Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problemy z ostroscia w 24-70 2.8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Problemy z ostroscia w 24-70 2.8

Witam
    Mam problem z ostroscia w 24-70.Wszystko dziala w miare dobrze na waskim koncu ogniskowych ale na szerokim, zwlaszcza jesli obiekt oddalony jest o jakies 10m - dramat.sprawdzalem go przy roznych przyslonach i zwracalem uwage na czasy. robilem grupowe zdjecie na wesely w weekend i przy czasie 1/500 i wyzej, przyslonie 5.6 i wyzej ciagle mam mydlo, nawet tam gdzie zablokowalem AF.
    Mieliscie podobne problemy?
    Prosze o rade.
    z gory dzieki.
    Patryk
    2*5D II,40D, A-1 no i szkla czywiscie.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

to szklo na szerokim koncu zbyt ostre nie jest, aczkowiek mydla tez nie ma, szczegolnie przy F/5.6, mysle ze jakbys wrzucil jakies fotki dla przykladu to cos wiecej mozna by bylo napisac
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

no wlasnie. musze tylko posprawdzac jak tu sie wrzuca fotki bo jeszcze tego nie robilem.wybieram sie w czwartek na solidne testy tego szkla na spokojnie "bez akcji" i zobacze co mi wyjdzie na kompie.wtedy bede mogl z czystym sumieniem powiedziec czy to szklo czy moze jednak mi reka lata.posle wnioski w czwartek albo piatek i sprobuje dolaczyc fotosy tez.pozdrawiam.
    Patryk
    2*5D II,40D, A-1 no i szkla czywiscie.

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

To szkło raczej znane jest z tego,że trzeba wybierać i jak się trafi dobra to jest miodzio :-D nawet na @24, ale jak przedmówca zauważył demon ostrości to nie jest.
    Sampelki prosimy i wszystko będzie wiadomo .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patart Zobacz posta
    Mieliscie podobne problemy?
    Niektórzy mieli...

Ten wątek: http://canon-board.info/announcement.php?f=11&a=20 sponsorowany Punktem 3. Regulaminu pomoże Ci się dowiedzieć kto, gdzie kiedy miał podobne problemy.

Uprawnienia umieszczania postów