PDA

Zobacz pełną wersję : Poznań, portrety, fashion itp.

kasprzak
18-07-2009, 13:47
Witam,
Muszę wykombinować plener dla modelki (tworzy portfolio), chwilowo pomysłów brak, a narazie bez studia chcę zrobić zdjęcia, zależy modelce na plenerze.
Co polecicie do zdjęć typu fashion, portretów.

Niedawno robiłem trochę zdjęć w parku sołackim, na półwiejskiej i starym rynku...ale nie byłem super zadowolony.

draffter
18-07-2009, 15:55
Pomyśl o ogrodzie botanicznym, może palmiarnia.
Poza tym świetnie się robi takie zdjęcia w Rogalinie, Kórniku, ale najpierw warto zagadać z odpowiednimi ludzmi, czy wpuszczą Cię do środka i pozwolą robić fotki. Wiem że w Kórniku kiedyś wpuszczali (wystarczyło legitymacje z klubu foto pokazać), nawet na wieże weszliśmy.

kasprzak
18-07-2009, 16:48
Muszę do Rogalina podjechać, a może zadzwonić - jakiś kontakt znalazłem na stronie.
Problemem może być legitymacja, bo takowej nie mam. Może ma ktoś więszke doświadczeina, albo jakieś inne miejsca jak Rogalin - czyt. jakieś pałacyki, trochę eleganckie sale/pokoje... itp.
Sprzętu dużo nie mam, bo lampa i blenda, więc prądu użyczać mi nie muszą, byle pozwolili np. położyć się/usiąść na jakiejś klasycznej wersalce czy pochodzić po jakiejś sali.
Myślałem też o jakimś hotelu, żeby wjechać na jakieś piętro i na piętrze w hotelu zrobić, bo żeby wewnątrz to trzeba wiadomo pokój wynająć :)

Frugo
19-07-2009, 12:33
O to ja też skorzystam z takiego tematu :) również szukam portretowego miejsca w Poznaniu z tym ze oprócz wyglądu zależy mi na bezpieczeństwie moim, aparatu no i może też modelki, mam na myśli nadopiekuńczych dresów.

No to czekam na odpowiedzi :mrgreen:

talarczyk
20-07-2009, 21:50
Chodzą słuchy o fajnym świetle na stacjach PST ale osobiście tego jeszcze nie sprawdzałem...