Zobacz pełną wersję : Jarre w TVP
Jarre w TVP
"Telewizja Polska będzie transmitować koncert Jeana Michela Jarre’a w Stoczni Gdańskiej. Wydarzenie to zobaczymy w TVP1, TVP Polonia oraz na stronie internetowej www.itvp.pl 26 sierpnia o godz. 20.30."
Ciekawe czy z dziwiękiem 5.1 czy w DTS-ie ;):twisted:
A tak swoją drogą czy ma ktoś możliwość nagrania tego w możliwie najlepszej wersji np. bezpośrednio na nagrywarce DVD ??? i oczywiście jest w stanie podzielić się swoimi możliwościami ?? ;)
Będę to zgrywał na stancjonarnej nagrywarce DVD, stereo, z Cyfry+. Służę pomocą :-)
Mogę zgrać jak chcecie, ale tylko DVD (w przeróbki typu DivX się nie bawię)..
Na alt.pl.divx obiecują ripa bezpośrednio z feedu z satelity (bez loga, komentarzy itp., taki RAW ;-) )
Jarre w TVP
"Telewizja Polska będzie transmitować koncert Jeana Michela Jarre’a )
Hm.. No i chyba nie warto bylo :(
Stare kawałki są super ale te nowe jakoś do mnie nie przemawiają...
Mimo wsztstko ja tam bym się poprosił jakby kto miał .... ?!?!
Mimo wsztstko ja tam bym się poprosił jakby kto miał .... ?!?!
To mi daj na priv'a adres pocztowy, wyślę Ci :-)
rysiaczek
27-08-2005, 00:56
Na alt.pl.divx obiecują ripa bezpośrednio z feedu z satelity (bez loga, komentarzy itp., taki RAW ;-) )
Gdybyś przypadkiem dalej to monitorował, daj znać koniecznie! Koncert (przynajmniej przez TV) był supper. Jak tam panowie i panie na miejscu, warto było??
EDIT: Miałem jakieś takie niejasne podejrzenia, że tam playback był... Ale Jarre?!? Nie chce mi się w to wierzyć, choć to, jak nie zdążył z harmonijką oraz z klawiszami pod koniec koncertu sugestywne było... Zauważył ktoś jeszcze, czy tylko mi się wydawało?
Stare kawałki są super ale te nowe jakoś do mnie nie przemawiają...
bo ja wiem mi sie podobal ten kawalek ktory byl napisany dla chin, ciekawie razem zsamplowal dzwiek migawki i przelodowywanego karabinu...
bo ja wiem mi sie podobal ten kawalek ktory byl napisany dla chin, ciekawie razem zsamplowal dzwiek migawki i przelodowywanego karabinu...
No je niestety nie miałem tyle szczęścia żeby obejżec cały koncert bo w pubie co jakiś czas przełączali na mecz Juve... :( Więc "mury" mnie ominęły :twisted: Ale efekty super!
I co?
Byłem na miejscu. Trochę widziałem, ale nie za dużo(sektor B1). Koncert napewno był fajny, ale chyba wolałbym go obejrzeć w TV, bo organizacja była beznadziejna. Upchneli masy ludzi w tak małych sektorach, że trzeba było się kisić jak oorki w słoiku. Dopiero jak opuściłem sektor to można było coś zobaczyć. O tłoku w kolejkach nawet nie wspomne.
Błajo robiłes zdjęcia?
Przeczytajcie doniesienia Jurka Plietha z "pierwszej linii frontu" dot. koncertu Jarre'a.
Przeczytajcie doniesienia Jurka Plietha z "pierwszej linii frontu" dot. koncertu Jarre'a.
Tylko gdzie? Milo by bylo dla leniwych (takich jak ja) podac jakiegos linka :)
Ogladajac w TV w ogole nie bylo slychac dzwieku rozchodzacego sie po stoczni, tylko bezposrednio z mikrofonow :( Moze przez to wydawalo sie, ze gral z playbacku. Zreszta rezysrka tez kiepsko sie spisala, stacjonarne kamery mialy zle kadry :D chociazby ta, z ktorej widok byl na 3 krzyze, scene i kawalek nieba. W ogole nie bylo widac efektywnosci laserow, nie bylo dobrych ujec od boku imprezy.
Ogladajac w TV w ogole nie bylo slychac dzwieku rozchodzacego sie po stoczni, tylko bezposrednio z mikrofonow :( Moze przez to wydawalo sie, ze gral z playbacku. Zreszta rezysrka tez kiepsko sie spisala, stacjonarne kamery mialy zle kadry :D chociazby ta, z ktorej widok byl na 3 krzyze, scene i kawalek nieba. W ogole nie bylo widac efektywnosci laserow, nie bylo dobrych ujec od boku imprezy.
Nie widziałem tego koncertu w TV ale byłem na nim. Efektów laserowych to za dużo nie było, poza sławną harfą. Reszta to raczej reflektory. Drugim mankamentem był poziom głośności, jak dla mnie to 1/4 za mało. Organizacja taka sobie to fakt ale i tak lepiej niż kiedyś na U2 w Warszawie.
Poza za tym muzyka o.k. i sam pomysł na koncert też dobry no i klimat...
satriani
27-08-2005, 19:49
a czy to prawda że nie wolno było wnosić aparatów fotograficznych? Bo tak mi się o uszy obiło, jak ktoś z organizatorów informował. Z drugiej strony kto by to wszytsko sprawdził i upilnował. Śmiać mi się trochę chciało jak po takim apelu kamera zrobiła najazd na pierwszych z brzegu widzów i jeden z nich dzielnie wymachiwał kompaktem Sony-ego ;) Ale ciekawy jestem czy ze sprzętem klasy SLR-dSLR ktoś wszedł?
Ja nie wniosłem, a mogłem wnieść tele wielkości bazooki. Na początku ponoć nawet sprawdzali wszystkich za pomocą bramek z detektorami metalu. Po pwenym czasie odpuścili sobie bramki i obmacywali plecaki, ew. zaglądali do środka. O 19 przy bramie numer 3 przestali cokolwiek sprawdzać i tylko patrzyli na wchodzących ludzi (bramka sobie wtedy stała już odstawiona całkiem na bok). Jedyne co mi sprawwdzili, to tylko, czy mam bilet.
Obok mnie focil koleś SLRem - tym, no jak mu tam? taka jakaś dziwna firemka? A! Nikonem :mrgreen:
Znaczy tylko zolto-czarnych wpuszczali ze sprzetem? :-) Ciemna strona mocy to jednak potega! ;-)
satriani
27-08-2005, 20:00
Sprawdzali dokladnie między godz. 16 a 18. ja wchodzilem o godz. 20 i moglem nawet czolg wniesc i nikogo to nie interesowalo. Kompaktow tam blyskalo tysiące. Obok mnie focil koleś SLRem - tym, no jak mu tam? taka jakaś dziwna firemka? A! Nikonem :mrgreen:
Dziękuję , za odpowiedź, swoją drogą ciekawe czy na koncert U2 taki numer by przeszedł ;)
Tak, bo nie wpuszczali jedynie z aparatami fotograficznymi a o Nikonie nie bylo mowy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:lol: .
Czy mogę prosić o to nagranie? Bardzo mi zależy. Oczywiście pokrywam wszelkie koszty.
Żaden problem, daj mi namiary via e-mail.
Ja też to mam na DVD. Jakość 100% tego co odbieram z TV.
Mam nagrane od momentu jak się w zasadzie koncert zaczyna bez tych różnych 'rzeczy' co emitowali przed. Mam tego chyba jakoś 2,5h. 2h na jednej plytce i reszta na drugiej.
Ktoś reflektuje?
Aha, na maila nie wysylam ;)
Scaramanga
28-08-2005, 07:23
Ja też to mam na DVD. Jakość 100% tego co odbieram z TV.
Ktoś reflektuje?
Osobiste spotkanie z Jarrem rozczarowalo mnie,a po "Metamorphosis"
Jarre skonczyl sie...
"Danzig" - Najslabszy koncert jaki widzialem w jego wykonaniu :(
Świetnie wyglądało na HD1 w formacie HDTV, przynajmniej do czegoś się w końcu plazma przydała. Ale tak naprawdę szkoda że nie ma filmów jeszcze w tym formacie.
Ja wchodzilem o 20:00 brama nr 1 i mnie bardzo dokladnie sprawdzali... nawet kazali pasek zdjac z metalowa klamra... ogolnie cyrk :) A obok mnie stala sobie moja dziewczyna z wielka torebka i nawet jej nie ruszyli tylko sie smiala ze mnie, ze mnie tak przeszukuja :)
Jeszcze jeden ochroniarz do niej "taki mamy rozkaz prosze pani" lol... jak polecialy pierwsze fajerwerki i efekty swietlne to sie zalamalem wrecz, ze nie mialem aparatu :) Nawet A75 :( kolo mnie jeden facet mial G5 i slicznie robil fotki fajerwerkow z lampa blyskowa mmmm :)
Okolo 23:00 skierowalem sie blizej bram i ochrona juz nie pilnowala i spokojnie moglem nawet ze statywem mysle wejsc... a szkoda, ze sie nie udalo :)
Ciagne muze i filmy z torrenta jak cos ;)
Coronado
28-08-2005, 22:36
czy ma ktoś możliwość nagrania tego w możliwie najlepszej wersji
Mam plik *.wmv (250 kbits/s - ok. 300Mb). Jak ktos chce to moge wrzucic na ftpa.
Pozdrawiam
Coronado
rysiaczek
28-08-2005, 22:49
Mam plik *.wmv (250 kbits/s - ok. 300Mb). Jak ktos chce to moge wrzucic na ftpa.
Również chętnie bym się skusił... Poproszę!
Coronado
29-08-2005, 17:23
czy ma ktoś możliwość nagrania tego w możliwie najlepszej wersji
Plik (*.wmv).zip (250 kbits/s - ok. 300Mb) jest tutaj: www.zwiedzaj.pl/koncert.zip
Bedzie tam do jutra.
Pozdrawiam
Coronado
DoMiNiQuE
29-08-2005, 17:46
Coronado, dzieki wielkie za udostepnienie! :D
Realizacja telewizyjna beznadziejna. Przykro to pisac, ale tak to wyszlo.
rysiaczek
30-08-2005, 00:54
spasiba Coronado!
Coronado
30-08-2005, 18:18
Nie ma sprawy. Mam nadzieje, ze wszyscy co chcieli to juz maja - dzisiaj w nocy zniknie.
Pozdrawiam
Coronado
Jurek Plieth
30-08-2005, 21:16
Nie ma sprawy. Mam nadzieje, ze wszyscy co chcieli to juz maja - dzisiaj w nocy zniknie.
A następnie zacznie żyć życiem własnym... :mrgreen:
Ja też dziękuję Igor!
o fuck!
wlasnie ogladam Sopot i transmisje koncertu Scorpions - rewelka!
nie mowie tu o muzie, choc nie ukrywam - lubie tych starych (i jarych) piernikow,
ale mowie o przekazie telewizyjnym - swietny!! wylaczylem nawet dzwiek na chwile,
aby sie przekonac, czy to zasluga muzyki, czy jednak operatorow kamer - tym razem operatorzy sa z TVN,a nie z TVP. i okazalo sie, ze przekaz bez muzy tez jest ciekawy! bardzo dynamiczny! fajnie! nie to co z Jarrem.... :mrgreen:
gawryl true, true...
Ale Mandaryna i tak the best :D