Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jarre w TVP

Moris
26-08-2005, 14:21
Jarre w TVP

"Telewizja Polska będzie transmitować koncert Jeana Michela Jarre’a w Stoczni Gdańskiej. Wydarzenie to zobaczymy w TVP1, TVP Polonia oraz na stronie internetowej www.itvp.pl 26 sierpnia o godz. 20.30."

Ciekawe czy z dziwiękiem 5.1 czy w DTS-ie ;):twisted:

A tak swoją drogą czy ma ktoś możliwość nagrania tego w możliwie najlepszej wersji np. bezpośrednio na nagrywarce DVD ??? i oczywiście jest w stanie podzielić się swoimi możliwościami ?? ;)

TOPOL
26-08-2005, 16:27
Będę to zgrywał na stancjonarnej nagrywarce DVD, stereo, z Cyfry+. Służę pomocą :-)

Zielony
26-08-2005, 16:31
Mogę zgrać jak chcecie, ale tylko DVD (w przeróbki typu DivX się nie bawię)..

muflon
26-08-2005, 23:22
Na alt.pl.divx obiecują ripa bezpośrednio z feedu z satelity (bez loga, komentarzy itp., taki RAW ;-) )

Slaw
27-08-2005, 00:01
Jarre w TVP

"Telewizja Polska będzie transmitować koncert Jeana Michela Jarre’a )

Hm.. No i chyba nie warto bylo :(

kartel
27-08-2005, 00:03
Stare kawałki są super ale te nowe jakoś do mnie nie przemawiają...

Moris
27-08-2005, 00:25
Mimo wsztstko ja tam bym się poprosił jakby kto miał .... ?!?!

TOPOL
27-08-2005, 00:49
Mimo wsztstko ja tam bym się poprosił jakby kto miał .... ?!?!

To mi daj na priv'a adres pocztowy, wyślę Ci :-)

rysiaczek
27-08-2005, 00:56
Na alt.pl.divx obiecują ripa bezpośrednio z feedu z satelity (bez loga, komentarzy itp., taki RAW ;-) )

Gdybyś przypadkiem dalej to monitorował, daj znać koniecznie! Koncert (przynajmniej przez TV) był supper. Jak tam panowie i panie na miejscu, warto było??

EDIT: Miałem jakieś takie niejasne podejrzenia, że tam playback był... Ale Jarre?!? Nie chce mi się w to wierzyć, choć to, jak nie zdążył z harmonijką oraz z klawiszami pod koniec koncertu sugestywne było... Zauważył ktoś jeszcze, czy tylko mi się wydawało?

thorin
27-08-2005, 07:13
Stare kawałki są super ale te nowe jakoś do mnie nie przemawiają...

bo ja wiem mi sie podobal ten kawalek ktory byl napisany dla chin, ciekawie razem zsamplowal dzwiek migawki i przelodowywanego karabinu...

kartel
27-08-2005, 09:34
bo ja wiem mi sie podobal ten kawalek ktory byl napisany dla chin, ciekawie razem zsamplowal dzwiek migawki i przelodowywanego karabinu...

No je niestety nie miałem tyle szczęścia żeby obejżec cały koncert bo w pubie co jakiś czas przełączali na mecz Juve... :( Więc "mury" mnie ominęły :twisted: Ale efekty super!

Błajo
27-08-2005, 10:14
I co?

Khazad
27-08-2005, 11:51
Byłem na miejscu. Trochę widziałem, ale nie za dużo(sektor B1). Koncert napewno był fajny, ale chyba wolałbym go obejrzeć w TV, bo organizacja była beznadziejna. Upchneli masy ludzi w tak małych sektorach, że trzeba było się kisić jak oorki w słoiku. Dopiero jak opuściłem sektor to można było coś zobaczyć. O tłoku w kolejkach nawet nie wspomne.

Błajo robiłes zdjęcia?

KMV10
27-08-2005, 13:00
Przeczytajcie doniesienia Jurka Plietha z "pierwszej linii frontu" dot. koncertu Jarre'a.

eternus
27-08-2005, 15:33
Przeczytajcie doniesienia Jurka Plietha z "pierwszej linii frontu" dot. koncertu Jarre'a.

Tylko gdzie? Milo by bylo dla leniwych (takich jak ja) podac jakiegos linka :)

chyrus
27-08-2005, 15:48
Ogladajac w TV w ogole nie bylo slychac dzwieku rozchodzacego sie po stoczni, tylko bezposrednio z mikrofonow :( Moze przez to wydawalo sie, ze gral z playbacku. Zreszta rezysrka tez kiepsko sie spisala, stacjonarne kamery mialy zle kadry :D chociazby ta, z ktorej widok byl na 3 krzyze, scene i kawalek nieba. W ogole nie bylo widac efektywnosci laserow, nie bylo dobrych ujec od boku imprezy.

Mac
27-08-2005, 15:57
Ogladajac w TV w ogole nie bylo slychac dzwieku rozchodzacego sie po stoczni, tylko bezposrednio z mikrofonow :( Moze przez to wydawalo sie, ze gral z playbacku. Zreszta rezysrka tez kiepsko sie spisala, stacjonarne kamery mialy zle kadry :D chociazby ta, z ktorej widok byl na 3 krzyze, scene i kawalek nieba. W ogole nie bylo widac efektywnosci laserow, nie bylo dobrych ujec od boku imprezy.

Nie widziałem tego koncertu w TV ale byłem na nim. Efektów laserowych to za dużo nie było, poza sławną harfą. Reszta to raczej reflektory. Drugim mankamentem był poziom głośności, jak dla mnie to 1/4 za mało. Organizacja taka sobie to fakt ale i tak lepiej niż kiedyś na U2 w Warszawie.
Poza za tym muzyka o.k. i sam pomysł na koncert też dobry no i klimat...

satriani
27-08-2005, 19:49
a czy to prawda że nie wolno było wnosić aparatów fotograficznych? Bo tak mi się o uszy obiło, jak ktoś z organizatorów informował. Z drugiej strony kto by to wszytsko sprawdził i upilnował. Śmiać mi się trochę chciało jak po takim apelu kamera zrobiła najazd na pierwszych z brzegu widzów i jeden z nich dzielnie wymachiwał kompaktem Sony-ego ;) Ale ciekawy jestem czy ze sprzętem klasy SLR-dSLR ktoś wszedł?

feder
27-08-2005, 19:56
Ja nie wniosłem, a mogłem wnieść tele wielkości bazooki. Na początku ponoć nawet sprawdzali wszystkich za pomocą bramek z detektorami metalu. Po pwenym czasie odpuścili sobie bramki i obmacywali plecaki, ew. zaglądali do środka. O 19 przy bramie numer 3 przestali cokolwiek sprawdzać i tylko patrzyli na wchodzących ludzi (bramka sobie wtedy stała już odstawiona całkiem na bok). Jedyne co mi sprawwdzili, to tylko, czy mam bilet.

pn_
27-08-2005, 19:59
Obok mnie focil koleś SLRem - tym, no jak mu tam? taka jakaś dziwna firemka? A! Nikonem :mrgreen:

Znaczy tylko zolto-czarnych wpuszczali ze sprzetem? :-) Ciemna strona mocy to jednak potega! ;-)

satriani
27-08-2005, 20:00
Sprawdzali dokladnie między godz. 16 a 18. ja wchodzilem o godz. 20 i moglem nawet czolg wniesc i nikogo to nie interesowalo. Kompaktow tam blyskalo tysiące. Obok mnie focil koleś SLRem - tym, no jak mu tam? taka jakaś dziwna firemka? A! Nikonem :mrgreen:

Dziękuję , za odpowiedź, swoją drogą ciekawe czy na koncert U2 taki numer by przeszedł ;)

pn_
27-08-2005, 21:04
Tak, bo nie wpuszczali jedynie z aparatami fotograficznymi a o Nikonie nie bylo mowy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

:lol: .

TOPOL
27-08-2005, 21:42
Czy mogę prosić o to nagranie? Bardzo mi zależy. Oczywiście pokrywam wszelkie koszty.

Żaden problem, daj mi namiary via e-mail.

Zielony
28-08-2005, 01:22
Ja też to mam na DVD. Jakość 100% tego co odbieram z TV.
Mam nagrane od momentu jak się w zasadzie koncert zaczyna bez tych różnych 'rzeczy' co emitowali przed. Mam tego chyba jakoś 2,5h. 2h na jednej plytce i reszta na drugiej.

Ktoś reflektuje?

Aha, na maila nie wysylam ;)

Scaramanga
28-08-2005, 07:23
Ja też to mam na DVD. Jakość 100% tego co odbieram z TV.

Ktoś reflektuje?

Osobiste spotkanie z Jarrem rozczarowalo mnie,a po "Metamorphosis"
Jarre skonczyl sie...
"Danzig" - Najslabszy koncert jaki widzialem w jego wykonaniu :(

Corwin
28-08-2005, 20:24
Świetnie wyglądało na HD1 w formacie HDTV, przynajmniej do czegoś się w końcu plazma przydała. Ale tak naprawdę szkoda że nie ma filmów jeszcze w tym formacie.

Błajo
28-08-2005, 21:42
Ja wchodzilem o 20:00 brama nr 1 i mnie bardzo dokladnie sprawdzali... nawet kazali pasek zdjac z metalowa klamra... ogolnie cyrk :) A obok mnie stala sobie moja dziewczyna z wielka torebka i nawet jej nie ruszyli tylko sie smiala ze mnie, ze mnie tak przeszukuja :)
Jeszcze jeden ochroniarz do niej "taki mamy rozkaz prosze pani" lol... jak polecialy pierwsze fajerwerki i efekty swietlne to sie zalamalem wrecz, ze nie mialem aparatu :) Nawet A75 :( kolo mnie jeden facet mial G5 i slicznie robil fotki fajerwerkow z lampa blyskowa mmmm :)

Okolo 23:00 skierowalem sie blizej bram i ochrona juz nie pilnowala i spokojnie moglem nawet ze statywem mysle wejsc... a szkoda, ze sie nie udalo :)

Ciagne muze i filmy z torrenta jak cos ;)

Coronado
28-08-2005, 22:36
czy ma ktoś możliwość nagrania tego w możliwie najlepszej wersji

Mam plik *.wmv (250 kbits/s - ok. 300Mb). Jak ktos chce to moge wrzucic na ftpa.

Pozdrawiam
Coronado

rysiaczek
28-08-2005, 22:49
Mam plik *.wmv (250 kbits/s - ok. 300Mb). Jak ktos chce to moge wrzucic na ftpa.

Również chętnie bym się skusił... Poproszę!

Coronado
29-08-2005, 17:23
czy ma ktoś możliwość nagrania tego w możliwie najlepszej wersji
Plik (*.wmv).zip (250 kbits/s - ok. 300Mb) jest tutaj: www.zwiedzaj.pl/koncert.zip

Bedzie tam do jutra.

Pozdrawiam
Coronado

DoMiNiQuE
29-08-2005, 17:46
Coronado, dzieki wielkie za udostepnienie! :D

Anvers
29-08-2005, 22:03
Realizacja telewizyjna beznadziejna. Przykro to pisac, ale tak to wyszlo.

rysiaczek
30-08-2005, 00:54
spasiba Coronado!

kocis
30-08-2005, 08:52
Też dzięki!

thorin
30-08-2005, 10:03
ja rowniez dziekuje...

Coronado
30-08-2005, 18:18
Nie ma sprawy. Mam nadzieje, ze wszyscy co chcieli to juz maja - dzisiaj w nocy zniknie.

Pozdrawiam
Coronado

Jurek Plieth
30-08-2005, 21:16
Nie ma sprawy. Mam nadzieje, ze wszyscy co chcieli to juz maja - dzisiaj w nocy zniknie.
A następnie zacznie żyć życiem własnym... :mrgreen:
Ja też dziękuję Igor!

gawryl
03-09-2005, 23:41
o fuck!
wlasnie ogladam Sopot i transmisje koncertu Scorpions - rewelka!
nie mowie tu o muzie, choc nie ukrywam - lubie tych starych (i jarych) piernikow,
ale mowie o przekazie telewizyjnym - swietny!! wylaczylem nawet dzwiek na chwile,
aby sie przekonac, czy to zasluga muzyki, czy jednak operatorow kamer - tym razem operatorzy sa z TVN,a nie z TVP. i okazalo sie, ze przekaz bez muzy tez jest ciekawy! bardzo dynamiczny! fajnie! nie to co z Jarrem.... :mrgreen:

Błajo
04-09-2005, 00:13
gawryl true, true...

Ale Mandaryna i tak the best :D