PDA

Zobacz pełną wersję : Problemy z ostroscia w 24-70 2.8

patart
28-07-2009, 12:13
Witam
Mam problem z ostroscia w 24-70.Wszystko dziala w miare dobrze na waskim koncu ogniskowych ale na szerokim, zwlaszcza jesli obiekt oddalony jest o jakies 10m - dramat.sprawdzalem go przy roznych przyslonach i zwracalem uwage na czasy. robilem grupowe zdjecie na wesely w weekend i przy czasie 1/500 i wyzej, przyslonie 5.6 i wyzej ciagle mam mydlo, nawet tam gdzie zablokowalem AF.
Mieliscie podobne problemy?
Prosze o rade.
z gory dzieki.

sebcio80
28-07-2009, 13:53
to szklo na szerokim koncu zbyt ostre nie jest, aczkowiek mydla tez nie ma, szczegolnie przy F/5.6, mysle ze jakbys wrzucil jakies fotki dla przykladu to cos wiecej mozna by bylo napisac

patart
28-07-2009, 15:51
no wlasnie. musze tylko posprawdzac jak tu sie wrzuca fotki bo jeszcze tego nie robilem.wybieram sie w czwartek na solidne testy tego szkla na spokojnie "bez akcji" i zobacze co mi wyjdzie na kompie.wtedy bede mogl z czystym sumieniem powiedziec czy to szklo czy moze jednak mi reka lata.posle wnioski w czwartek albo piatek i sprobuje dolaczyc fotosy tez.pozdrawiam.

koraf
28-07-2009, 16:24
To szkło raczej znane jest z tego,że trzeba wybierać i jak się trafi dobra to jest miodzio :-D nawet na @24, ale jak przedmówca zauważył demon ostrości to nie jest.
Sampelki prosimy i wszystko będzie wiadomo ;).

Vitez
28-07-2009, 22:12
Mieliscie podobne problemy?

Niektórzy mieli...

Ten wątek: http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20 sponsorowany Punktem 3. Regulaminu pomoże Ci się dowiedzieć kto, gdzie kiedy miał podobne problemy.