, nie dotarły, plany pokrzyżowały studia. OK - do mnie te argumenty trafiają. Choć wiele osób pewnie i one nie przekonują, bo sprawę mógł przekazą komuś innemu

Teraz, z tego co rozumiem z jego wypowiedzi - jest na miejscu, a przynamniej jest w stanie zareagować na opieszałość drukarni, i nie wiedzieć czemu nie robi tego, dopuki ktoś z forumowiczów nie pogoni go. I TYLKO do tego odniosłem moje ostatnie wypowiedzi.

Ten błędów nie popełnia, kto nic nie robi - wiem o tym doskonale. Ważne jest jednak, by na błędach uczyć się nie zaś unosić dumą. W ten sposób zdobywa się doświadczenie.... wcale nie zamierzałem i nie zamierzam wyrzywać się na Diodaku czy kimkolwiek innym, jak to niektórzy sugerują..

Diodak,
Dzwoniłes do drukarni. Kiedy zamierzają zrealizować zamówienie ?? Usłyszałeś jakiś konkretny termin ??

Diodak
28-10-2005, 17:59
Nie będę się powtarzał bo o tym pisałem na forum jakieś 20 postów temu i akruat to była wina forumowiczów, że nie wyrobili się z wpłatami na czas - ja też mam swoje sprawy np. studia a nie czekanie aż niepoważni ludzie tydzień po terminie wpłacą pieniądze. Co więcej nie wszczynałem burd na forum z tego powodu, że ktoś się spóźnia z wpłatą tylko grzecznie prosiłem. Trzeba było wpłacić pieniądze do tygodnia czasu to początkiem października ID by były a tak to ja rezygnował ze studiów nie będę bo przecież obiecałem ID... wy mi obiecaliście terminowe wpłaty... bądzy fair wobec siebie. Następnym razem kolego dfilip zgromadź całą sumę, przyślij mi razem z listą osób i adresami pocztowymi to zrobię ID w kilka dni. Ciekawi mnie tylko ile ci to gromadzenie danych zajmie czasu.

MarekC
28-10-2005, 17:59
Skonczylem. Ale tym dwom tez to powiedz prosze.

I kto tu nam o chamstwie prawi ??? Nie pamiętam bym z Tobą "krowy pasał", czy wódkę/piwo pił, byś pozwalał sobie na takie sformułowania...zupełnie jakbyś o śmieciach, nie o ludziach pisał

Diodak
28-10-2005, 18:10
- zadzwoniłeś, bo ktoś Cię pogonił
- przez tydzień nie zainteresowałeś się tą sprawą, choć nie dostałeś od drukarni żadnego potwierdzenia
Akurat tego nie możesz wiedzieć, cały czas się tą sprawą interesuję, a po miłym telefonie kolegi JasiuPstryka ponagliłem drukarnię PONOWNIE.

Tak się składa, że pracuję w dziale rozwoju produktu jednego z małych operatorów telekomunikacyjnych.
Widzisz, ty robisz w telekomunikacji a ja w poligrafii... ale widocznie mam mniejsze doświadczenie.

więc wiem ile czasu potrzeba drukarni na przygotowanie np. 1000 plakatów reklamowych.
1000 plakatów to się świeci i drukuje w 5 godzin a nie 2-3 tygodnie... lol :mrgreen:. Przygotowanie gazety 24 stronicowej od projektu do zszytych numerów przy nakładzie 1000 szt. to 2 dni ale my mówimy o zupełnie innym zamówieniu i niech to do Ciebie dotrze... z mojej strony koniec bo widzę, że nie masz pojęcia o czym mówisz.

--------
Wszystko to co czytam utwiedza mnie w przekonaniu, że nie ma sensu się wychylać, rozpoczynać inicjatywę bo znajdzie się potem taki strup który ciągle jest niezadowolony. Przepraszam wszystkich zainteresowanych, ale nie liczcie, że ruszę coś w kwesti legitymacji prasowych, czy stowarzyszenia Canon Board - nie po takich postach.

Silent Planet
28-10-2005, 18:16
Nie tak Diodak - ruszysz, ruszysz, tylko pewnych panów nie będziesz obsługiwał - i to wszystko.
Tak będzie mniej stresu dla Ciebie, dla nich i dla reszty.

Jac
28-10-2005, 18:18
Diodak, nie reaguj rob swoje... mam nadzieje ze koledzy ktorym sie nie podoba beda mogli sie jeszcze wykazac zorganizownaiem i wlasna inicjatywą w przyszłości...

MarekC
28-10-2005, 18:24
1000 plakatów to się świeci i drukuje w 5 godzin a nie 2-3 tygodnie... lol :mrgreen:. Przygotowanie gazety 24 stronicowej od projektu do zszytych numerów przy nakładzie 1000 szt. to 2 dni ale my mówimy o zupełnie innym zamówieniu i niech to do Ciebie dotrze... z mojej strony koniec bo widzę, że nie masz pojęcia o czym mówisz.

--------
Wszystko to co czytam utwiedza mnie w przekonaniu, że nie ma sensu się wychylać, rozpoczynać inicjatywę bo znajdzie się potem taki strup który ciągle jest niezadowolony. Przepraszam wszystkich zainteresowanych, ale nie liczcie, że ruszę coś w kwesti legitymacji prasowych, czy stowarzyszenia Canon Board - nie po takich postach.

Zauważ, ze napisałem o pewnym procesie, nie zaś o samym drukowaniu :-).
Ten proces to zamówienie u i wykonanie przez agencję reklamową np. plakatów zgodnie z wytycznymi jakie są opracowywane na potrzeby kampanii. Na to schodzi 2..3 dni. Następnie wprowadzane są zmiany do projektu, co może równie dobrze może trwać kilka godzin jak i dni, średnio tydzień. Później drukarnia 2..3 dni, bo "od ręki" w tańszych nie daje zwykle rady. Na końcu kolejna firma potrzebuje kilku dni na rozklejenie plakatów w conajmniej 4-ch miastach... Jak widzisz, nie ganiamy szczególnie naszych podwykonawców, choć pilnujemy :-). Czy mam jakieś pojęcie - oceń sam. napewno nie jestem specem od poligrafii, bo inni też muszą jakoś na chleb zarobić ;-) A i głupio byłoby znac się na wszystkim:mrgreen:

Jac
28-10-2005, 18:26
Marku-C odposc sobie porownywanie komercyjnych projektow ze spoleczna inicjatywa

mxdanish
28-10-2005, 18:34
Panowie spokój!!!
To wszystko jest zbędne.
Diodak się denerwuje, Ci co go oskarżają też się dirytują, a żadnej z tego korzysci nie ma.
Proste pytanie:
Diodak - Ile jeszcze czasu? Możesz odpowiedziec konkretnie?

MarekC
28-10-2005, 18:35
Diodak - Ile jeszcze czasu? Możesz odpowiedziec konkretnie?

:!: :!:

mxdanish
28-10-2005, 18:35
BTW MarekC: warto się tak irytowac w urodziny?? ;)

MarekC
28-10-2005, 18:36
Marku-C odposc sobie porownywanie komercyjnych projektow ze spoleczna inicjatywa

Jacku, to było tylko gwoli wyjaśnienia skąd te 2..3 tygodnie zamiast 5 godzin ;-)

MarekC
28-10-2005, 18:37
BTW MarekC: warto się tak irytowac w urodziny?? ;)

Od tej chwili tylko :grin: :-) :lol: :mrgreen: 8-)

mxdanish
28-10-2005, 18:39
Lepiej ;)

pn_
28-10-2005, 19:59
I kto tu nam o chamstwie prawi ??? Nie pamiętam bym z Tobą "krowy pasał", czy wódkę/piwo pił

Tos sie musial nawalic, ze nie pamietasz, nie? :mrgreen:

byś pozwalał sobie na takie sformułowania...

Przygadal kociol garnkowi.

zupełnie jakbyś o śmieciach, nie o ludziach pisał

Rzeczywiscie, zdaje sie, ze wskoczylem na Twoj poziom. :-(

MarekC
28-10-2005, 20:03
pn_ gratuluję postępów. Od tej pory jestem kolejną osobą na tym forum, która przestaje reagować na twe trollerskie zaczepki. Chcesz, to baw się dalej w swej piskownicy, tylko uważaj byś nie upaprał sobie rączek we własnej kupie...

pn_
28-10-2005, 20:22
pn_ gratuluję postępów. Od tej pory jestem kolejną osobą na tym forum, która przestaje reagować na twe trollerskie zaczepki. Chcesz, to baw się dalej w swej piskownicy, tylko uważaj byś nie upaprał sobie rączek we własnej kupie...

Przeciez to Ty, Szanowny Kolego, rzucasz sie agresywnie i po chamsku do Kolegi Diodaka, a nie ja.

Vitez
28-10-2005, 20:40
Przeciez to Ty, Szanowny Kolego, rzucasz sie agresywnie i po chamsku do Kolegi Diodaka, a nie ja.

Ale za to ty nie potrafisz wyczuc momentu w ktorym trzeba po prostu darowac sobie kolejne, bezsensowne posty niepotrzebnie tylko podsycajace dyskusje - byle tylko miec swoje na wierzchu :roll: .
Zrobze w koncu EOT.
TAK! Na mojego posta tez lepiej nie odpowiadaj bo nic nowego tym nie wniesiesz tylko znowu zatrollujesz.

Kubaman
28-10-2005, 20:43
Panowie, skończcie proszę tę dziecinadę.
MarekC - wszystkiego najlepszego :mrgreen:
Z tego co znalazłem na forum, to ostatni przelew dotarł do Diodaka 02.10.05, czyli 26 dni temu. Chyba wszyscy przyznają, że wszystko to jest mocno spóźnione:roll:

Diodak, dołączam się do konkretnego i pozbawionego emocji pytania :!: : kiedy będziemy mieli te identyfikatory?

Polaco
28-10-2005, 20:47
Do moderatorow: czy nie daloby sie wyciac tych nic nie wnoszacych postow ? Psuje to tylko wizerunek calego forum :roll:

mxdanish
28-10-2005, 20:50
Chciałem jakoś załagodzić ale nie poszło :( więc się dokładam do prośby

Zielony
28-10-2005, 21:21
Uhuhu...
Wyszkoczyłem tylko na kilka godzinek do szkoły a WY mnie katujecie 4 stronami czytania tzw zbędnych bzdur

Diodak niech najlepiej odpowie teraz KIEDY BĘDĄ??? a jak się jednak dzisiaj nie dowiedział to niech uczyni to jutro z rańca i napisze, a poźniej proponuję zamknąć wątek do momentu aż pierwszy dostanie ID to wtedy będzie można otworzyć nowy topic z durnymi komentarzami na temat a czemu ta literka jest szara itp...
Bo zapewne tak też się stanie. AMEN.

Dodam tylko że ja swoje ID już mam! Druknąłem sobie na kartoniku tego jotpega z pierwszej strony wątku :lol: :lol: :lol:

Dobranoc bandziory ;)

JasiuPstryk
28-10-2005, 23:20
Łukasz vel diodak vel Dvdmaster vel Astronom vel Pressjatechnical...jak nie zrobisz tych plakietek do Wszystkich Świętych do rozdam wszystkim Twoj numer telefonu i bedziesz miał przegwizdane:) Słowo niemieckiego oficera....

mxdanish
29-10-2005, 00:48
Z tym zamykaniem to może lekka przesada ale z tymi komentarzami nic nie wnoszącymi można by było przystopować
BTW Moderatorzy chyba niechętni są do wykasowania tej kilkustronicowej "grzecznej" wymiany poglądów...

kocis
29-10-2005, 09:40
Już raz w tym temacie było kasowanko. Tylko, że kasowaniem postów (cenzurą) nie załatwi się niczego. Przyśpieszenia sprawy tym bardziej.

dfilip
29-10-2005, 12:27
... a tym bardziej odpowiedzi Szanownego kolegi Diodaka na pytanie zadane przez - juz trudno policzyc ile osob i na ilu stronach tego watku :twisted:

mxdanish
29-10-2005, 18:46
Może znowu ma sesję? :mrgreen:

Pewnie niedługo się znowu pojawi ;)

Diodak
29-10-2005, 19:19
Diodak, dołączam się do konkretnego i pozbawionego emocji pytania :!: : kiedy będziemy mieli te identyfikatory?
Drukarnia ma zgodnie z umową od jednego do dwóch tygodni roboczych na realizację zamówienia. Po świętach mają się dokładnie określić na kiedy zrobią cały nakład kart i mam nadzieję, że nie będzie wtedy żadnych jazd.

Łukasz vel diodak vel Dvdmaster vel Astronom vel Pressjatechnical...
Janusz, skąd masz tyle moich danych... przetrząsnąłeś całe google? :mrgreen: o numerze tela nie wspominając... jestem bardzo ciekawy kto zrobił przeciek ;)

Może znowu ma sesję? :mrgreen:

Pewnie niedługo się znowu pojawi ;)
no no, tylko bez takich :D oprócz przesiadywania na CB są też inne równie przyjemne zajęcia :mrgreen: .

yasin
29-10-2005, 19:22
Mysle, ze wiekszosc z nas spokojnie czeka, takze nie bierz do glowy, a zawsze sie znajdzie ktos komu nic nie pasuje. Poganiaj drukarnie jak trzeba, a my cierpliwie czekamy ;)

mxdanish
29-10-2005, 19:27
Diodak jak będziesz wiedział konkretnie o terminie wykonania, porzuć na chwilę te "inne równie przyjemne zajęcia" :mrgreen::lol: i wrzuć na CB datę.
Jestem pewny, że to uspokoi nastroje ;)

Diodak
29-10-2005, 19:29
OK, jak tylko będę wiedział to dam znać.

Venio
29-10-2005, 21:51
nie ździwie sie jeśli sprawa z legitkami prasowymi nie dojdzie do skutku.... po takich komentarzach i postach niektorych userow mozna sie do wszystkiego zniechęcić... beznadzieja

mxdanish
29-10-2005, 21:53
Venio nie podsycaj! :evil:

Mac
29-10-2005, 23:38
Jeśli robi to społecznie to mu nie dogadujmy. Diodak daj ostateczny termin, w którym będą dostepne karty.

Venio
29-10-2005, 23:50
ja nie podsycam :roll: stwierdzam fakty. A na miejscu diodaka poprostu rzucił bym to wszystko w cholere. Nadal sie mu dziwie ze jeszcze nie dał sobie z tym spokoju ;)
Dobrze ze nie zrobił tak jak ze smyczami, nie wystawił tego na allegro... bo z tego co widze to niektorzy by mu zje**li konto negatywami... ah a powiadają ze to kobiety cięzko zrozumiec :twisted:

canis_lupus
30-10-2005, 00:12
Dajcie spokój DIodakowi!
I tak odwala kawał roboty.
Diodak: nie przejmuj sie.
Ja cierpliwie czekam.

pn_
30-10-2005, 09:17
Po tym watku wlasnie widac, jacy to Koledzy forumowicze sa.

Wstyd.

Sam wstydze sie wiekszosci postow, chociaz nie ja je napisalem.

mxdanish
30-10-2005, 11:57
Jeśli robi to społecznie to mu nie dogadujmy. Diodak daj ostateczny termin, w którym będą dostepne karty.
Napisał że po świętach poda termin (z drukarni)

kocis
30-10-2005, 12:20
Po tym watku wlasnie widac, jacy to Koledzy Canonierzy sa.

Wstyd.

Doprecyzuj, o jakiej jakości piszesz.
Bo po tym (i innym skasowanym) wątku można wywnioskować, że Koledzy Canonierzy bardzo różni. Powiedział bym, że w tej sprawie prezentujemy całe spektrum poglądów i osobistej "jakości". Jedni widzą białe inni czarne jeszcze inny wszystkie odcienie.
Czy aby nie podpisałeś pod ten wątek swojego stosunki do Kolegów Canonierów. A TY nie musisz się wstydzić za Kolegów Canonierów, ponieważ należysz do grupy Kolegów Nikonowców. Więc co? Mesjasz jakiś jesteś, żeby za innych się wstydzić.

pn_
30-10-2005, 12:27
Wstydze sie jako forumowicz, takiego watku i tych tu wypowiedzianych slow, a nie naleze do zadnych Nikonierow ani Canonierow, mam w tek chwili 3 aparaty, z tego jeden Nikon, a jak 20D bedzie tak ladnie z cena spadal, to pewnie niedlugo tez bedzie Canon w mojej stajni :-)

Kubaman
30-10-2005, 12:40
Po tym watku wlasnie widac, jacy to Koledzy Canonierzy sa.

Wstyd.
Diodak, teraz to już nie bezpośrednio do ciebie :!:

Jeśli robi to społecznie to mu nie dogadujmy.

a zawsze sie znajdzie ktos komu nic nie pasuje

Panowie, jestem normalnie w szoku :evil: . Nie wypowiadałem się wcześniej krytycznie, nie zaczepiałem, nie wyładowywałem zniecierpliwienia na nieobecnym Diodaku. Ale do cholery jasnej, że się tak wyrażę, co wy wygadujecie za brednie :shock: :shock: :shock:

Postawa, którą prezentujecie to "człowiek socjalizmu" rodem wzięty z PRL. Czy istnieje dla was coś takiego jak odpowiedzialność :rolleyes: Nie jest istotne w tej chwili, czy ktoś wziął ją na siebie z własnej woli. Teraz ważne jest tylko to, że była to nie do końca poważna propozycja - z różnych powodów (m.in. nawał pracy przy sesji).

Nie usprawiedliwiajcie czyichś zaniedbań tylko dlatego, że sam się zgłosił. Lepiej czasem, żeby tego w ogóle nie robił. W waszych wypowiedziach widzę echa postawy mentalnej, która sprawia, że wciąż nie jesteśmy takim krajem, jakim moglibyśmy być. Bo nie rozróżniamy profesjonalizmu od fuszerki. Nie pojmujemy co to osobista odpowiedzialność, solidność, wymaganie od siebie - a wolentariat wymaga dużo więcej w tym zakresie. Determinacji, samoorganizacji, dokładnego planowania itp, itd, ect

Przykład 1: to nie ja wymyśliłem zlot CB w Kraku, ani nie ogłosiłem, że go zorganizuję. Jednak widząc zapał kolegów zrobiłem co mogłem i jak mogłem, bo poczułem że mam te minimum umiejętności aby coś zaproponować - inaczej nigdy bym się tego nie podjął. Na pewno nie zadowoliłem wszystkich, na pewno mogło być lepiej. Ale ja niczego nie obiecywałem. A wygląda na to, że ze sprawą identyfikatorów jest dokładnie odwrotnie :!:

Przykład 2: Gdyby forum nawaliło, od razu posypałyby się e-maile do hazana. Ten facet robi wszystko, od razu i jak najlepiej, żebyśmy mogli tutaj sobie dyskutować. I nie ma zmiłuj się, wystarczy zerknąć do działu administracyjnego ile jest uwag, krytycznych opinii itd. Gdyby hazan nie podchodził profesjonalnie do swojej działalności bylibyśmy z forum za przeproszeniem w dupie.

MarekC
30-10-2005, 12:56
Panowie, jestem normalnie w szoku :evil: . Nie wypowiadałem się wcześniej krytycznie, nie zaczepiałem, nie wyładowywałem zniecierpliwienia na nieobecnym Diodaku. Ale do cholery jasnej, że się tak wyrażę, co wy wygadujecie za brednie :shock: :shock: :shock:

Postawa, którą prezentujecie to "człowiek socjalizmu" rodem wzięty z PRL. Czy istnieje dla was coś takiego jak odpowiedzialność :rolleyes: Nie jest istotne w tej chwili, czy ktoś wziął ją na siebie z własnej woli. Teraz ważne jest tylko to, że była to nie do końca poważna propozycja - z różnych powodów (m.in. nawał pracy przy sesji).

Nie usprawiedliwiajcie czyichś zaniedbań tylko dlatego, że sam się zgłosił. Lepiej czasem, żeby tego w ogóle nie robił. W waszych wypowiedziach widzę echa postawy mentalnej, która sprawia, że wciąż nie jesteśmy takim krajem, jakim moglibyśmy być. Bo nie rozróżniamy profesjonalizmu od fuszerki. Nie pojmujemy co to osobista odpowiedzialność, solidność, wymaganie od siebie - a wolentariat wymaga dużo więcej w tym zakresie. Determinacji, samoorganizacji, dokładnego planowania itp, itd, ect

Przykład 1: to nie ja wymyśliłem zlot CB w Kraku, ani nie ogłosiłem, że go zorganizuję. Jednak widząc zapał kolegów zrobiłem co mogłem i jak mogłem, bo poczułem że mam te minimum umiejętności aby coś zaproponować - inaczej nigdy bym się tego nie podjął. Na pewno nie zadowoliłem wszystkich, na pewno mogło być lepiej. Ale ja niczego nie obiecywałem. A wygląda na to, że ze sprawą identyfikatorów jest dokładnie odwrotnie :!:

Przykład 2: Gdyby forum nawaliło, od razu posypałyby się e-maile do hazana. Ten facet robi wszystko, od razu i jak najlepiej, żebyśmy mogli tutaj sobie dyskutować. I nie ma zmiłuj się, wystarczy zerknąć do działu administracyjnego ile jest uwag, krytycznych opinii itd. Gdyby hazan nie podchodził profesjonalnie do swojej działalności bylibyśmy z forum za przeproszeniem w dupie.

Brawo Kubaman !!!
Nic dodać, nic ująć

pn_
30-10-2005, 13:15
Brawo Kubaman !!!
Nic dodać, nic ująć

Kolega Diodak podjal sie dlugo, dlugo przed sesja i swoim nawalem zajec. Natomiast Szanowni Forumowicze, najczesciej z lenistwa, TYGODNIAMI (!!!) DOKONYWALI PROSTE PRZELEWY, a tego podejrzewam Kolega Diodak nie przewidzial.

Zobaczcie najpierw belke w swoim oku...

pn_
30-10-2005, 13:19
Ten facet robi wszystko, od razu i jak najlepiej, żebyśmy mogli tutaj sobie dyskutować.

OT: a emotikony dalej nie dzialaja, a czas jest letni, a komunikaty po angielsku, a przycisk edytuj po zmianach niektorym nie dziala (lepsze jest wrogiem dobrego)...

Venio
30-10-2005, 14:00
to sie chyba nie skonczy :D

Kubaman
30-10-2005, 15:17
OT: a emotikony dalej nie dzialaja, a czas jest letni, a komunikaty po angielsku, a przycisk edytuj po zmianach niektorym nie dziala (lepsze jest wrogiem dobrego)...Wiem że możesz mieć problem ze zrozumieniem języka polskiego, mieszkasz wszak poza granicami kraju. Nie zwalnia cię to jednak z obowiązku rozumienia wypowiedzi innych, zwłaszcza jeśli je komentujesz.

Dokładnie o tym napisałem - gdybyś ty i tobie podobni stosowali sie do swoich fałszywych hasełek, nie pisnąłbyś ani słówkiem o tym, o czym napisałeś. Tylko byś się cieszył i mówił wszystko gra, on to robi z dobrej woli. Wyszło głupio nie ?

MarekC
30-10-2005, 15:24
Wiem że możesz mieć problem ze zrozumieniem języka polskiego, mieszkasz wszak poza granicami kraju. Nie zwalnia cię to jednak z obowiązku rozumienia wypowiedzi innych, zwłaszcza jeśli je komentujesz.

Dokładnie o tym napisałem - gdybyś ty i tobie podobni stosowali sie do swoich fałszywych hasełek, nie pisnąłbyś ani słówkiem o tym, o czym napisałeś. Tylko byś się cieszył i mówił wszystko gra, on to robi z dobrej woli. Wyszło głupio nie ?

Plzzzzzz... nie dokarmiaj trolla. To, że MOŻE korzystać z mniej czy bardziej dobrego forum znaczy chyba dla niego mniej niż NIEISTNIEJĄCE identyfikatory, czy D200... szkoda gadać.
Dla mnie EOT

Diodak
30-10-2005, 16:17
NIEISTNIEJĄCE identyfikatory.
Ja ich nie robię - robi je drukarnia i temat zamknięty... idz sobie pokrzycz na tych z drukarni, ciekawe kiedy zaczną Cię igonorać :mrgreen: .

Dla mnie EOT
Wreszcie... bo już myślałem, że dalej będziesz zaśmiecał bazę danych na serwerze i dodawał pracy moderatorom! A teraz jadę sobie na święta... ale się musze tłumaczyć bo potem będzie że "pojechał na święta i go nie ma ... no to jest niedopuszczalne".

Niektórzy nie czytają wątków w temacie, tylko od razu przechodzą na koniec i piszą od rzeczy, ale krótko powtórzę (po raz trzeci)... identyfikatory przygotowałem, zatwierdziliśmy projekt i mieliśmy do tygodnia czasu zebrać pieniądze. Napisałem w tym czy bliźniaczym temacie na początku, że jeśli zbierzemy pieniądze w tydzień to zdążę zrobić identyfikatory przed sesją. Niestety wpłaty forumowiczów przeciągały się o kolejny tydzień a potem o następny. Ja wtedy pisałem, że jesteście (bo Ty też zaliczasz się do grupy forumowiczów) niepoważni i ja też mam inne sprawy na głowie. Więc wypadałoby zacząć inaczej, że zawalili forumowicze czyli również Ty MarekC! Pouczasz mnie, ze powinienem poganiać drukarnię... to może trzeba było poganiać innych forumowiczów, żeby szybko wpłacali pieniądze. Jeśli Ty robisz halo, że drukarnia się mnie nie słucha to ciekawe co ja mam powiedzieć o tym, że niechby Ciebie się forumowicze słuchali i wpłacali kasę w terminie a nie kiedy chcieli.

WAŻNE

Na zakończenie tematu: nie oczekiwałem pochwał i laurów, ze to, że podjąłem się realizacji czyjejś inicjatywy, chociaż nie była to sprawa prosta. Musiałem gromadzić dane od każdego forumowicza, ładować w tabelkę, sprawdzać, czy nie brakuje adresu, słać PW o uzupełnienie danych, sprawdzać kto ile zamówił ID i w jakiej konfiguracji, a wyciągów bankowych wyszło 20 kartek. I robiłem to dla własnej satysfakcji, często w późnych godzinach nocnych rezygnując ze snu aby wszyscy byli zadowoleni. Ale jak mówię, na pochwały nigdy nie liczę, ale jak ktoś zaczyna mówić nieprawdę na temat mojej sumienności i zaangażowania to mnie szlag trafia :? . Na tym koniec polemiki, kolejny post w tym temacie będzie z datą wykonania kart przez drukarnię. Najchętniej rzuciłbym wszystko i odesłał pieniądze, gdyby nie zaliczka którą wpłaciłem.

MarekC
30-10-2005, 17:06
Diodak,

I po co to ??? Masz ostateczny termin ?? dziś żałuję, że nie poszedłem te 2 tygodnie temu w ślady Maćka (mmsza).
Terminy olewasz... rozumiesz, co źle zrobieś ??? Nikt nie chce z Tobą walczyć, ale do czegoś się ZOBOWIĄZAŁEŚ. czy rozumiesz to, czy wolisz szukac wsparcia u pn_ ???

"MarekC! Pouczasz mnie, ze powinienem poganiać drukarnię... to może trzeba było poganiać innych forumowiczów, żeby szybko wpłacali pieniądze. Jeśli Ty robisz halo, że drukarnia się mnie nie słucha to ciekawe co ja mam powiedzieć o tym, że niechby Ciebie się forumowicze słuchali i wpłacali kasę w terminie a nie kiedy chcieli.

Łukasz, Diodak... stary odwaliłeś kawał świetnej roboty... tylko zapomniałeś o jednym, najważnieszym... nie jestem w stanie dotrzymac słowa (nie ważne, czy drukarnia, czy Święty Mikołaj) ..
Jeśli o mnie chodzi - nie podejmuję się.. Proste, chyba.
Naprawdę nie mam nic do Ciebie, ale i Ty sznuj swoją Twarz. Nie masz czasu, czy możliwości - daj na luz, siedź cicho.
Nie będzie plakietek - nikt z tego powodu nie umrze, ale nie dotrzymasz słowa - jesteś winny. Takie jest k****wa życie dorosłego człowieka. Mówię to z mego doświadczenia..

Silent Planet
30-10-2005, 17:22
Ty masz chłopie jakiś problem... :roll:

Tomasz Golinski
30-10-2005, 17:24
Ja ich nie robię - robi je drukarnia i temat zamknięty... idz sobie pokrzycz na tych z drukarni, ciekawe kiedy zaczną Cię igonorać :mrgreen: .

Akurat w tej uwadzę MarekC słowem "nieistniejący" nawiązywał do innej dyskusji i był to przytyk w stronę pn_, nie Twoją.

Terminy olewasz... rozumiesz, co źle zrobieś ??? Nikt nie chce z Tobą walczyć, ale do czegoś się ZOBOWIĄZAŁEŚ.
Czy uwazasz, że Diodak lepiej by zrobił, gdyby nie czekał z wpłatami na maruderów? Ale wtedy koszt by się zwiększył i trzebaby dokonać dodatkowych wpłat, więc znowu tydzień w plecy.

Proponuję wszystkim przyjąć bardziej filozoficzną postawę i poczekać. Może i Diodak nie wywiązał się w 100%, ale nie wygląda na to, żeby skończyło się to kompletną klapą, więc chyba nie jest tak źle?

MarekC
30-10-2005, 17:41
Ty masz chłopie jakiś problem... :roll:

nie... po prostu traktuję sprawy poważnie.

MarekC
30-10-2005, 17:46
Czy uwazasz, że Diodak lepiej by zrobił, gdyby nie czekał z wpłatami na maruderów? Ale wtedy koszt by się zwiększył i trzebaby dokonać dodatkowych wpłat, więc znowu tydzień w plecy.

Nie Tomku,

uwa uważam, że w tej sprawie postąpił prawidłowo, bo czemu miałby z własnej kieszeni dopłacać do maruderów. Albo czemu ci co zapłacili mieliby płacić za ....
Tylko uważam, że wszystkim nam należy się od Diodaka kawałek szacunku, choćby w postaci informacji typu "sorki wiara, drukarnia zrobi swoje za 3 tygonie. Nie mam na to wpływu, nie gniewajcie się"... czy podobnie... nie zaś kiwanie głową w chmurach. Sorki za radykalizm, ale TY napewno powinienieś to zrozumieć

Tomasz Golinski
30-10-2005, 17:57
Diodak pisał, że umowa jest na max. 2 tygodnie. Może nie negocjował najostrzej, ale niby czemu miał? Nie bardzo widzę w Twoim rozumowaniu, gdzie zawalił. Że wg.Ciebie jest małokomunikatywny?

MarekC
30-10-2005, 22:00
że wg mnie nie chciało mu się.
Zaczął pieknie, a później ...

ale dość o tym. Liczę na rychły koniec tej akcji

kocis
30-10-2005, 22:06
Diodak,

Nie będzie plakietek - nikt z tego powodu nie umrze, ale nie dotrzymasz słowa - jesteś winny. Takie jest k****wa życie dorosłego człowieka.

Małe sprostowanie. W świecie dorosłego człowieka jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!!!!!!
Wina - to takie uproszczenie pozwalające na szybkie otrzymanie rozgrzeszenia.
To tak obok tematu.

MarekC
30-10-2005, 22:10
Małe sprostowanie. W świecie dorosłego człowieka jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ!!!!!!!!
Wina - to takie uproszczenie pozwalające na szybkie otrzymanie rozgrzeszenia.
To tak obok tematu.

dziękuję kocis... tego słowa powinienem użyć !!!

pn_
30-10-2005, 23:20
że wg mnie nie chciało mu się.
Zaczął pieknie, a później

Wg mnie chcialo mu sie, podjal sie, bo mial troche czasu, a pozniej rozne *******y, po zawodowce pewnie, usilowaly wypelnic druczek przelewu przez miesiac albo i dluzej, wiec sie sprawa rypla, poslizgnela, i Kolega najwyrazniej mial juz mniej czasu i mozliwosci. Wypada sie stuknac we wlasne, leniwe piersi, a nie tylko walic w Kolege Diodaka.

adwent
31-10-2005, 00:18
Kurczak, bąbelek , kartofelek !! - jak mówi mój bratanek. :lol:

Nie odzywam się w tym wątku z nadzieją, że ta dyskusja o winie, odpowiedzialności i zarzutach ustanie- ale chyba nie ma widoków na to.
Zwracam się więc z prośbą - szczególnie do kolegów: Marka C, pn_ , dfilipa, kocisa- nie ciągnijmy tematu czy Diodak winien czy nie winien, ewentualnie zróbmy to w oddzielnym wątku

Myślę , że większość forumowiczów zainteresowanych otrzymaniem ID chciałoby czytać tu merytoryczne wypowiedzi - głównie Diodaka ( na ile sprawa posuwa się do przodu) - a nie przekopywać się przez strony rozważań na tematy etyczno-moralne ( nie mówię , że one nie są potrzebne, bo jak widać mamy takie potrzeby- ale proszę zróbmy to gdzie indziej)

Marku C, pn_ , dflip , kocis - proszę, nie odbierajcie mojej wypowiedzi , jako zaczepki bo na prawdę nie mam takiej intencji :-) - też wpłaciłem pieniążki w terminie i cierpliwie czekam na ID ( przecież gdyby nie Diodak to wcale nie byłoby widoków na ID, bo nikt z nas się nie palił, do wzięcia sprawy w swoje ręce, nie mieliście - bo ja jestem tu dość nowy- ID przez tyle czasu to nic się chyba nie stanie, jeśli poczekamy jeszcze trochę). Natomiast nie chciałbym przegapić w tym wątku ważnych wypowiedzi tzn. kiedy ID będą i czy w ogóle będą.

Tomasz Golinski
31-10-2005, 00:23
Słusznie, żeby nie doszło do rozlewu krwi, zamykam wątek.

Diodak, jak będziesz miał coś do dopisania, to daj znać któremuś z modów, to się otworzy.

Diodak
05-11-2005, 22:06
Dzwoniłem do kogoś z drukarni, okazało się, że identyfikatory już się robią (?), a jeśli nikt nie odpisał na mojego maila to znaczy że zawinił koleś który przyjmuje zlecenia. Grafik nie miał zastrzeżeń do projektu i poszło do druku. Osoba z którą rozmawiałem przez telefon mówiła, że wszystkie projekty ostatecznie przegląda i pamięta nasze identyfikatory. Zdaje mi się, że to był szef (dzwoniłem wieczorem na komórkę) i obiecał, że pogoni kogo trzeba, aby odpisał na mojego maila i potwierdził czy wszystko jest OK. Zaznaczył też (to co już wiemy), że termin realizacji to ok. 2 tygodnie w przypadku druku offsetowego. Więc dla pewności, żeby nie szukali za długo mojego adresu, wysłałem ponownie krótkiego maila z pytaniem czy przyjęli zamówienie i żeby podali termin jego realizacji. Dostałem maila z potwierdzeniem, ale bez podania terminu, na co odpisałem PONOWNIE, że czekam na konkretny termin - narazie nie odpisali. Ważne, że robią, a jak nie dostanę w poniedziałek maila z terminem to znowu zadzwonię... jeszcze kilka dni cierpliwości :).

Całe pudło kopert już zaadresowałem, zostalo wlozyc ID i zanieść na pocztę. Jak tylko będę coś więcej wiedział to napiszę, a narazie wstrzymajcie się od nic nie wnoszących komentarzy i przede wszystkim od niemilych posądzeń i określeń typu "koleś" pod moim adresem bo sobie tego nie życzę.

gr86
06-11-2005, 10:49
wielkie dzięki Diodak za info, napewno uspokoji troche niecierpliwych

MarekC
06-11-2005, 11:06
Dzwoniłem do kogoś z drukarni, okazało się, że identyfikatory już się robią (?), a jeśli nikt nie odpisał na mojego maila to znaczy że zawinił koleś który przyjmuje zlecenia. Grafik nie miał zastrzeżeń do projektu i poszło do druku. Osoba z którą rozmawiałem przez telefon mówiła, że wszystkie projekty ostatecznie przegląda i pamięta nasze identyfikatory. Zdaje mi się, że to był szef (dzwoniłem wieczorem na komórkę) i obiecał, że pogoni kogo trzeba, aby odpisał na mojego maila i potwierdził czy wszystko jest OK. Zaznaczył też (to co już wiemy), że termin realizacji to ok. 2 tygodnie w przypadku druku offsetowego. Więc dla pewności, żeby nie szukali za długo mojego adresu, wysłałem ponownie krótkiego maila z pytaniem czy przyjęli zamówienie i żeby podali termin jego realizacji. Dostałem maila z potwierdzeniem, ale bez podania terminu, na co odpisałem PONOWNIE, że czekam na konkretny termin - narazie nie odpisali. Ważne, że robią, a jak nie dostanę w poniedziałek maila z terminem to znowu zadzwonię... jeszcze kilka dni cierpliwości :).

Całe pudło kopert już zaadresowałem, zostalo wlozyc ID i zanieść na pocztę. Jak tylko będę coś więcej wiedział to napiszę, a narazie wstrzymajcie się od nic nie wnoszących komentarzy i przede wszystkim od niemilych posądzeń i określeń typu "koleś" pod moim adresem bo sobie tego nie życzę.

I tak trzymaj :-) ...

mxdanish
06-11-2005, 11:39
Diodak widzisz ;)
I od razu lepiej jak się raz na jakiś czas odezwiesz :D
I nie ma komentarzy ;)
BTW dobrze że sprawa brnie do przodu

Khazad
06-11-2005, 11:40
Cieszę się, że niedługo bedą:D

Jac
06-11-2005, 11:44
Cieszę się, że niedługo bedą:D
tego ze niedlugo to nikt nie napisal... czekamy na drukarnie... :-)
Od poczatku wiedzialem ze diodak jest cool

Follman
06-11-2005, 11:58
tego ze niedlugo to nikt nie napisal... czekamy na drukarnie... :-)
Od poczatku wiedzialem ze diodak jest cool

Ja tez mocno w niego wierze :D:D:D

Zielony
06-11-2005, 12:08
...a narazie wstrzymajcie się od nic nie wnoszących komentarzy...

nie czytaliście tej linijki ?

Venio
06-11-2005, 12:41
czemu watek nie został ponownie zamknięty!!!!!!?????? :|

Tomasz Golinski
06-11-2005, 12:55
Bo na razie nie ma powodu zamykania. Czysty optymizm z komentarzy promieniuje ;)

Macio
06-11-2005, 13:03
Bo na razie nie ma powodu zamykania. Czysty optymizm z komentarzy promieniuje ;)

Że się tak głupio spytam - nie ma już możliwości zamówienia identyfikatorów prawda ? Jestem od niedawna na forum i nie zdążyłem się o nich dowiedzieć :neutral:

Tomasz Golinski
06-11-2005, 13:05
CHwilowo nie ma, może będzie druga tura.

nastier
06-11-2005, 13:33
1. Forum ID: 3478
2. Nick: nastier
3. Imię i nazwisko: Łukasz Cybul

[jesli bedzie 2 tura oczywiscie :)]

Jac
06-11-2005, 13:35
CHwilowo nie ma, może będzie druga tura.
mega LOL, ciekawe kto sie odwazy po takich komentarzach jak dostal Diodak :-)

Tomasz Golinski
06-11-2005, 13:38
Dlatego napisałem "może".

Diodak
06-11-2005, 13:40
mega LOL, ciekawe kto sie odwazy po takich komentarzach jak dostal Diodak :-)
Kto jest chętny do zbierania nowych danych? :mrgreen:

Jac
06-11-2005, 13:41
Ja bym nie robil ludziom nadziej... i wydaj mi sie ze nastepny krok to jednak legitymacje prasowe :-)

gr86
06-11-2005, 14:23
Ja bym nie robil ludziom nadziej... i wydaj mi sie ze nastepny krok to jednak legitymacje prasowe :-)
ID już niedługo będą smyczki też jeszcze w/w legitki brakuje do kompletu:mrgreen:

maro25
06-11-2005, 16:45
ID już niedługo będą smyczki też jeszcze w/w legitki brakuje do kompletu:mrgreen:

A potem forumowe statywy, plecaki aż dojdziemy do forumowych samochodów :lol:
Ja się podejmuje zbiórki na samochody :grin:

borkomar
06-11-2005, 18:57
Hi na fury to ja tez moge z Kolega zbierac:mrgreen: :mrgreen:

C41photocrew
07-11-2005, 10:54
to kiedy beda wyslane:D

Diodak
07-11-2005, 18:57
to kiedy beda wyslane:D
Zerknij na drugi post na 48 stronie ;).

A co do maila z drukarni a w zasadzie jego braku będę musiał jutro znowu do nich zadzwonić.

yasin
07-11-2005, 19:17
Przeciez byla informacja, ze sie juz robia czy jakos tak, czekamy cierpliwie ;)

Diodak
11-11-2005, 15:44
Jeszcze nie dzwoniłem z pytaniem na jakim są etapie. Zbliża nam się deadline w gazecie i wyleciało mi z głowy :(. Tak czy siak kończy im się dwutygodniowy czas na wykonanie plastików więc powinni w następnym tygodniu przysłać, ale jeszcze ich tam pognębię ;).

mmsza
11-11-2005, 16:16
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

gr86
11-11-2005, 17:05
ok :D

borkomar
11-11-2005, 17:07
Myślę, że do świąt sie wyrobią coby nam prezentów nie odebrali choinkowych:mrgreen:

Kubaman
11-11-2005, 17:29
Myślę, że do świąt sie wyrobią coby nam prezentów nie odebrali choinkowych:mrgreen:
chłopie ty to jesteś optymista..

Diodak
11-11-2005, 17:36
Kubaman nie podburzaj ;) ... w drukarni też pracują chyba w miarę poważni ludzi i się wyrobią.

asterix
11-11-2005, 17:46
w drukarni powazni to sa jak drukuja za duze pieniadze :)