Zobacz pełną wersję : Spust migawki ? budowa
porter_sc
20-08-2009, 00:41
Witam wszystkich od jakiegoś czasu mam problem ze spustem migawki, czasami zaczyna mi nie reagować w pozycji do połowy :-( Musze na niego że tak powiem chuchnąć dopiero zaczyna działać. Aparat już po gwarancji więc myślałem czy da się to jakoś samemu naprawić ? Bawił się już ktoś w takie eksperymenty ?
sbogdan1
20-08-2009, 00:52
WD-40 :)
A tak na serio puki nie padnie to rób zdjęcia ,potem tylko Żytnia .Samemu to raczej nic nie zdziałasz.
Witam wszystkich od jakiegoś czasu mam problem ze spustem migawki, czasami zaczyna mi nie reagować w pozycji do połowy :-( Musze na niego że tak powiem chuchnąć dopiero zaczyna działać. Aparat już po gwarancji więc myślałem czy da się to jakoś samemu naprawić ? Bawił się już ktoś w takie eksperymenty ?
Oczywiście mam zgadnąć w jaki to aparat chuchasz?
Tutaj http://www.hm-studio.com/blog/2009/04/05/30d-shutter-repair/ znajdziesz coś o wymianie spustu w 30D, a w sieci film z wymiany w 20D (poszukaj).
Dodatkowo w wątku o Żytniej jest informacja ile ta przyjemność kosztuje na Żytniej oraz jak w USA można kupić spust za parę dolców.
tomek1906
22-08-2009, 20:12
nic sie nie martw za 3 razem mi na zytniej naprawili , działało 6 miesiecy :)